Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

4.3.13

Το χρώμα της αλήθειας…

Τουρκοκύπριοι και Ελληνοκύπριοι Αγνοούμενοι και μαζικοί τάφοι στην Κύπρο

Το χρώμα της αλήθειας…

Μια έκθεση εικαστικών έργων Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκυπρίων, καθώς και άλλων Κυπρίων καλλιτεχνών Συριακής και Ιταλικής καταγωγής, που οργανώνει η Δικοινοτική Πρωτοβουλία Συγγενών Αγνοουμένων, Δολοφονηθέντων και άλλων Θυμάτων Πολέμου «Μαζί Μπορούμε» και το Στούντιο Τέχνης Νιλκιούν Γκιουνέϊ. Οι καλλιτέχνες συνάντησαν συγγενείς αγνοουμένων και από τις δύο κοινότητες, επισκέφθηκαν χώρους εκταφών και τόπους όπου έγιναν δολοφονίες και στις δύο πλευρές της Κύπρου από το 1963 μέχρι το 1974.

Η δημοσιογράφος-ερευνήτρια Σεβγκιούλ Ουλουτάϊ μαζί με την ζωγράφο Νιλγκιούν Γκιουνέϊ έφεραν μαζί καλλιτέχνες και από τις δυο πλευρές σε μια σειρά από εργαστήρια. Τα εργαστήρια περιελάμβαναν καταθέσεις από συγγενείς αγνοουμένων και θυμάτων δολοφονιών, επισκέψεις σε σπίτια θυμάτων πολέμου και σε χώρους μαζικών τάφων σε ολόκληρη την Κύπρο. Η έκθεση στηρίζεται από το Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου.

Η Έκθεση θα ανοίξει την Παρασκευή 15 Μαρτίου, 2013 στις 6:30μμ στο Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου στην ουδέτερη ζώνη στη Λευκωσία και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 22 Μαρτίου, 2013. 

Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Adi Atassi
Aydan Lisaniler
Χρίστα Αντωνίου
Deniz Tevfik
Eda Gökçe
Ferah Kaya
Gaia Zaccagni
Mehtap Önem
Nilgün Güney
Συμώνη Συμεωνίδου
Σοφία Χατζήπαπα 

Zalihe Şakir
Zeynep Uzun

2 σχόλια:

  1. Να καλέσουμε στην έκθεση τον φίλο Στροβολιώτη, με τον όρο ότι θα παρευρεθεί με τον Χρήστο Στυλιανίδη, ώστε ο τελευταίος, να αναπτύξει στους τουρκοκυπριους εκθέτες την θεωρία, πως εφόσον ο Έρογλου έχει ισχυρή λαϊκη εντολή, έχει κάθε δικαίωμα να κάμνει αχρηστους απο το ξύλο τους απεργούς τουρκοκύπριους, που δεν είναι και λίγοι, όπως ακριβώς έχει το δικαίωμα ο Ίωνας Νικολάου...

    Να καλέσουμε επίσης, τον πλέον συγχισμένο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος κλαίγοντας κατά την αποχώρηση του από το προεδρικό, ειπε στον κυπριακό λαό, πως οι προτάσεις του για το κυπριακό, δεν ήταν Δώρο αλλά Σωτηρία της Κύπρου, για να καταλήξει να θεωρεί ταυτόχρονη σωτηρία τον Σταύρο Μαλά και τον εκλεκτό του Άντρο Κυπριανού ο οποιος εγκαινίασε τον εσωκομματικό διάλογο με τον όρο της συνεργασίας με τα εθνίκια της Κύπρου.

    Το ακελ, θα πρέπει να πάρει το βραβείο της αντιφατικής πληροφόρησης και πολιτικης για τα έτη 2013-2020 για να μην ξεχνάμε και τις ευρωενωσιακές δεσμεύσεις μας.

    Αν έβρετε άκρη τζειμεσα, πετε μας το...

    Οπως έχω ξαναπει, η σοσιαλδημοκρατια που ακολουθείτε πιστά, ειναι όπως το Καρφούρ με τις απειρες επιλογες, οπου τα πλείστα προϊόντα είναι ήδη λυγμένα...

    Καλή μας χώνεψη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ακόμα ένα σχόλιο...

    Είδα τον κύριο Ερντογάν στην συνεντευξη του στην ΕΤ1, όπου μας εξηγούσε, πως είναι πολύ προθυμος για μια δικαιη συμφωνία με την Ελλάδα όσον αφορά την κυπριακή ΑΟΖ και την επίλυση του Κυπριακού.

    Ειδα τον κύριο Ερντογάν ο οποίος μιλούσε σαν πατρώνα των τουρκοκυπρίων και του κυπριακού ζητήματος.

    Καλά να μας κάμεις κύριε Ερντογάν! Με τον κύριο Αναστασιάδη στην προεδρία και το ακελ με τες εθνικες του φαντασιωσεις και τις μεγάλες πολιτικές του για την ΑΟΖ, και τις συγκλίσεις του με τους λυσσαρίδηες.... καλά να μας κάμεις...

    Ξανά μανά το Κυπριακό ως καθαρά ελληνοτουρκικό ζήτημα. Τζαι να σκεφτείς πως το κλάμα στην περίπτωση δεν βοηθά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή