Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

14.3.13

Μια φορά κι ένα καιρό...

Μια φορά κι ένα καιρό, ήταν "αριστερισμός" να διερωτάσαι για την ανακεφαλαιοποίηση της Λαϊκής.

Σήμερα δεν είναι, και κυκλοφορούμε και αίτημα δημοψηφίσματος.

Μια φορά κι ένα καιρό, ήταν "αριστερισμός" να αμφισβητείς τον κυβερνητισμό της αριστεράς εντός της Ε.Ε

Σήμερα μιλούμε για "αποικιοκρατία" της Ε.Ε

Μια φορά κι ένα καιρό, ήταν "αριστερισμός" να μιλάς για αποικιοκρατία της Ε.Ε στους όρους που έθετε για την αδειοδότηση της ΑΟΖ και τους διαγωνισμούς εταιριών και δεν ήταν "αριστερισμός" να μιλάς για άθλους.

Σήμερα μιλούμε ακόμα για άθλους και κατηγορούμε για "αριστερισμό", όποιον μιλά για συνθηκολόγηση.

Μια φορά κι ένα καιρό αγαπήσαμε την Εξουσία.

Μια φορά κι ένα καιρό, στις 13 Μαρτίου 1930, έκλεισε το τελευταίο Ταμείο Ανεργίας της ΕΣΣΔ, στη Μόσχα. Η τελευταία άδεια για δουλειά δόθηκε στον κλειδαρά Μιχαήλ Σκούνοβο. Η Σοβιετική Ένωση έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που έθετε τέλος στην ανεργία.





 Μια φορά κι ένα καιρό, οι άνθρωποι έγραφαν τα ονόματα τους με Κεφαλαία Γράμματα στην Ιστορία και δεν έγραφαν με κεφαλαία γράμματα ότι γυαλίζει για να μην λέγεται "μίσος ταξικό κατά των εργαζομένων".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου