Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

26.10.12

Η Κύπρος θα ανταλλάσσει δεδομένα DNA για καταπολέμηση εγκλήματος και τρομοκρατίας

Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ενταχθεί στην οικογένεια των επιχειρησιακών κρατών μελών σε ό,τι αφορά την ανταλλαγή δεδομένων σχετικά με τα δακτυλικά αποτυπώματα και το γενετικό υλικό.

Αυτό ανέφερε την Πέμπτη η Υπουργός Εσωτερικών Ελένη Μαύρου σε δημοσιογραφική διάσκεψη στο Λουξεμβούργο, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας του Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων.

Αυτό σημαίνει ότι η Κύπρος μπορεί πλέον να ανταλλάσει με άλλα κράτη μέλη δεδομένα για δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό, ενισχύοντας και αναβαθμίζοντας έτσι τη διασυνοριακή συνεργασία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του διασυνοριακού εγκλήματος.

ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου