Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

26.11.11

Η φούσκα του ιδιωτικού τομέα






μέρος πρώτο:

γύρω στα τέλη Σεπτεμβρίου ήμουν στα πρόθυρα να δηλώσω παραίτηση. αιτία ένας έξαλλος καυγάς μεταξύ εμού και των συναδέλφων μου με αφορμή τα γεγονότα στο Μαρί και τους αφυπνισμένους. έξαλλος εννοώ μας άκουσε το τετράγωνο. έχω την πολυτέλεια να μην έχω ούτε ένα αριστερό συνάδελφο! ο πιο προοδευτικός είναι του Τάσσου και οι πλήστοι φαν του αρχιεπισκόπου. κάποιοι φιλοελαμίτες.
οι συνάδελφοι μου ανήκουν στη μικροαστική τάξη. έχουν από ένα σπίτι που ακόμα δεν ξόφλησαν, δύο αυτοκίνητα, παιδιά, κάποια παιδιά από προηγούμενους γάμους, πληρώνουν διατροφές, φροντιστήρια, διακοπές, τα γνωστά. πάνω από όλα αισθάνονται έλληνες. πιστεύουν πως οποιοσδήποτε θα ήταν καλύτερος από τον χριστόφια και πως αν είσαι έλληνας έχεις το κοκκαλάκι της αθανασίας και του άτρωτου στο χέρι σου. στην ουσία είναι λαϊκοί άνθρωποι χωρίς  καθόλου ιδιαίτερες ανάγκες πέρα από τις πιο πάνω που περιέγραψα.
ο καβγάς είχε ως θέμα την κρίση για την οποία επίσης φταίει ο χριστόφιας, οι δημόσιοι, η ομόνοια, ο στάλιν, ο δογματισμός, ο αθεϊσμός και όλο το κακό συναπάντημα που μας έχει απομακρύνει από τις καπιταλιστικο - ελληνικές μας ρίζες, που μας οδηγεί στον ανθελληνικό κομμουνισμό, γενικώς μια σαλάτα, όπως συνήθως με τα μυαλά των ελληνοφρόνων και αντικομμουνιστών της δεξιάς παράταξης.

μέρος δεύτερο:

χθές σε ιδιαίτερη συνομιλία με το αφεντικό, πληροφορήθηκα πως οι συναδέλφοι μου, όλοι ανεξαιρέτως, εννοώ μέχρι και την καθαρίστρια, περίπου 30 άνθρωποι, θα πάρουν σήμερα προειδοποίηση απόλυσης δύο εβδομάδων. με λίγα λόγια στα μέσα δεκεμβρίου, λίγο πριν τα χριστούγεννα θα είναι άνεργοι.
το αφεντικό αισθανόταν πολύ ντάουν που πρέπει να απολύσει  αυτούς τους ανθρώπους γιατί δουλεύουν γι αυτόν οι περισσότεροι για πάνω από μια δεκαετία.
τη θέση τους θα πάρουν έλληνες που δέχτηκαν να δουλέψουν με τα μισά χρήματα. εγώ που είμαι παλιοκομμούνι την γλύτωσα για τυχαίους λόγους, προφανώς γιατί ο δικηγόρος της εταιρίας που χειρίστηκε τις αιτήσεις και τις προσλήψεις των νέων ελλήνων συναδέλφων, έκρινε πως αποτελώ αρκετά συμφέρον πακέτο για να απολυθώ. αλλιώς θα είχα την ίδια τύχη.

το ντόμινο της κρίσης του καπιταλισμού, φανερώνει ενδιαφέροντες συσχετισμούς κυπρο-ελληνικής φιλίας, τι λέω, ποιάς φιλίας, μιλάμε για Ενιαίο Εργασιακό Δόγμα ισχυρότερο και από τους S300.

αμφιβάλλω αν ο Κέυνς θα είχε μια λύση για  τους συναδέλφους μου και το αναπότρεπτο της ανα-ανοικοδόμησης του καπιταλισμού, δεν ξέρω αν ο Πισσαρίδης σφύριξε τίποτα χρήσιμο στο αυτί του Αβέρωφ, να ρωτήσω τον Στροβ να με ενημερώσει, τώρα που η δεξιά κλείδωσε το πετσόκομμα των δημοσίων και κατοχύρωσε μ΄αυτό τον τρόπο τα συμφέροντα των ιδιωτικών υπαλλήλων.


6 σχόλια:

  1. αν μη τι άλλο, έλυσα την απορία μου γιατι η μη φορολογηση των επιχειρηματιών προωθεί την ανάπτυξη.

    α ναι, και άντρας συνάδελφος χθες, πριν ενημερωθεί ακόμη για το ποια τύχη τον περιμένει, μου έλεγε, "θέλω να σε παρω να σε διαβάσει ο πατερ Κυπριανός, διαβάζει για το ματι, την κακοτυχία, την ευτυχία, για ότι φανταστείς. τι να σου κάμω όμως ρε που είσαι κομμουνίστρια"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: όλοι ανεξαιρέτως είχαν αποδεχτεί μείωση του μισθού τους κατά 20% τον Σεπτέμβρη προκειμένου να φανούν "συνεργάσιμοι και λογικοί" κατά τον Μιχάλη φιλογερμανό Σαρρή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω πως η μη απόλυσή σας δεν ήταν ίσως τυχαίο γεγονός, αλλά άλλη μια απόδειξη πως η Υποταγή δεν συμφέρει..Εννοώ πως αντίθετα απ'οτι πιστέυουν οι περισσότεροι "λαικοί" άνθρωποι, το να σκύβεις το κεφάλι, ειδικά στον εργασιακό χώρο, μάλλον είναι η συνταγή της εγγυημένης ταλαιπωρίας. Πάντα και μένα με ρωτάνε οι συνάδελφοι, πως και με αφήνουν ήσυχο οι "ανώτεροι", και γώ τους απαντώ: γιατί δεν τους αφήνω εγώ ησύχους. Φανταστείτε λοιπόν, μια λαική ανυπακοή σε μαζικό επίπεδο, τι ενδιαφέρουσες προοπτικές θα άνοιγε στις λαικές τάξεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το ζήτημα είναι πως όταν έγινε ο καυγάς για την κρίση,το μόνο που τους άγγιξε ήταν η στάση μου για τον ελληνικό λαό που υποφέρει. γιατί αισθάνονται μεσα στον τυφλό αντικομμουνισμό τους αλληλεγγύη για τους έλληνες.

    ειλικρινά δεν ξέρω πως θα νοιώσουν όταν μαθουν τα νέα, γιατί αυτή τη φορά οι "κακοί μετανάστες" δεν είναι "αλήτες των πρωην ανατολικών χωρών" ουτε "τριτοκοσμικοί από τη σρι λανκα" αλλά άνθρωποι που τους αισθάνονται λόγω εθνικότητας πιο δικούς τους κι από μας που είμαστε κυπριοι αλλά κομμουνιστές.

    και βέβαια υποπτεύομαι πως δεν είναι ευκολο να δεχτείς ως δεξιός ότι το σύστημα σε χτυπάει..αλλά φοβάμαι πως ούτε μ΄αυτό τον τρόπο θα καταλάβουν στην ουσία τίποτα.

    δεν περιμένω λαϊκή ανυπακοή από κανένα δεξιό. ανεξέλεγκτο θυμό ίσως και θολή οργή. δυστυχώς.
    δεν γίνονται θαυματα με τα μυαλά των ανθρώπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όσον αφορά το τελευταίο, θα συμφωνήσω μαζί σας διαφωνόντας..αν και νομίζω πρέπει να κοιτάμε πιό μακριά. Εννοώ πως οι μετατοπίσεις στα μυαλά των ανθρώπων συμβαίνουν σε ακόμα πιο σκληρές στιγμές της Ιστορίας, και θα αφορούν όλους "μας", ελπίζω σε σωστή κατεύθυνση. Απο την άλλη συμμερίζομαι την έλλογη απαισιοδοξία σας, αλλά όλοι δεν κάνουνε λάθη;...η Ιστορία δείχνει μερικές φορές τον δρόμο, και νομίζω δεν έχετε αμφιβολία πως ζούμε, αυτό που ακούγαμε μικροί στα "ντοκυμαντερ", ιστορικές στιγμές.
    Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φταιει ο Χριστοφιας που 'αδειασεν τα ταμεια'. Δεν εχει τιποτε αλλο να καταλαβουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή