Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

17.1.13

Νομοσχέδιο για απαλλαγή ευθυνών της Λαϊκής


Νομοσχέδιο, με βάση το οποίο τα διοικητικά συμβούλια των υπό κρατική στήριξη τραπεζών απαλλάσσονται από οποιαδήποτε ευθύνη σε περίπτωση αγωγών σε βάρος τους για διεκδίκηση αποζημιώσεων, κατέθεσε η Κυβέρνηση ενώπιον της Βουλής.  Το εν λόγω νομοσχέδιο προνοεί επίσης απαλλαγή ευθυνών για τον υπουργό Οικονομικών, λειτουργούς του ΥΠΟΙΚ καθώς και τους λειτουργούς των τραπεζών. 
 
Συγκεκριμένα, με βάση το νομοσχέδιο, τα πρόσωπα αυτά δεν θα φέρουν ευθύνη σε περίπτωση έγερσης αγωγής, αίτησης ή άλλης νομικής διαδικασίας για διεκδίκηση αποζημιώσεων σχετικά με οποιαδήποτε πράξη ή παράλειψη τους κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους, εκτός εάν αποδειχθεί ότι η πράξη ή η παράλειψή τους αυτή δεν έγινε καλή τη πίστει ή είναι αποτέλεσμα σοβαρής αμέλειας. 
 
Επιπρόσθετα, προνοείται όπως η Δημοκρατία αποζημιώνει και καλύπτει τα πρόσωπα αυτά για οποιαδήποτε άλλη δαπάνη ή ζημιά που ενδεχομένως να υποστούν σε σχέση με αγωγή, αίτηση ή άλλη νομική διαδικασία εναντίον τους. 
Σημειώνεται πως τα πρόσωπα αυτά καλύπτονται από το εν λόγω νομοσχέδιο νοουμένου ότι η εργασία τους γίνεται κατά τη διάρκεια της περιόδου  που η Δημοκρατία κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών της τράπεζας. 
 
Το θέμα εκκρεμούσε από πέρσι, όταν διορίστηκαν από το κράτος διοικητικοί σύμβουλοι στη Λαϊκή, χωρίς να τους δίνεται η απαραίτητη νομική προστασία. 
 
πηγή: Sigmalive

3 σχόλια:

  1. Πρώτα ανακεφαλαιώνουμε την Λαϊκή "για να προστατεύσουμε τις καταθέσεις των ιδιωτών" λέει, και μετά τους τραβάμε και μία...κράτος - ο συνολικός κεφαλαιοκράτης, όπως ακριβώς το είπε ο Ένγκελς....τυχόν αγωγές κατά των τραπεζιτών, υπουργών, λειτουργών θα χρεώνονται στις δικές μας πλάτες....ε κόψετε τζαι κάτι που τούτην την μαυρογέρημη την δίκαιη κοινωνία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. απαγορευση εξόδου απο τη χώρα αν έχεις εξώδικα...

    απαγόρευση διέλευσης στο βορρά αν έχεις εξώδικα..

    απαγόρευση απεργιών στους ημικρατικούς...

    απαγόρευση αγωγών κατά των τραπεζιτών, των υπουργών οικονομικών, των λειτουργών...μπάτε δικηγόροι του κεφαλαίου αλέστε..."δικηγόροι του λαού να πάτε σπίτι σας"...αν γουστάρετε οργανωθείτε κι εσείς πολίτες να διεκδικησετε το ότιδηποτε θεωρείτε δίκαιο. τολμήστε! την ζημια εσείς θα την πληρώσετε και τα υπέρογκα ποσά των αγωγών διότι εσείς "είστε το κράτος που μηνύετε"

    ..περάστε μας τζαι τες αλυσίδες να τελειώνουμεν...
    ...απλά δεν είναι ώριμες οι συνθήκες για ανατροπή, αν ήταν ώριμες θα βλέπαμε...ώσπου να ωριμάσουν, στήστε κώλο στο κεφάλαιο όσο καλυτερα μπορείτε! το παν είναι να είσαστε κομμουνιστες και να το γράφει μέχρι και το ρόιτερ! γράφει το; γράφει το!! άρα όλα μια χαρά!

    σόρυ αλλά εφκάλετε τζαι το σιοινίν τζαι το παλλούτζιν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ίσιαλλα να μπει Υπουργός Οικονομικών ο Ορφανίδης!

    Να δω τί θα έσιειται να πειτε για την ασυλία που του επροσφέρετε! Λες και τα ζητήματα της Οικονομίας, και οι κίνδυνοι, σταματούν μόλις τελειωσει η θητεία αυτης της κυβέρνησης!

    Τίποτε ρε τίποτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή