Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

5.3.13

Από πού πάνε για το κούρεμα;

Θυμάστε εκείνα τα ταμεία συντάξεων των ημικρατικών, που η προηγούμενη κυβέρνηση ζήτησε να κατατεθούν προκειμένου να μπορέσει να εγγυηθεί τα κεφάλαια της Λαϊκής το Κράτος;

Μήπως θυμάστε κάποια "δεκανίκια του νεοφιλελευθερισμού" που έλεγαν πως αυτό είναι ένα απαράδεκτο λάθος και πως ενδέχεται να γίνει κούρεμα του χρέους και να χαθούν τα ταμεία συντάξεων;

Θυμάστε και την ακελική προπαγάνδα, πως η άρνηση των υπαλλήλων των ημικρατικών να δώσουν μέρος από τα ταμεία συντάξεων, ήταν "κτύπημα κατά της κυβέρνησης και της αριστεράς"; Ευτυχώς υπάρχουν και τα γραπτά...με το μίσος δεν έκαμε κανένας πολιτική, ούτε ποττέ θα κάμει....

Πως θα κάμετε αντιπολίτευση τώρα στο Νίκο; Με διηγήματα αντίστασης της προδημοτικής και με συνθηματολογίες; Είστε αναγκασμένοι να στηρίξετε την κυβέρνηση Αναστασιάδη και να το ράψετε! Ούτε καν υπεύθυνη αντιπολίτευση δεν μπορείτε να κάνετε, όχι αντίσταση!Κανονικές πλάτες θα κάνετε στο νεοφιλελευθερισμό, γιατί αν τυχόν δεν καταφέρει ο Νίκος να αποφύγει το κούρεμα, οι πρώτοι που θα ψάχνουν για ελικόπτερο θα είστε εσείς.

Και με τις ιδιωτικοποιήσεις αυτό φοβάστε...τις δικές σας ευθύνες φοβάστε...

Εν πολλά τραγικό να ζει κανένας με την ψευδαίσθηση, πως επιλέγει την σοσιαλδημοκρατία γιατί "η ορθοδοξία" δεν του παρέχει επιλογές, ούτε καν ρεαλιστικές επιλογές, εν αντιθέσει με την σοσιαλδημοκρατία η οποία τάχα του επιτρέπει να ελίσσεται διαλεκτικά υπό τις περιστάσεις....

Σαν τον ποντικό στη φάκα είναι η σοσιαλδημοκρατία!

Αν έβρετε την άκρη τζειμέσα πέτε μας το...

4 σχόλια:

  1. Να και ο δρόμος που άνοιξε η σοσιαλδημοκρατία και συνεχίζεται με τη συμμετοχή στο AIPAC.

    http://www.ikypros.com/easyconsole.cfm/id/65667

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με συναντήσεις με αξιωματούχους των Υπουργείων Οικονομικών και Εξωτερικών και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου συνεχίζει τις επαφές του στις ΗΠΑ ο Πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής , Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.
    Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, ο κ. Νεοφύτου συμμετείχε στο τριήμερο συνέδριο του Εβραϊκού λόμπι AIPAC στην Ουάσιγκτον, το οποίο ολοκληρώθηκε σήμερα με ομιλία του Αντιπροέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν.
    Στην ομιλία του ο κ. Μπάιντεν τόνισε πόσο μεγάλης σημασίας είναι η πολιτική σταθερότητα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και η αξία της συγκρότησης πολιτικών συμμαχιών.
    Εξάλλου, σε συζήτηση για τη ασφάλεια στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου που διεξήχθη τη Κυριακή το απόγευμα, αναδείχθηκε η μεγάλη γεωστρατηγική σημασία της περιοχής μας και συνάμα η σημασία που επιδεικνύει σε αυτήν η Ρωσία, ιδιαίτερα μετά την πτώση του καθεστώτος Καντάφι αλλά και την διαφαινόμενη κατάρρευση του καθεστώτος Άσσαντ της Συρίας.


    Παρατεταμένα χειροκροτήματα από μας......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έφτασαν τα ύστερα του κόσμου! Χάνουμε τον Αναστασιάδη!
    Ανακοίνωσε έκτακτο επίδομα σε μονογονεϊκές οικογένειες και επίδομα τέκνου αλλά και πρόθεση για έκτακτη φορολόγηση καταθέσεων - μέσω του διοικητού - ένας είναι ο διοικητής και είναι για όλους!!

    Μα για το όνομα του Θεού! Σε λίγο, αντί να ρίχνει τασάκια, θα μας μιλά για τον "απλό άνθρωπο" και θα κλαίει...

    Είμαι συγκλονισμένη! Θέλω να αγκαλιαστώ με όλες τις πολιτικές δυνάμεις αυτού του τόπου, για τη μέριμνά τους και την ευφυία τους να συνδιάζουν την ανθρώπινη ευαισθησία με την ευαισθησία των αγορών!

    Απλά δεν ξέρω πως να συγκινηθώ...ως περήφανη ελληνίδα, ως περήφανη κύπρια, ως δεξιά ως αριστερή ως τι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγκλονίστηκα επίσης!!!

    Είναι αυτό που λέμε το ανθρώπινο πρόσωπο του καπιταλισμού... ηλίθιε.

    Μια που φτάσαμε ως εδώ μήπως να συγκινηθούμε ως ελπιδοφόροι εθνικής σωτηρίας πολίτες ή μήπως ως ηλίθιοι;





    ΑπάντησηΔιαγραφή