Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

26.3.13

"Γι αυτούς, είπαν, ο καπνός της θυσίας, και για μας της φήμης ο καπνός, αμήν"


ΤΟΝ πλούτο δεν έδωκες ποτέ σε μένα 
τον ολοένα ερημούμενο από τις φυλές των Ηπείρων 
κι απ' αυτές πάλι αλαζονικά, ολοένα, δοξαζόμενο! 
Έλαβε τον Βότρυ ο Βορράς 
και τον Σταχύ ο Νότος 
τη φορά του ανέμου εξαγοράζοντας 
και των δέντρων τον κάματο δυο και τρεις φορές 
ανόσια ώ. 
Άλλο εγώ, 
παρεξ θυμάρι στην καρφίδα του ήλιου δεν εγνώρισα 
και παρεξ 
τη σταγόνα του νερού στ' άκοπα γένια μου δεν ένιωσα 
μα τραχύ το μάγουλο έθεσα στο τραχύτερο της πέτρας 
αιώνες και αιώνες. 
Εκοιμήθηκα πάνω στην έγνοια της αυριανής ημέρας 
οπως ο στρατιώτης επάνω στο ντουφέκι του. 
Και τα ελέη της νύχτας ερεύνησα 
όπως ο ασκητής το Θεο του. 
Απο τον ιδρώτα μου έδεσαν διαμάντι 
και στα κρυφά μου αντικαταστήσανε την παρθένα του βλέμματος. 
Εζυγίσανε τη χαρά μου και τη βρήκανε, λέει, μικρή 
και την πατήσανε χάμου σαν έντομο. 
Τη χαρά μου πατήσανε και στην πέτρα την κλείσανε 
και στερνά την πέτρα μού αφήσανε, 
την τρομερή ζωγραφιά μου. 
Με πέλεκι βαρύ τη χτυπούν, με σκάρπελο σκληρό την τρυπούν, 
με καλέμι πικρό τη χαράζουν, την πέτρα μου. 
Κι οσο τρώει την ύλη ο καιρός, τόσο βγαίνει πιο καθαρός 
ο χρησμός απ' την όψη μου: 

ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΝΑ ΦΟΒΑΣΤΕ 
ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΡΑΧΩΝ Τ' ΑΓΑΛΜΑΤΑ 

Ο.Ελύτης, Άξιον Εστί






Νομίζεις ότι ο κόσμος που συνάεται έξω που την βουλήν της Κύπρου εν το ΚΚΕ, οξά πους εν το ΠΑΜΕ που εκάμαν πάνω που 30 παναπεργείες τζιαι ούτε τα εκνίσαν, με της τρόϊκας με του Ελληνικού διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, που  εψήφισεν τα νομοσχέδια με τα μνημόνια εν μία νυχτί;

http://acerasanthropophorum.blogspot.com/2013/03/blog-post_25.html

( εν θα εννοεί τα 26 νομοσχέδια που εψηφιστήκαν σε 23 λεπτά, όχι εν μια νυχτί. Εκείνη την νύχτα θα έγραφεν ποίησην για την μακρινή  Πατρίδα, που οι τράπεζες της εν είχαν την ίδια τύχη με τες Ελβετικές, τζαι δεν επαρακολούθαν Βουλές.

Ούτε είδε τους Στυλιανίδηδες της Ελλάδας απέναντι στους εργάτες.Οι εργάτες τζεικάτω χωρέφκουν ζεϊμπεκιές.Τζαι χωρέφκουν τες τζαι αποτυχημένα τα μαυρογέρημα. Τζαι παντού στον κόσμο, τζαι στην Τουρκία. Εκτός που δακάτω..

 Ύστερα είπαν το Σύστημα Πατρίδα και το ευλόγησαν μέσα στις κομματικές εκκλησίες...θα έλεεν τζαι ο Ελύτης...)


11 σχόλια:

  1. Έχουμε και λέμε...

    Οι καταθέσεις των μεγαλοκαταθετών της Λαϊκής και της Τράπεζας Κύπρου, έχουν ήδη κάνει φτερά από τα υποκαταστήματα εξωτερικού, τα οποία παρέμειναν ανοιχτά όλες αυτές τις μέρες και στα οποία δεν υπήρχε κανένα όριο ανάληψης Κεφαλαίων.

    Το κούρεμα για την "διάσωση" πάει περίπατο.

    Συμπέρασμα:

    1. Να παραιτηθεί πάραυτα η Πολιτική και Τραπεζιτική Ηγεσία ΣΗΜΕΡΑ.
    2. Να αυτοδιαλυθεί η Βουλή και να πάει στο σπίτι της. Να πάρει μαζί της και τους κομματικούς της παπαγάλους.
    3. Να μην αποδεχτεί κανένας Κύπριος το μνημόνιο και την απορρόφηση των καταθέσεων των Κύπρίων.
    4. Έξοδος από το Ευρωσύστημα ΧΘΕΣ.
    5. Δημοψήφισμα και Προκήρυξη εκλογών.
    6. Εθνικοποίηση των φυσικών πόρων, των τραπεζών, των λιμανιών, των αεροδρομίων, της εκκλησιαστικής περιουσίας ΤΩΡΑ.
    7. Δήμευση των περιουσιών όλων των εμπλεκομένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι καταθέσεις των μεγαλοκαταθετών της Λαϊκής και της Τράπεζας Κύπρου, έχουν ήδη κάνει φτερά από τα υποκαταστήματα εξωτερικού-->

      Τα μεγέθη υποτίθεται θα τα μάθετε όταν ανοίξουν οι τράπεζες. Η φυγή κεφαλαίων είναι λογική συνέπεια τού γεγονότος ότι τα υποκαταστήματα εξωτερικού παρέμειναν ανοιχτά. Ωστόσο, Ο Ντισελ-μποου-ούμ* _δεν_ «διέψευσε» το άνοιγμα των υποκαταστημάτων αλλά το ότι δεν «σημειώθηκε» σημαντική έξοδος κεφαλαίων. Αυτά, για την αξιοπιστία τού κυρίου και για να έχετε κάτι να απαντήσετε στα δικά σας παπαγαλάκια.

      Πάλι, το σημαντικότερο δεν είναι οι καταθέσεις, αλλά οι περιορισμοί (που στην πραγματικότητα δεν τους επιβάλλει η δική σας κεντρική[2]) και οποίοι θα οδηγήσουν σε κατάρρευση επιχειρήσεων, μη εξυπηρέτηση δανείων και ποιος ξέρει τι άλλο. Η ζημιά είναι ανυπολόγιστη.

      [1] οι γάλλοι του'δωσαν ήδη το παρατσούκλι Ντζίσελ-μπούρδα. [bourde]
      [2] Ο Αρτέμης, ο πρόεδρος τής κεντρικής σας παραιτήθηκε· να σημειώσω ότι στην Αργεντινή οι τράπεζες έμειναν κλειστές 5 μέρες, αλλά οι εν γένει περιορισμοί αναλήψεων, αν θυμάμαι καλά, διάρκεσαν 1.5-2 χρόνια. Αντιλαμβάνεσαι ότι σας έδωσαν λύση Ισλανδίας-Αργεντινής χωρίς τη δυνατότητα «διεξόδου» που οι λύσεις αυτές έδωσαν στις δυο χώρες. Μια ακόμα ένδειξη για το κ*δάχτυλο των ΗΠΑ, ο Κρουγμαν «εξυμνεί» στη στήλη του τους περιορισμούς κεφαλαίων. Εν προκειμένω, περιορισμούς κεφαλαίων που επιβάλλονται έξωθεν για την «προστασία» ενός μη εθνικού νομίσματος (δεν κόβετε λίρες, τι καλό μπορεί να βγει από τους εν λόγω «περιορισμούς»;)

      Διαγραφή
    2. Μαζί και αυτά, αν σας ενδιαφέρει, αλλά δεν χρειάζεται και να χολοσκάτε:

      [1] "Cypriot banks in the UK all operate as subsidiaries, not branches. As subsidiaries they are capitalized and regulated as UK banks and fall under UK deposit guarantees. A Russian with money in the UK subsidiary can get his money in and out."

      [2] The CB of Cyprus doesn't actually request notes from the ECB, it prints notes and keeps a ready supply in a vault, and when Cypriot banks request to swap their reserves for notes, the Cypriot central bank delivers notes, cancels reserves, and tells the ECB what it did. That's the reporting that Reuters' source must be referring to: the EU negotiators heard from the ECB what the volumes of euro notes that Central Bank of Cyprus was delivering to Cypriot banks were. And they were much greater than the amounts that the Cypriot negotiators were claiming during the negotiations was being withdrawn.

      This raises the question, which Reuters apparently didn't know to ask, of whether the Cypriot CB was also topping up Cypriot banks' reserves all week by lending them emergency liquidity assistance.

      http://www.zerohedge.com/news/2013-03-25/have-russians-already-quietly-withdrawn-all-their-cash-cyprus?page=8

      Διαγραφή
    3. Κι αυτό, για την αξιοπιστία τού Ντίσελμπούμ:

      http://www.guardian.co.uk/business/2013/mar/26/treasury-laiki-bank-uk-cyprus-bailout

      Διόρθωση: Αρτέμης τής Κύπρου [η οποία μάλλον πάει κι αυτή για φούντο· «"Αν η Κύπρος πρέπει να αντιταχθεί σε κάτι, αυτό είναι η εκκαθάριση της Τράπεζας Κύπρου. Θα ισοδυναμούσε με χρεοκοπία", δήλωσε επίσης ο Χρ. Πισσαρίδης.»]

      Διαγραφή
  2. Στο ΡΙΚ δεν συμβαίνει απολύτως τίποτα. Μιλάνε για πλάνα διαχείρισης και για τη νέα μέρα. Μετά λέμε για τον φασισμό στην ΕΤ1.

    Στον Αντένα ο Λουκαϊδης προειδοποιεί πως σε τρεις μήνες θα έρθουν νέα μέτρα...

    Στο Μέγκα μιλάνε για πιθανότητα εξόδου....

    Η Κύπρος κατέρρευσε και η αριστερά μας καλεί να διαδηλώσουμε κατά της Λιτότητας και των Ιδιωτικοποιήσεων. Σε ποιά χώρα ζεί η αριστερά αυτού του τόπου;;; Είμαστε σε πλήρες οικονομικό χάος, κινδυνεύουμε άμεσα από στημένη "επέμβαση" των κύκλων της Αρχιεπισκοπής και της κρυπτο-ακροδεξιάς για ανάληψη της εξουσίας κι εμείς συγκαλύπτουμε την πραγματικότητα μιλώντας για Ιδιωτικοποιήσεις;;;;

    ΕΛΕΟΣ! Ότι ήταν να χαθεί χάθηκε. Καιρός ο καθένας να αναλάβει τις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΥΘΥΝΕΣ! Και η Αριστερά για τα 9,5 δις που τάισε μια χρεωκοπημένη Λαϊκή γιατί έκανε "σκληρή διαπραγμάτευση" και τα Γεράκια του Κεφαλαίου της Δεξιάς όπου κι αν ανήκουν!

    Οι πολιτικές ηγεσίες να κριθούν άμεσα από το λαό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η Αριστερά για τα 9,5 δις που τάισε μια χρεωκοπημένη Λαϊκή--> ο Σαρρής, ο Σαρρής, ο Σαρρής ...

      [Η Λαϊκή] ενδεχομένως να «είδε» με κάποιο αίσθημα ανακούφισης ότι ο Μιχ. Σαρρής, που πρόσφατα είχε εμπλακεί με τα διαδραματιζόμενα στην τράπεζα, τοποθετήθηκε υπουργός Οικονομικών από τον νικητή των κυπριακών εκλογών Ν. Αναστασιάδη.

      Η Cyprus Popular Bank Public Co Ltd (η «Τράπεζα») ανακοινώνει ότι ο κ. Μιχάλης Σαρρής παραιτήθηκε από τη θέση του Μη Εκτελεστικού Προέδρου και Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας. Το Διοικητικό Συμβούλιο εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς τον κ. Σαρρή για τις πολύτιμες υπηρεσίες που πρόσφερε προς την Τράπεζα. [9/8/12]

      Διαγραφή
  3. Ο κύπριος εργάτης βρίσκεται ήδη με στον ασφυκτικό αστικό κλοιό της επανεκκίνησης της ενδοϊμπεριαλιστικής συνέχειας από το χθές στο σήμερα και χωρίς αύριο. Η κυριαρχούσα αστική τάξη βρίσκει ανεμπόδιστα το δρόμο να επανασυνδεθεί με το οικοδόμημα που την έφερε ως εδώ. Αλήθεια είναι, ότι ως αστική τάξη δεν έχει την δυνατότητα να έχει εναλλακτική. Όποια εναλλακτική προκύψει από αυτήν είναι αποκλειστικά για το συμφέρον της, εκμεταλλευόμενη την εργατική τάξη. Η Κύπρος είναι υπό τον έλεγχο της συμφωνίας που πάρθηκε προχθές, διασώθει ευτυχώς και διατηρείται ασφαλισμένη. Με άλλα λόγια η κυπριακή αστική τάξη διεσφαλίστει ώστε να ξαναμπεί στο παιχνίδι των ενδοϊμπεριαλιστών και καπιταλιστικών συγκρούσεων με σκοπό και πάλι να ηττηθεί. Είναι η λογική του κεφαλαίου αυτή και η ενδοϊμπεριαλιστική σύγκρουση που το θρέφει, η ήττα κάθε αστικής τάξης είναι η επιβεβαιώση της νίκης της.

    Η εκκλησία ήταν και θα έιναι το βαθύ κράτος της Κύπρου μαζί με τον ακροδεξιό πνεύμονά της. Από πάντοτε είχε βλέψεις για την εξουσία, τώρα τρίβει τα χέρια της. Η αριστερά από την άλλη είναι εμετική όπου ο Σταύρος Ευαγόρου για παράδειγμα μιλάει για κατοχή Τρόικας. Αύριο θα κρεμάσει απ' το παραθύρι και ελληνική σημαία.

    Μετανάστες εργάτες, τουρκοκύπριοι εργάτες, ελληνοκύπριοι εργάτες, ελλαδίτες εργάτες, τούρκοι εργάτες αλλά και όποιοι άλλοι εργάτες γείτονες... ήρθε η στιγμή που ο καπιταλισμός δείχνει τα δόντια του και αγριεύει γιατί στερεύει γιατί δεν γίνεται αλλιώς. Να αγκαλιαστούν οι εργάτες με ΚΚΚ ή με ένα Κομμουνιστικό Κίνημα. Έκκληση προς τα γειτονικά αλλά και προς τα έσω (που δεν υπάρχουν οργανωμένα) Κομμουνιστικά Κόμματα και κινήματα να αρχίσουν τα εργάζονται. Η εργατική Κύπρος φωνάζει, χρείαζεται βοήθεια και τώρα είναι χρέος των κομμουνιστών να την δώσουν, και θα την δώσουν. Τα οπορτουνιστικά κόμματα και κινήματα πρέπει να προσδιοριστούν και να απομονωθούν γιατί δηλητηριάζουν τον εργάτη με αστικές λύσεις και ελπίδες.

    Ο εργάτης θα βγεί στο φώς γιατί το σκοτάδι το έχει ήδη κατακτήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Κύπρος είναι υπό τον έλεγχο της συμφωνίας που πάρθηκε προχθές, διασώθει ευτυχώς και διατηρείται ασφαλισμένη. Με άλλα λόγια η κυπριακή αστική τάξη διεσφαλίστει---> όχι ακριβώς. Σας έδωσαν Ευρώ-Κύπρου και η κατάσταση χάους δεν έχει αρχίσει ακόμα.

      http://www.counterpunch.org/2013/03/26/death-by-bailout/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=death-by-bailout

      “Once full capital controls are imposed, a Euro in Cyprus will no longer be the same as a Euro anywhere else in the Euro area. It cannot leave the island. The Cyprus Euro will in effect be a new domestic currency. The imposition of capital controls in Cyprus is therefore the end of the single currency in its present form….

      Yes, the Eurogroup will claim that it is “business as usual” in the Euro area. Draghi will continue to claim that the Euro is “irreversible”. Eurostat will continue to produce statistics for E17 and E27 including Cyprus. But the reality will be that the Euro will be broken in two. There will be the Cyprus Euro, and the “mainland” Euro (if we can call it that).” (“The Broken Euro”, Coppola Comment)

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ waltendegewalt

      "Η Κύπρος είναι υπό τον έλεγχο της συμφωνίας που πάρθηκε προχθές, διασώθει ευτυχώς και διατηρείται ασφαλισμένη. Με άλλα λόγια η κυπριακή αστική τάξη διεσφαλίστει ώστε να ξαναμπεί στο παιχνίδι των ενδοϊμπεριαλιστών και καπιταλιστικών συγκρούσεων με σκοπό και πάλι να ηττηθεί."

      Μα ακριβώς αυτό λέω η διασφάλιση της αστικής τάξης (εδώ κυπριακή αστική τάξη) έχει ως σκοπό την ήττα της από μια άλλη αστική τάξη που την σώζει. Εξ ου και η χρήση εδώ της πρότασης που το διασαφινίζει: "με σκοπό και πάλι να ηττηθεί". Διακατέχεται επίσης από μια δόση ειρωνειας η χρήση του "διεσφαλίστει" αφού πως μπορεί να διασφαλιστεί κάτι αφού είναι σίγουρο ότι θα ηττηθεί; Η κάθε "διασφάλιση" της αστικής κυριαρχίας ως τέτοιας είναι η διασφάλιση της αφαίμαξης των εργατών αλλά και μια ενδοϊμπεριαλιστική σύγκρουση. Με άλλα λόγια η αστική τάξη προσπαθεί να διασφαλίσει τα συμφέροντά της ακόμα και με το να ξαναρχίσει από την αρχή σαν ζόμπι εαν βέβαια η εργατική τάξη με την κάθε οπορτουνιστική μπαρούφα αφήνεται να το παρακολουθεί.

      Η "κατάσταση χάους" επίσης που ισχυρίζεσαι έρχεται... ναι και θα τρομάξουμε.


      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή