Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

19.10.12

Προς ενδιαφερόμενους: είτε θα αποχαιρετίσουμε την Ευρώπη, είτε θα αποχαιρετίσουμε την Αριστερά. Την όποια...

7 σχόλια:

  1. Εδώ και πολύ καιρό το πι σι μου με πληροφορεί πως έχεις κολλήσει ιό και δεν μου επιτρέπει την πρόσβαση. Κοίταξε το να δεις τι συμβαίνει. (Δεν έχω άλλο τρόπο να σε ειδοποιήσω. γι αυτό και στο αφήνω σαν σχόλιο...)

    ΔemΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεμων ευχαριστώ, δεν ειναι το πι σι μου, γιατι το προβλημα υφισταται και απο αλλα κομπιουτερς για να μπεις εδώ. Δεν θα σου πω να το ρισκαρεις, ανκαι εγω μπαινω...:)

      Διαγραφή
  2. Είπα να σου δείξω το εξής:

    http://fortheisland.wordpress.com/2012/10/09/%CF%8C%CE%BB%CE%B1-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BF-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%BE-%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CE%B9/

    να μου το σχολιάσεις νακκουρίν πριν το κάμω ανάρτηση. Cheers!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορινγκ....

      Καταρχήν, εβαλα τα γέλια, που σε ενα μπλογκ σαν τουτον εφκηκεν κειμενο για τον Χομπσμπαουμ ως "του δασκάλου μας"....

      Επαναλαμβανω μπορινγκ...όχι μονο γιατι το κειμενο - κυκλοφορουν χιλιαδες τεθκοια κειμενα, κυρίως στα μπλογκ της ριζοσπαστικης αριστερας - ειναι για να το πιασεις οπως ενι τζαι να το πεταξεις στον τεννεκκε με τες αχρηστες πληροφορίες της εποχης, αλλα τζαι γιατι εν εσιει τζαι κανενα αναλυτικο ενδιαφερον για τους μαρξιστες.

      Ο Μιχάλης - νομίζω ετσι τον λαλουν - ως φιλελευθερος που ειναι, ενδιαφερεται να φτιαξει ενα κοινωνιολογικό αφήγημα γιατι τα αφηγηματα των φιλελευθερων ελειψαν. Καμνει δανειο που την μαρξιστικη παραδοση στην οποια ανήκει ο Χομπσμπαουμ, για να κτισει το παραμύθι. Το ιδιον καμνει τζαι η ριζοσπαστικη αριστερα, η οποια ανηκει στην λεγομενη μετα-μαρξιστικη παραδοση. Δηλαδη κυριως στην παραδοση η οποια εν αποδέχεται θεμελιώδη αρχές του μαρξισμου, οπως η επαναστατική ανατροπη του καπιταλισμου ( την οποια αντικαθιστα με το λεγομενο ειρηνικο περασμα), την παλη των τάξεων και στην τελικη την εξαφάνιση των ταξεων αυτων καθ αυτων...

      Τι μας μεινισκει στη θεση του Μαρξ; Μια αστικη κοινωνιολογία, που διά εμφαση στα ταυτοτικα κινήματα - φεμινιστριες, γκευ, μαυροι, κ.λ.π - δηλαδη αντικαθιστα τις τάξεις με την κοινωνια των πολιτών και τα ανθρωπινα δικαιωματα.

      Μπορινγκ ( τρις) γιατι το συγκεκριμενο αφηγημα, επαιξε τα τρια τελευταια χρονια με πρωτοστατη τον συριζα, αλλα φευ ανεπιτυχως. Η Ιστορια εινα αμειλικτη...

      Οσοι υιοθετουν τεθκοιου ειδους αφηγήματα εν απλα το τσαντακι ( ουτε καν το μαξιλαρακι ) του κεφαλαιου, και μοιραια καταληγουν στην άρνηση του εργατικού συνδικαλισμού και ενστερνιζονται τον συνδικαλισμο των εργατοπατέρων - στην περιπτωση του συριζα και της λοιπης ριζ. αριστερας των ευρωπαιων εργατοπατερων.

      Εν ολιγοις, τις ταξεις πολλοι εμίσησαν και πολλοι εκαθυποταξαν αλλα ουδεις καταφερε ποτε να εξαφανισει.

      Μπορινγ (4) διοτι επαθα κορεσμο απο κειμενα σαν αυτο του Μιχαλη.Αχρηστη υλη.

      Διαγραφή
    2. Το συγκεκριμένο άρθρο του Μιχάλη Περσιάνη δημοσιεύτηκε και στην “Καθημερινή” στις 7 του Οκτώβρη. Όταν το είδα είπα «έλα παππού μου να σου δείξω τ’ αμπέλια σου»!!!

      Αναφορικά με τον ιό [που υποτίθεται έχει προσβληθεί ο Blog ΣΟΥ] να αναφέρω ότι ένα τέτοιο μήνυμα λαμβάνω κι εγώ όταν προσπαθώ να μπω από το Google Chrome, όχι όμως κι από τον Internet Explorer…

      Διαγραφή
    3. κι εγω οταν μπαινω στη Μαγισσα και στην Ερυκινη...σε σενα όχι...

      Διαγραφή
  3. Την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από την ΕΚΤ αποφάσισε η Σύνοδος Κορυφής, εφόσον επιτευχθεί συμφωνία των χωρών μελών, για το Δημοσιονομικό Σύμφωνο μέχρι το τέλος του 2012.

    6.000 περίπου τράπεζες θα υπάγονται στην εποπτεία της ΕΚΤ.

    Νομίζω κάποιοι θα είναι ευχαριστημένοι στην Ευρώπη, περιμένω να δω και τα ανάλογα δημοσιεύματα στον Αριστερό τύπο.

    Για μας...αντίο στο Συνεργατισμό...για να δούμε τώρα αν κάποιοι θα πουν "κάτω τα χέρια από το Συνεργατισμό" - βλ. Πατριώτης Πασών των Κυπρίων Αρχιεπίσκοπος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή