Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

2.4.13

Έξι αποθήκες τρόφιμα, Δώδεκα κι ούτ΄ένα τηλεφώνημα...

Έξι αποθήκες τρόφιμα μαζεύτηκαν στην χθεσινοβραδυνή συναυλία αλληλεγγύης για την Κύπρο...οι αποθήκες βρίσκονται στη Λευκωσία...πάλι καλά γιατί στη Λεμεσό δεν θα βρίσκαμε αποθήκες...κάτι παλιές αποθήκες που είχαμε στον Εναέριο κάποτε, τις γρεμμίσαμε από καιρό για τουριστική ανάπτυξη. Που να τα βάζαμε τόσα τρόφιμα για ένα λαό; Στις βίλες στην μαρίνα του Παλιού λιμανιού; Στο κλειστό γήπεδο το λεγόμενο ως "Τσιγγόθεο";

Ενώ στη Λευκωσία, βρέθηκαν μέσω του Δήμου αποθήκες, έξι στον αριθμό, και δεν χρειάστηκε να κατασχεθεί καμιά αρχοντική μονοκατοικία, όπως αυτές στις οποίες κατοικούν αξιοπρεπείς άνθρωποι της πρωτεύουσας.

Πανικός από εθελοντές, κόσμος έτρεχε με τσάντες γεμάτες μακαρόνια και ρύζι και χαμογελούσε. Υπήρχε πολύ ευτυχία χθες από τους εθελοντές, τους συμμετέχοντες και τους παρευρισκομένους. "Θα σε κλωτσάνε, και θα σ΄αρέσει δικέ μου..."
Δίσκος: ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ

Στίχοι-Μουσική: Διονύσης Σαββόπουλος


Όπου κοιτάζω να κοιτάζεις
όλη η Ελλάδα ατέλειωτη παράγκα
παράγκα, παράγκα, παράγκα του χειμώνα
κι εσύ μιλάς σαν πτώμα

Ο λαός,ο λαός στα πεζοδρόμια
κουλούρια ζητάει και λαχεία
κοπάδια, κοπάδια, κοπάδια στα υπουργεία
αιτήσεις για τη Γερμανία

Κυράδες,φιλάνθρωποι παπάδες
εργολαβίες, ψαλμωδίες και καντάδες
Η Ευανθούλα κλαίει πριν να κοιμηθεί
την παρθενιά της βγάζει στο σφυρί

Στα γήπεδα η Ελλάδα αναστενάζει
στα καφενεία μπιλιάρδο,καλαμπούρι και χαρτί
Στέκει στο περίπτερο διαβάζει
φυλλάδες με μιάμιση δραχμή

Όχι, όχι αυτό δεν είναι τραγούδι
Είναι η τρύπια στέγη μιας παράγκας
Είναι η γόπα που μάζεψε ένας μάγκας
Κι ο χαφιές που μας ακολουθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου