Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

15.6.13

Εκδήλωση - Συζήτηση: Πολιτικές εξελίξεις και η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ




4 σχόλια:

  1. Τιμημένο ΚΚΕ. Αλλά εγώ είμαι και του ΑΚΕΛ αγαπημένη μου Disdaimona, τα είπαμε αυτά μην τα ξαναλέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν η πραγματικότητα δεν ήταν γεμάτη ανταγωνιστικές αντιφάσεις δεν θα είχαμε καπιταλισμό, αγαπητε Ανώνυμε θα είχαμε περάσει ήδη σε άλλο συστημα....:)

      Όλα έχουν την εξήγηση τους, αν μάθουμε να σκεφτόμαστε ορθολογιστικά και όχι συναισθηματικά και "πατριωτικά".

      Τα κόμματα είναι κι αυτά κομμάτι των ανταγωνιστικών αντιφάσεων καποιες φορές που ίσως θα λυθούν κάτω από άλλες συνθήκες.

      Διαγραφή
  2. Βάθος ανάλυσης, τμιότητα, ελπίδα (στον φτωχό).

    Μπροστά στο ΚΚΕ τα άλλα κόμματα στην Κύπρο (και ελλάδα) είναι πολιτικοί νάνοι (είναι η Τάξη ηλίθιε). Ενώ η ηγεσία του ΑΚΕΛ χουζουρεύει ακόμα και ποκνιάζεται μέσα στην κόλλα το χαρτί που την τύλιξε ο Καπιταλισμός, ευρωπαικός, ρώσικος, τούρκικος, ελληνικός και ντόπιος.

    Η συζήτηση όπως είπε και ο Αντώνης ήταν μεγάλης διάρκειας και μάλιστα σε 2 γύρους όταν βρέθηκαν και άλλες ερωτήσεις. Οι απαντήσεις ήταν ίσιες και σταράτες και 2 φορές με αυτοκριτική.

    Σε ερώτηση αν η ΕΕ είναι το ασφαλές λιμάνι για την Κύπρο που θα την προστατεύσει από τον επεκτατισμό της Τουρκίας (αυτό ήταν και το κύριο επιχείρημα που έκανε το ΑΚΕΛ να αλλάξει γνώμη για είσοδο στην ΕΕ/2004 και θα ξαναχρησιμοποιηθεί) ο σύντροφος απάντησε με παραδείγματα από το παρελθόν (ελλάδα και κύπρο) που ΝΑΤΟ και ΕΕ όχι μόνο δεν προστάτευσαν αλλά σχεδίασαν οι ίδιοι επιθέσεις κατά της κύπρου και έδωσαν ασυλία στην τουρκία. Τελικά μέσα σε ΕΕ οι λύσεις του κυπριακού θα είναι αυτές που εξυπηρετούν τα συμφέροντα του Κεφαλαίου της ΕΕ πρώτιστα - ανθρώπινα δικαιώματα είναι μόνο στα χαρτιά (δες ΕΡΤ, 19 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου σε 1 χρόνο στην Ελλάδα, επιθέσεις πλατείας Ταξίμ στην Τουρκία, κούρεμα ιδιωτικής περιουσίας στην Κύπρο).

    Σύγκρινε τελευταία συνάντηση της ΕΡΑΣ (31/05/2013) με παρόμοιο μέγεθος ακροατηρίου που δόθηκε χρόνος από την τυχάρπαστη συντονίστρια για 5 ερωτήσεις που τελικά ήταν τοποθετήσεις/μονόλογοι. Ενω οι 2 ομιλητές αποκάλυψαν ο ένας την φτώχεια της σκέψης του και ο άλλος την πονηριά και απατεωνιά του.

    Πιό πολλές συναντήσεις και με συμμετοχή των τουρκοκυπρίων, αυτά τα επιχειρήματα πρέπει να μεταδοθούν στον κόσμο. Για όσους μπόρουν υπάρχει κουπόνι για ενίσχυση ΚΚΕ που θα δώσει την δυνατότητα για μελλοντικά ταξίδια στην Κύπρο.

    ΑΧΠ
    (http://topronomiotouftwxou.wordpress.com)


    Σχόλιο συντρόφου από το LR

    ΑπάντησηΔιαγραφή