Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

4.4.13

Αναγκαία Η Ενίσχυση Της Γαλλο-Γερμανικής Συνεργασίας, Δηλώνουν Σόιμπλε-Μοσκοβισί

Την αναγκαιότητα ενίσχυσης της γαλλογερμανικής συνεργασίας στους κόλπους του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, υπογράμμισαν οι Υπουργοί Οικονομικών Γαλλίας και Γερμανίας, Μοσκοβισί και Σόιμπλε, κατά τη διάρκεια διάλεξης με θέμα «Το γαλλογερμανικό δίδυμο: Εφαλτήριο για ένα ομοσπονδιακό καθεστώς στην Ευρώπη;».
Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε υπό το συντονισμό του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κινήματος Γαλλίας, Jean-Marie Cavada, στη γαλλική Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, με πρωτοβουλία του κινήματος Jeunes Europeens και την αρωγή των τοπικών Αρχών του Στρασβούργου.
Σύμφωνα με τους Σόϊμπλε- Μοσχοβισί, η επίλυση της οικονομικής κρίσης και η σταθεροποίηση της ευρωζώνης πρέπει να συνιστά πρωταρχική ευρωπαϊκή προτεραιότητα και θα πρέπει να δοθεί ένα τέλος στην «ανώφελη συζήτηση περί διλήμματος ανάμεσα στη λιτότητα και την ανάπτυξη», καθώς όπως επεσήμανε ο κ. Μοσχοβισί, «η επίτευξη περισσότερης Ευρώπης είναι συνώνυμη της περισσότερης ανάπτυξης», γεγονός που για τον κ. Σόϊμπλε προϋποθέτει μια ανταγωνιστική Ευρώπη που θα μπορεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της παγκοσμιοποιημένης διεθνούς αγοράς, διασφαλίζοντας όμως παράλληλα και την ισορροπία ανάμεσα στην οικονομική σταθερότητα και την κοινωνική ασφάλιση.
Μιλώντας για την τρέχουσα κρίση που ταλανίζει την Ευρώπη, ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στη δραστηριοποίηση των ευρωπαϊκών θεσμών για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ελλάδα αλλά και της τραπεζικής κρίσης στην Κύπρο, τονίζοντας ότι μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια «όλοι θα πρέπει να τηρούμε τις δεσμεύσεις μας» και να «βρίσκουμε λύσεις που να είναι ταυτόχρονα ευρωπαϊκές και εθνικές».
«Η περισσότερη Ευρώπη είναι η λύση στα ευρωπαϊκά προβλήματα», διευκρίνισε ο κ. Μοσkοβισί, αναφερόμενος στον αυξανόμενο ευρωσκεπτικισμό που επικρατεί εντός της ΕΕ, «και ιδιαιτέρως σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Ιταλία και ακόμη και η Γαλλία», επισημαίνοντας ότι πρέπει να «σταματήσει η τραπεζική κρίση και να σπάσει ο φαύλος κύκλος των τραπεζικών και δημοσίων χρεών».
Η σύγχρονη Ευρώπη χρειάζεται πραγματική σύγκλιση, σοβαρότητα, αλληλεγγύη, ενιαίο προϋπολογισμό εντός της ευρωζώνης, καθώς και «ισχυρό συντονισμό, και πρωταρχικά μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας», στο μέτρο που η γαλλογερμανική συνεργασία με την μακρά ιστορική της παράδοση, είναι «κινητήριος δύναμη» για την Ευρώπη και απαραίτητη για την εξεύρεση λύσεων, υπογράμμισε.
Σε ανάλογο πνεύμα ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών συμφώνησε με τη θέση του Γάλλου ομολόγου του ότι «η οικονομική σταθεροποίηση της ευρωζώνης είναι το πρώτο βήμα για την οικονομική -και στη συνέχεια πολιτική- ανάκαμψη της Ευρώπης», ενώ ως προς τη σημασία της γαλλογερμανικής συνεργασίας παρατήρησε ότι οι δύο χώρες «δεν πρέπει να κυριαρχούν έναντι των υπόλοιπων ευρωπαϊκών κρατών, αλλά να διατηρούν έναν ηγετικό ρόλο, έτσι ώστε να καταστεί εφικτή η ανάπτυξη στην Ευρώπη».
Χαρακτηρίζοντας την Τραπεζική Ένωση ως βήμα ζωτικής σημασίας για το μέλλον της ΕΕ, ο κ. Σόιμπλε  υπογράμμισε την αναγκαιότητα διαχωρισμού των τραπεζικών και δημοσίων χρεών, σημειώνοντας ότι «η λύση για την μείωση των ελλειμμάτων δεν είναι το κούρεμα, αλλά μια υπεύθυνη πολιτική μείωσης των δαπανών του προϋπολογισμού», ενώ παράλληλα τόνισε ότι είναι απαραίτητη τόσο η ενίσχυση του νομίσματος και της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, όσο και η μείωση του χάσματος μεταξύ των κρατών-μελών στον τομέα της ανταγωνιστικότητας.
πηγή: Onlycy.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου