Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

13.6.13

Και φασίστες και κλέφτες!

Δεν είσαι η ΕΡΤ. Δεν είσαι η ΔΕΗ. Δεν είσαι η CYTA. Δεν είσαι το Λιμάνι της Λεμεσού. Δεν είσαι το ΡΙΚ. Δεν είσαι τα αεροδρόμια, τα λιμάνια και οι δημόσιες εταιρίες όπου κι αν ζεις.
Οι δημόσιες κρατικές εταιρίες ανήκουν στο κράτος. Το αστικό κράτος. Το κράτος που υπηρετεί τα συμφέροντα της αστικής τάξης.

Ο εργαζόμενος δεν είναι καμιά από αυτές τις επιχειρήσεις γιατί ο εργαζόμενος δεν είναι το κράτος. Το κράτος, το αστικό κράτος ήταν και θα είναι για όσο θα υπάρχει, ταξικός εχθρός του εργαζομένου. Δεν θα γίνει ποτέ ταξικός φίλος του εργαζομένου.

Η ΕΡΤ, η ΔΕΗ, η CYTA, τα Λιμάνια, τα Αεροδρόμια, το Νερό παρόλα αυτά ονομάζονται δημόσια αγαθά και ανήκουν στους λαούς των χωρών τους.

Ονομάζονται και είναι δημόσια αγαθά τα οποία βρίσκονται στην διαχείριση του αστικού κράτους, για τον απλό λόγο πως χτίστηκαν και πληρώθηκαν από τους λαούς.

ΚΑΜΙΑ ιδιωτική επιχείρηση, ΚΑΝΕΝΑ μονοπώλιο όσο ισχυρό και να είναι δεν είχε, ούτε θα έχει ποτέ την οικονομική δύναμη να χτίσει τα εν λόγω δίκτυα και οργανισμούς ανα το παγκόσμιο. Αυτή τη δύναμη την έχουν μόνο οι λαοί! Οι λαοί εν προκειμένω, είναι πολύ σπουδαιότεροι και αποτελεσματικότεροι επιχειρηματίες για μεγάλα έργα, για έργα από τα οποία εξαρτάται όχι μόνο η οικονομική μας επιβίωση αλλά και η βιολογική μας επιβίωση γενικότερα.

Το ρεύμα για να βλέπεις, το νερό για να πίνεις, το αεροπλάνο για να πετάς, το πλοίο για να ταξιδεύεις, τα ηλεκτρονικά δίκτυα, οι δρόμοι, οι γέφυρες, όλες αυτές οι πανάκριβες εγκαταστάσεις, όλα αυτά που θαυμάζεις ως έργα του "καπιταλισμού"  όλα μα όλα τα εντελώς απαραίτητα δεν πληρώθηκαν από τους ιδιώτες. Πληρώθηκαν από τους λαούς.

Το ιδιωτικό κεφάλαιο ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ!

ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ!

Ο ρόλος του αστικού κράτους είναι λοιπόν αυτός και μόνο αυτός! Να γίνει από συλλογικός κεφαλαιοκράτης συλλογικός φασίστας και να παραδίδει κατά τακτα χρονικα΄διαστήματα - τα οποία κάποιοι απολιθωμένοι ονομάζουν και κρίσεις του καπιταλισμού - τον δημόσιο πλούτο στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Γιατί παραδίδουν τον δημόσιο πλούτο στο ιδιωτικό κεφάλαιο; Γιατί απλούστατα το ιδιωτικό κεφάλαιο ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΈΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ!!

Γιατί το ιδιωτικό κεφάλαιο, η αστική τάξη και το κράτος της, ξέρουν μόνο να είναι  και φασίστες και κλέφτες!

Ο λαός που δεν είναι ούτε φασίστας, ούτε κλέφτης αλλά δημιουργός ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΡΓΩΝ για όλους και για όλη την ανθρωπότητα ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ!!

Πάρτε λοιπόν τα "μαθηματικά σας ", τα "λογιστικά σας", τις "εκλελεγμένες κυβερνήσεις σας" και άμε στο διάολο!

Η δημόσια περιουσία ανήκει σε αυτόν που την δούλεψε και σε αυτό που την πλήρωσε!! Και είναι πολλές γενιές που την δούλεψαν και την πλήρωσαν! Καμιά πενταετής ή τετραετής κυβέρνηση κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΚΠΟΙΗΣΗΣ αυτού του ιστορικού και εργασιακού χρόνου!!

Κατά την έξοδο πάρτε και το κράτος σας, γιατί εκτός από φασίστες και κλέφτες, είστε και ψεύτες, όταν παριστάνετε πως και καλά είστε εναντίον του "κρατισμού" και υπέρ του "ελεύθερου εμπορίου".!

Υπέρ και των δύο ήσασταν και θα είστε πάντα, αναλόγως εποχής και αναλόγως συγκυρίας!
Πρώτα χτίζεται με τον ιδρώτα του λαού σαν Κράτος και μετά ξεπουλάτε τον ιδρώτα του λαού στους ιδιώτες σαν Κράτος!

Άει στο καλό, σας είπαμε.

Κάτω το κράτος σας και κάτω οι κλεπταποδόχοι αντιπρόσωποι σας όπου γης!

Ανάξιοι να παράξετε, ανάξιοι να υπηρετήσετε, ανάξιοι να οργανωθείτε, ανάξιοι να κοινωνικοποιηθείτε κλέφτες του κόπου των ανθρώπων, ξιπασμένοι αστοί, ανήμποροι άνθρωποι με τα 4χ4 και τα καγιέν και τα λιγοστά σας βρωμερά και αιματοβαμένα, πρόστυχα και ξεπουλημένα εκατομμυριάκια στη τζέπη!

Τον πλούτο των λαών δεν τον φτάνετε!!!


υ.γ: δημόσιος πλούτος, τυχαία μερικά απειροελάχιστα δείγματα


Και εδώ ο ιδιωτικός πλούτος...τα πραγματικά έργα του τύπου με το καγιέν, που αν δεν υπήρχε η εργατική τάξη, ούτε πεζοδρόμιο έξω από το σπίτι του δεν θα είχε, όχι "έργα και υποδομές". Αποτυχημένοι φιγουρατζήδες της οκάς! Ανάξιοι!!
8 σχόλια:

 1. σόρυ που στον ιδιωτικό πλούτο δεν σας έβαλα και το πανέμορφο μολλ του Σιακόλα!

  ούτε κανένα πανέμορφο καζίνο σας έβαλα...ατυχία για το ιδιωτικό κεφάλαιο, το κεφάλαιο που ειναι αιώνες μπροστά σε όλα! Στην τεχνολογία, στον προγραμματισμό, στην εργασία, στο χτίσιμο, στις δεξιότητες...

  εν τζαι εν λλιον πράμα να συσταρίζεις τες σκόνες πλυσιματος πας τα ράφκια του μαρκετ!

  ήντα το άλλο; να διατάσσεις την φιλιππινέζα να σου φερνει το απεριτιφ εν ευκολο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Είναι ενδιαφέρουσες και οι αναλογίες που κάνουν οι κολαούζοι.

  Αν μου πάρεις σου λέει ΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΜΟΥ!!! δηλαδη το σπιτι μου - στο οποιο δεν θα ειχε καμια προσβαση, δρομο, ρευμα, νερο, αν δεν δουλευαν οι δουλοι, τεσπα - είσαι φασίστας σου λεει αν μου παρεις το σπιτι για "το κοινο καλό".

  Αν σου πάρω εγώ τη γέφυρα και την δώσω σε ένα άλλο ιδιώτη και κρατήσω και το σπίτι ειμαι ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ! Επιπλέον είμαι και ενάντια στον ολοκληρωτισμό.

  Επιπλέον στη λέω πως είσαι εσύ αυτός που αδικείς το φυσικό δίκαιο των ανθρωπων.

  Ωραία, αν θέλετε φυσικό δίκαιο, θα χαλάσουμε όλους τους αυτοκινητοδρομους, τα λιμανια, τα αεροδρομια, τις εγκαταστασεις, υπογειες, υπεργειες κ.ο.κ και ξαναφτιάξτε τα μόνοι σας και ιδιωτικώς!!

  Εν καλά;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Redfly Planet & Disdaimona: Δυο (αν)όμοια κείμενα για την ΕΡΤ και τον Πλούτο των Λαών (http://zbabis.blogspot.gr/2013/06/redfly-planet-disdaimona.html)
  Σας πάντρεψα κι ας μην γνωρίζεστε
  Την καλημέρα μου και τα σέβη μου

  (Συγγνώμη αν το έχετε ξαναπάρει)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. α ευχαριστώ! ελπίζω να δέχεται και ο redfly αυτό το γάμο άνευ γνωριμίας....τυφλό ραντεβού...:)

   Διαγραφή
  2. Συμφωνεί δεν συμφωνεί, άλλος παντρεύει.
   Γνωρίζεστε βέβαια από την κόψη.

   Μόλις επέστρεψα από την ΕΡΤ. Ευτυχώς που απεργούσαν(!!) ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ (έτσι λένε τα ΜΜΕ). Ε, ήρθε και το ΠΑΜΕ μετά...

   Τι τα θές όμως. Ο διακόπτης έχει κατέβει προ πολλού. Απλά χθες το έδειξε και η τηλεόραση.

   Να είσαι καλά. Μεθ' υμών και με θυμόν.

   Διαγραφή
  3. Κι αν δεν δέχεται... ο παπάς αποφασίζει, και ο γάμος ετελέσθη.
   Άλλωστε γνωρίζεστε από την κόψη.

   Κάτι δεν μου πάει καλά σήμερα με τα σχόλια. Σου είχα απαντήσει και πιο πριν (κατά τις 2:00;), με καθυστέρηση βέβαια, επειδή ήμουν στη συγκέντρωση για την ΕΡΤ, αλλά θα χάθηκε στο διάστημα.

   Ευτυχώς που απεργούσαν(!) ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ (έτσι είχαν ανακοινώσει τα ΜΜΕ). Είχαν κάνει φοβερή κινητοποίηση και έτσι είχε λίγο κόσμο. Α, ήταν 15 συριζαίοι και 3 αντάρσυοι, επιπλέον. Γιατί αν περίμενες από το ΠΑΜΕ...

   Ο διακόπτης έχει κατέβει εδώ και χρόνια. Απλά τώρα το έδειξε και η τηλεόραση (βιντεοσκοπημένο). Ένα ακόμα σοσιαλμιντιακό ριάλιτι. Ως το σοσιαλιστικό ρεαλισμό έχουμε πολύ δρόμο.

   ΠΑΜΕ, λοιπόν, κι ας μας φωνάζουν αεριοβάτες, που λέει ο ποιητής.

   Με δύναμη,
   Και καλό ξημέρωμα

   Διαγραφή
  4. Απολογούμαι πραγματικά για την καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων. Παρακολουθώ τις εξελίξεις από την ΕΡΤ και αφησα το μπλογκ λίγο μόνο του..:)

   Με δύναμη αντεύχομαι!!!
   Νάσαι καλά!

   Διαγραφή
  5. Σε συγχωρώ και μην απολογιέσαι, ω Δυσδαιμόνα.

   Νόμιζα ότι παράπεσε το σχόλιο. Και ευτυχώς δεν ήταν πανομοιότυπο τη δεύτερη φορά.
   Άλλωστε η επανάληψη μήτηρ.

   αεριοβάτες=αεροβάτες (βέβαια)

   Καλό ξημέρωμα (κι ας είναι μέρα).


   Διαγραφή