Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

1.3.13

Αν είσαι φίνος μάγκας...

μια σημείωση

Αν είσαι φίνος μάγκας, εννε μαγκιά να ανοίξεις ένα "αυτοδιαχειριζόμενο στέκι" με τους φίλους σου, στην πορεία να πάεις να αλλάξεις την κλειδωνιά μόνος σου για να πρέπει να τους ανοίεις να μπουν, τζαι στην πορεία να βάλλεις τζαι την "αστυνομία" να τους λαλεί πως εν μπορούν να περνούν ούτε που πόξω γιατί θορυβούν...

Αν είσαι φίνος μάγκας, τραβάς το ζόρι του πειράματος χωρίς το δεκανίκι της εξουσίας...

Αν είσαι φίνος μάγκας, αθθυμάσαι ότι οι φίλοι σου εν ήταν αγρίκοι να φωνάζουν ούλλη μέρα "μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι" τζαι πως οι φίλοι σου εν εφοηθήκαν την αυτοδιαχείριση για όλους...ακόμα τζαι με τους "εξουσιαστές" μέσα... μπορεί να εν εσύ που εφοήθηκες τζαι οι εξουσιαστές...

Αν είσαι φίνος μάγκας, εν περιπαίζεις τους φίλους σου, επειδή η αυτοδιαχείριση έγινε εγωιστική αυτοέκφραση....


ένα τραγούδι

Ο Μανώλης Πάππος βρίσκεται στην Λευκωσία για δύο εμφανίσεις - η δεύτερη είναι απόψε.
Τον άκουσα χθες το βράδυ, σε αυτό το τραγούδι, ο άνθρωπος εκτός από σπουδαίος μουσικός, τραγουδιστής και συνθέτης είναι ένας κόσμος μόνος του.

Εδώ συνοδεύει την Ελένη Βιτάλη.

Αν έχετε χρόνο πρέπει να τον ακούσετε, στο Ποτοποιείο στη Λευκωσία απόψε.





2 σχόλια:

  1. Οι γρίφοι δεν βοηθούν. Καθαρές κουβέντες χρειάζονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καθαρές κουβέντες χρειάζονται στην πολιτική. Καθαρός νους. Αυτομορφωση στην βάση κάθε προσπάθειας. Πίστη στην αξία της αξιοπρέπειας, του κόπου που επροηγήθηκε εδώ και δύο αιώνες, ώστε εμείς οι βολεμένοι και τεμπέληδες και τυχεροί να έχουμε τόση δουλειά τζαι τόση δύναμη έτοιμη. Αντίσταση με αυτές τες προυποθέσεις.

    Στα υπόλοιπα χρειάζεται να τηρούμε τις αξίες που επικαλούμαστε και ζητούμε από τους άλλους. Χωρίς υποχώρηση στην εύκολη εκτόνωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή