Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

19.10.12

Πότε;

Πότε θα ανακοινωθεί στον κυπριακό λαό, πως η απόφαση που πάρθηκε στο διήμερο του Συμβουλίου Κορυφής για απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από την ΕΚΤ, δεν θα μας οδηγήσει σε ένα μνημόνιο με καλύτερους όρους αλλά θα μας προσφέρει από ένα μαντήλι να αποχαιρετούμε τον Συνεργατισμό που χάνουμε;

Ή δεν θα ανακοινωθεί; Από κανένα. Να μείνω μόνο στην χαρά της ευκαιρίας που μας δίνεται...

3 σχόλια:

  1. Αφού σαν κύπριοι γνωρίζετε όλοι πολύ καλά αγγλικά, διαβάστε το απευθείας από το eu portal:

    European Council conclusions

    http://www.consilium.europa.eu/uedocs/cms_data/docs/pressdata/en/ec/133004.pdf


    - The Eurogroup will draw up the exact operational criteria that will guide direct bank
    recapitalisations by the European Stability Mechanism (ESM), in full respect of the
    29 June 2012 euro area Summit statement. It is imperative to break the vicious circle between
    banks and sovereigns. When an effective single supervisory mechanism is established,
    involving the ECB, for banks in the euro area the ESM could, following a regular decision,
    have the possibility to recapitalize banks directly.


    Τί εστί direct bank recapitalisations by the European Stability Mechanism (ESM)δείτε εδώ:

    http://european-council.europa.eu/media/582879/04-tesm2.el12.pdf


    Στο Ελλάντα, και χωρίς esm και απευθείας ανακεφαλαιοποίηση, και μνημόνια τρώμε -το ένα μετά το άλλο, οσονούπω και αριστερό- και οι 7-8 συνεταιριστικές τράπεζες γιόκ, και το ταχυδρομικό ταμιευτήριο, και το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων, στο σφυρί κοψοχρονιά.

    Πως τα είχε περιγράψει ο Κάρολος στο κεφάλαιο 24 του 1ου τόμου του Κεφαλαίου "Η λεγόμενη πρωταρχική συσσώρευση"; Τα ζούμε στη μεταμοντέρνα τους εκδοχή, ξανά απ' την αρχή, με όχημα απαλλοτρίωσης τα μνημόνια.

    Τώρα που σε μας μένουν ουσιαστικά 3 τραπεζικοί όμιλοι ελληνικών συμφερόντων και αποχωρούν οι ξένοι, τί προβλέπεται για την Τράπεζα Κύπρου, που έχει και σημαντικό δίκτυο καταστημάτων; Από περιέργεια ρωτάω, εάν έχετε καμιά περισσότερη πληροφόρηση από κει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δυστυχώς δεν γνωρίζω τί ακριβώς θα γίνει με την τράπεζα κύπρου, το πιθανοτερο είναι πως θα ακολουθησει την μοίρα της Λαϊκής Μαρφίν, δηλαδή θα κλεισουν τα υποκαταστήματα...ήδη διερευνώνται τραπεζικά σκάνδαλα και στην Κύπρου.

      Διαγραφή
    2. Δεν παίζω χρηματιστήριο, αλλά ξέρω άλλους γνωστούς που έχουν Κύπρου. Ας τις φάνε στραγάλια καλύτερα. Απ' τη μία τους λυπάμαι, αλλά απ' την άλλη λέω: Τζογάρατε φτωχοδιάβολοι; Πήρατε τα ρίσκα σας; Πληρώστε τώρα. Και ν' ακούτε και κανέναν άλλον.

      Και να θυμάμαι τον Ρουμάνο barman στην Πάφο πέρσι, να μου λέει πόσο άσχημα περνούσαν επί Τσαουσέσκου, ενώ ήταν δεν ήταν ο ίδιος 2 χρονών όταν τον εκτελούσαν, τον Τσαουσέσκου.

      Άραγε φέτος να σέρβιρε κανέναν ευρωπαίο τουρίστα ή γύρισε στο χωριό του να βόσκει γίδια; Δεν το λέω καθόλου υποτιμητικά. Μακάρι ο τύπος να κάνει κάτι πραγματικά παραγωγικό στη χώρα του, παρά να εξανδραποδίζεται σε "τουριστικούς παραδείσους".

      Διαγραφή