Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

6.9.11

Η γοητεία του μασημένου εύκολου

Η γοητεία του μασημένου εύκολου εδώ 


το σχόλιο ( από το σύρμα στο computer )


η λεξη "αχταρμας" η "αρπα-κολλα" εν μαλλον αρμοζουσα εκφραση για το αναλυτικο πλαισιο τζαι την χρηση των τεκμηριων σε τζηνο το κειμενο...

στην αρχη παει να καμει μια συνδεση με την λιβυη που εν κολλα εμπειρικα..που τα 4 κρατη που αναφερει το μονο που εισιεν αμεσα συμφεροντα με την εισβολη στην λιβυη ηταν το ισραηλ..τα αλλα 3 [ελλαδα, κυπρος, τουρκια] εκρατησαν αποστασεις..η μεν κυπρος εταυτιστηκεν με την γερμανια, η τουρκια επαιξεν αυτονομα τζαι μαλιστα εκαθορισεν απαιτησεις για εμπλοκη κλπ - τζαι εκερδισεν σαν περιφερειακη δυναμη, οπως τζαι με το ιρακ..η αντισταση των κανταφικων εκαμεν την τουρκια πιο πολυτιμη [οπως εγινε αντιστοιχα τζαι το ιρακ το 2003]..η ελλαδα εν εισιεν χρονο-χωρο να κινηθει με τα αλλα δεδομενα..

για τες νεοφιλελευθερες πολιτικες..
μα εν σαφες οτι μερος του σκηνικου στην κυπρο, ηταν ακριβως η αρνηση της κυπριακης κυβερνησης [λογω της αριστερας τζαι του χριστοφια σαν προεδρου] να ακολουθησει μια νεοφιλελευθερη πολιτικη - η επιτυχημενη αντιεμτωπιση της πρωτης κρισης εγινε με μια αριστεριζουσα κευνσιανη πολιτικη ενθαρρυνσης της ζητησης..
τζαι ενα σημειο που ηταν νευραγλικο ηταν το ζητημα της φορολογησης του πλουτου..
αλλα που να ξερει ο καημενος ο μπλοκερ με την προσπαθεια να ισοροπησει κουτουθκια;..
ας μαθει ποιοι απορριψαν τα μετρα..
αν ενδιαφερεται για τα εμπειρικα δεδομενα..

αλλωστε οι νεοφιλελευθεροι δακατω εν σαφες οτι εφκαλαν σπυρκα με την αυξηση των συνταξεων η την αυξηση του κατωτατου μισθου..
τζαι αμα αρκεψεν η αναπτυξη φετος, εφανηκαν τα προβληματα των τραπεζων τζαι εμπηκαμε σε δευτερο κυκλο συζητησεων κλπ..
με τους νεοφιλευθερους στο φκιολιν τους..
δαμαι πρεπει να εν καποιος πολλα τυφλος [η να μεν ενδιαφερεται για τα τεκμηρια - απλα να κολλα μια ταπελα τζαι να προχωρα με την αισθηση οτι ο καθρεφτης του δειχνει τον κοσμο]για να μεν καταλαβαινει τις προεκτασεις των συζητησεων για τον ρολο του κοινωνικου διαλογου, των συντεχνιων κλπ..
καταλαβει το πλασμα;
ασχοληθηκεν με τα δεδομενα στην κυπρο;
εσυ μπορει να πεις παραπανω..
δαμαι εφανηκεν μου οτι ακομα τζαι αν εγραφεν για τον βορειο πολο παλε τα ιδια κλισε ηταν να φκαλει..

τζαι φυσικα στην κυπρο τζηνοι που θελουν μια νεοφιλελευθερη πολιτικη ελπιζαν η [οσον αφορα τα μιντια] επροσπαθησαν να καλιεργησουν υστερια με το ριαλιτι εξω που το προεδρικο, για να φκαλουν κερδη αλλου..αν λοιπον ο μπλοκερ αρθρογραφος ασχολειτουν κατα το ελαχιστο με την κυπριακη πραγματικοτητα, θα εθωρεν οτι τα κουτουθκια καλουπωματος της πραγματικοτητας εν ταιρκαζουν..
αλλα..
ατε ..
φανταζομαι οτι για μερικους εν καλον να φαινουνται τα πραματα συσταρισμενα, για να μπορουν μετα να φκαλουν φιρμανια "καλων-κακων"..



το οτι η πραγματικοτητα [ η η ζωη που ελαλεν τζαι ο ρεμπω] εν αλλου, εν φαινεται να απασχολει προφανως..

ετσι τζαι αλλοιως μερικοι για την λιβυη εθωρουσαν αλλα στην αρχη τζαι εκλειαν τα μαθκια στον ρατσισμο των επι του εδαφους στρατιωτων του νατο..
η γοητεια του ασπρου-μαυρου, του μασημενου ευκολου,αντι της σκεψης..τζαι της κριτικης κινησης...κινητοποιησης..

οσο για την γεωπολιτικη..
ε καλα..που σου νεφκω που παεις σε επιπεδο υποδειγματικου παραδειγματος..
δαμαι εκατηγορουσαν τον χριστοφια ως εχτες [που τους απαντησε τζαι τωρα γυρευκουν αλλο σημειο για να φκαλουν κολληματα] ηταν οτι εν πολλα ευαισθητος στους ανατολικους..
τζαι οτι επροσπαθησεν η κυπριακη δημοκρατια να κρατησει ισορροπιες..
να τα εβρει τζαι με τον λιβανο - τζαι τις προεκτασεις στην συρια τζαι τον ιραν [οξα ο μπλοκερ εν τα καταλαβει τουτα τζαι απλα σαζει τα κουτουθκια του για να καμνει χαραν ισορροπιας;]..

τζαι το παλαιστινιακο παιζει σαν θεμα αμα δεις την επισκεψη στο ισραηλ..

σε ενα πλαισιο πιεσεων λοιπον γιατι ενας προεδρος προσπαθει να κρατησει τις ισορροπιες [για το καλο της πολιτειας που εκπροσωπει αλλα τζαι του κοσμου μεσα τζαι γυρον που την κυπρο] το κειμενο νομιζει οτι οι εμπορικοι ακολουθοι του ισραηλ, εν οι συμμαχοι του - για να πολεμησει το ισραηλ;
τζαι η λαγνεια του στρατου στο ριαλτι του round about, φτιαχνει τουτον τον τυπο;
what can one say dear?
που σου νεφκω που παεις [θα ελαλεν η πραγματικοτητα για το κειμενο] , στα κυπριακα...

φανταζομαι οτι η αναγκη τετραγωνισμενων κυκλων, εν καταδικασμενη να αγνοει το οφθαλμοφανες..
η απλα να μεν ενδιαφερεται να δει..
η τζαι να φοαται να δει..:)

Εμεις ομως ζουμεν στην πραγματικοτητα..

υ.γ. για το κινημα στο ισραηλ εν καλα να ελπιζει κανενας αλλα εν να δειξει την αντοχη του στην χειραγωγηση οπως εγραψεν τζαι avinery..
οι παλαιστινιοι ομως εκτος ισραηλ, εν τα θυματα ετσι τζαι αλλοιως..
τζαι ελαφρως αορατα παρα τις καλες προθεσεις των τσαντηρκων..
τοσο τραβα τωρα η ισραηλινη κοινη γνωμη; οκ..
αλλα..
το μετρο συγκρισης εν καθολικο...

2 σχόλια:

  1. μα τι ωραία άρεσε σου δηλαδή τόσο πολλά το σχόλιο του αντρέα μετά τη ερώτηση σου για τη λογική του κειμένου που το έκαμες και ανάρτηση. Μπράβο παιδιά συνεχίστε τη εργολαβική υπεράσπιση του σοσιαλδημοκρατικού ακέλ και θα σας βολέψει όλους. Βλέπεις ξέρω ότι αρκετοί δε εθελοτυφλούν τυχαία αφού γνωρίζω ότι όλοι αυτοί οι δήθεν ανεξάρτητοι αριστεροί μπλόγκερες έχουν οργανωτική και επαγγελματική σχέση με το κόμμα.(δεν λέω για σένα προσωπικά αλλά γενικά) Και αντί να προσπαθήσετε να κάνετε μια στοιχειώδη κριτική για τη κατάντια αυτού του κόμματος και πως μπορούν να ξεπεραστούν αυτά τα αδιέξοδα της πολιτικής του,ξεφτιλίζεστε και σεις μαζί του προσπαθώντας να δικαιολογίσετε τα πάντα λες και ζούμε στον σοσιαλισμό σήμερα στην κύπρο. Εντάξει παιδιά είναι ελεεινό αλλά είναι κρίμα γιατί καταστρέφετε και σεις μαζί το όραμα για μια αντικαπιταλιστική κινηματική αριστερά.Δεν χρειάζεται να αναφερθώ επί της ουσίας για τη δουλοπρέπεια του χριστόφια απέναντι στο κεφάλαιο και τους ιμπεριαλιστές και δυστυχώς όσο χυδαία και να είναι η αντιπολίτευση αυτό δεν το σώζει καθόλου στο ότι έχει εκφυλίσει εντελώς τον όρο αριστερά. Ελπίζω τουλάχιστον οι νέοι άνθρωποι στην κύπρο που έχουν τη θέληση και το κουράγιο να παλέψουν για μια άλλη αριστερά να έχουν τη δύναμη να το κάνουν και να μη τους παρασύρει κι αυτούς η σαπίλα της καθεστωτικής αριστεράς ώστε να τα παρατήσουν. Και ναι έχοντας και ως εφόδιο τους αγώνες και τις θέσεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στην ελλάδα που τοσο συκοφαντείτε. Εντάξει καταλαμβαίνω τον πόνο σας για τη ηττοπάθεια που σας έχει μεταδώσει το ακελ αλλά τουλάχιστον βρείτε κάτι άλλο να βγάλετε τα απωθημένα σας όχι σε συντρόφους που πραγματικά αγωνίζονται αξιοπρεπώς για τη αριστερά. Και πρόσεξε εγώ δεν λέω πως η ανάλυση είναι ορθή σε όλα τα σημεία, λάθη και κακές εκτιμήσεις γίνονται αρκετές φορές από τους συντρόφους που παραβλέπουν κάποια πράγματα για τη πραγματικότητα στην κύπρο. Αυτό όμως που κάνετε εσείς να είστε μόνιμα απολογητές σε όλα τα ζητήματα της πολιτικής της κυβέρνησης, αντί να προσπαθείτε τουλάχιστον να αποτυπώσετε μια άλλη αντίληψη που να είναι χρήσιμη στον κόσμο που πιστεύει ακόμα στην αριστερά αλλά νοιώθει απογοητευμένος από τα όσα γινονται,είναι πολύ χειρότερο. Και ειλικρινά δεν πιστεύω πως εσένα σε εκφράζουν αυτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. είναι σημαντική η κριτική μεταξύ συντρόφων. αλλά θα πρέπει να μαθετε κι εσείς να τη δέχεστε.

    το σχόλιο του Αντρέα, καθώς και η γενική του στάση έναντι της αριστεράς της Κύπρου, είναι σχολείο σύντροφε.

    δεν χρειάζεται καθόλου να λυπάσαι για μας...ο καιρός θα δείξει, κι ο κάθε κατεργάρης θα πάει στον δικό του πάγκο.

    συντροφικούς χαιρετισμούς από την Κύπρο και καλή δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή