Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

13.1.13

Έχουμε άδικο;



Το πιο πάνω κολάζ από τις εφημερίδες Γνώμη και Χαραυγή, κυκλοφορεί στο facebook από υποστηρικτές του ΔΗΣΥ. Με σκοπό βέβαια να δικαιολογήσουν την πολιτική του Αναστασιάδη...Κάτω από το κολάζ υπάρχουν και ειρωνικά σχόλια πως κατά τον Μάρτη θα δούμε και πορείες ακελικών με αντικαπιταλιστικά και αντι-ιμπεριαλιστικά συνθήματα...και τα μυαλά στα κάγκελα...

Έχουμε άδικο όταν λέμε πως η αριστερά επέλεξε τον χειρότερο δυνατό πολιτικό και επικοινωνιακό λόγο για να πολιτευτεί; Πρέπει να είσαι κάποιου είδους σοφός για να δεις πίσω από το δημοσιεύμα της Γνώμης 'τις πλάτες" στην ακροδεξιά εθνικιστική ρητορική; Έπρεπε να ήσουν "ακροαριστερός" ή φαντασιόπληκτο κομμούνι για να δεις τον πολιτικαντισμό πίσω από τα άρθρα της Χαραυγής εδώ και ενάμιση χρόνο; Όχι η Μέρκελ δεν είχε έρθει για να μας στηρίξει τότε! Ήρθε για να "κλειδώσει" τα συμφέροντα του κεφαλαίου που εκπροσωπεί στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τις ιδιωτικές εταιρίες για το οικόπεδο 12. Τώρα ήρθε για ένα πολύ παρόμοιο λόγο αλλά αγκαλιάζεται με τον Νίκο. Και ο ΔΗΣΥ λέει " Θα μας στηρίξουνε...". Για ποιό λόγο η Αριστερά πολιτεύτηκε μ αυτό τον τρόπο; Για ποιό λόγο χρησιμοποίήσε την επιθυμία της για καλή φήμη του Προέδρου προκειμένου να διασύρει με τέτοιο τρόπο κάθε έννοια του αριστερού πολιτεύεσθαι; Ήρθε και τότε για τα συμφέροντα του κεφαλαίου...εσείς εκεί στη Χαραυγή δεν το ξέρατε; Αν το ξέρατε με ποιού τα συμφέροντα ήσασταν;...

Και αν ακόμα δεν είναι ώρα για καμιά ανατροπή...τούτο προσπάθησε τουλάχιστον...μην την εξευτελίζεις...


Μάλι- σήμερα


...ούτε καν για Γερμανική Κατοχή δεν μιλάμε...

61 σχόλια:

  1. Απλά εν σχετικό:

    http://www.makarios.eu/cgibin/hweb?-A=6304&-V=stiles

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λινκ του Δρουσιώτη; Έδωσα το βραβείο του κίτρινου τύπου που τα πέρσι...:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εσύ με τους συναγερμικούς αν έχετε δίκαιο;

    Όχι δεν έχετε δίκαιο. Το περσινό της Χαραυγής, όπως φαίνεται ξεκάθαρα στους τίτλους, έχει ως πυλώνα το κυπριακό και τις πιέσεις τις Τουρκίας.
    Δηλαδή, αν τώρα ερχόταν κάτω ο Ομπάμα να μας στηρίξει απέναντι στη Τουρκία, ποια θα έρπεπε να είναι η στάση;

    Η Γνώμη από την άλλη, ασχολείται με το οικονομικό-νεοταξικό ζήτημα και νομίζω αποτυπώνει την πραγματικότητα. Και που είναι ακριβώς οι πλάτες στην ακροδεξιά ρητορική που εμείς οι μη σοφοί δεν βλέπουμε;

    Η αναπαραγωγή των συναγερμικών και κρυφοακροδεξιών "εξυπνάδων¨στο φέισμπουκ δεν νομίζω να σε πάρει και πουθενά.

    Φαίνεται και από τους σχολιαστές που μαζεύεις και σε επικροτούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Γνωμη πουλά εθνικιστικό αντιμερκελισμο και το παραμύθι πως το προβλημα μας ειναι η Μερκελ και όχι η ίδια η Ε.Ε ως μια νεα ιμπεριαλιστική δυναμη. Αν εν έτσι που θα καθοδηγήσετε την αριστερα να μας λειπει..

      Εξιχασες τζαι την εποχη που εκαλοπιαννες τον Στροβολιωτη για συναινεση τζαι καποιοι εφωναζαμεν πως τουτον εν αδιεξοδο τζαι λαθος...τωρα λεεις μου εμενα για όσους μαζεφκω, επειδη ο Γουφις αφησεν ενα σχολιο...

      αξιολυπητος.

      Διαγραφή
    2. ...να υποθέσω ότι το επόμενο εξάμηνο θα έχουμε τζαι άρθρα από το Άρδην/Ρήξη μέσα στην Γνωμη!

      Λυπούμαι φίλε Στέλιο, ουτε μας κάμνει ουτε θα ακολουθήσουμεν τουντη πολιτική.

      Χάρισμα σας ο αριστερός πατριωτικός εθνικισμός! Τζαι μακρυα που τα δικά μας μυαλά!

      Διαγραφή
    3. Όχι, η Μέρκελ αντιμετωπίζεται ως η ηγέτισα της ΕΕ, όπως και οι γερμανοί, και όχι ξεχωριστά. Για άλλη μια φορά, εν με τον νου σου που κάμνεις παναϋρκα.
      Οι επικεφαλίδες του άρθρου είναι αυτές:
      •Το Ευρωπαϊκό «Λαϊκό» Κόμμα με την Μέρκελ στην εμπροσθοφυλακή σε ξεκάθαρη ανάμειξη στα εσωτερικά της χώρας μας.
      •Χωρίς οίκτο! Θέλουν να επιβάλουν τον νεοφιλελευθερισμό, τις ιδιωτικοποιήσεις και τη λιτότητα «χωρίς εξαιρέσεις»!
      •«Ειδικό κριτήριο» θεωρεί η Μέρκελ την συμμετοχή του κράτους σε καίριους οργανισμούς και τα βάζει –κι αυτή- με τον «κομμουνιστή πρόεδρο».
      •Δεν κάνουν πίσω οι Γερμανοί με τα ρώσικα κεφάλαια – Συνεχίζουν τη λάσπη και την υπόσκαψη.
      •Μαζί τους και οι Σοσιαλδημοκράτες εναντίων των κυπριακών συμφερόντων, αφήνοντας εκτεθειμένη την ΕΔΕΚ.
      •Να μας λείπουν οι φίλοι του Αναστασιάδη και του Συναγερμού– Πλιάτσικο στα εισοδήματα και τον πλούτο των λαών από τα βορειοδυτικά συμφέροντα.

      Και σε ένα σημείο του γράφει:
      "Μπορεί ο Νίκος Αναστασιάδης να προβάλλει το προεκλογικό σύνθημα «η Κύπρος δεν είναι μόνη», παραπέμποντας στα αδελφά κόμματα του Συναγερμού στην Ευρώπη και το σημερινό τους συνέδριο που φιλοξενείται στη Λεμεσό για να «σπρώξει» προφανώς τον τοπικό εντολοδόχο, αλλά στη πραγματικότητα, όλες οι επιθέσεις, οι υποσκάψεις και οι καθυστερήσεις στην στήριξη της χώρας μας, προκαλούνται από τον νεοφιλελεύθερο αυτό κύκλο.
      Τα κόμματα της Δεξιάς πανευρωπαϊκά, αυτά που παρουσιάζει ως «συμμάχους μας» ο ΔΗΣΥ και ο υποψήφιος του, είναι που εφαρμόζουν τις πολιτικές του λιγότερου κράτους και της φτωχοποίησης των εργαζόμενων.
      Αυτοί είναι οι φίλοι του Συναγερμού και του Νίκου Αναστασιάδη, αυτοί που επεμβαίνουν απροκάλυπτα σε εσωτερικά θέματα των χωρών με πρόσχημα τη κρίση χρέους, που εποφθαλμιούν τους πόρους των λαών και στήνουν στον τοίχο τις κοινωνίες της νότιας Ευρώπης προκειμένου να επιβάλουν τη νέα αποικιοκρατία και το «τέταρτο γερμανικό ράιχ» κατά πολλούς."

      Που διαφωνείς; Και που βρίσκεται ο "πατριωτικός εθνικισμός";

      Οξά, ό,τι να ναι πιον τζιαι ότι κολλήσει;

      Σε λίγο θα εξελιχθείς στον αγαπημένο μπλογκερ του κάθε νεοφίλ που θέλει να πείσει ον εαυτό του πως καλά κάμνει τζιαι εννά ψηφίσει Αναστασιάδη τζιαι νιώθει τόση απαξίωση για το ΑΚΕΛ...

      Κι αυτό κι αν είναι για λύπηση...


      Διαγραφή
    4. Νομίζω αναφέρεται στο facebook ο Στέλιος.

      Διαγραφή
    5. Στελιο ξαναλυπουμαι πραγματικά. Κυριως για την αναφορά στον Γουφι.

      Καμε μας εσυ αναφορα για τις επισκεψεις που εχεις στο μπλογκ σου απο το επιτελειο του Λιλλήκα που καμνει προεκλογική με "ακελικα χαρτια" τζαι με τα άπαντα του Παπη που αφηνει στο δικο σου μπλογκ τζαι τα οποία "εξαφανιζουνται"...

      Ειμαστε σε κομβικο σημειο μιας καταληξης της διαχρονικης πορειας του ακελ τζαι επιασαμεν το τερμα!!

      Αν αυτο το τερμα απαιτει επαναπροσδιορισμο της πολιτικής του κομματος τοτε αυτος πρεπει να γινει! Αν δεν γινει εισαστεν εκτος τοπου και χρονου τζαι θα σας φαει ο εθνικισμος όπως εφαεν παλαιοτερα τζαι αλλα αξιολογα αριστερα τζαι κομμουνιστικα κομματα!

      Η ΕΠΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ!!

      Διαγραφή
  4. Ρε μα πίννει χάπια ο Δρουσιώτης; Είμαστε Αγνωμονες γιατί δεν εκτιμούμε την επισκεψη της Μερκελ και την ψηφο εμπιστοσύνης στον Νίκο;

    Ούτε για κλάματα ουτε για γέλια...εμεινε μας να έβρουμε τί υπάρχει κάτω από τον πάτο μήπως συναντηθούμε με την πέννα αυτού του κυρίου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω η θέση του είναι ότι εν γίνεται στη μιαν επίσκεψην να την λιβανίζεις τζιαι στην άλλην (επειδή "φιλιέται" με τον ακατονόμαστον) να την βρίζεις (διότι μεν μου πεις εν την βρίζει η Γνώμη). Τούτον εν η αχαριστία, η προσωπική επίθεση κατά της Μέρκελ. Για τη σχέσην των "αδερφών κομμάτων" τζιαι την αλληλοστήριξην τους, να αθθυμίσω πόσον περήφανα ετονίζαν τες ευλογίες του Σουλτς (νομίζω;) για τον Χριστόφιαν. Οξά έννεν λόγω "αδερφής ιδεολογίας" τζιαμέ, ήταν "αντικειμενική" η στήριξη...

      Διαγραφή

  5. Woofis,
    Το link που έβαλες για τον Δρουσιώτη σάμπου να μεν δουλέφκει;
    Πάντως εγώ θεωρώ ότι ένας εμπαθής [μέχρι κιτρινισμού] δημοσιογράφος δεν μπορεί να αποτελεί και την πιο αξιόπιστη πηγή πληροφόρησης. Κι ενώ το παίζει και ανεξάρτητος [τρομάρα του] αναλυτής, κάμνει συγκεκριμένες πολιτικές τοποθετήσεις! Λειτουργεί ενσυνείδητα αντιΑΚΕΛικά και τάσσεται σαφώς υπέρ του Αναστασιάδη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Δρουσιώτης κάμνει αντι-Χριστοφιανικήν, αντι-ακελικήν επίθεσην που τον τζιαιρόν που επείστηκεν ο ίδιος (τζιαι έδωσεν τεκμήρια) ότι ο πρόεδρος ΔΕΝ ήθελεν να λύσει το κυπριακόν πριν την εξάντλησην της θητείας του. Το ότι η κριτική του εν μονόπαντη τζιαι ενίοτε σκληρή, εν την καθιστά τζιαι "μη αξιόπιστην". Ποιον προτείνεις εξάλλου (ένθεν τζιαι ένθεν) ως αντικειμενικόν; Ως δημοσιογράφον τζιαι ως μέσον;

      Διαγραφή
    2. Όχι ο Δρουσιωτης δεν καμνει αντι-Χριστοφιανικη πολιτική. Ο Δρουσιωτης ήβρεν μαννούς να εκμεταλλευκεται...χρησιμοποιεί μιαν ευκολη καραμελλα που μας την διά να την γλυφουμεν για να μεν καταλαβουμεν πως καμει καθαρή πολιτική της δεξιας πλουτοκρατιας!!!

      Διαγραφή
    3. Woofis,
      Για να μεν αοριστολογούμε και να ψάχνουμε ανεμόμυλους για να κυνηγήσουμε, μπορείς να ΜΑΣ παραθέσεις [ΕΣΥ που τον θκιαβαζεις, γιατί ΕΜΕΝΑ το λιγότερο ΜΟΥ προκαλεί θυμηδία – κι έπαψα και να μαζοχίζομαι!], ποια εν τα «τεκμήρια… [που] έδωσεν [ο Δρουσιώτης] … ότι ο πρόεδρος ΔΕΝ ήθελεν να λύσει το κυπριακόν πριν την εξάντλησην της θητείας του»; Αν θες πες τα με δικά ΣΟΥ λόγια!
      Προσωπικά ΠΟΤΕ δεν είπα ότι υπάρχουν «αντικειμενικοί» δημοσιογράφοι! Όλοι είναι ταγμένοι κάπου και κάποιους στόχους και σκοπούς εξυπηρετούν! Και το γεγονότος ότι «η κριτική του [σημ. δική μου: του Δρουσιώτη] εν μονόπαντη [αυτόματα] την καθιστά τζιαι “μη αξιόπιστην”»

      Διαγραφή
    4. Ο Δρουσιώτρης επείσθηκεν ότι ο Χριστόφιας δεν θέλει τη λύση που θέλουν οι μαστόροι του Δρουσιώτη τζιαι στον χρόνο που την εθέλαν. Δηλαδή άρον-άρον τζιαι χωρίς πολλά-πολλά.
      Και διχοτομικό το ΑΚΕΛ τα μαύρα;

      Μ αυτά που γράφονται όμως, νιώθει τζιαι ο κάθε αναστασιαδικός-αντιακελικός (φανερός ή δια της αποχής) πως βρίσκει το δίκιο του τζιαι παίρνει τον να τες αμολά τζι όποιον πάρει ο χάρος...

      Διαγραφή
    5. Για ποιόν μιλάς τωρά; Ο Γουφις ειπεν θα ψηφισει τον Νικο. Πού αναφερεσαι; στους εξω-ακελικους που δεν θα ψηφισουν τον Μαλα; παλε τα ίδια; Καποιοι εν θελουν εναν υποψηφιο με δεξιο οικονομικο προγραμμα σε τουντη συγκυρια. Ειπαν πως θα ηθελαν ενα δικος τους αλλα εν επρολαβαν. Εγω ειπα πως θα ψηφισω την πρωτη κυριακη μονο. Διοτι εν επικροτω την οικονομικη πολιτική της κυβερνησης τζαι εν που τον τζαιρο του Κικη που το ειπα. Μεν παριστανεις οτι ξαφνικα αποφασισα να καμω πλατες στο δησυ οταν ο δησυ εδιαν συγχαρητηρια μαζι με το ακελ για τα πακετα του Κίκη τζαι τοτε εκαμνετε πλατες ο ενας του αλλου!!!

      Διαγραφή
    6. Δικές μου τοποθετήσεις και εκτιμήσεις για τον Κίκη Καζαμία υπάρχουν εδώ: http://aneforiwn.blogspot.com/2012/03/292012-2012.html

      Διαγραφή
    7. Γιατί επικροτούσες την οικονομική πολιτική που εξάγγειλεν ο 2008 ο Χριστόφιας;
      Κύριε ελέησον. Μα έσιεις έτσι κριτήρια μες τον καπιταλισμό;
      Τζιαι θα εμπορούσεν κάποιος υποψήφιος στες αστικοδημοκρατικές εκλογές να καλύψει για έσένα για κανέναν αριστερό;
      Το μη χείρον τζιαι παραταξιακά ψηφίζουμε, όπως πάντα. Να καταλάβουν ότι υπάρχει αντίσταση, να τους δημιουργήσουμε όσο πιο πολλή πίεση μπορούμε μπας τζιαι γλυτώσει τίποτε που λλόου τους.

      Εν λάθος η στόχευσή σου κυρία μου. Σε λάθος τόπο φακκάς. Αλλού έπρεπε ναν στραμμένη η προσοχή σου.

      Ε, τζιαι τι να κάμουμε, αφού αντί να δέρνεις τον γάδαρο δέρνεις το σάμα, να μεν εκπλήσσεσαι για το ότι πολλοί (που τους αποκαλείς τζιαι συντρόφους) κρίνουν τη στάση σου.

      Για μένα εν διασπαστική τζιαι άκαιρη τούτη η στάση, εν ξέρω αν δικαιούμαι να το λαλώ χωρίς να δέχομαι χαρακτηρισμούς. Πιστεύκω ότι μιλώ πάντα πολιτικά.

      Ναι, ο Συναγερμός τζιαι όλοι οι άλλοι έδιναν συγχαρητήρια στον Καζαμία. Γιατί έκαμεν τους τη δουλειά όπως την εθέλαν στη φάση εκείνην.

      Την υπόλοιπη πολεμική της αντιπολίτευσης που την βάλλεις αν το πάρουμε τούτο ως τεκμήριο; Άρα εν γίνεται πάντα η δουλειά τους.

      Αν εγίνετουν, τζιαι στο κυπριακό, τζιαι στην οικονομία, όπως ακριβώς τα εθέλαν, να είσαι σίγουρη ότι δεν θα επερνούσαμεν τα τελευταία τρία χρόνια σε τούντον εμφύλιο. Πάρε παράδειγμα τον Βασιλείου.

      Φυσικά τζιαι υπερασπίστηκε πολλά το ΑΚΕΛ, ε, από εκεί και πέρα εν θέμα αξιολόγησης, ρεαλιστικών εναλλακτικών κλπ.

      Όπως τζιαι να έχει, θεωρώ τη στάση σου απαράδεκτη με τα δικά μου πρότυπα, αρχές, ιδεολογικές κατευθύνσεις, ήθος κλπ.

      ενδέχεται τζιαι να έχω μιαν στρεβλή εντύπωση τζιαι βάσεις. Δεν λέω.

      Γι αυτό τζιαι θωρώ γυρόν μου να δω, ρε μα είμαι μόνος μου;

      Τζι όμως, εν είμαι μόνος μου. Τζιαι οι συντρόφοι μου έννεν ούτε κομματόσκυλλα, ούτε άβουλοι, άχρωμοι τζιαι άοσμοι, ούτε λεφτάες, ούτε κρυφοεθνικιστές.

      Μόνη σου εν εσύ που είσαι, που την πρώην παρέα. Τζιαι τα στηρίγματα σου, οι σχολιογράφοι που πατούν πάνω στα γραφτά σου για πουν το δικό τους παραμύθι, έννεν οι σύντροφοι σου οι παλιοί.

      Εν λάθος τούτο που κάμνεις. Υπήρχε πολλύς χρόνος μετά τις εκλογές να ξεκαθαρίσουν τα πράματα.
      Αν θυμάσαι, εκερδίσαμεν με τον Βασιλείου τζιαι μετά έγινεν διάσπαση ενώ αναπτύχθηκε προηγουμένως τζιαι μετά έντονος διάλογος.

      Δεν είναι της ώρας, προέχει η αντίσταση στον νεοφιλελευθερισμό τζιαι τον νεοφασισμό.

      Το ΑΚΕΛ είναι αυτό που ήταν πάντα για τους κύπριους κομμουνιστές. Μια λύση ανάγκης, ένας στύλλος πάρακάτω.

      Δεν άλλαξε τίποτε, το μόνο που άλλαξε είναι η απώλεια της σοβιετίας που κλιμακωτά αυξάνει τες πιέσεις στες ανεξαρτησίες των λαών τζιαι τα εργασιακά τους.

      Έγινεν πιο άγριος ο ιμπεριαλισμός, σπάζει τες παλιές σχέσεις τζιαι ισορροπίες.

      Τι κάμνεις εν το θέμα τζιαι είμαι 100% σίγουρος πως δεν κάμνεις αποχή ή δεν κτυπάς το ΑΚΕΛ μπροστά σε τούντες συνθήκες.

      Τούτο εν θέλεις κανένα Λένιν να σου το πει. Αλλά είμαι πάλε σίουρος,πως αν τον ερώτας, σε τούτες ακριβώς τες συνθήκες, τούτα θα σου ελάλεν.

      Στρέψε τα όπλα σου αλλού, αν θέλεις να κτίσεις τζιαι μιαν εμπιστοσύνη με τούτους που αποκαλείς συντρόφους σου.
      Εγώ πάντως δεν θέλω να είμαι μέσα σ' αυτούς, δεν σου έχω καμιά εμπιστοσύνη για τη κρίση σου τζιαι την διαλεκτική σου.

      Έχω πεισθεί το τελευταίο διάστημα ότι ούτε με τον εαυτό σου δεν μπορείς να κάμεις κόμμα. Πόσο μάλλον με άλλους.

      Διαγραφή
    8. Ξανα-απαντώ σου. Διότι υπάρχει μεγάλη συγχιση τζαι το πλαίσιο που βάλλεις εννε σωστό. Αγνοείς πως η πραγματικότητα εννεν κατι ΔΟΤΟ αλλά εν τζαι κατι ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΕΝΟ.

      Τοποθετεις το ΑΚΕΛ πάντα ως ενα κόμμα το οποίο καλειται να δρασει μέσα σε ΔΟΤΕΣ καταστάσεις, ως τραγικό θυμα. Με τουτον εν θα εσυφφώναν κανένας Λενιν πάντως...

      Επιπλέον παραποιείς την δική μου σταση τζαι βαλλεις επιπλαστα τζαι ακυρα ερωτήματα. Ρωτας με αν επικροτούσα την πολιτική Χριστοφια το 2008. Απαντώ σου με ενα ποστ του 2012!!!!

      Τελευταιες Προσφορες!

      http://disdaimona.blogspot.com/2012/08/blog-post_14.html

      Δαμε εβαλα ενα πλαισιο για το πως θα εβλεπα εγω την επεξεργασια απο το ακελ των νεων δεδομενων χωρις καμιαν απολυτοποιησην! Είπα καθαρά!! Αν θα πρεπει να ξιχασουμεν τα μαξιμουμ τουλαχιστον να υπηρετησουμεν τα μινιμουμ! Η περαιτερω στρατιωτικοποίηση της Κυπρου εννεν λυση για την αριστερα τζαι τον τοπο.

      Ειπα - ας ξεχασουμεν τον σοσιαλισμο αλλα να τον ανταλλαξουμεν με την ειρηνη στον τοπο - τουτον για μενα εν ο μονος εφικτος Λενινισμος για την Κυπρο σημερα!

      Το γεγονος ότι το ακελ ακολουθησε καθαρην εθνικη πολιτική στα χναρια του Τασσου τζαι του Κληρίδη στην περίοδο ειδικα μετα το Μαρι - εν αποδεικτικό ότι δεν εκαμεν καμιαν σοβαρη δουλεια να επεξεργαστει την θεση του στον τοπο.

      Το γεγονος οτι σημερα μιλα μας για ενα νεο Γιωργο Βασιλείου στο προσωπο του Μαλα εν επισης απόδειξη πως το κόμμα αλλου πατα τζαι αλλου βρεθετε...

      Τί θα τον καμω τον Μαλα; Να μου ξαναβαλει ενα Σιαρλή υπουργο οικονομικών τζαι να μου μιλα για "εθνικη συναινεση" καθε φορα που θα περνα μετρα - οπως εκαμεν το ακελ;;

      Τζαι τουτον λαλεις μου πως εν διαχρονικη πολιτική των κομμουνιστων;

      Δεν υπαρχει στον τοπο πλεον Αριστερη Φωνη!!

      Τζαι ο μονος λογος που εξω στον κοσμο παλεφκουμεν εναντια στην δεξια εν γιατι θελουμεν να προστατευσουμεν αυτο που εσυ ονομαζεις "μαζικη αριστερα" που τον κοινωνικο βοθρο που υπαρχει.

      Εξω στον κοσμο σαν φυσικα προσωπα τζαι μεις εν αναχωμα της αριστερας που ειμαστεν! Για να περασουμεν τουντην εφιαλτικη περιοδο που μας περιμενει.

      Ουτε εγω, ουτε πολλοι αλλοι νοιωθουμεν καμιαν ασφαλεια με το ακελ αυτην τη στιγμή. Εν το ακριβως αντιθετο που νοιωθουμεν. Τζαι θα παλαιψουμεν χωρις να σημαινει πως αυτο που μας ενδιαφερει ειναι ενας ακαρπος ανταγωνισμος. Εν το τελικο αποτελεσμα που μας ενδιαφερει Στελιο.

      Διαγραφή
    9. Μα, εννά συζητούμεμε πραγματικά δεδομένα οξά κάθε φορά θα εφευρίσκουμε τζιαι ένα φανταστικό για να υποστηρίξουμε τη θέση μας;
      Πριν ελάλες πως εθνικίζουμεν, σου απαντώ, το περνάς στο ντούκου.
      Κάμνεις ανάρτηση με τες αντιφάσεις δήθεν με την Μέρκελ, σου απαντώ, το προσπερνάς.

      Τωρά θωρείς τάσεις στρατιωτικοποίησης! Τις προάλλες ότι έγινε τζιαι νατοϊκό κόμμα το ΑΚΕΛ κ.ο.κ.

      Δαμέ λαλείς μας για φήμες ότι γυρίζουν οι λιλληκαίοι με τα "άπαντα" του Ππάπη. Ότι ακελικοί θεωρούν τη γνώμη φυλλάδα, την άλλη φορά άλλα παρόμοια...

      Ε, σε τι βάση να συζητήσουμε;

      Διαγραφή
    10. Τζαι αφου εμιλήσαμεν για την περαιτέρω στρατιωτικοποίηση της Κύπρου που είναι το άμεσο αποτέλεσμα των χειρισμών μας για το ΦΑ, εν καλα καποια στιγμή να μιλήσουμε τζαι για το λεγόμενο δόγμα του "μπαμπουλα της Τουρκίας"...ένα δόγμα πάνω στο οποίο εκτιστήκαν καριέρες αριστερές τζαι εθνικιστικές τζαι ένα δογμα πάνω στο οποίο η φίλη Γερμανία τζαι η φίλη Γαλλία τζαι οι φίλες ΗΠΑ επιβαλαν τοσο την οικονομική εξάρτηση της μεσογείου όσο τζαι την γεοπωλιτικήν...

      Τουτον ηταν τζαι το κυριαρχο δόγμα της πολιτικής του ακελ τα τελευταια χρόνια τζαι χρήζει εξέτασης - τοσο σε σχεση με τες οικονομικες συμφωνιες τζαι τα συφφέροντα των "κολοσσών", τόσο σε σχεση με την κατά 180 μοίρες στροφή του ακελ προς την Ευρώπη, όσο τζαι με την πολιτική μας για το ΦΑ....

      Διαγραφή
    11. Σε ποιά βάση θέλεις να συζητήσουμεν Νεε;
      Στη βάση ότι ο Μαλάς εν ταξική τζαι Λενινιστική επιλογή; Βλάφτει να σεβαστειτε την νοημοσυνη του κόσμου;

      Στην βάση ότι το ακελ μιλά σαν ένα δεξιό δημοκρατικό κόμμα για την σωτηρία της εθνικής αστικής τάξης τζαι πως τωρά είμαστεν στο ΄74;

      Στην βάση ότι εσιει απολυτη συναινεση με την δεξια καθε φορα που ψηφιζουνται μετρα τζαι την επομενη μέρα θυμαται την επέλαση του νεοφιλελευθερισμου;

      Στη βάση του εθνικου δρόμου Κρήτης - Κύπρου - Ισραήλ;

      Στη βάση πως η Ευρώπη χρειαζεται αλληλεγγύη τζαι όι ότι η μόνη αλληλεγγυη που υφίσταται εν μεταξύ των μονοπωλίων τζαι του εθνικού κεφαλαιου;

      Στη βάση πως επαραδώσαμεν κατακτησεις 90 χρόνων που δεν προκειται να ξαναδιεκδικήσουμεν παρα μονο ρητορικά;

      Στη βάση πως μεσα σε 5 χρόνια διακυβερνησης ενσωματωθήκαμεν πλήρως στο συστημα;

      Στη βάση πως ούλλοι οι εθνικοί μας εταίροι εν απέναντι μας τζαι μεις ακόμα μιλούμε για εθνική συναινεση;

      Σε ποιά βαση θέλεις να μιλήσουμεν που ούλλες;

      Διαγραφή
    12. Μα ακριβώς τη νοημοσύνη μας προσπαθούμε να σεβαστούμε απέναντι στους επαναστάτες της ατάκας.

      Ποιος είπε για λενινιστική επιλογή Μαλά; Μα εννά συνεχίσει τούντο παναύρι με τα φανταστικά σενάρια;

      Ποιος μιλά για τη σωτηρία της αστικής τάξης;

      Τζιαι τα μαύρα, τα τελευταία 5 χρόνια ενσωματωθήκαμε στο σύστημα; Μα ότι μας κατεβεί πιον;

      Η ανάλυση σου πάσχει από το γεγονός ότι δεν λαμβάνει υπόψη τις συνθήκες, την υπεροπλία του αντιπάλου τζιαι την ανάγκη για συντεταγμένη υποχώρηση.

      Εσύ θέλεις επίθεση, ωραία. Θα κριθείς όμως για τα πήλινα πόδια των θέσεων σου.

      Όσο συναισθηματισμό τζιαι να βάλλεις, όσα πυροτεχνήματα τζιαι να σύρνεις, δεν μπορούν να καμουφλάρουν το γεγονός ότι κάμνεις παρορμητικές τζιαι αντιφατικες σε πολλές περιπτώσεις εκτιμήσεις τζιαι αναλύσεις, πολλές φορές τζιαι σε κουτσομπολίστικη βάση, για να μεν αναφερω τα επί προσωπικού.

      Υπεκφεύγεις σε όσα θέματα πήρες απαντήσεις τζιαι αποδείκτηκε η λάσπη που ρίχνεις, βάζοντας συνεχώς νέα. Εν η πάγια σου τακτική.

      Ο κόσμος βλέπει, τζιαι με όποιον κριτήριο διαθέτει ας κάμει τες εκτιμήσεις του για τον ρόλο, τη μέθοδο τζιαι τους σκοπούς του κάθ ενός.

      Πάντως η κίνησή σου να αναπαραγάγεις τη λασπη των συναγερμικών για να φκεις δικαιωμένη εν πράγματικά κάτι που σε ξεπερνά ακόμα τζιαι σένα.

      Ελπίζω οι αναγνώστες σου να κατανοούν το παιχνίδι τζιαι να μεν τρων τη φόλα.

      Διαγραφή
    13. Τί να σου πω; Εισαι περαν του δεοντος δογματικος. Τζαι θρασυς. Αν το ακελ δεν εσιει αριστερη πολιτική δεν θα κολλατε ταπελλες σε οποιον το λεει. Χρειαζεται πολλην θρασος να περασεις μνημονιο ως μονοδρομο τζαι να δαχτυλοδειχνεις τους άλλους!!! Χρειαζεται πολλην θρασος να εισαι κυβερνωσα καπιταλιστική αριστερα - να έσιεις απωλεσει καθε ιχνος αριστερη πολιτικής τζαι να πασαρεις την δεξια πολιτική σαν τακτικη υποχωρησης! Η τακτικη εν αποτελεσμα της στρατηγικής Στελιο!! Ποια εν η στρατηγικη του ακελ στην κριση;;; Να σωσουμεν το συστημα, αυτη ειναι!!! Με νυχια και με δοντια μαλιστα!!!

      Χρειαζουνται απαντησεις!! Μεσα στο μυαλο σου ωραιοποιησες ενα περιβαλον στο οποιοι κινεισαι τζαι απο το οποιο εξαρτασαι απολυτα συναισθηματικα. Εφκα λλιον που το περιβαλλον! Εθεοποιησες απολυτα το περιβαλον. Τζαι παντου βλεπεις εχθρους σαν ιδιοκτητης ενος περιβαλοντος!

      Υπαρχουν ερωτηματα τζαι υπαρχει προβλημα! Όσο για τα προσωπικα να σου θυμησω πως εσυ εσταθηκες η αιτια να αρκεψω οταν εντελως ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΣΤΙΚΑ εδιαδιδες τα ποστ μου στο φεισμπουκ! Όι τα δικα μας του γειτονου μας! Ο καθενας εν δικαιουχος των δικων του σχεσεων. Εν σε θελω σιεριφιν στες σχεσεις μου με τους αλλους. Ακομα τζαι αν τουτοι οι αλλοι εν φιλοι σου!

      Διαγραφή
    14. Τι λες; Ανάρτηση έκαμα τζιαι όπως όλες τις αναρτήσεις που κάμνω, τες προωθώ. Για μένα δεν είσαι ένα πρόσωπο, είσαι θέση, λανθασμένη τζιαι επιζήμια.

      Ποιοι βλέπουν εχθρούς τζιαι επάθαν παρακρούσεις τζιαι μονομανίες νομίζω φαίνεται, το μαρτυράς τζι ολάς ("εσυ εσταθηκες η αιτια να αρκεψω")

      Απλά απαντώ πολιτικά (όσον μου περνά δηλαδή τζιαι ακολουθώντας τις δικές σου σημειώσεις) στες θέσεις σου. Μπορεί όπως είπα τζιαι να κάμνω λάθος, κρίνω τζιαι που τες απόψεις των συντρόφων μου αν στέκω καλά ή όι.

      Εσύ είσαι σε θέση να αναγνωρίσεις πως μπορεί τζιαι να σφάλλεις; Όι φυσικά, έσιεις το αλάθητον ένα πράμα. Ε, δεν σου το αναγνωρίζω. Η διαλεκτική σου πάσχει.

      Για παράδειγμα, αν η τακτική εν αποτέλεσμα της στρατηγικής όπως λες, πως το εξηγάς τούτο; Εν του αγαπημένου σου...

      [...]Και οι μπολσεβίκοι το πέτυχαν αυτό μόνο και μόνο γιατί ξεσκέπασαν αμείλικτα και έδιωξαν από τις γραμμές τους τους επαναστάτες της φράσης, που δεν ήθελαν να καταλάβουν ότι πρέπει να υποχωρήσουμε, ότι πρέπει να ξέρουμε να υποχωρούμε, ότι πρέπει οπωσδήποτε να μάθουμε να δουλεύουμε νόμιμα στα πιο αντιδραστικά κοινοβούλια, στις πιο αντιδραστικές συνδικαλιστικές, συνεταιριστικές, ασφαλιστικές και άλλες παρόμοιες οργανώσεις."

      http://www.marxistbooks.gr/extremism.htm

      τα αποσπάσματα φυσικά έννεν θεσφατα τζιαι ευαγγέλια, ούτε εφαρμόζονται απόλυτα, αλλά δείχνουν νομίζω πως τζιαι η υποχώρηση εν στο παιχνίδι.

      Για μένα είσαι θέση και στάση, επαναλαμβάνω. Τζιαι σε κρίνω πολιτικά τζιαι μόνο. Απλά διαφωνούμε τζιαι μάλιστα έντονα. Θα πρέπει να έβρουμε τις λέξεις τζιαι τους τρόπους να μιλήσουμε αμιγώς πολιτικά. Εγώ προσπαθώ πάντως.

      Τίποτε δεν ωραιοποίησα, παλεύκω για τη διατήρηση της ισχύς του μαζικού λαϊκού κινήματος μέσα σε πρωτογνωρα άσχημες συνθήκες. Είμαι σαφής νομίζω τζιαι όσον τζιαι να αλλοιώσεις το νόημα όσων καταθέτω, εν τζιαμαί ούλλα τζι ας κάμει ο καθένας της σούμα του τζιαι να φκάλει τα συμπεράσματα του.

      Πιο κάτω γράφει ο Λ.

      "Στην αρχή της περιόδου που αναφέρουμε δεν καλούσαμε τις μάζες να ανατρέψουν την κυβέρνηση, αλλά εξηγούσαμε πως είναι αδύνατο να ανατραπεί χωρίς προκαταρκτικές αλλαγές στη σύνθεση και στον προσανατολισμό των Σοβιέτ. Δεν κηρύσσαμε την αποχή από το αστικό κοινοβούλιο, από τη Συντακτική Συνέλευση, αλλά λέγαμε, από τη συνδιάσκεψη του Απρίλη (1917) του Κόμματός μας λέγαμε επίσημα εξονόματος του Κόμματος, ότι μια αστική δημοκρατία με Συντακτική είναι καλύτερη από μια αστική δημοκρατία χωρίς Συντακτική, και η «εργατοαγροτική», η σοβιετική δημοκρατία είναι καλύτερη από κάθε αστικοδημοκρατική, κοινοβουλευτική δημοκρατία."

      Οπότε τζιαι που δαμαί φκαίννει το νόημα, εντελώς αβίαστα, πως ναι υπάρχουν διαβαθμίσεις τζιαι θέμα εφικτού υπό τες συνθήκες, του καλύτερου δυνατού.

      Διαγραφή
    15. Στελιο ουτε εγω σε έχω στοχο. Τζαι εγω εν σαν θεση που σε αντιμετωπιζω τζαι ποττε δεν σου εκαταλογησα κακή προθεση. Σου καταλογιζω ομως την αδυναμια να αποδεχτεις πως οι αποψεις δεν μπορουν να καταληγουν παντα σε υποταγή στες αποφασεις του κομματος. Εχω το δικαιωμα να κρινω πως δεν συμφωνω με τες αποφασεις του κομματος. Τζαι παρόλο οτι εσυ δεν μπορεις να το διαχειριστεις τουτον τον πραμα με αποτελεσμα να βλεπεις στη δική μου σταση υστεροβουλία τζαι να με καρφώνεις σε ανθρωπους με τους οποιους εχω τζαι γω στο κατω κατω μιαν σχεση, οπως τζαι να με διαγραφεις απο το μπλογκ σου, τζαι παλε, προσπαθω να το βλεπω σαν μιαν ανθρωπινη συμπεριφορα που ίσως εν μεταβατική.

      για τον Λενιν πολλα ευχαριστως να μιλησουμε μιαν αλλη φορα - διοτι τωρα θα παω να δω το debate - αλλά πρεπει να βαλεις τον Βλαδίμηρο μεσα στο ιστορικο πλαισιο τζαι κυρίως πως οι θεσεις που παραθέτεις εν μετά την επανασταση τζαι αφορουν το σοσιαλιστικο κρατος όχι το καπιταλιστικό.

      εν νομιζεις πως τουτον εν σημαντικό; αν θελεις να δεις τες αποψεις του Λενιν για τα καπιταλιστικα κρατη μαλλον εν καλυτερα να δωσεις παραπομπες από άλλα εργα του.

      Διαγραφή
    16. Εννοείται, εν έχω ούτε γω εμπιστοσύνη σε απομονωμένες παραγράφους ποτζιεί, ποδά. Εν ενδεικτικά όμως για να στηρίξω τη θέση μου όσον γίνεται στα θέματα που βάλλω, την υποχώρηση τζιαι τη διαβάθμιση του εφικτού.

      Δεν είναι καθόλου ανθρώπινες συμπεριφορές, ίσως κρίνεις εξ ιδίων τ αλλότρια που παίρνεις τζι άφτεις;
      Εν καθαρά πολιτικές. Άμμαν κάμνεις 9 στες 10 αναρτήσεις εναντίων της μαζικής αριστεράς, τζιαι δεν κτυπάς τον κοινό ιδεολογικό τζιαι ταξικό εχθρό με την ίδια ζέση, ε, τι να σε κάμω στο μπλογκ; Μου είσαι άχρηστο σαν υλικό για τον στόχο που βάλλω σαν επικοινωνιακό μέσο.

      Ή τι να κάμω πχ την ΕΡΑΣ με την αποχή της; Εν με εξυπηρετά.
      Στο κάτω-κάτω, εν συμφωνούμε ρε αδελφέ, πως να το κάμουμε δηλαδή; Να σε προβάλλω για να μου "γαμάς τη συζήτηση" που λαλεί τζι ο σύντροφος;
      Ή που την άλλη τον Γούφι που προπαγανδίζει υπέρ του νικουθκιού;

      Αν θέλεις κάμε παρέμβαση να συζητήσουμε. Αλλά όι τζιαι να γινώ φορέας της προπαγάνδας σου.

      Πάντα τα κριτήρια μου στη προβολή των μπλογκ ήταν η πολιτική σύμπλευση. Εν την έχουμεν.

      Θεωρώ επίσης πως ειδικά σε τούντες συνθήκες, η πολεμική εις βάρος του ΑΚΕΛ εν άστοχη, άκαιρη τζιαι επιζήμια για τα συμφέροντα της τάξης μας.

      Με τους ανθρώπους εν έχω κανένα πρόβλημα, εν τα βρίσκουμε, καλώς. Οι θέσεις όμως πρέπει να πολεμούνται.

      Κάμνεις λάθος, σου το ξαναβάζω, όχι τόσο ως προς τις θέσεις που έτσι τζι αλλιώς πρέπει να συνοδευτούν τζιαι με προτάσεις, αλλά ως την μανία να ανακαλύψεις την τασιηνόπιττα της μη αριστερότητας του ΑΚΕΛ πριν τες εκλογές. Ποιον εξυπηρετάς; Τους εχθρούς του λαϊκού κινήματος, έτσι απλά.

      Δεν υπάρχει ουσιαστική αριστερά μέσα στην αστική δημοκρατία τζιαι σε έναν άγριο καπιταλισμό. Χρειάζεται ανασύνταξη, με τις λιγότερες απώλειες, τζιαι για τους εργαζόμενους φυσικά, τζιαι το κράτος (ναι το κράτος), τζιαι το κίνημα.

      Δεν είμαι οπαδός της "μεγάλης φατσιάς" για να φέρουμε το νου μας. Δεν θα ανακτηθούν οι δυναμείς που θα χαθούν. Δες που τες διασπάσεις του ΚΚΕ, ποιος έρκεται πίσω; Αντίθετα, εν απέναντι τζιαι φακκούν, τζιαι στο τέλος, εξελίσσονται δεξιότερα, παρά τις αρχικές προθέσεις και θέσεις.

      Το έγραψα και σε μιαν σχετική ανάρτηση,σου το είπα κι εδώ: δίνεις άλλοθι σε όσους ποντάρουν στο μη αποτελεσματικό-ψιλοχαμένο και ξεπερασμένο ΑΚΕΛ.

      Δεν είναι έτσι τα πράματα. Το ΑΚΕΛ με τες αδυναμίες του είναι η καλύτερη επιλογή από όλες μέσα στο σύστημα. Τούτο πρέπει να λέγεται.

      Δεν το αναγνωρίζεις εσύ; Δεν το αναγνωρίζουν και οι άλλοι;

      Από εκεί και πέρα, επέτρεψε μου δηλαδή αλλά εν τζιαι του γελασμάτου που λαλεί η μάνα μου: " Το ακέλ επιλέγει τη διάσωση του συστήματος".

      Δηλαδή να το πάρω σοβαρά τούτο; Ότι αν έθελε το ΑΚΕΛ να έριχνε το σύστημα;

      Εν σοβαρό στοιχείο τούτο να το αναλύσουμε;

      Διαγραφή
    17. :) ε τί τα έσιεις τα λινκς καλό στο ΚΚΕ τζαι τον 902 Νέε; Για ξεκάρφωμα; ή ότι εν μακρυά εν καλό τζαι ακίνδυνο, αλλά αν εν πιο κοντά εν άλλοθι στη δεξιά;

      Μα τουτα που λεεις εν κλασικος αντικομμουνισμος φιλε μου ακόμα τζαι αν πιππιλας καθε τρεις λεξεις "την μαζική αριστερα"! Εν τζαι εισαι μονος σου στον κοσμο που συμπεριφερεται έτσι. Εν γεματος ο κοσμος μπλογκ "ενημερωσης" που εξαφανιζουν τα κομμουνιστικα ιστολογια με ενα εκατομμύριο δικαιολογίες. Όξα νομίζεις πρωτοτυπείς; Δηλαδη αν υπηρχε ενα κομμουνιστικο κομμα εκτος του ΑΚΕΛ τί θα εκαμνες; Ήταν να τους φιμώνεις τζαι να τους λαλεις "πλατες της δεξιας"; Μαθημενα τα βουνα απο τα χιονια...

      Οξα τα λινκς στον 902 εσιεις τα για να παριστανεις πως εισαι της διενθιστικής αριστεράς; Αφου εν δεχεσαι καν την υπαρξη των κομμουνιστικών ιδεών γιατι χαλουν σου την σουπα της κριτικής για το ακελ. Τζαι νομιζεις πως πειθεις κομμουνιστες με τουντο τροπο; Ή ότι αντιπροσωπευεις κάτι "μαζικό"; Ναι...κάτι σαν την μαζική κουλτουρα....

      Οχι το ΑΚΕΛ εν μπορει να ριξει το συστημα. Διοτι εν θελει τζαι διοτι εν εσιει πλεον το ανθρωπινο δυναμικο να το ριξει εφοσον τα πιο ορκισμενα στελεχη του σκεφτουνται σαν εσενα. Εν εσωτερικές οι αδυναμιες του ακελ καθαρά. Πολυς κοσμος χωρις ελπίδα για ανατροπή. Ρωτα τζαι τον Λενιν με ποσους αρκεψεν την Οκτωβριανή Επανασταση...

      Οταν λεμε πως κάμνεις ζημια, ε καμνεις ζημια...αφου ειπα θα ψηφίσω την πρωτη κυριακή, αφησμε τα μαυρογερημα τζαι μεν με προκαλεις με τουντο επιπεδο!!!

      Διαγραφή
    18. Όπα, αυθαιρετείς κατα συρροήν, το ξέρεις φυσικά αλλά εν μια που τες βασικές σου μεθόδους...

      Είσαι κομμουνιστικό ιστολόγιο εσύ; Άγια ολάν, μα νομιζεις όποιος καπνιζει μαειρεύκει;

      Συμφωνώ με τον τελικό στόχο του ΚΚΕ αφού ρωτάς, δεν έχω πεισθεί για την τακτική του στες δικές τους τζιαι τες παγκόσμιες συνθήκες. Θέλω να παρακολουθώ όμως τις θέσεις του τζιαι την πορεία του ως μέλους του παγκόσμιου λαϊκού κινήματος. Το ΚΚΕ δεν συμφωνεί σχεδόν με κανένα στο solidnet απ ότι διαβάζω εδώ κι εκεί, αλλά παραμένει στον σχηματισμό τζιαι δεν προχωρεί σε τούντου είδους τη κριτική, τουλάχιστον ανοικτά, ενάντια στα άλλα κινήματα.

      Η τακτική είναι το ζητούμενο. Τζιαι δεν μπορεί κανένας να ισχυριστεί σε τούντες συνθήκες ότι κατέχει τη φόρμουλα.

      Οπότε θα έπρεπε κανονικά, εφόσον κανείς δεν έχει το σχέδιο που αποδεικνύεται αποτελεσματικό, να έχουμε όλοι μια σχετική ταπεινότητα τζιαι να μεν μας χαρακτηρίζει η έπαρση ως προς το πόσο παραπάνω θέλει
      ο καθ ένας να φτάσουμε στην αλλαγή.

      Εγώ δεν λέω ότι είμαι πιο αριστερός από κανένα άλλο μη εθνικιστή. Δεν δέχομαι όμως τζιαι κανένα, επειδή έχει αυτοχρηστεί κομμουνιστής, να μοιράζει "ιδεολογικές ταυτότητες".

      Την κριτική που κάμνεις εσύ και άλλοι στο ΑΚΕΛ που τα αριστερότερα και ριζοσπαστικότερα, την κάμνουν τζιαι στο ΚΚΕ άλλοι που την ίδια κατεύθυνση έννεν;

      Τζιαι όπως έβαλα τζιαι σε μιαν ανάρτηση, ακόμα τζιαι στους μπολσεβίκους εκάμναν κριτική κατά πόσο εν αρκετά επαναστατική η στάση τους.

      Τούτον, η κριτική δηλαδή, που μόνον του, δεν λέει τίποτε αν θέλουμε να είμαστε διαλεκτικοί.

      Η ψήφος σου; Μα τζιείνη που εν για το χαττήρι της μάνας σου όπως έγραψες; Αφού έννεν βασισμένη σε πολιτικά κριτήρια τζιαι εν ακόμα τζιαι τζιείνη, όπως όλες σου οι θέσεις στον συναισθηματισμό, πόσο θα βαρέσει;

      Τζιαι αφού θα κάμεις πλάτες στον Β γύρο του Αναστασιάδη τι αξία έσιει;

      Διαγραφή
  6. DIS,
    Ειλικρινά διερωτούμαι γιατί χρησιμοποιείς ένα «κολάζ… [που]… κυκλοφορεί στο facebook από υποστηρικτές του ΔΗΣΥ», για να κάμεις [και πάλι] κριτική [εξ αριστερών όμως ΕΣΥ] στο ΑΚΕΛ…
    Δεν χρειάζεσαι αυτά τα δεκανίκια! Και διαλεκτική μπορεί αν είσαι και πολιτικά επιχειρήματα μπορείς να παραθέσεις…
    Αλήθεια όμως, δεν θα θέλαμε «να δούμε και πορείες ακελικών με αντικαπιταλιστικά και αντι-ιμπεριαλιστικά συνθήματα»;
    Δεν θα μπω σε συζητήσεις τώρα [είπα πως επιφυλάσσομαι για μετά τις εκλογές], αλλά αφού ΕΣΥ συνεχώς θέτεις θέματα, κάπου θα βάζω κι ΕΓΩ κάνα σχολιάκι. Ας πούμεν, θα μπορούσα κι ΕΓΩ να πω ότι «… πως η αριστερά επέλεξε [ίσως] τον χειρότερο δυνατό πολιτικό και επικοινωνιακό λόγο για να πολιτευτεί»… Αλλά όταν κρίνουμε διάφορα γεγονότα δεν πρέπει να λαμβάνουμε υπ’ όψη ότι τούτα είναι συνυφασμένα/συνδεδεμένα και με το βασικό δεδομένο ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας [και το ΑΚΕΛ] αναλαμβάνοντας τη διακυβέρνηση μιας χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ήταν αναγκασμένοι να κινηθούν μέσα στα καθορισμένα ευρωπαϊκά πλαίσια;

    Τέλος δεν είδα να απαντάς στο ερώτημα του Νέου, για το πώς το συγκεκριμένο δημοσίευμα της “Γνώμης” κάνει «“πλάτες” στην ακροδεξιά εθνικιστική ρητορική»… Επειδή μιλά για “Τέταρτο Ράιχ”;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανευ, καταρχήν η υποκρισία για τες πλατες στο ΔΗΣΥ σε οποιον θέλει να βλεπει την πραγματικοτητα της πολιτικής του ακελ την οποία επικαλειται συνεχως ο Νεος εν γινεται αποδεκτη.

      Εγω τον ΑΠΡΙΛΗ του 2012 έκαμα την πιο κάτω ερώτηση στην αριστερα.

      http://disdaimona.blogspot.com/2012/04/blog-post_2899.html

      Αρα η κουβεντες για τα δεκανικια εν ακυρα!

      Αν ο δησυ χρησιμοποιει την χαραυγη τζαι την γνωμη για να στρωσει το δρομο στο κεφαλαιο, τοτε ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΚΕΛ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να ψαξει ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΔΗΣΥ!!

      Τουτη η εντελως διαστροφική αναπροσαρμογή των πραγματικων γεγονοτων προς οφελος μιας συνθηματολογιας τζαι της παραγωγης λασπης εις βαρος συντροφων ειναι όχι μονο απαραδεκτη αλλα τζαι εντελως απωθητική για τον κόσμο της αριστερας! Ειπα το ξανα, εσιει τζαι ακελικους που θεωρουν την γνωμη κιτρινο τυπο!! Κανει να χωννουμαστεν πισω που την ταπελα του "ακελικου" τζαι του μη ακελικου!!

      Απο εκει και περα, τα εντυπα του κομματος παραγουν ΠΟΛΙΤΙΚΗ!!!

      Η Χαραυγη εδω και δυο χρονια εν τζει που την φιλελευθερη εφημερίδα!!

      Αν θελω πορείες;;

      Θελω εντιμότητα τζαι σοβαροτητα τζαι ας σεν τζαι χωρίς πορείες. Ποττε εν ήμουν φετιχιστρια του δρομου είτε των συνθηματων. Αν χρειαστει ο δρομος να υπαρξει τζαι δρομος.

      Αλλα όι να καταντησουμεν σαν την δεξια που χρησιμοποιει τα συμβολα απλα για συσπειρωση ενω απλα εξυπηρετει το ΚΕΦΑΛΑΙΟ!!

      Γιατι εν ακροδεξια ρητορικη;;

      ΔΙΟΤΙ ΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΟΧΗ!!! ΕΧΟΥΜΕ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ!!

      Διαγραφή
    2. Γιατί πότε αποκρύφτηκε που το Ακέλ ο νατοϊκός χαρακτήρας της τούρκικης εισβολής-κατοχής τζιαι της ΕΕ;
      Ό,τι να ναι...

      Τεσπα, αννεν η Γνώμη κίτρινη, τότε ο υπόλοιπος τύπος είναι κίτρινος τζιαι με βούλλες.

      Κιτρινισμός είναι το ψέμα τζιαι η σκανδαλοθηρία, ο ψύλλος κάμηλος κ.ο.κ.

      Όπως και να έχει. Επιμένω στις πλάτες.

      Σε λίγο θα αρχίσω να πιστεύω ότι είναι και συνειδητές.

      Διαγραφή
    3. Μετα το άρθρο σου για τον Λενιν εγω εν θα επιμεινω πως εν συνειδητα που εν καταλαβεις.

      Μαλλον βαρει ότι εν ασυνειδητα...

      Διαγραφή
    4. DIS,
      Κωδικοποιημένα τα εξής [μια και ανέβηκα στην πίστα να χορέψω και λίγο – αν και είμαι μονόξυλος κι άχαρος, gamoto!]:

      1. Και κατοχή έχουμε [τουρκική] που πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψη ως [αρνητικό] δεδομένο στις αναλύσεις μας, και σίγουρα και ιμπεριαλισμό. Κι η Γερμανία [κι από μόνη της κι ως ηγέτιδα χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης] είναι ιμπεριαλιστική! Κι ΕΜΕΙΣ ως χώρα συμμετέχουμε σ’ ένα ιμπεριαλιστικό οργανισμό… Πόσο εφικτό είναι ως [ένα ασήμαντο] μέλος αυτού του ιμπεριαλιστικού οργανισμού να πάμε κάθετα κόντρα σ’ αυτόν τον οργανισμό;

      2. Μπορείς να μου πεις πού κι πώς χρησιμοποίησα τη λέξη «υποκρισία»; [Σ’ έχω παρακαλέσει κι άλλες φορές όταν μιλάμε οι δυο μας, να μην βάζεις στο στόμα μου λέξεις και φράσεις που ΔΕΝ έχω πει!]… Παρεμπιπτόντως ποια ήταν η ερώτηση σου στο συγκεκριμένο post σου για το οποίο μας παράθεσες link;

      3. «Αν ο δησυ χρησιμοποιει την χαραυγη τζαι την γνωμη για να στρωσει το δρομο στο κεφαλαιο, τοτε ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΚΕΛ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να ψαξει ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΔΗΣΥ!!», ή «Ειπα το ξανα, εσιει τζαι ακελικους που θεωρουν την γνωμη κιτρινο τυπο!!» --- Ενώ αν κάποιοι άλλοι [όνομα και μη χωριό] με τον λόγο τους, τα γραπτά τους και τη στάση τους ενισχύουν τον ΔΗΣΥ και τον υποψήφιο του, ή γενικώς την αντι-αριστερή ρητορική και κατ’ επέκταση «ο δησυ [του] χρησιμοποιει […] για να στρωσει το δρομο στο κεφαλαιο», είναι εντάξει, ε;

      4. Να απαντήσουμε όμως και στο ερώτημα για τη «συσπειρωση»: τη χρειάζεται η Αριστερά έστω και υπό τον “κεντροδεξιό” Μαλά;

      5. Τέλος [κι μ’ όλο τον σεβασμό], έχω την άποψη πως αντί να αφορίζεις, πιο καλά θα ήταν αν με συγκεκριμένο τεκμηριωμένο κείμενο σου να μας ανέλυες πως «… θα σας φαει ο εθνικισμος όπως εφαεν παλαιοτερα τζαι αλλα αξιολογα αριστερα τζαι κομμουνιστικα κομματα»

      Διαγραφή
    5. α) τζαι εγώ εψές εδεχτηκα επιθεση καπου που ήμουν γιατί ήρτα στο κεφι τζαι ετραγουδουσα - ως μονόξυλη - το Γιουπι για για, απο καποιον που μου ειπε "εν να μας πεις τζαι άλλα ακελικα τραγουδια;"...εν του ειπα να δει λλίον το μπλογκ σημερα που οι ακελικοί θεωρουν πως καμνω συνειδητή προπαγανδα του ΔΗΣΥ!! Απόν αντρεπεται λαλει μια παροιμία...αλλά ο Νεος εν τζαι απαντησεν γιατι το επιτελειο του Λιλληκα βαστα τα απαντα του Παπη τζαι καμνει προεκλογική...όχι τουτον περνουμεν το στο ντουκου...μονο η κουφεττα του εχθρου ΔΗΣΥ μας χρειαζεται αλοπως για την συσπειρωση...να υποθεσω πως τζαι η συσπειρωση εν σε μια συγκεκριμενη κατευθυνση που μας χρειαζεται;;

      Διότι ουτε εσύ το σχολιάζεις τουτον Ανευ...μονο για το ΔΗΣΥ μιλουμεν...για τον Λιλλήκα πότε θα μιλήσουμεν; Αλλά να μιλησουμεν με σωστους όρους...

      Όχι εννεν ενταξει για κανενα που εκλωβίστηκεν μες τον "κυκλο της ιστοριας" που ήδη εκλεισεν! Εφκαλεν η γλωσσα μου μαλλια να μιλώ τζαι να λέω πως Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ!!

      Τζαι με καθε διαθεση να ειμαι σεμνη, πολλές φορες νοιωθω πως η δική μου σταση εν πιο έντιμη για την αριστερα που την σταση πολλών δηλωμένων ακελικών. Τζαι ειλικρινα νομίζω πως θα δικαιωθώ στο τελος...

      Επισης, εν τζαι φανταζομαι να νομιζεις πως υπαρχω μονο σαν δεισδαιμονα. Την κριτική μου την ασκω τζαι σαν φυσικο προσωπο όπου μπορω τζαι οπως μπορω.

      Διαγραφή
    6. αφησα κάτι πίσω...

      Βάρκιζα Τέλος!

      Διαγραφή
    7. Ναι, τζιαι καταλάβεις εσύ που σε τούτη τη καμπή αφιερώνεις 9 αναρτησεις ενάντια στη μαζική αριστερά τζιαι μιαν για το ξεκάρφωμα.
      Άσε ρε dis.

      Τα πράματα εν ξεκάθαρα για όσους εν τρων τες παραμύθες.

      Διαγραφή
    8. Να μου επιτρεψεις να σου πω, πως ως τωρα ηταν πολλα λλια τα δειγματα ότι μπορεις να σκεφτεις ξεκαθαρα ακόμα τζαι για ζητήματα που το ίδιο το ακελ στην τελική εσκεφτηκε ξεκαθαρα.

      Τζαι εν πασει περιπτωση, δοξα τον θεο, ο τοπος εν μιτσης. Ακελικοι μπολικοι να μιλουμεν. Ειδεμή η ζημια που θα έκαμνες θα ήταν ανυπολογιστη. Προφανώς όμως τζαι συ χρειαζεσαι στο κόμμα για καποιους λογους.

      Διαγραφή
    9. DIS,

      Ούτε κι ΕΓΩ υπάρχω μόνο ως “Anef_Oriwn”! Είμαι και φυσικό πρόσωπο με αισθήματα και συναισθήματα [που κάποτε τα εξωτερικεύω κι από ‘δω μέσα!] και με λόξες και κουσούρια!
      Στα blogs κρίνω και τοποθετούμαι με βάση αυτά που έχω μπροστά μου και διαβάζω και καταλάβω [όσο τα καταλάβω φυσικά]! Γιατί, ας πούμεν, την ιστορία με «τα απαντα του Παπη» … [που] … το επιτελειο του Λιλληκα βαστα», εν τη εκατάλαβα… Έχει γράψει τα «απαντα» ο Πάπης;
      Τζιαι ποιοι «μονο για το ΔΗΣΥ μιλουμεν...», τζιαι διερωτάσαι «για τον Λιλλήκα πότε θα μιλήσουμε»; Αναφέρεσαι στα δικά ΜΟΥ γραπτά, ή γενικώς στον λόγο των στελεχών του ΑΚΕΛ; Άκουσες χτες τη συνέντευξη του Άντρου Κυπριανού στον “ΑΣΤΡΑ”;

      Διαγραφή
    10. DIS,
      «Βάρκιζα Τέλος!» --- Ακόμα ένα αφοριστικό σύνθημα [μηχανιστικής μεταφοράς από τον ελλαδικό χώρο] χωρίς να είναι σαφές και ευδιάκριτο το περιεχόμενο του…

      Διαγραφή
    11. Ανευ, ειπα τζαι πιο πανω...ο δρόμος ειναι μακρυς...πρεπει να γινει μια βαθκια κουβεντα για την ως τωρα πορεια του ακελ τζαι πρεπει να γινει μες το ακελ και όχι εξω. Τζαι τα κομματα εν ζωντανοι οργανισμοι. Εν γινεται να μεν αναθεωρουν στη βαση των καινουριων δεδομενων.

      Ίσως τζαι να γινει μετεκλογικα τζαι εγω να μεν το ξερω. Παντως οι ως τωρα ενδειξεις εν ανησυχητικες για τα δικα μου κριτηρια.

      Ε ο Λιλλήκας εν τζαι εν μονο τον Παπαφωτη που εσυναξεν...εγκωλπώθηκεν τζαι μιαν αριστερίζουσα ρητορικη που εθνικίζει τζαι που ακελοπατα...εν το ξερεις πως χρησιμοποιουν τον Παπη για να πεισουν; Η λεξη "απαντα" εν ρητορική...

      Ειπα τζαι στο μπλογκ του Τριμ μια μερα...τί θελει το ακελ; Θελει χρονο; Εσιει τον χρονο. Δαμε θα ειμαστεν τζαι θα δουμεν...

      Διαγραφή
    12. DIS,
      Πάλαι εν εκατάλαβα: Εν υπόλογο το ΑΚΕΛ για το πώς λειτουργεί ο Λιλλήκας; Όπως λαλείς τζι’ ΕΣΥ «τα κομματα εν ζωντανοι οργανισμοι» [και δη αυτά της Αριστεράς]… Και οι ζωντανοί οργανισμοί κάποτε παθαίνουν και “κρυολογήματα” [κάμνουν λάθη στις εκτιμήσεις τους], όμως τότε είναι που θέλουν στήριξη [κι όχι πετροβολήματα]… Και σίγουρα «πρεπει να γινει μια βαθκια κουβεντα για την ως τωρα πορεια του ακελ τζαι πρεπει να γινει μες το ακελ και όχι εξω»

      Διαγραφή
    13. Ωραία...μες τουντη βαθκιαν κουβεντα πρεπει να γινει ενας ιστορικος απολογισμος. Να θαψουμεν τους νεκρους μας τζαι να δουμε στο μελλον χωρις να θαψουμεν ομως την ιδεολογια μας.

      Το αν ο Λιλληκας βαστα τα γραφτα του Παπη τζαι καμνει προεκλογική αφορα το ακελ στην περιπτωση που τζαι το ίδιο εν εκαμεν ενα σωστο ιστορικο απολογισμο τζαι παραπατα πανω στην ιδια γραμμη. Ρωτα τον νεο να σου στειλει τα πρακτικα που την βουλη τον Φεβραρη του 67, δηλαδη θκυο μηνες πριν το πραξικοπημα των Χουντικων, όπου ο Παπης επλεκεν το εγκωμιο στο εθνος...μπορει να τα εφυλαξεν οταν του τα εστειλαν δωρο οι Λιλληκες τζαι εσβησεν τα...

      τα υπολοιπα που ονομαζεις αφοριστικα για την Βαρκιζα τζαι που αφορουν την ιστορικη υπερβαση μιας πολιτικής υπερ των εθνικών αστικών ταξεων τζαι σε συνεργασια με αυτες, να τα αφησουμεν παρακατω...ένα ειναι το σίουρο...ο φετινος χρονος εν θα εν καθολου ευκολος για κανενα αριστερο, ουτε μες το ακελ ουτε εξω.

      Διαγραφή
    14. DIS,
      Τζιείνον που επρόσεξα ΕΓΩ ότι έσβησε ο Νέος ήταν την αναπαραγωγή από Ανώνυμους ενός κειμένου του Λάζαρου Σκαλιστή…

      Διαγραφή
    15. Τζιαι αφήσαμε τους εμείς τούτους στο απυρόβλητο;
      Ρε δις, μα εννά μας πελλάνεις πε μου;

      Θα πάρουμε τζιαι την ευθύνη για τες λιποταξίες τζιαι τις αστικοποιήσεις τα γέρημα;
      Ε, φακκάτε λλιόττεροι, να σας προλαβαίνουμε, τι να σου πω άλλον.

      Διαγραφή
  7. Μακάρι να καταλάβενε τζαι η ίδια τι γράφει! Τελικά ακόμα μια φορά διαπιστώνεται πως ο αρίστερισμός είναι σύμμαχος της δεξιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα απαντησω. Διότι άκουσα πως είσαι καλο πλάσμα. Αλλά εν ειμαι αριστερίστρια...αν το ακελ επηεν πιο δεξια εν σημαινει πως οποιος εν θελει να παει πιο δεξια εν αριστεριστης...μεν συρνεις ετσι τες λεξεις. Εν ειχα ουτε εχω σχεση με τον αριστερισμο.

      υγεια...

      Διαγραφή
    2. Μα αριστερισμός δεν είναι αυτό που έλεγε ο Λένιν, η τάση κάποιων να ενεργούν έξω και χωρίς καμιά σύνδεση με το μαζικό κίνημα;

      Διαγραφή
    3. Ρε Νεο μα σοβαρομιλάς;!;! Ποιόν εν το μαζικο κινημα δαμε; Ότι η Κριση θελει ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΗΓΕΤΗ;;; Που θα προωθησει τες ξενες επενδυσεις και δεν θα φέρει δευτερο μνημονιο τάχα;; Τζαι μιλατε για αριστερισμο τζαι για τον Λενιν;; Εσιει τζαι ο ιδεολογικος σκουπιδοτοπος ενα όριο!!!

      Τζαι το θράσος!!!

      Διαγραφή
    4. Ναι, Όι τζιαι να χάσουμε το μονοπώλιο!
      Δηλαδή για να καταλάβω, το προτίνεις να πούμε; Να κατεβεί ο άλλος τζιαι να κάμει χαρακκήρι όπως το ΚΚΕ;
      Ο κόσμος θέλει να κυβερνηθεί, ξύπνα. Να τους αφήκει η αριστερά (τούτη που έχουμεν) να παίζουν όπως θέλουν; Εννοείται πως θα προωθήσει επενδύσεις, πέρκι τα καταφέρει.

      Κάμνουμεν αγώνες απου ρέξει δαμέ στο πιος θέλει πιο γλήορα την ανατροπή;

      Δηλαδή εσύ θέλεις τζιαι οι άλλοι εν θέλουν; Εν σου περνά δηλαδή που τον νου ότι εν γίνεται;

      Τζι ότι για να γίνει μόνο κοινοβουλευτικά μπορεί να προσπαθήσουμε; Τουλάχιστον προς το παρόν.

      Η τακτική που υπονοείς θα περιχαρακώσει την αριστερά (τούτην που έχουμεν) τζιαι θα την κάμει εύκολη λεία,ένα βήμα πριν το φάγωμα της από το ΕΛΑΜ-Χρυσή Αυγή.

      Το ΑΚΕΛ πρέπει να παραμείνει δυνατό για τη προστασία τζιαι της ιδεολογίας, τζιαι της προοπτικής τζιαι πρακτικά, στο μέτρο του δυνατού.

      Δεν είναι εμπόδιο το ΑΚΕΛ ή ο Μαλάς για εσένα τζιαι μένα τζιαι άλλους σαν τζιαι μας που θέλουν να πιστεύκουν στην ικανότητα του ανθρώπου να χειραφετηθεί.

      Οι άλλοι είναι.

      Το τσουβάλιασμα ΑΚΕΛ-Μαλά με τους υπόλοιπους είναι αντιδιαλεκτικό, πως να το κάμουμεν. Τζιαι δείχνει πως εν υπάρχει βάση εμπιστοσύνης ως προς την αντίληψη των πραγμάτων εντός και εκτός ΑΚΕΛ.

      Θράσος είναι πραγματικά, να γίνεται αυτή η εξομοίωση ΑΚΕΛ-Δεξιάς.

      Να κτυπούμε τον ίδιο στόχο με τη δεξιά, τζιαι να θέλουμε τζιαι μπράβο που τους συντρόφους!

      Διαγραφή
    5. Θράσος είναι πραγματικά, να γίνεται αυτή η εξομοίωση ΑΚΕΛ-Δεξιάς.

      Ενώ εννε θράσος να γινεται εξομοίωση των κομμουνιστικών ιδεών με τον αριστερισμό ή τζαι με "τες πλάτες στη δεξια"...τζαι γιατί; εσύ γιατι δεν αντραπηκες ποττέ σου που θεωρεις καταστροφική την κομμουνιστικη ιδεολογια τζαι ατοπη για το σημερα! Εμεις θεωρουμεν την σαν κορωνα στην τζιεφαλην μας ΣΗΜΕΡΑ. Τζαι η φίμωση των κομμουνιστων εν τζαι που το ακελ εν τζαι που τη δεξια. Εσυ εισαι ενα καλο παραδειγμα.

      Ποιος καμνει εξομοιωσεις τωρα;

      Διαγραφή
    6. Μα ποιος εθεώρησε "καταστροφική την κομμουνιστικη ιδεολογια τζαι αντροπη για το σημερα"; Ε, τουλάχιστον να μένεις σε όσα γράφονται για να υπάρχει τζιαι μια τιμιότητα στον διάλογο.

      Τζιαι ποιος σε εκατάταξε καλή μου εσένα στους κομμουνιστές;

      Εν νομίζεις ότι τούτο εν κάτι που θα σου το αναγνωρίσουν άλλοι τζιαι θα σε στέψουν άλλοι με την κορώνα που λαλείς;

      Άλλοι κομμουνιστές θα αναγνωρίσουν σε σένα τον χαρακτήρα τζιαι την δύναμη για να σε κάμουν συντρόφισσα τζιαι να σε εμπιστευτούν.

      Ο κομμουνισμός εν τζι εν ατομική υπόθεση τζιαι σέχτες ποτζιεί, σέχτες ποδά. Θέλει ενότητα, συγκεντρωτισμό, πειθαρχία.

      Μες την πολιτική οργάνωση τζιαι τη μάχη θα δείξεις αν είσαι τζι αν δεν είσαι. Όι επειδή το λαλείς ή το γράφεις.

      Διαγραφή
  8. Απαντήσεις
    1. τί θέλεις ρε;...:))

      άτε ένα καταληκτικό σχόλιο, γενικό...

      1. Ο δρόμος εν μακρύς. Κανένας από μας δεν ξερει ποιούς εν να συναντησει στο τέρμα τουντου δρομου τζαι που ποιά θέση για τον καθένα. Εν καλά να βαστούμεν μιτσήν καλάθι για τους ανθρωπους τζαι μεγάλο καλάθι για τες ανησυχίες μας.

      2. Εν είμαι υπερ των ανταγωνισμών για τες ιδέες. Είμαι υπερ των μη ανταγωνιστικών αντιφασεων τζαι ρηξεων. Εν γινεται να έχουμε συναινεση διότι εν ειμαστε νεκροί οργανισμοί. Ουλλοι μαθαίνουμε που την διαδικασια των ρηξεων. Αλλά εν μπορει να μεν υπαρχει ηθος τζαι τουτες οι ρηξεις να μετατρεπουνται σε προσωπικα χτυπηματα τζαι κατηγορίες.

      Εν μπορει το ΑΚΕΛ να παραγει τουντην καταστολή με το να σπερνει λασπη για τες αντιθέσεις. Εν σαν να θελει συναινεση με το ίδιο το κεφαλαιο αμα το καμνει τουτο...διοτι μονο το κεφαλαιο τζαι η δεξια κρυφκουν τες αντιθέσεις της πραγματικότητας τζαι απωθουν το καθρεφτισμα των ρηξεων.

      Διαγραφή
    2. Σκουζάτε με Μαντάμ Δις... αλλά νομίζω καταλάβεις γιατί κρυφογελώ...

      Διαγραφή
  9. στη θύρα 9 βρίσκεις λλιόττερον οπαδικές αντιλήψεις για την αριστερά που ότι του νέου τζιαι του σολιάτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. παραταξιακές οι αντιλήψεις φίλε μου, τζιαι επέτρεψε μου να πω τζιαι βαθειά ταξικές τζιαι ιδεολογικές.
      Γιατί όπως εσύ αμφισβητείς τα ιδεολογικά μου κριτήρια, μπορώ να αμφισβητίσω τζιαι γω τα δικά σου ξέρεις.

      Διαγραφή
    2. '' τζιαι βαθειά ταξικές τζιαι ιδεολογικές.''
      Ειλικρινέστατος ο Νέος: Ακριβώς αυτές είναι οι αντιλήψεις του και το κριτήριο του: Ταξικό, πολύ ταξικό.
      Ποιανης τάξης είναι το θέμα, ποια τάξη εξυπηρετείται αντικειμενικά από τον κομματικό μηχανισμό του Ακελ. Αυτό είναι κάτι που χρειάζεται σοβαρή ανάλυση.

      By the way...Τι κάνει το αντιφασιστικό Ακελ και η Εδον για την ανοικτά και επίσημα δηλωμένη πρόθεση του Ελαμ να ''καθαρίσει'' αύριο την Φανερωμένη; Τακτική ''κρύψε να περάσουμεν'';

      Διαγραφή
    3. ...Φτάνει φυσικά να μπορείς να τεκμηριώσεις πως διαχρονικά (τζιαι όχι ξεκομμένα ιστορικά) πως το ΑΚΕΛ δεν εκατάφερε να υπερασπιστεί τις αδύναμες τάξεις τζιαι τη δημοκρατία.

      Δεν κρύφει το ΑΚΕΛ φυσικά, αναλύει διαλεκτικά τζιαι προτείνει πολιτική αντίσταση τζιαι μαζική καταδίκη στο θέμα με το ΕΛΑΜ.

      Εσύ τι προτείνεις;

      Με την ίδια λογική που θα γίνει πορεία απέναντι στο ΕΛΑΜ, πρέπει να γίνεται πορεία σε κάθε εκδήλωση τζιαι μάζωξη της δεξιάς φίλε μου. Το ΕΛΑΜ δεν είναι κάτι ξεχωριστό από το βαθύ κράτος του εθνικισμού.

      Εν απλά η εμπροσθοφυλακή της δεξιάς, η επίδειξη δύναμης.

      Η δύναμη της αριστεράς που είναι; εν θέμα τακτικής πάλε λοιπόν. Τζιαι η τακτική, άμμαν έννεν κοινή, το πιθανότερον είναι να αποτύχει.
      Τζιαι θα αποτύχει μάλλον, όπως την Ελλάδα, γιατί ακριβώς δεν είναι κοινή.

      Σίγουρα δεν είναι με αντιπορείες που θα επικυριαρχήσουν οι δημοκράτες πάνω στους φασίστες, αλλά με πολιτική τζιαι επικοινωνιακή ισχύ.

      Τζιαι κυρίως ενότητα αυτών που ονομάζω τζιαι κάπως αυθαίρετα "δημοκρατικές δυνάμεις", που, επειδή ξέρω ότι δεν υπάρχει τζιαι δεν θα υπάρξει, κατανοώ πως θα έρτουν να μας έβρουν και χειρότερα.

      ΤΟ ΑΚΕΛ τζιαι η ΕΔΟΝ που αναφέρεις φίλε μου (τζιαι τα σωματεία της μαζικής αριστεράς), εν ο στόχος του ΕΛΑΜ τζιαι του κάθε ελαμίτικου μυαλού μέσα στη δεξιά παράταξη.

      Εσύ να μεν έσιεις έγνοιαν τζιαι εν θα ασχοληθούν μαζί σου. Εν τους γεμώννεις το μμάτι τζιαι δεν τους αφοράς.

      Που είσαι ακόμα να τους πεις ότι θεωρείς το ΑΚΕΛ εχθρό της εργατικής τάξης!

      Ε, τζιαμαί θα σε βάλουν τζιαι μες τ' αγκάλια τους!

      Διαγραφή
  10. Και για να μην αφήνουμε και λανθασμένες εντυπώσεις ποια είναι «Η βομβαρδίζουσα Ευρωπαϊκή Αριστερά [που] πάει στον πόλεμο...» [στο Μάλι];

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αφησα το λινκ...νεος αέρας αριστερος Ολαντικος,αντιμερκελικος μπλα μπλα...

      Διαγραφή