Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

16.3.13

Και τώρα τί;

"Υπάρχουν και καλά μνημόνια"

Αυτό είναι το αισχρότερο πολιτικό ψέμμα, χειρότερο και από το "λεφτά υπάρχουν" που ακούστηκε σε χώρα μέλος της Ε.Ε και ακούστηκε από μας, εκτός από το αδελφό κόμμα του συριζα που το πιπιλά εδώ και τρία χρόνια.

Κυβερνήσαμε ως φεουδάρχες και ως πατριάρχες. Νομιζόμενοι πως η εξουσία είναι εφ΄όρου ζωής. Είπαμε απίστευτα ψέμματα στον κόσμο. Ψηφίζουμε πακέτα για να μην έρθει μνημόνιο, ανακεφαλαιώνουμε τις τράπεζες για να μην χαθούν οι καταθέσεις, ζητούμε τα ταμεία συντάξεων για να μην χρεωκοπήσουμε, βγάζουμε στο σεριάνι έναν υποψήφιο Πρόεδρο που μας μιλά για έξοδο από την κρίση σε δύο χρόνια, για επενδύσεις και ανάπτυξη, φιμώνουμε το λαϊκό αντιΕΕ αίσθημα και μιλάμε για "αλληλεγγύη στην Ευρώπη", τσιμεντώνουμε την Ε.Ε κατά της Κύπρου με ένα σωρό υπογεγραμμένες αποφάσεις, κυρίως με την απόφαση για την ενέργεια, και την Κύπρο ως διακομιστή και βασικό κρίκο στην ενεργειακή πολιτική της Ε.Ε, κοκορευόμαστε πως ως Κύπρος κλείσαμε συμφωνίες σημαντικότερες και από τη συνθήκη της Λισαβώνας, υποθηκεύουμε το κράτος για την εξόφληση ιδιωτικών χρεών και δακτυλοδείχνουμε όσους θέλουν άμεση πώληση των ημικρατικών οργανισμών, βάζουμε στο σπίτι μας τον φασίστα Νετανιάχου, και έχουμε και  το θράσος να ονομάσουμε τον Ομπάμα ούτε λίγο ούτε πολύ "Γκορμπατσώφ της Αμερικής" και δικό μας άνθρωπο.

Τώρα τί;

Δεν πάει άλλο κουτόχορτο κάτω! Στην περίπτωση λέω, που ετοιμάζεστε για υποδείξεις καλής και κακής διαχείρισης!

Αν το ακελ, δεν βγει έξω στον κόσμο, με ανοιχτά χαρτιά, με τόνους αυτοκριτικής και αν δεν απελευθερώσει την επιθυμία του κόσμου να αντισταθεί εναντίον της λυκοσυμμαχίας και εναντίον του συστήματος, σε ένα-δυό χρόνια θα βλέπει την κίνηση Λιλλήκα με τα κυάλια!

Αν δεν σαν συγκινεί κάτι άλλο, τουλάχιστον ας σας συγκινήσει αυτό: Θα είστε οι λίγοι και οι άλλοι θα είναι οι πολλοί.

Έχουμε κουραστεί να κρέμεται η ζωή μας από τις αποτυχημένες αμπελοφιλοσοφίες σας.

Η ζωή, αν δεν το ξέρετε, εν σοβαρό πράμα!

Δείτε στο Παρατηρητήριο Εργασίας και Ταξικών Σχέσεων την ανάρτηση με τίτλο: Άλλοι τα έφαγαν, άλλοι πληρώνουν για τα τελευταία ωραία νέα με το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου