Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

27.10.12

Agenda

Θα πρέπει να συζητήσουμε την ευρωκομμουνιστική στροφή στη πολιτική του ακελ. Διότι το ακελ είναι επίσημα, μετά την υπογραφή του μνημονίου ένα ευρωκομμουνιστικό κόμμα στην καλύτερη, αν δεν θα είναι ένα κόμμα τυπου δημαρ.

Θα πρέπει επίσης να συζητήσουμε τις ευθύνες του ακελ για την κυπριακή προεδρία της ε.ε. Υπήρχε πλάνο και συγκεκριμένοι στόχοι και πρέπει να δούμε ποιόν εξυπηρετούσαν αυτοί οι στόχοι, τους οποίους η κυπριακή προεδρία υπηρέτησε υποδειγματικά.

Θα πρέπει τέλος, να μην λογοκρίνουμε την πολιτική πραγματικότητα, λέγοντας πως το ζήτημα του μνημονίου είναι ζήτημα της δεξιάς και της αριστερας της κύπρου και των εξωακελικών....και του πως θα συμπεριφερθεί ο καθένας από όλους αυτούς...


Εδώ έχουμε κοσμοϊστορικές αλλαγές στην πολιτική του ακελ και το πρόβλημα μας δεν είναι τί θα κάμει η εξωακελική αριστερα αλλά τί κάμνει ήδη το ιδιο το ακελ.

Υπάρχουν και ένα σωρό άλλα ζητήματα, όπως η διάθεση για περαιτέρω ενοποίηση της ευρώπης και άρα εκχώρησης του φυσικού πλούτου - και δεν εννοούμε τίποτε χωράφκια στον Κοτσιάτη - καθώς και της εθνικής κυριαρχίας της χώρας στα μονοπώλια και τα στρατιωτικά συμφέροντα του Νατο και των αμερικάνων στην τελική.

Πρόκειται για ιστορικούς συμβιβασμούς που αφήνουν κατά πολύ πίσω το ζήτημα της υπεράσπισης της ατα...

Είμαστε ήδη σε άλλη εποχή, και τα ζητήματα εσωτερικής κομματικής ηγεμονίας δεν ταυτίζονται πλέον με τα ζητήματα των συμφερόντων της εργατικής ταξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου