Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

13.3.13

Προσωπικά ρητά

Ρητό 1

Απέφευγε να μαθαίνεις από ανθρώπους, που βλέπεις ότι συστηματικά, αποφεύγουν να μαθαίνουν κάτι καινούριο οι ίδιοι.

Ρητό 2

Απέφευγε την σκέψη των ανθρώπων, που δεν ενδιαφέρονται παρά μόνο στο επίπεδο της επαναλαμβανόμενης περιγραφής για τη ζωή και τη μάθηση, και όχι στο επίπεδο της πίστης, πως η ζωή και η μάθηση είναι μετασχηματιστικά στοιχεία της ζωής και της μάθησης.

Ρητό 3

Απέφευγε την σκέψη των ανθρώπων που σου προκαλεί ανία, και όχι την διάθεση να στραφείς ενεργητικά προς τον εαυτό σου και τον κόσμο.

2 σχόλια: