Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

17.10.12

Ε.Ε: Ομόφωνα οι νέες κυρώσεις κατά του Ιράν

Και νέο πακέτο κυρώσεων προς το Ιράν αποφάσισαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλλε “αποφασίσαμε ένα επιπλέον πακέτο κυρώσεων για να αυξήσουμε την πίεση προκειμένου να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις”.

Οι νέες κυρώσεις αφορούν τον ιρανικό τραπεζικό τομέα, τη βιομηχανία και τη ναυτιλία και, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters είναι ένα από τα σκληρότερα πακέτα που έχει αποφασίσει ποτέ η Ε.Ε. 

Οι κυρώσεις έρχονται ενώ αυξάνεται η ανησυχία διεθνώς ότι οι πιθανότητες διπλωματικής επίλυσης εξαντλούνται. Ενώ, αποκαλυπτικό δημοσίευμα του γερμανικού Spiegel κάνει λόγο για οργανωμένο σχέδιο δολιοφθοράς από τους Φρουρούς της Επανάστασης, προκειμένου να καταρρεύσουν οι κυρώσεις.

πηγή


Ικανοποίηση ΗΠΑ για τις νέες κυρώσεις κατά του Ιράν 

  Η νέα δέσμη μέτρων που ανακοίνωσαν οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ από το Λουξεμβούργο ενισχύει «τα διεθνή μέτρα που έχουν ως στόχο να πιέσουν την ιρανική κυβέρνηση και να την απομονώσουν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ.

 Οι Ηνωμένες Πολιτείες χαιρετίζουν την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ενισχύσει τις οικονομικές και εμπορικές κυρώσεις της σε βάρος του Ιράν, θεωρώντας ότι τα νέα μέτρα θα εντείνουν την απομόνωση του ιρανικού καθεστώτος.

 Η νέα δέσμη μέτρων που ανακοίνωσαν οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ από το Λουξεμβούργο ενισχύει «τα διεθνή μέτρα που έχουν ως στόχο να πιέσουν την ιρανική κυβέρνηση και να την απομονώσουν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων που έγινε στο Γουίλιαμσμπεργκ, στη Βιρτζίνια.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου