Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

2.3.13

Εις εαυτόν

Κάτω από την λαμπερή επιφάνεια, που πια, ούτε λαμπερή είναι, ούτε επιφάνεια κανενός πράγματος, μπορείς να ανοίξεις ένα υπόγειο ρεύμα με καθαρά νερά.
Μην σπαταλήσεις πέντε χρόνια από τη ζωή σου, ασχολούμενος/η με τα έργα και τις ημέρες του Νίκου Αναστασιάδη, ούτε με τα έργα και τις ημέρες των Αντιπολιτευομένων.

Αν υπάρχει ένα ορμητικό ποτάμι, ικανό να αναδείξει, πως η επιφάνεια, ούτε λαμπερή είναι, ούτε καν επιφάνεια κανενός πράγματος, τότε μπες μέσα και βγες καθαρός και καλύτερος για σένα, για τους άλλους, για την ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου