Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

21.1.13

Ο Λένιν, ο Χριστόφιας και η λύση του Κυπριακού

Αύριο κλείνουν 89 χρόνια από το θάνατο του Λένιν, του ηγέτη του επαναστατικού προλεταριάτου, όχι του καθιστικού προλεταριάτου. Κατ΄αρχήν θα ήθελα πάρα πολύ να τρίψω στη μούρη τον αριθμό 89, σε όσους μιλάνε για απολιθώματα επειδή έχουν καλοκαθίσει τον κώλο τους στους θρόνους του "προϊστορικού" συστήματος του καπιταλισμού (έστω κι αν πλησιάζουν οι ίδιοι τα 89 ), παριστάνοντας τους σύγχρονους κι από πάνω.

Κατά δεύτερο, θέλω να υποσχεθώ στον Βλαδίμηρο, πως με το λίγο μυαλό που δυστυχώς διαθέτω και με το πολύ πείσμα  ευτυχώς - πρώτα θα μου φκει η ψυσιή τζαι μετά τζείνον - δεν θα κάθομαι να παρακολουθώ ένα έργο κατά το οποίο η αριστερά φαίνεται να επιθυμεί να εγκαταστήσει το "έργο του" εντός του Λευκού Οίκου ως αξιοθέατο και ως νέα αριστερά....

Εδώ και αρκετό καιρό, άρχισα ενστικτωδώς να ψελλίζω κάποια ερωτήματα. Για την στροφή του ακελ στην εξωτερική μας πολιτική και για την πολύ γρήγορη για τα δικά μου κριτήρια αποδοχή του μονόδρομου της ευρωζώνης ( πράγματα τα οποία δεν είναι ποσώς διαφορετικά στην τελική από ότι φαίνεται ). Ένα ιστορικό κόμμα ( 87 χρονών - Χριστός! ) δεν μπορεί ξαφνικά να λογοκρίνει το ζήτημα της συμμετοχής μας στην Ε.Ε - ενώ μέχρι πρότινως κρατούσε την παντιέρα της αντι-ε.ε πολιτικής - χωρίς να ρωτηθεί

1. τί ακριβώς έχει παρέμβει ΤΟΣΟ ΔΡΑΣΤΙΚΑ ώστε να αφήσει πίσω του μια ιστορικής διάρκειας στάση.
2. πως αυτό αλλάζει την γενικότερη πολιτική του κατεύθυνση.
3. πως επηρεάζει τις επιλογές του τόπου για την επίλυση του Κυπριακού.

Εδώ και κάποιο καιρό εξέφρασα την υποψία πως το ακελ και η σημερινή κυβέρνηση έφεραν την αριστερά πλησιέστερα στο ΝΑΤΟ παρά ποτέ.

Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, οι εφημερίδες του κόμματος, τα αριστερά ιστολόγια και τα στελέχη του κόμματος, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα έχουν εξαπολύσει μια έντονη ρητορική κατά της Μέρκελ και κατά του λεγόμενου νεο-φιλελευθερισμού - στοιχεία που δείχνουν ξεκάθαρα μια πρόκριση της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ καθώς και των οικονομικών συμφερόντων των ΗΠΑ...μου έβαλαν κι άλλους ψύλλους στ΄αυτιά....

Σήμερα, που είναι Κυριακή και όπως κάθε Κυριακή, αφιέρωσα λίγο χρόνο να διαβάσω κάποια άρθρα και κάποια ιστολόγια...αντιλήφθηκα πως ίσως τα πράγματα να είναι σοβαρότερα από ότι νόμιζα και πως πρέπει πια να εξεταστεί ενδελεχώς τί ακριβώς σημαίνει "η επιτυχία της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης Χριστόφια" που μας διαλαλούν οι ακελικοί.

Όχι για να στιγματίσω την κυβέρνηση Χριστόφια. Αν όμως αυτή η κυβέρνηση αποφάσισε να κλειδώσει το σχέδιο ΑΝΑΝ από την πίσω πόρτα με τις συμφωνίες για το φυσικό αέριο τότε θα πρέπει έντιμα να σταματήσει η κοροϊδία για δήθεν πόλωση του δήσυ και του ακελ και για δήθεν αντικρουόμενα συμφέροντα εντός "της αμερικανικής πρεσβείας".

Και ο λαός θα πρέπει να αποφασίσει αν η αριστερά χρειαζόταν αυτή τη λύση σήμερα εφόσον αυτή η λύση αναγκαστικά περνά όχι μόνο μέσα από ένα "ιμπεριαλιστικό σχέδιο" αλλά και μέσα από τον μονόδρομο για το μνημόνιο με ότι αυτό συνεπάγεται, με τον μονόδρομο για την ευρωζώνη, με τον εκφασισμό και με την προσάρτηση της χώρας στον ιμπεριαλιστικό άξονα με ενεργητική συμμετοχή μάλιστα. Να σταματήσει η κοροϊδία του αθώου θύματος...

Θα πρέπει απλά να πούμε πως τα μόνα συμφέροντα που αντικρούονται είναι αυτά των ρεπουμπλικάνων και των δημοκρατικών. Και ότι εμείς προτιμάμε τον Ομπάμα ενώ ο Αναστασιάδης προτιμά την Μέρκελ. Και πως οι διαδηλώσεις κατά της επίσκεψης Κλίντον ήταν για τα μάτια του κόσμου...όπως και οι διαδηλώσεις κατά του ΝΑΤΟ...

Θα πρέπει επίσης να πούμε με εντιμότητα, πως το ακελ έχει ήδη "ψηφίσει" υπέρ του σχεδίου που θα φέρει ο Αναστασιάδης...και ότι την επόμενη φορά και η αριστερά και η δεξιά θα πει ΝΑΙ...ποιός στη χάρη μας, μεγάλες δόξες!

Θα πρέπει επίσης να πούμε πως η κοροϊδία εκ μέρους διαμαρτυρόμενων πρώην ακελικών που ψηφίζουν Αναστασιάδη κατά της κυβέρνησης θα πρέπει επίσης να σταματήσει.

Πιο πολύ από όλα θα πρέπει να σταματήσει η κοροϊδία εκ μέρους της εξω-ακελικής αριστεράς που φλερτάρει το συριζα. Τον οποίο κάποιοι σαν και του λόγου μου "είδαν" κάποια στιγμή ενστικτωδώς ως επικίνδυνη και αδιέξοδη επιλογή για τον τόπο. Μάλλον δεν τους χρειαστήκαμε εντέλει, είχαμε τους δικούς μας "συριζαίους" έτοιμους..

Και τέλος - δεν θα φάμε την αντι-Μέρκελ πολιτική σαν Αριστερή πολιτική από προπαγανδιστές του ακελ που λένε τη λέξη "αντιακελικοί" και νομίζουν πως κρατάνε τον πάπα από τίποτα εκεί κάτω...

Αυτά λοιπόν, που σήμερα Κυριακή διάβασα, και μπορείτε να διαβάσετε κι εσείς στο ιστολόγιο Lenin Reloaded σχετικά με τα ινστιτούτα Levy και Brookings - και την εξωτερική πολιτική της αριστεράς σε Ελλάδα και Κύπρο - θα τα ρωτήσω με κάποιο τρόπο που θα βρω, στο 1ο Συνέδριο Στρατηγικής που θα διεξαχθεί στις 24 Ιανουαρίου στην Λευκωσία, όπου εκεί με μεγάλη περιέργεια θα περιμένω να μάθω...πού ακριβώς έγκειται η τόσο τεράστια διαφορά σήμερα μεταξύ  του δησυ και του ακελ σε σχέση με το κυπριακό...

υ.γ: Το ποστ δεν είναι κατάλληλο για άτομα με κομματικές ανίατες ασθένειες.


9 σχόλια:

  1. "πού ακριβώς έγκειται η τόσο τεράστια διαφορά σήμερα μεταξύ του δησυ και του ακελ σε σχέση με το κυπριακό..."

    Άμα μάθεις please εννά μου πεις έννεν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ήδη είπαμεν μια μεγάλη διαφορά.

      αν είσαι με τους ρεπουμπλικάνους ψηφίζεις Νίκο.

      αν είσαι με τους δημοκρατικούς ψηφίζεις Μαλά. μπορείς να ψηφίσεις και Νίκο αλλά δεν θα είναι τόσο εξασφαλισμένη η ψήφος σου υπερ του Ομπάμα, σουζεται λόγω του Αβέρωφ...:) παγκοσμιοποίηση φίλε μου...μισιημου εθνικες εκλογές...τζαι μισιημου οι σημαντικότερες εκλογες στην ιστορια της κύπρου...εν για την ιστορία των ΗΠΑ που εν οι σηματικότερες εκλογες...:))

      Διαγραφή
    2. για άλλες ομοιότητες και διαφορές, αναμείνατε στο ακουστικό σας...

      Διαγραφή
  2. Η αναφορά στον Λένιν και τα 89 χρόνια να θεωρηθεί αντίστοιχη με τις πρόσφατες αναφορές στον Μακάριο (και τα όσα είπε ή δεν είπε), και τις επερχόμενες αναφορές στον Γρίβα;

    Γιατί δύσκολα μπορώ να κατανοήσω πως και γιατί θα έπρεπε αυτά που είπαν οι ανωτέρω μακαρίτες να επηρεάζουν όσα συμβαίνουν γύρω μας *σήμερα*.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στροβ, εφόσον τον Λένιν τον ξέρεις στην καλύτερη από την Βικιπαίδεια και κανένα ενημερωτικό άρθρο 250 λέξεων, μάλλον θα ήταν καλύτερα να μην προσπαθείς να κάμεις και σύνθετους συνειρμούς για το γιατί επηρεάζει αυτά που συμβαίνουν σήμερα.

      Ειπαμεν πως δεν ζούμε στο μεσαίωνα και πως εξακολουθούμε να εκτιμούμε την επιστήμη. Ελπίζω και εσύ.

      Διαγραφή
    2. Dis, μην κάνεις αχρείαστες υποθέσεις για μένα.
      Αν ο Λένιν είναι επιστήμη, τότε επιστήμη είναι και ο Ανταμ Σμιθ, και ο Κέυνς, και ο Φρίτμαν.
      Όλοι συνεισέφεραν, όλοι είναι σχετικοί , όλοι είναι άσχετοι με τα παρόντα. Που λίγη σχέση έχουν με τις συνθήκες που υπήρχαν όταν έκτιζαν τις θεωρίες τους οι προαναφερόμενοι κύριοι.
      Την επιστήμη την εκτιμούμε, και τη δεχόμαστε, αλλά το εργαστήριο μέσα στο οποίο δοκιμάστηκε η επιστήμη του Λένιν, αποδεικνύει πως μάλλον δεν ηταν επιτυχημένη η θεωρητική της βάση, άρα…

      Διαγραφή
    3. Φυσικά Στροβ όλοι όσοι αναφερεις αφορούν την επιστήμη, και όλοι έχουμε την υποχρέωση να μελετούμε αντικειμενικά τα γραπτά τους.

      Διαφωνώ ως προς το συμπέρασμα όμως, όχι μόνο για τον Λένιν αλλά και για τους υπόλοιπους και θεωρώ πως όλοι έχουν έρισμα στη σημερινή πραγματικότητα.

      Η χρήση της λέξης "επιτυχημένη" εν αδόκιμη. Η κοινωνία δεν είναι καποιου είδους πείραμα σε ένα εργαστήριο. Είναι μια εν εξελίξη διαδικασία και εφόσον οι όροι εξέλιξης αυτής της διαδικασίας δεν έχουν αναιρεθεί από την εποχή των προαναφερόμενων κανενός το έργο δεν μπορεί να θεωρείται λήξαν. Αντίθετα η κόντρα μεταξύ αυτών είναι πιο ζωντανή σήμερα παρά ποτέ λόγω και της κρίσης.

      Από εκεί και πέρα - πολλές φορές σε γραπτά ανθρώπων που εμείς μπορεί να υποτιμούμε πριν διαβάσουμε, καμια φορά μπορεί να βρούμε σπουδαίες και χρήσιμες αληθειες, άσχετα αν υιοθετουμε στην τελική την γενική τους θεώρηση.

      Εννοώ δεν βλάφτει, αφού διαβάζεις να διαβασεις και μια φορά ενα ολοκληρωμένο έργο του Βλαδίμηρου, έτσι από περιέργεια ρε παιδί μου.

      Διαγραφή
  3. Αχαχαχαχαχ εσιει τζαιρον αν ακουσουμεν ετσι ανεκδοτον ακου το ακελ θελει λυσην.

    Το ακελ (η συνοπαρτζαι που το κουμανταρη δηλαδη) θελει εξουσιαν τζαι λιλην τζαι δεν φακκα πενιαν.

    xwrikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χωρικέ, είπα πως το ποστ είναι ακατάλληλο για άτομα με κομματικές ανίατες ασθένειες.

      Διαγραφή