Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

23.1.13

Μην τους ακούς, οργανώσου για ανατροπή

Ο βασικός νόμος της επανάστασης, που τον επιβεβαίωσαν όλες οι επαναστάσεις και ειδικά οι τρεις ρωσικές επαναστάσεις του 20ού αιώνα, συνίσταται στο εξής: για την επανάσταση δεν είναι αρκετό να κατανοήσουν οι εκμεταλλευόμενες και καταπιεζόμενες μάζες πως είναι αδύνατο να ζουν με τον παλιό τρόπο και να απαιτούν αλλαγή· για την επανάσταση είναι απαραίτητο οι εκμεταλλευτές να μη μπορούν να ζουν και να κυβερνούν με τον παλιό τρόπο. Μόνο όταν “οι κάτω” δεν θέλουν το παλιό και «οι πάνω» δεν μπορούν να ζουν και να κυβερνούν με τον παλιό τρόπο, μόνο τότε μπορεί να νικήσει η επανάσταση. Η αλήθεια αυτή εκφράζεται διαφορετικά με τα λόγια: η επανάσταση είναι αδύνατη χωρίς μια πανεθνική κρίση (που να θίγει και τους εκμεταλλευόμενους και τους εκμεταλλευτές). Επομένως για την επανάσταση πρέπει, πρώτο, να πετύχουμε ώστε η πλειοψηφία των εργατών (ή πάντως η πλειοψηφία των συνειδητών, των σκεπτόμενων και των πολιτικά δραστήριων εργατών) να καταλάβει πέρα για πέρα την ανάγκη της επανάστασης και να είναι έτοιμη να βαδίσει στο θάνατο γι’ αυτή· δεύτερο, πρέπει οι άρχουσες τάξεις να περνούν κυβερνητική κρίση που τραβά στην πολιτική ακόμη και τις πιο καθυστερημένες μάζες (το γνώρισμα κάθε πραγματικής επανάστασης είναι ότι γρήγορα δεκαπλασιάζεται ή ακόμη και εκατονταπλασιάζεται ο αριθμός των ικανών για πολιτικό αγώνα εκπροσώπων της εργαζόμενης και καταπιεζόμενης μάζας που ως τότε ήταν απαθής), εξασθενεί την κυβέρνηση και κάνει δυνατή για τους επαναστάτες τη γρήγορη ανατροπή της.

V.I. Lenin, Αριστερισμός, η παιδική αρρώστια του κομμουνισμού.


[...]


Κοίτα, άκου, σκέψου γιατί συμβαίνουν, πώς δε θα συμβαίνουν. Για να καταλήξεις στο παλιό αλλά αποτελεσματικό: Να μην αρκείσαι στην περιγραφή της κατάστασης, αλλά να την αναλύεις, για να οργανώσεις την ανατροπή της.
***
Από μόνη της δεν αρκεί η οργάνωση. Οργανωμένοι είναι και οι εργαζόμενοι στο Μετρό αλλά δυο μέρες τώρα βλέπουν το δίκιο τους να κυλιέται στη λάσπη. Με πλαστά στοιχεία, η κυβέρνηση τους εμφανίζει όχι μόνο προνομιούχους, αλλά και καταχραστές δημοσίου χρήματος.
Η απατεωνιά βγάζει μάτι: Βάζει στη ζυγαριά τους εργαζόμενους που αναγκαστικά έχουν ρεπό την Κυριακή και τους εμφανίζει σαν απεργούς που δε δηλώνουν απεργία και πληρώνονται κανονικά.
Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο λέγοντας ότι οι εργάτες έχουν δίκιο. Απέναντί της πρέπει να βρει ένα μέτωπο που όχι μόνο θα αρνείται την ισοπέδωση των πάντων προς τα κάτω αλλά και θα προβάλλει το δικαίωμα να επιστρέφει στους εργαζόμενους ο παραγόμενος πλούτος.
Οσο η πάλη εγκλωβίζεται σε νομικές διαδικασίες και εκτονώνεται μέσα από κοινοβουλευτικές αυταπάτες ότι αλλάζοντας κυβέρνηση αλλάζει και η ζωή με τους δυνάστες να παραμένουν στην εξουσία, ο πόλεμος είναι χαμένος.
***
Οσο η κουβέντα αφορά στη νομιμότητα όπως αυτή προσδιορίζεται από την αστική τάξη, επίσης η μάχη είναι χαμένη.
Ο υπέρτατος νόμος τους, το Σύνταγμα, επιβάλλει να έχουν όλοι δουλειά, αλλά ενάμισι εκατομμύριο είναι οι άνεργοι και αυξάνονται.
Το Σύνταγμα μιλάει για δωρεάν Παιδεία αλλά χιλιάδες παιδιά πετάγονται έξω απ το σχολείο. Το Σύνταγμα μιλάει για εξασφάλιση της υγείας, αλλά οι άνθρωποι πεθαίνουν γιατί δεν μπορούν να περάσουν την πόρτα του νοσοκομείου.
Η αστική τάξη, το Σύνταγμα, το μεταχειρίζεται μόνο όταν πρόκειται να φιμώσει τον απέναντι με κείνες τις διατάξεις του που κατοχυρώνουν τα υπέρτατα δικαιώματα της αστικής τάξης, με πρώτο αυτό του «επιχειρείν». Συνταγματικά χαρακτηρίζουν «δικαίωμα στην εργασία» την απεργοσπασία.
Απέναντι στους νόμους που διαμορφώνονται από συσχετισμούς υπέρ της αστικής τάξης, η εργατική τάξη έχει να αντιτάξει μόνο το νόμο του δίκιου της που, για να γίνει πράξη, απαιτεί να έχει και την εξουσία. Αυτήν την εξουσία κανείς δε θα της την παραδώσει. Για να την πάρει, απαιτείται να γκρεμίσει κάθε τι σάπιο που προηγείται.

Για να γίνει αυτό, απαιτείται να έχει Κομμουνιστικό Κόμμα που δε θα ασχολείται με το αν αποπάτησε η φοράδα στο σαλόνι της αστικής δημοκρατίας, αλλά θα κάνει τα πάντα για την οργάνωση της ταξικής πάλης έτσι που να γίνει ανατροπή και νέος κόσμος

[...]


26 σχόλια:

  1. μα εν πρέπει να λυθεί το κυπριακόν πρώτα;

    τς τς μα κοίτα τι μαθαίνεις ρε παιδίν μου α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φυσικα πρέπει να λυθεί το κυπριακό. Εγώ δεν μιλώ για ανατροπή τύπου Καζάκη παρέα με τους απόστρατους! Εσύ μιλάς μια ζωή συγχισμένα...από την Αναρχία σε κάποιον τύπο πατριωτικού εθνικισμού και τανάπαλιν!

      Διαγραφή
  2. Φτιάξτε ένα ορθόδοξο μαρξιστικό-λενινιστικό ΚΚ εκεί πέρα, γαμώ την τρέλα μου.
    Και σταλινικό θα συμπλήρωνα.
    Βγάλτε πρωτοπορία της εργατικής τάξης και ξεκουνήστε και τους πολλούς οικονομικούς μετανάστες που έχετε.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ τα ξεπουλάει όλα στον αμερικανο-ισραηλινό ιμπεριαλιστικό άξονα αυτές τις μέρες. Κι εμάς, κι εσάς.
    Απαλλοτριώστε τα πλέρια ρούσικα κεφάλαια που έχετε, ειδικά εκεί στη Λεμεσό.
    Δε μας σώζει τίποτα άλλο πλέον παρά συνεπή Κομμουνιστικά Κόμματα και συνειδητή ταξικά, εργατική πρωτοπορία.

    Δες λίγο κι αυτό,
    "Εγώ είμαι τέκνο της ανάγκης"
    http://www.youtube.com/watch?v=dYeTUc9g5y4
    Σας ταιριάζει γάντι.
    Εμείς τουλάχιστον το έχουμε σε πρώτη φάση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σύντροφε τα δεδομένα είναι πολύ δύσκολα. Εδώ τα μαρξιστικά-λενινιστικά Κόμματα θεωρούνται επίσημα αριστεριστικά, ανκαι αποφεύγεται η δημόσια δήλωση πως για παράδειγμα το ΚΚΕ είναι για τους ακελικούς ένα "αριστεριστικο" κόμμα.

      Επίσης, υπάρχουν πολύ ισχυροί μηχανισμοί - τόσο κομματικοί όσο και κρατικοί - που δυσχεραίνουν πάρα πολύ την υλοποίηση μιας τέτοιας κίνησης. Πολλοί άνθρωποι, σκέφονται τις δουλειές τους, τα παιδιά τους και τις πιθανές επιπτώσεις που θα είχαν σε μορφή αντιποίνων από τον μηχανισμό του κόμματος εαν τολμούσαν να διαχωρίσουν τη θέση τους από το ΑΚΕΛ και να δημιουργήσουν ένα ΚΚΚ.

      Κάτι άλλο που δυσκολεύει την κατάσταση είναι πως το ΑΚΕΛ έχει κάνει πλύση εγκεφάλου σε όλο τον αριστερό χώρο, πως ο λόγος για τον οποίο συμβιβάζεται είναι πως οι συνθήκες δεν είναι ώριμες ώστε να παλαίψει στη βάση των μαρξιστικών - λενινιστικών αρχών.

      Έτσι λοιπόν καταλήγουμε υπηρέτες του Κεφαλαίου με την διαδεδομένη ψευδαίσθηση ή καλυτερα το ψέμα πως αυτό αποτελεί έναν υ ποτιθέμενο οδυνηρό συμβιβασμό.

      Αποτέλεσμα αυτού είναι να υπάρχουν αυτή τη στιγμή σοβαρές διαρροές από την αριστερά προς τον εθνικιστή υποψήφιο πρόεδρο Γιώργο Λιλλήκα, εφόσον ο κόσμος δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να συγκεκριμενοποιήσει τους λόγους της δυσαρέσκιας του με την πολιτική του ΑΚΕΛ και παρασύρεται παθητικά από μια λαϊκίστική ρητορική.

      Θα δούμε τί θα γίνει....

      Διαγραφή
  3. Ε αφου τζαι ο νικος θελει λυση βρε..κ ο μαλας, α ναι τζαι ο στροβολιωτης καλε... Ψηφισε για λυση βρε. Γιατι εν ψηφιζεις εστω πραξουλα να λυθει... Τς τς μα εν θελεις επανενωση? πως θα ανατρεψουμε τον καπιταλισμο χωρις λυση? Ψηφισε νικ που θελει την λύση που θελεις τζαι συ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οσρ είσαι σοβαρός ή δεν θα μπορέσεις ποττέ να συζητήσεις με θκυο σοβαρα επιχειρήματα για τουντο θέμα;

      Φυσικα θελω λυση του κυπριακου! Και φυσικά δεν μετανοιώνω που εστηριξα τουντη λυση με τον τρόπο ακριβως που την εστήριξα και το 2004 και το 2008 ως το 2010 που άρχισε να αλλάσσει εντελώς το εσωτερικό και εξωτερικό κλίμα τζαι πλαίσιο!

      Φυσικά θα επροτιμούσα να έχω ένα μικτό δικοινοτικό κράτος τωρά, το οποίο έστω τζαι μεσα που μιαν ιμπεριαλιστική λύση, θα μου εδίαν κάποια οπλα περαιτέρω για εναν αντι-ιμπεριαλιστικό αγώνα! Παλε θα ειχα τους αμερικάνους, τους τουρκους, τα συφφέροντα των τοπικών αστικών ταξεων μες τα ποθκια μου, όμως η πανεθνική κρίση ( τον Λενιν εν τον εβαλα για μόστρα στο ποστ ) ως ο αντικειμενικός παράγοντας που εμφανίζεται τωρά λόγω της οικονομικής κρίσης και ο οποίος δεν υπήρχε Οσρ ούτε το 2004, ούτε το 2008 είναι πλεόν μέρος μιας διεθνούς κρίσης που δικαιολογεί το μη ουτοπικο ΣΗΜΕΡΑ ενός σχεδίου ανατροπής.

      Χωρίς λύση του κυπριακού, και μαλιστα με τον ορατό κινδυνο ή ακομα τζαι βεβαιότητα του εκφασισμού στον τόπο τζαι στο βορρα τζαι στο νοτο, ή ακομα τζαι του κινδύνου να γίνουν - που θα γίνουν επεισόδια - και να κλείσουν τα οδοφραγματα και κάθε ευκαιρία για μια δικοινοτική δράση, εν νομίζεις πως εν πιο δύσκολα τα πραματα για την Κύπρο;

      Μιλούμε για ανατροπή όχι γιατι παραβλέπουμε τη σημασία της λύσης του Κυπριακού, αλλα επειδή τζαι το διεθνες περιβάλλον εν σε κατασταση αλλαγών, πρεπει ΤΩΡΑ να τεθούν τα θεμέλια τζαι οι κατευθυνσεις ενός αγώνα. Γι αυτό. Όχι γιατί αφηνουμεν εξω την αλλη κοινοτητα.

      Διαγραφή
    2. "το διεθνες περιβάλλον εν σε κατασταση αλλαγών"

      τζαι το 2009 ας πούμεν έν ήταν σε κατάσταση αλλαγών ούτε το 2010 ούτε το 2011 ούτε το 2012;
      αλλά ναι βρε... ήταν μεν αλλά όχι η κυπρούλα μας καλέ, η οποία ζούσε στην ασφάλεια του 85% της οικονομίας της με ρωσικά κεφάλαια ξεπλύματος μη καθαρού χρήματος και όλα έβαιναν καλώς... όχι για τον κόσμο... για την κυπρούλα μας και τους κυπρέους .."σύντροφους"

      ώστπου μπουυυμμ... τον μάιο του 2012 κτύπησε και την κυπρούλα μας αδυσώπητα και κοφτά η λαίλαπα που λέγεται χρηματοπιστωτικός καπιταλισμός και όλοι οι βολευτές ακελδησυένωση που θέλόυν λύση και επανένωση έδωσαν 1,8 ΔΙΣ στους τοκογλύφους και άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά για όλους πλέον η πραγματικότητα των μνημονίων που ήδη κτύπησαν από το 2008 ηπα ελλάδα ιρλανδία ισλανδία πορτογαλλία ισπανία κλπ κλπ

      έιμαι σίγουρος ότι αν η καπιταλιστική λαίλαπα δεν κτυπούσε τόσο έντονα την κυπρούλα από τον μάιο του 2012 που προφανώς είναι το σύμπαν σου αφού ως φαίνεται και η κριτική αντίληψη μέχρι εκεί φτάνει θα συνέχιζες να γράφεις περί λύσης τζαι κανεί πιον και λοιπές χαριτωμενιές

      αλλά για μισό λεπτούλικο, ψιλοαντιφατικούλι μου φαίνεται αυτό που γράφεις και σου το επεσήμανα και πριν αλλά παίζεις πελλον με υπεκφυγές αλα στροβολιώτη

      "Φυσικα θελω λυση του κυπριακου!"

      ε αφού θέλεις λύση του κυπριακού γιατί δεν ψηφίζεις τις δυνάμεις που την επιδιώκουν; δηλαδή μαλά ή αναστασιάδη ή έστω πραξούλα βρε παιδίν μου;

      αφού προηγείται η λύση του κυπριακού τότε η τακτική σου δεν θα έπρεπε να είναι αυτή;

      οπότε δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν ψηφίζεις νίκο δησυ;

      αφού θέλεις λύση ολαν..

      αλλά ναι βρε... θέλεις λύσην αλλά όι τζαι να εξαθλιωθεί ο κόσμος... α ναι βρε.... ε καλά τζαι πως είναι δυνατόν αυτό βρε παιδί μου;

      αφού τζαι μετά την λύση πάλε σε συνθήκες καπιταλισμού θα ζούμε βρε; το ξέχασες και αυτό; τς τς

      από το μακρινό 2009
      http://osr55.wordpress.com/2009/09/19/%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BB%CF%8D%CF%83%CE%B7/
      Μετά την λύση………………

      κάποιοι έπεσαν από τα σύννεφα της πραγματικότητας.... και πέφτουν και πέφτουν και πέφτουν...

      Διαγραφή
    3. Όχι Οσρ το 2009 δεν υπήρχαν οι αντικειμενικές συνθήκες. Εκτός αν στο δικό σου μυαλουδάκι - κρίση του συστήματος - είναι κάτι σαν την ποντικοπαγίδα και απαξ τζαι πιαστεί ο ποντικός μέσα ετέλειωσεν....ως αναρχόπουλο της κακιάς ώρας και παπαρόπουλο - ουδέποτε ασχολήθηκες με τους πραγματικούς δείκτες της παραγωγής - παρά μόνο ασχολείσαι με την εκδήλωση της κερδοφορίας σε πολιτειακό επίπεδο και τίποτε άλλο.

      Αυτό λοιπόν που θα μας οδηγήσει να δούμε σε ποιό στάδιο της κρίσης βρίσκεται η κρίση, δεν είναι μόνο η ανακεφαλαιοποίηση της Λαικής αλλά είναι αυτά καθαυτά τα δεδομένα στον τρόπο παραγωγής και υπερσυσσώρευση των κεφαλαίων τοπικά, ευρωπαικά και διεθνώς.

      Σύμφωνα λοιπόν με αυτά τα δεδομένα ο καπιταλισμός ακόμα καλά κρατεί και δεν βρίσκεται στο τελευταιο σταδιο της σήψης του αλλα διαθέτει ακόμα επαρκή εφόδια για να επιβιώνει.
      Παρόλα αυτά, υπάρχει γενικευμένη κρίση η οποία εξαπλώθηκε σε όλο ανεξαιρετως τον κόσμο, και δεν τίθεται σύγκριση του 2009 με το 2012.

      Αν δεν ήσουν συνθηματολογος και στενόμυαλος - φκαλλω έξω το εξυπνοβλακιστικο υφάκι, που μπορει να ειναι αποτελεσμα της δικηγορίας και αφορα το καβαλλημα του συστηματος στο προσωπο σου και όχι την ανεπάρκεια των αντιλήψεων σου - και αν δεν έλεγες συνεχώς ηθικολογες ανοησιες του τύπου "εν θελετε να καμετε ανατροπή μόνο εγώ θέλω" και ενδιαφεροσουν για τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ μπορεί να μεν ήσουν τόσο τσαπατσουλης στα συμπερασματα σου.

      Ήρτες δαμε να μου πεις πως εντελει ειχες δίκαιο; Όχι δεν ειχες δικαιο. Ουτε τώρα έχεις, γιατί αδυνατεις να αντιληφθείς πως η πολιτική και το ζήτημα της τακτικής και στρατηγικής εδράζεται παντα όχι στα φαινόμενα εκδήλωσης των συμφεροντων του κεφαλαιου αλλά στους πραγματικούς δείκτες της οικονομίας.

      Κάτι το οποίο για σένα είναι απλά οπως ένα καρδιογραφημα ενος νεκρου - μια ίσια γραμμη - που δεν καθορίζει τον ορίζοντα του πραγματικού. Έτσι καταλήγεις σε αυτή την σύγχιση μια ζωή, την υπερσυνθηματολογία, ακόμα και αν σου καταλογίσω πως κατα βαθος έχεις και μια καλή προθεση.

      Αν εσύ νομίζεις πως κλίμα αλλαγών σημαίνει κασαρόλλες που φακκουν στες πλατειες - τότε μιλουμε για άλλα πραματα.

      Διαγραφή
    4. Να προσθεσω πως τις ίδιες ακριβως αδυναμίες αντιληψης έχουν και διαφορα ακελοπουλα, για αυτό ακριβως, οπως εσένα θεωρουν οξύμωρο γιατι το 2004 ειπαμεν ναι σε ενα νατοικο σχεδιο και τώρα δεν λεμε ναι σε ενα νατοικο μνημόνιο...

      Διαγραφή
    5. Α ναι, και διαφορα ακελοπουλα μας μιλούν μόνο για σκανδαλα, προσωπα και αριθμούς λογαριασμών, εσόδων και εξοδων...ως τζιαμε...

      Διαγραφή
  4. ναι αλλά αφού θέλεις λύση γιατί δεν ψηφίζεις μαλά ή αναστασιάδη που θέλουν την ίδια λύση με σένα;

    ή πλέον δεν θέλεις λύση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να σου μιλησω με το ιδιο επιπεδο;

      εσυ που δεν ηθελες ποτε λυση θα ψηφισεις Λιλλήκα; γιατι δεν ψηφιζεις Λιλλήκα.

      μπορουμε να το συνεχισουμεν ετσι στον αιωνα τον απαντα, εν υπαρχει προβλημα, φλαντζην έχω πολλην.

      Διαγραφή

  5. ήδη έχω απαντήσει ότι στις όποιες εκλογές θα ψήφιζα αποκλειστικά και μόνο για σκοπούς τακτικής ακριβώς όπως είχα εισηγηθεί για τις εκλογές στην ελλάδα στις 6 μαίου θα ψήφιζα κκε ή ανταρσυα και στις 17 ιουνίου για σκοπούς τακτικής και μόνο συριζα
    στην κύπρο δεν ψηφίζω γιατί ελλείπουν παντελώς οι συνθήκες που θεωρώ ότι για σκοπούς τακτικής θα ψήφιζα

    σχετικά με την λύσηξελύση έχω προ πολλού πει τι θα κάνω ότι δηλαδή ότι και να γίνει θα ψηφίσω ναι:

    Οποιος πιστεύει ότι η όποια επανάσταση αλλαγής κλπ θα ξεκινήσει από την Κύπρο ειναι ψυχοπαθής ή τουλάχιστον ηλίθιος… το κυπριακό εν συνότζαιρον του κόσμουκαπιταλισμού τζαι κανένας εν εβρέθην για να το ηξιλήψει γιατί σιέπει τα που πάνω ο θεοςμουκαπιταλισμός τάδε έφη ττομ ο βους
    http://osr55.wordpress.com/2011/09/14/

    να κάμω τζαι μιαν δήλωση να με νομίζουν οι λογής λογής απολίτικοι επανενωίστες φιλελεύθεροι δεξιοί αλλά καλοί τζαι αριστεροί κομουνιστές κλπ ότι κόφτει με για την λύση με έτσι τζαι γιουβέτσι
    που εννα έρτει δημοψήφισμα εννα ψηφίσω ναι ό,τι τζαι να λαλεί το όποιο σχέδιο
    απλά για να ππέσουν οι μάσκες μιαν τζαι καλή
    τζαι να φανεί πεντακάθαρα ότι ενεν η λύση με έτσι γιουβέτσι τζαι απολα χωρίς κρεμύδι το πρόβλημα των ανθρώπων

    η τεράστια διαφορά μας με σένα και άλλων που την είδαν όψιμα μεγάλοι επαναστάτες εσωεξωακελικοί που τώρα είναι και καλά κατά του ακελ είναι ότι προσωπικά πάντα είμαι ειλικρινής πρώτα και κύρια απέναντι στον εαυτό μου

    και δεν προσαρμόζω την πραγματικότητα στα μέτρα μου

    εσύ προσπαθείς να μαγειρέψεις την πραγματικότητα για να την φέρεις στα μέτρα της ...."ιδεολογίας" σου

    και επειδή προφανώς έκοψες μέσα υπεκφεύγεις και δεν απαντάς ακριβώς όπως κάνει ο σύντροφος σου επανενωίστης ο άρχων της υπεκφυγής στροβολιώτης

    οπότε σου ξαναθέω το ερώτημα


    αφού θέλεις λύση γιατί δεν ψηφίζεις μαλά ή αναστασιάδη που θέλουν την ίδια λύση με σένα;

    ή πλέον δεν θέλεις λύση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ αποφασισες πως θα ψηφισεις ναι;; Μπραβο μεγαλη εξελιξη! Εγω παλε εν αποφασισα αν θα ψηφισω ναι στο επομενο δημοψηφισμα. Αυτο θελεις να ακουσεις; Όχι εν θα ψηφισω ναι χωρίς διερευνηση - οσο μου επιτρεπει το φτωχο μου μυαλουδακι - εφόσον ήδη ειμαστε υπο το καθεστως ενος μνημονίου, εφοσον στην Ε.Ε γίνεται της Ποπης τζαι τα διαφαινομενα συμφεροντα εν μεταξύ Γερμανίας - ΗΠΑ στην πραγματικότητα ( δηλαδη όπου κοιταξεις απο τα σκατα στα κοτσιρα) τζαι εφοσον η γειτονια μου γεωπολιτικά επηρεαζεται απο τις εξελιξεις στην Κυπρο.

      Ξερω εκ των προτέρων - πως το Κυπριακο δεν ειναι πλεον ενα ζητημα που αφορα τις ελληνο-τουρκικες σχεσεις δηλαδη δύο χωρες που ανήκουν αμφότερες στο ΝΑΤΟ μόνο, αλλά που αφορά τις πιθανότητες επιβίωσης του μεγαλύτερου και ισχυρότερου κρατους του ιμπεριαλισμού που είναι οι ΗΠΑ.

      Θα δω λοιπόν με πολλήν προσοχη τί θα προνοει αυτο το σχέδιο αλλά και σε ποιο σημειο σηψης θα ειναι το σύστημα ως τοτε.

      Οπωσδήποτε το ζητούμενο για μένα ειναι το δικοινοτικό κρατος ότι και να συμβαινει. Με αυτη την εννοια δεν αποδεχομαι το στατους κβο, ουτε αποδεχομαι τα δυο κρατη και τους ξεχωριστους αγωνες εκτος αν αυτο καταστει αναποφευκτο ( δηλαδη στην ουτοπικη περιπτωση που εχουμε σοσιαλισμο σε βορρα και νοτο οποταν δεν εχω κανενα προβλημα με τα δυο κρατη ως μέλη παλι μιας ομοσπονδιας )

      Δεν προσπαθω να μαγειρεψω την πραγματικοτητα. Δεν αλλαξα θεσεις.

      Ο λογος που δεν θα ψηφίσω τον Μαλα στον δευτερο γύρο ( εξηγησα γιατι θα τον ψηφισω στον πρωτο, για να βοηθησω να μεν περασει ο ψυχοπαθης στον δευτερο ) είναι γιατι όπως διαφαινεται το ακελ θα επιλεξει την οδο της παραμονής στην Ε.Ε ή την οδο ενός άξονα όπως τον περιγράφω στο τελευταιο μου ποστ. Εγω δεν συμφωνω με αυτή την πορεία για την αριστερα του τοπου και δεν προκειται να πριμοδοτησω ουτε τον υποψηφιο της ουτε το ιδιο το ακελ σε μελλοντικες βουλευτικες εκλογες σε ετσι περιπτωση.

      Για το να ψηφισω τον Νικο, ουδεν σχολιο...εν ποτουντα ερωτηματα που βασικα εν προσβλητικα τζαι εν επαρκης λογος να με μιλας με τον άλλον καν.

      Διαγραφή
    2. σε περιπτωση που δεν εγινε αρκετα σαφες να το ξαναπω....αν η λυση του Κυπριακου θα ειναι ο δρομος επιβιωσης των ΗΠΑ σε περιοδο καταρρευσης της οικονομίας της και της παντοκρατοριας της - τοτε θα αγωνιστώ κατά των ΗΠΑ και θα καταψηφίσω το σχέδιο.

      Δεν ειμαστε στο 2004. Είμαστε στο 2012 και οι ΗΠΑ ή θα αναγεννηθουν απο τις σταχτες τις κρισης ή θα παν στον θκιαολο!

      Ένας απο τους βασικούς λογους της διαφωνίας μου με το ακελ που θωρεις τζαι δεν καταλαβεις τελευταια ειναι η κατα την δικη μου αντιληψη αλλαγή 180% στην εξωτερικη πολιτική του κομματος. Εννεν εμεις που αλλάξαμεν εν καποιοι άλλοι..

      Νομιζω τωρα ειμαι πιο σαφης...ελπιζω δηλαδη...

      Διαγραφή

    3. "αν η λυση του Κυπριακου θα ειναι ο δρομος επιβιωσης των ΗΠΑ σε περιοδο καταρρευσης της οικονομίας της και της παντοκρατοριας της - τοτε θα αγωνιστώ κατά των ΗΠΑ και θα καταψηφίσω το σχέδιο."

      δηλαδή πως εννοείς ότι η λύση του κυπριακού θα είναι ο δρόμος επιβίωσης των ΗΠΑ; πρακτικά; τι να προτείνουν δηλαδή;

      Διαγραφή
    4. νομίζω πως αυτό που "θα" προτείνουν, το έχουν "ήδη" προτείνει. Αφορά τις συμφωνίες για το Φυσικό Αέριο, τον άξονα Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας, την ταυτόχρονη εμπλοκή της Γαλλίας και την στήριξη στην κυβέρνηση Κάμερον, ο οποίος όπως ξέρεις προχωρά σε δημοψήφισμα για παραμονή ή όχι της Αγγλίας στην Ε.Ε.

      Στην Ελλάδα τα γεγονότα τρέχουν καθημερινά, είναι πέραν από εμφανής η πριμοδότηση των ΗΠΑ και του ΔΝΤ υπερ του Συριζα και πιθανότατα κάτι ανάλογο να συμβεί και στο δικό μας χωρκό. Δηλαδή να μετατραπούν τα συμφέροντα των υπερδυνάμεων σε εσωτερικής μορφής συγκρουση μεταξύ δεξιάς - αριστεράς. Παρόλο ότι ο Νίκος εν αμερικανόφιλος, δεν πρεπει να αγνούμεν την εξάρτηση του απο το Ευρωπαικό Λαικό Κόμμα και την Γερμανία. Δεν ξέρω εντέλει με ποιους θα παει ο Νίκος. Με όποιους και να πάει παντως, εμείς δεν εχουμε να κερδίσουμε τίποτε.

      Μια λύση του Κυπριακού, η οποία θα εξασφαλίζει διαχρονικά τα γεωπολιτικά συμφέροντα των ΗΠΑ στην περιοχή, σε ένα πόλεμο με τον άλλο πόλο στις σημερινές συγκυρίες, δεν εξυπηρετεί όχι μονο την Κύπρο αλλά ούτε την Ελλάδα ούτε την Ανατολική Μεσόγειο, ουτε τον αγώνα της Λατινικής Αμερικής ούτε κανένα.

      Η Κύπρος μπορεί να καταστεί το κλειδί με το οποιο θα κλειδωθεί και η προσαρτηση της Ελλάδας στον άξονα που ειπα.

      Μπορεί η ενδεδειγμένη στάση εκ μέρους της αριστεράς να έπρεπε να ηταν η εντελως αντιθετη. Δηλαδή να σπάσει την αλυσιδα του άξονα με τις αποφάσεις της. Χωρίς την Κύπρο ο αξονας δεν στέκει, ειναι κομβικής σημασίας η συμμετοχή μας στους σχεδιασμους των ΗΠΑ. Μια τυχόν εξέγερση της Κύπρου, αφήνει και την Ελλάδα μετέωρη και αυξάνει τις πιθανότητες ανατροπής εκεί...όσο και να μας φαίνεται παράξενο, και παρόλο που η οικονομία μας είναι παρα πολυ μικρή για να καθορίσει τα γεγονότα και να απειλήσει το σύστημα, εντούτοις είμαστε σημαντικός παιχτης για το μέλλον της σύγκρουσης γεωπολιτικών συμφεροντων.

      Οι ΗΠΑ χωρίς μια νίκη σε αυτο τον πόλεμο θα καταρρεύσουν. Νομίζω πως αυτό είναι προς το συμφέρον όλης της υφηλίου. Διότι οι ΗΠΑ δεν έπαψαν ποτε να είναι ο μεγάλος Ιμπεριαλιστής της εποχής.

      Οποταν το Κυπριακό, πρεπει πλέον να ειδωθει από τις επιπτωσεις στους όρους επίλυσης του ευρύτερα και όχι μόνο ως η επίλυση των διαχρονικών συγκρούσεων Ελλαδας - Τουρκίας εντός του ΝΑΤΟ. Μια σύγκρουση που στην ουσία αφορούσε την επικράτηση του ισχυρότερου στο ίδιο μπλογκ συμφεροντων και τίποτε περισσοτερο.

      Αρα, νομίζω πως αυτή τη φορά, μιλώντας για λύση του κυπριακού θα πρεπει να έχουμε επίγνωση για ποιό ακριβως ζήτημα μιλούμε.

      Διαγραφή
    5. οπότε αν φέρουν όπως λες
      "Μια λύση του Κυπριακού, η οποία θα εξασφαλίζει διαχρονικά τα γεωπολιτικά συμφέροντα των ΗΠΑ στην περιοχή, σε ένα πόλεμο με τον άλλο πόλο στις σημερινές συγκυρίες,"

      εσύ θα ψηφίσεις όχι σε αυτή την λύση

      ας πούμε ότι δεν περνά ούτε αυτή η λύση "η οποία θα εξασφαλίζει διαχρονικά τα γεωπολιτικά συμφέροντα των ΗΠΑ στην περιοχή, σε ένα πόλεμο με τον άλλο πόλο στις σημερινές συγκυρίες,"

      μετά ποια θα είναι η εισήγηση σου γην πολιτική που θα πρέπει να ακολουθηθεί;

      Διαγραφή
    6. να σου πω ωμα τί νομίζω πως θα γίνει; Νομίζω πως το επόμενο προτεινόμενο σχέδιο θα περασει από δημοψήφισμα με ΝΑΙ και θα περάσει χωρίς δυνατότητα επιλογής. Θα είναι ένας συνδιασμός οικονομικής και γεωπολιτικής κατ΄επείγουσας ανάγκης...από ένα συνδιασμό οικονομικού στραγγαλισμού και επείγουσας κατάστασης εσωτερικών αναταραχών...

      αυτό θεωρώ πως θα γίνει. Δεν βλεπω άλλο τρόπο, με τόσον εθνικισμο που πλανάται γυρώ να παιρνα σχέδιο λύσης. Θα δωθεί για εγκριση με δημοψηφισμα αλλα θα περάσει "από τα πάνω".

      αυτο θεωρω πως θα γινει...

      ναι, θα ψηφίσω όχι, στην περίπτωση που δεν διαψευστώ για τα πιο πάνω.

      Διαγραφή
    7. Η εισήγηση μου για την πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί.

      Ένας άλλος άξονας συμφερόντων στη βάση των συμφερόντων των λαών της περιοχής και των λαών ευρύτερα.

      Νομίζω πως δικαιουμαστε πλέον να κάμνουμε τζαι τεθκοιου ειδους όνειρα.

      Διαγραφή
    8. "Ένας άλλος άξονας συμφερόντων στη βάση των συμφερόντων των λαών της περιοχής και των λαών ευρύτερα."

      εννοείς πριν ή μετά την λύση;

      Διαγραφή
    9. εννοω τώρα.

      εννοώ αυτό : http://disdaimona.blogspot.com/2013/01/blog-post_2238.html

      εννοώ πως υπαρχει και άλλος δρομος σήμερα...και για τις τρεις εμπλεκομενες χωρες - ελλαδα-τουρκια-κυπρος.

      η κύπρος ομως έλειπε...

      Διαγραφή
    10. άρα η λύση δεν είναι προαπαιτούμενο για την αντικαπιταλιστική πάλη και αυτή μπορεί να αρχίσει και με άλυτο το κυπριακό ακόμα και τωρά πριν την λύση/επανένωση

      Καλά μα εν θέλεις επανένωση;

      Διαγραφή
    11. αν εμπορουσες έστω και μια φορα να καμεις ενα τίμιο διάλογο Οσρ, χωρίς να έσιεις αυτή την αναγκη να καταλήγεις στον καθρέφτη του εγκεφαλου σου, ίσως να εμαθθενες τζαι κατι απο τις σκεψεις ή την εμπειρια αλλων ανθρωπων.

      Εξήγησα αναλυτικα τα πλαισια της επανενωσης την οποία δεν αντιδιαστελλω χρονικα με τη αντικαπιταλιστικη παλη, οπως την ονομαζεις. Ξερεις κανενας απο εμας δεν εχει χρονο να ασχολειται με τα κολληματα του αλλου. Αν θελεις να εχεις το χρονο ενος ανθρωπου με τον οποιο μιλας, θα πρεπει να σεβεσαι τον χρονο του. Στην αντιθετη περιπτωση, δεν προσφερεις τίποτε απολυτως. Οπως εκαμες τζαι τωρα. Εσυ δεν προσφερες τιποτε σε τουτην την κουβεντα. Απολυτως. Μου σπαταλησες την καλη μου διαθεση για να πεις στο τελος μιαν ετεροχρονισμενη εξυπναδα, που την πιππιλας εδω και δυο χρονια σαν κολλημενη βελονα.

      Σορυ, αλλα εισαι λλιον απογοητευτικος σαν ανθρωπος.

      Διαγραφή
    12. τον δεκέμβρη του 1975 η στενότερη σύμμαχος των ηπα στη νοτιανατολική ασία Ινδονησία με τις ευλογίες του κίσσιγκερ εισβάλει με αμερικανικό οπλισμό στην πρώην αποικία των πορτογάλλων Ανατολικό Τιμόρ σφάζοντας περί τους 700 χιλιάδες ανθρώπους και εκτοτε το κατέχει συνεχίζοντας να διαπράττει βιαιότητες και ο οηε μαζί με την ΕΕ συνεχίζουν να εκφράζουν την ανησύχια τους για το άλυτο ανατολικοτιμοριανό πρόβλημα

      το 1948 η πρώην αγγλική αποικία της κειλάνης που μετονομάστηκε Σρι Λάνκα ενώνεται σε ένα ανεξάρτητο κράτος που περιλαμβάνει διάφορες κοινότητες αντικρουόμενες μεταξύ τους
      η κυρίαρχη κοινότητα των σινχαλιστ περίπου το 76% ελέγχει το κράτος και από το 1983 βρίσκεται σε ένοπλη σύγκρουση με την κοινότητα των ταμιλ από το 1983 που συγκρότησαν τους τίγρεις των ταμιλ

      το 2009 η κοινότητα των σινχαλιστ που ελέγχει το κράτος και τον στρατό με αγγλικό και αμερικάνικο οπλισμό προβαίνουν στην μεγαλύτερη στρατιωτική εκκαθάριση που έλαβε χώρα και σφάζουν σε λίγους μήνες από τον γενάρη του 2009 μέχρι τον ιουλη περί τους 50 χιλιάδες ταμιλ και συγκέντρωσαν περί τους 300 χιλιάδες ταμιλ σε στρατόπεδα συγκέντρωσης

      το σριλανγκέζικο παραμένει άλυτο καθότι βιαιότητες συνεχίζουν να διαπράττονται και ο οηε και η ΕΕ συνεχίζουν να εκφράζουν την ανησυχία τους

      το 1948 η πρώην αγγλική αποκία των άγγλων παλαιστίνη χωρίς να ερωτηθούν οι κάτοικοι της υποχρώνεται να παραχωρήσει εδάφη για να δημιουργηθεί το κράτος του ισραήλ με τις ευλογίες των συμμάχων
      έκτοτε διαπράττονται βιαιότητες με εκατοντάδες χιλιάδες θύματα μέχρι σήμερα με συνεχής πολέμους και βομβαρδισμούς του κράτους του ισραήλ επί της λωρίδας της γάζας κλπ κλπ
      ο οηε και η εε συνεχίζουν να εκφράζουν την ανησυχία τους για την μη επίλυση του παλαιστινιακού

      το μαλί πρώην γαλλική αποικία δέκτηκε μετανεωτερική αποικιακή εισβολή από την πρώηνμεταποικιακή δύναμη της γαλλίας η οποία ελέγχει την αποικία της και εισέβαλε για να προστατεύσει τις εταιρείες της
      ο οηε και η εε εκφράζουν την ανησυχία της

      το κυπριακό το ανατολικοτιμοριανο το παλαιστινιακό κλπ είναι προιόν και απόρροια του απώτατου σταδίου του συστήματος που επικρατεί στον κόσμο του ιμπεριαλισμού ως το ανώτατο στάδιο του καπιταλισμού

      είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα η οπτική κάποιου και η μονοδιάστατη προσπάθεια τελεσίδικης επίλυσης αυτών των προβλημάτων μέσα στο ίδιο το σύστημα που τα δημιουργήσε που είναι αυτονόητο ότι όσο υπάρχουν αυτές οι συνθήκες τα προβλήματα αυτά θα συνεχίσουν να υφίστανται και απλά θα αλλάζουν μορφή όπως πχ η επίλυση του κυπριακού το 60 κλπ

      και εντελώς διαφορετικό πράγμα η οπτική τακτικής αυτών των προβλημάτων ως ένα κάποιο στάδιο που θα βοηθήσει να έρθει πιο κοντά ο στόχος που είναι η ανατροπή του καπιταλισμού

      είχα γράψει τα εξής σε παρόμοια συζήτηση προ αμνημονεύτων χρόνων στο μακρινό 2010 πριν η καπιταλιστικη λαίλαπα κτυπήσει την κύπρο και ακόμα μιλούσες με τους ομοιδεάτες σου περί επανένωσης λύσης και μόνο
      http://nekatomata.blogspot.com/2010/03/blog-post.htm

      "αποδέχομαι και κατανοώ απόλυτα το ότι κάποιοι μπορεί να θεωρούν αυτό που ονομάζεται λύση και επανένωση ως ένα στάδιο το οποίο θα οδηγήσει στον τελικό στόχο που για μένα δεν είναι πάντως άλλο ένα κράτος καπιταλιστικών μηχανισμών"

      εγώ προσωπικά ανέκαθεν θεωρούσα ότι δεν έχει σημασία η όποια επίλυση για αυτό που ονομάζεται κυπριακό αφού ακόμα και μετά την λύση αυτό θα διαιωνίζετο με διαφορετική μορφή απλά και πάλι άλυτο θα θεωρείτο

      το γεγονός ότι ξεκόλλησες από τις εμμονές σου περί πανάκειας της επίλυσης επανένωσης πρώτα και μετά ότιδήποτε άλλοείναι θετικό


      Διαγραφή