Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

7.3.13

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Ούγκο Τσάβες

( το ποστ Δεν Αφιερώνεται, σε κανένα κουφιοκέφαλο "πατριώτη εθνικιστή" του κέντρου, της κεντροαριστεράς, της κεντροδεξιάς, της δεξιάς, της ακροδεξιάς ή φασίστα, Κύπριο ή Έλληνα, ο οποίος ανήγαγε το δόγμα του νεο-οθωμανισμού σε δήθεν αντι-καπιταλιστικό και δήθεν αντι-ιμπεριαλιστικό δόγμα. Ψόφο εθνίκια! Δεν Αφιερώνεται, επίσης, σε σαλτιμπάγκους του "ευρωπαϊκού διεθνισμού" με την συμβολή του ΝΑΤΟ και των Γαλλικών Μονοπωλίων )


Σε παρεκκλήσι στη Στρατιωτική Ακαδημία στο Καράκας, όπου και θα τελεστεί την Παρασκευή η κηδεία του, εκτίθεται το φέρετρο με τη σορό του εκλιπόντος προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες Φρίαςο οποίος πέθανε την Τρίτη, σε ηλικία 58 ετών, έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Ήδη, πλήθος κόσμου, γνωστές προσωπικότητες, αλλά και πλήθος εργαζομένων και λαού, έχει περάσει για να αποτίσει φόρο τιμής στον Ούγκο Τσάβες (δείτε εδώ το ρεπορτάζ του καναλιού Telesur).

Φόρο τιμής στον εκλιπόντα πρόεδρο της Βενεζουέλας απέτισαν η πρόεδρος της Αργεντινής,Κριστίνα Φερνάντες, αλλά και οι πρόεδροι της Βολιβίας και της Ουρουγουάης, Έβο Μοράλες και Χοσέ Μουχίκα, αντίστοιχα.


Προηγήθηκε ένα «ταξίδι» τουλάχιστον επτά ωρών μέσα από τους δρόμους του Καράκαςμε τους συγγενείς του Τσάβες, τα μέλη της κυβέρνησης και χιλιάδες υποστηρικτές του να βαδίζουν με το φέρετρο του θανόντος προέδρου της Βενεζουέλας, εν μέσω ενός πρωτόγνωρου συγκινησιακού ξεσπάσματος για τη λατινοαμερικανική χώρα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της πομπής χιλιάδες πολίτες της Βενεζουέλας, είτε ακολουθούσαν το φέρετρο, είτε στέκονταν στα πεζοδρόμια των λεωφόρων για να αποτίσουν φόρο τιμής στον πρόεδρο της χώρας που πέθανε σε ηλικία 58 ετών.

Το φέρετρο ήταν καλυμμένο στα μπλε, κόκκινα και κίτρινα χρώματα της εθνικής σημαίας της χώρας. Πολλοί εκ των οπαδών του Τσάβες έκλαιγαν γοερά ενόσω το φέρετρο με τη σορό του 58χρονου ηγέτη μεταφερόταν από ειδικό απόσπασμα στρατιωτών με κόκκινους μπερέδες στους δρόμους του Καράκας.

Υπό το χειροκρότημα του πλήθους και συνθήματα όπως «Ζήτω ο Τσάβες», οι στρατιώτες τοποθέτησαν το φέρετρο, το οποίο μετέφεραν εργάτες στους ώμους έως την είσοδο του παρεκκλησίου.

Η κηδεία θα γίνει την Παρασκευή παρουσία πολλών αρχηγών ξένων κρατών.

Στην χώρα έχει κηρυχθεί από την Τετάρτη επταήμερο πένθος, ενώ τριήμερο πένθος έχει από την ίδια μέρα και η Κούβα.


Πηγή: 902.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου