Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

3.10.12

Ανησυχία του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πολιτική κατάσταση στη Ρωσία

η δημοσίευση δεν συνοδεύεται από φωτογραφία, κείμενο και petition υπέρ των Pussy Riot.


Ανησυχία του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πολιτική κατάσταση στη Ρωσία
H πολιτική κατάσταση στη Ρωσία είναι γεμάτη από αντιφάσεις και θέτει ερωτήματα για τις πραγματικές προθέσεις των αρχών υποστηρίζει ψήφισμα του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Εγκρίνοντας την κοινή έκθεση του Χριστιανοδημοκράτη Ρουμάνου βουλευτή Γκιόργκι Φρούντα και του Σοσιαλιστή Ελβετού βουλευτή Αντρέα Γκρος, σχετικά με το κατά πόσον η Ρωσία σέβεται τις δημοκρατικές της δεσμεύσεις έναντι του Συμβουλίου της Ευρώπης, η Ολομέλεια της Συνέλευσης του Οργανισμού κάλεσε τον Πρόεδρο Πούτιν να επισπεύσει τις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις στη χώρα του.

Στο Ψήφισμα επισημαίνεται ότι προκαλούν ανησυχία μέτρα και αποφάσεις που ελήφθησαν από τις ρωσικές αρχές το 2012, σχετικά με την ποινικοποίηση της δυσφήμησης μέσω του Διαδικτύου και τις προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή εκδηλώσεων από μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Αναγνωρίζεται, όμως, στο Ψήφισμα ότι αποτελούν θετικές πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση του πλήρους εκδημοκρατισμού της Ρωσίας οι αλλαγές που αποφασίσθηκαν στον εκλογικό νόμο και η απόφαση για διεξαγωγή άμεσων εκλογών αναφορικά με την ανάδειξη Προέδρου.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι ένα σχέδιο με συστάσεις γι' αυτό το θέμα δεν συγκέντρωσε, τελικά, πάνω από τα 2/3 του συνόλου των βουλευτών της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης που ψήφισαν.

Πηγή: ΑΜΠΕ
Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου