Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

18.10.12

Στη Λευκωσία η τρόικα την επόμενη εβδομάδα

Στη Λευκωσία φτάνει την επόμενη εβδομάδα κλιμάκιο της τρόικας για την τελική διαπραγμάτευση με την κυπριακή κυβέρνηση για το μνημόνιο, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Βάσος
Σιαρλή.

 Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ ο κ. Σιαρλή είπε ότι η διαβούλευση θα κρατήσει μόνο μερικές ημέρες και ότι αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας. Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι όλα θα εξελιχθούν ομαλά και η Κύπρος θα προλάβει το Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου.

 Απαντώντας σε ερώτηση τι θα γίνει σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, ο Κύπριος υπουργός εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξει αποτυχία.

Αναφορικά με το ύψος του ποσού που θα απαιτηθεί για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι αυτό θα καθορισθεί στο τελικό στάδιο της διαπραγμάτευσης.

πηγή: Πολίτης/Συμμαχία ενάντια στο μνημόνιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου