Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

30.4.13

Τί εννοούν τα κόμματα, όταν λένε πως για την κρίση φταίνε οι τράπεζες;

Προ και μετά μνημονίου:

ΔΗΣΥ: Βασικά φταίει ο Δημητριάδης. Αν πρέπει να παραδεχτώ, πως φταίει και κάποιος άλλος, εντάξει, φταίει και ο Βγενόπουλος.

Βασικά το Κράτος, δηλαδή, εγώ - ο Νίκος και ο Χάρης, με τη βοήθεια του Πισσαρίδη, του Τμήματος Οικονομικών του Πανεπιστημίου Κύπρου,  των εξαιρετικά ευφυών και τίμιων 20 βουλετών μου, του Στυλιανίδη, του Βίκτωρα και του Δρουσιώτη, που μεταξύ άλλων λούνουν και τον Λίο, θα πρέπει να λέω πως επανεκκινώ την οικονομία σώζωντας το τραπεζιτικό σύστημα ( που έχει διαλυθεί ) αφαιμάζοντας τον κοσμάκη για να πληρώνω τα δάνεια του μνημονίου.

Για τις τράπεζες έχω να δηλώσω, πως πρέπει να συρρικνωθούν - αφού έτσι κι αλλιώς είναι υπό διάλυση - και πως η οικονομία μας από εδώ και πέρα θα πρέπει να ξεχάσει τα κέρδη από το ξέπλυμα, το οποίο ήταν καθόλα νόμιμο. Επιτέλους κανείς δεν σεβεται τους θεσμούς και τη νομιμότητα του Κεφαλαίου να αυξάνεται! Αν είναι δυνατόν να απαγορεύσεις σε ένα εκατομμύριούχο να φέρνει τα λεφτά του για μια μέρα στην Κύπρο και μετά να τα μεταφέρει στην Αμερική και μετά πάλι εδώ για να βγάζει υπερκέρδη από τις αυξομειώσεις στις αξίες των μετοχών. Η διχτατορία δεν θα περάσει!!!!

Εντάξει, πέρασε, αλλά τί θέλετε; Να γίνουμε Κούβα της Μεσογείου; Να γίνουμε τριτοκοσμικοί;

Έχω μεγάλο παράπονο από τις Τράπεζες, διότι με πίκραναν. Φεύγω λοιπόν,  εγώ θα πάρω τις καταθέσεις μου αλλού, εκεί που δεν καταπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα!!!

Και στα τέτοια μου κι αν βγούμε από το Ευρώ, αλλά να μπορώ να ξαναγοράσω όσα έχασα. Δεν είναι του παρόντος.

ΑΚΕΛ: Βασικά φταίει η Λαϊκή, τα Δ.Σ, ο δικηγόρος της, μετά φταίει και η Τράπεζα Κύπρου, τα Δ.Σ, ο δικηγόρος της. Όταν λέμε φταίνε οι τράπεζες, εννοούμε φταίνε οι Κυπριακές Τράπεζες.
Η ΕΚΤ δεν φταίει, μέχρι προχθές δηλαδή δεν έφταιγε. Η ΕΚΤ μάλιστα ήταν η σωτηρία μας από την κακοδιαχείριση των συμπεθερικών στην Κύπρο. Ήταν και το μεγάλο μας ατού στην προεκλογική. Η ΕΚΤ θα μας έσωζε από την κρίση εφόσον ανακεφαλαιοποιούσε απευθείας την Λαϊκή που την φόρτωσε ένα κάρο  παράνομα δάνεια ( εντάξει εν επροφτάσαμεν) καθώς και την Κύπρου.

Ναι, σόρυ, τώρα που το ξαναβλέπω, μπορεί να φταίει και η ΕΚΤ...ανάλογα τί παίζει και για τον Δημητριάδη βέβαια, γιατί πριν δέκα μέρες πάλι δεν έφταιγε, αλλά σήμερα, πέραν πάσης αμφιβολίας, και εφόσον μετά τις 15 Μαρτίου και το κούρεμα και αφού μετά το κούρεμα εμείς  προασπιζόμασταν τον Ντράγκι και τον θεσμικό ρόλο της ΕΚΤ - τελοσπάντων, μετά τις 15 Μαρτίου, έχουν αλλάξει τα δεδομένα.

Εμείς δεν παίζουμεν κουμέρες....

Το πρώτο μνημόνιο - δηλαδή το δικό μας - θα το ψηφίζαμε. Και θα λύναμε το πρόβλημα των τραπεζών, που όπως είπαμε αφορούσε αυστηρά τις κυπριακές τράπεζες.

Το δεύτερο, του Νίκου, δεν μπορούμε να το ψηφίσουμε γιατί εκχωρούμε τα εθνικά, κρατικά και οικονομικά μας συμφέροντα σε μια λυκοσυμμαχία την Ε.Ε.

Λυπούμαστε που δεν κράτησε ο Νίκος το πρώτο μνημόνιο, ώστε να λέγαμε όλοι το Ναι.

Τέλος θέλω να προσθέσω, πως δεν είναι αρκετό να μιλάμε για έξοδο από το ευρώ, γιατί αυτό δεν είναι αρκετό και δεν καλύπτει επί της ουσίας, την ταξική, επαναλαμβάνω, την ταξική πολιτική, που αυτή την στιγμή προασπίζεται το ακελ. 'Ασχετον.


Υστερόγραφο: Αν το ακελ, δεν κάνει καταστατικό συνέδριο και δεν απομακρύνει τους Στέφανους, τους Δαμιανούς, τες Ειρήνες, τους Συλικιώτες, και το αφήνω μέχρι εδώ για να μην θίξω πιο μεγάλα τζάκια, καθώς και τα 2/3 της κ.ε του κόμματος, προβλέπω ότι δεν θα μείνει σοβαρός άνθρωπος να ασχολείται πια με την περίπτωση μας...

Υστερόγραφο 2: Κανένας δεν πληρώνει τον λογαριασμό σε αυτό τον τόπο. Στα συνθήματα είμαστε όλοι και οι πρώτες μούρες όμως.Γιατί; Γιατί μας βολεύει πάρα πολύ στην τελική αυτό το σύστημα και γιατί ο κώλος μας είναι κολλημένος με την γιούχου πάνω στις καρέκλες της εξουσίας, την οποία είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο, δεν υπάρχει περίπτωση να προδώσουμε και να αποχωριστούμε. Κάλλιον εκατόν κωλοτούμπες αλλά καρφωμένος πάνω στην καρέκλα ο κώλος μας...


1 σχόλιο: