Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

4.11.11

ο περί της Καταπολέμησης Ορισμένων Μορφών και Εκδηλώσεων Ρατσισμού και Ξενοφοβίας μέσω του Ποινικού Δικαίου Νόμος (134(Ι)/2011)

Μεταφέρω από το μπλογκ της Δρακούνας
"... Πρόσωπο το οποίο εκ προθέσεως δημόσια διαδίδει και δημόσια υποκινεί με οποιοδήποτε τρόπο βία ή μίσος που στρέφεται κατά ομάδας προσώπων ή μέλους ομάδας προσώπων που προσδιορίζεται βάσει της φυλής, του χρώματος, της θρησκείας, των γενεαλογικών καταβολών ή της εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής, κατά τρόπο που διαταράσσει τη δημόσια τάξη ή που έχει απειλητικό ή υβριστικό ή προσβλητικό χαρακτήρα, είναι ένοχο αδικήματος και, σε περίπτωση καταδίκης, υπόκειται σε ποινή φυλάκισης που δεν υπερβαίνει τα πέντε (5) χρόνια ή σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τις δέκα χιλιάδες ευρώ (10.000) ή και στις δύο αυτές ποινές..." "... Πρόσωπο το οποίο συμβουλεύει, προάγει ή παρακινεί άλλο να συμμετέχει στη διάπραξη των αδικημάτων .... (που είπα πιο πάνω)...είναι ένοχο αδικήματος του ιδίου είδους και υπόκειται στην ίδια ποινή, όπως αν είχε διενεργήσει ο ίδιος τέτοια πράξη, δύναται δε να διωχθεί, όπως αν είχε διενεργήσει ο ίδιος τέτοια πράξη..."
Να υποθέσω πως τώρα πια, μ΄αυτό το νόμο, έχουμε το δικαίωμα να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη προς υπεράσπιση του δικαιώματος μας να μην καταδιωκόμαστε ως προδότες επειδή κρατάμε την κυπριακή και όχι την ελληνική σημαία;! Επιτέλους εκσυγχρονισμός! Γινόμαστε μια χώρα όπου η κρατική σημαία προστατεύεται και νομικά. Μπορεί πια ο κύπριος να προσφύγει στη δικαιοσύνη και να ζητήσει να αναγνωριστεί το δικαίωμα του στην εθνικότητά του;! Μπράβο, καιρός ήταν. Μετά από 50 χρόνια ανακήρυξης κράτους! Είμαστε γρήγοροι! Να παίρνει σειρά και ο εθνικός ύμνος. Ανκαι στο τραγουδιστικο μέρος της αυτοσυνείδησης μας είμαστε ελαφρώς πιο κολλημένοι με τα εθνικά δάκρυα. Δεν είναι και λίγο να ακούς τον ύμνο και να δακρύζεις. Μεγάλη συγκίνηση. Δύσκολο να την αποχωριστεί ένας λαός που δεν έμαθε να υπάρχει παρά κλαίγοντας.


...500 Τουρκοκύπριους αγνοούμενους άφησε πίσω του το ΄74. Εσείς το ξέρατε; Μήπως ξέρατε, πως ουδέποτε συστάθηκε τ/κ επιτροπή αγνοουμένων. Ειπαν από την αρχή : είναι νεκροί. 1500 Ελληνοκυπριοι αγνοούμενοι. 39 χρόνια εκμετάλλευσης του πόνου. 39 χρόνια πορείες, δάκρυα, μανάδες, γυναίκες, αντρες, με καθημερινούς εφιάλτες για τη ζωή των αγαπημένων τους...Κανιβαλισμός εις βάρος του πόνου. 40 χρόνια. Διαλυμένες ζωές συγγενών...υπερπαραγωγή πόνου, υπερπαραγωγή σημαίας...

...σήμερα συζητείται το πόρισμα Πολυβίου στη βουλή...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου