Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

10.9.11

Ε-Ε-Έρχεται!

Σχέδιο λύσης του κυπριακού ανακοίνωσε ο Τόμμυς Β΄ πως θα δώσει η Αρχιεπισκοπή αρχές του 2012. Η οποία γνωρίζει ΤΙ θέλει ο λαός!Γνωρίζει γιατί συνομιλεί με τους αντιπροσώπους του λαού.(εμείς εππέσαμεν που το εξώστ κύριος;).  Ο λαός, λέει, θέλει ορθές φωνές όχι ακραίες. Δηλαδή διχοτόμηση και ένα αέρα ΕΛΑΜ σε όλα τα άλλα...
Το σχέδιο λύσης δεν θα δοθεί σκέτο νέττο! Θα δοθεί με ονόματα υποψηφίων προέδρων και μάλιστα κατά τις εκτιμήσεις του Προ-κα(θ)ημένου τα ονόματα θα είναι 10-15! Μα που εν να τους έβρεις ορέ Τόμμυ τους 15; Κοσμοσυρροή υποψηφίων! Εν καλό το κόλπον έννε; Δεσμεύεις εξ αρχής ψηφοφόρους 15 τάσεων/καταστάσεων/ομάδων/κομμάτων τζαι μετά ψήνεις τους πως ο στόχος είναι κοινός για να εξασφαλίσεις το 51%. Κάτι όπως τα εισιτήρια που προπωλούνται δηλαδή για να δεις το σιόου! Πρέπει να τα προπληρώσεις, λέει σου, για να εξασφαλίσεις θέση. Προπληρωμένη Προεδρία με πρώτο στόχο τη μη λύση του κυπριακού και με επόμενο τον πλήρη εξευτελισμό της νοημοσύνης μας, της καθημερινότητας μας, της παιδείας μας και της τζέπης μας.

Και έτσι ξαφνικά μπήκε μέσα μου ο andreas.

Στροβολιώτηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη

η ανακοίνωση εδώ


Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β' ανακοίνωσε ότι μετά τις Δημοτικές και Κοινοτικές εκλογές του Δεκεμβρίου θα δώσει ένα σχέδιο λύσης του Κυπριακού προς το λαό, τον οποίο θα καλέσει να βγάλει υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας ύστερα από επιλογή προσωπικοτήτων.
Σκιαγραφώντας το προφίλ του νέου προέδρου ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, αναφέρθηκε σε ισχυρή προσωπικότητα την οποία θα εμπνέει όλους τους πολίτες και θα έχει εκτόπισμα στους εταίρους στην ΕΕ και διεθνώς.
Κάλεσε δε το λαό να βρίσκεται σε εθνική επαγρύπνηση, καθώς οι συνομιλίες όπως είπε, έχουν αποτελματωθεί. Αναφερόμενος στο Κυπριακό, είπε πως έχει πλησιάσει και τον έχουν πλησιάσει αρχηγοί κομμάτων και ήδη έχει κατασταλάξει κι έχει ξεκαθαρίσει μέσα του τι θέλει ο λαός και τι πρέπει να κάμει η Εκκλησία. Για το κυπριακό ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι «θέλουμε ενιαίο κράτος. Ναι στη συμβίωση με τους τουρκοκύπριους, αλλά δεν είναι δυνατόν το 18% των τουρκοκυπρίων να επικρατήσει στο 80% των ελληνοκυπρίων». Επεσήμανε ότι στο κυπριακό χρειάζονται «ορθές φωνές, όχι ακραίες» και ότι «δεν πρέπει να παλινοστήσει η ΕΟΚΑ Β’». Επίσης, δήλωσε κατηγορηματικά ότι « δεν πρέπει να δώσουμε κρατική υπόσταση στο ψευδοκράτος». «Από τη στιγμή που θα δώσουμε κρατική υπόσταση η Κύπρος τετέλεσται», είπε χαρακτηριστικά.
Δημοσκόπηση για την ανάδειξη των υποψηφίων για την Προεδρία
Ο Αρχιεπίσκοπος, μιλώντας σε ομάδα νέων, αποκάλυψε τις επιδιώξεις του για τις προεδρικές εκλογές λέγοντας ότι μέσα από μεγάλη δημοσκόπηση με κάλπη, στην οποία θα λάβουν μέρος περί τις 10 χιλιάδες πολίτες, θα επιδιώξει να δοθεί «χρίσμα» σε υποψήφιο. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του Μακαριότατου στη δημοσκόπηση θα προτείνονται πέντε μέχρι δέκα εν δυνάμει υποψήφιοι, οι οποίοι θα έχουν επιλεγεί , ύστερα από διαβούλευση του ιδίου με «τους πολιτικούς και με άλλους που έχουν κάποιο εκτόπισμα». «Αφού συνεννοηθώ και με τους πολιτικούς και με άλλους που έχουν κάποιο εκτόπισμα - να διαλέξουν από όλη την Κύπρο 100, 150 σωστούς ανθρώπους, που να μην έχουν οτιδήποτε σε βάρος τους και όλοι μαζί να υποδείξουμε 5, 10 ως υποψηφίους και να πούμε στο λαό να διαλέξει».
Μπορεί, συνέχισε, να γίνει μια κάλπη των δέκα χιλιάδων ατόμων και αυτός που θα πάρει τις περισσότερες ψήφους να είναι ο υποψήφιος. «Πρέπει όλος ο λαός να του συμπαρασταθεί, διότι οποιοσδήποτε εκλεγεί με το 51% δεν θα μπορέσει να σταθεί, γιατί θα έχει απέναντί του την Ευρώπη, θα έχει τα ΗΕ, το Συμβούλιο Ασφαλείας, την Αμερική. Όταν όμως είναι ολόκληρος λαός ούτε η Ευρώπη μπορεί να τα βάλει με ένα λαό, ούτε τα ΗΕ, ούτε κανένας».
O Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος μιλούσε κατά τη διάρκεια δίωρης συνάντησης ανοικτού διαλόγου στην Αρχιεπισκοπή με 25 νέους αναφέρθηκε και στις ευθύνες για τη φονική τραγωδία στο Μαρί. Κάποιοι φταίνε, είπε, κι έπρεπε να είχαν το θάρρος να το ομολογήσουν και να σηκωθούν να πάνε στο καλό. Είναι πολλοί που φταίνε, τόνισε, για να μην πω ότι όλοι φταίνε.
Η απάντηση Κυβέρνησης και κομμάτων
Για διχαστικό λόγο του Αρχιεπισκόπου έκαναν λόγο Κυβέρνηση και ΑΚΕΛ.
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου είπε ότι ''οι νέες δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Κύπρου που έγιναν χθες επιβεβαιώνουν ξανά ότι ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας δεν επιχειρεί απλά επέμβαση στα πολιτικά πράγματα του τόπου, αλλά επιχειρεί να ποδηγετήσει την πολιτική ζωή του τόπου καθορίζοντας τη γραμμή πλεύσης στο Κυπριακό, κάνοντας επαφές και φτιάχνοντας συμμαχίες με πολιτικά κόμματα για τις επόμενες προεδρικές εκλογές'". ''Με αυτό τον τρόπο, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας, από φορέας ενότητας, σύνεσης και συναίνεσης που θα μπορούσε να είναι καθίσταται φορέας διχόνοιας και διάσπασης στο εσωτερικό μέτωπο'', πρόσθεσε ο κ. Στεφάνου.
Οπως είπε ο Εκπρόσωπος, ''αυτό που επιχειρεί να κάνει ο Αρχιεπίσκοπος, δεν συμβαίνει σε κανένα κοσμικό κράτος στον κόσμο που έχει ως βασικότατη αρχή τον πλήρη διαχωρισμό κράτους και Εκκλησίας''. Υπέδειξε ακόμη ότι ''η Κυπριακή Δημοκρατία δεν είναι μόνο κοσμικό κράτος, είναι και κράτος δικοινοτικό, όπως καθορίζει το Σύνταγμα, το οποίο όλοι πρέπει να σέβονται περιλαμβανομένου και του Αρχιεπισκόπου''. Ο κ. Στεφάνου κάλεσε τα κόμματα να τοποθετηθούν ''αν είναι διατεθειμένα να εκχωρήσουν ολόκληρο ή μέρος του ρόλου τους στον Αρχιεπίσκοπο''.
 Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Τάσος Μητσόπουλος δήλωσε ότι ο Αρχιεπίσκοπος έχει δικαίωμα να διατηρεί τις απόψεις του και να παρεμβαίνει, αλλά με τρόπο που δεν θα διαταράσσει την πολιτική αρμονία. Ως προς την αναφορά του Αρχιεπισκόπου ότι θα καλέσει το λαό να επιλέξει υποψήφιο για τις προεδρικές εκλογές, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ είπε ότι «προβληματίζει σοβαρά, αφού αφορά διαδικασία κατεξοχήν πολιτική».
 Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού δήλωσε ότι η συμπεριφορά του αρχιεπισκόπου προσιδιάζει με συμπεριφορά πολιτικού προσώπου και όχι πνευματικού ηγέτη. Κατηγόρησε δε τον κ. Χρυσόστομο ότι «επιχειρεί να υποκαταστήσει θεσμούς και διαδικασίες».
 Αντίθετα, ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γ. Ομήρου ανέφερε ότι ο Αρχιεπίσκοπος έχει δικαίωμα ως πολίτης να διατηρεί άποψη για την πολιτική πορεία της χώρας του και πρόσθεσε πως δεν νομίζει ότι ο Μακαριότατος διεκδικεί πολιτικό ή πολιτειακό ρόλο.
 Διά στόματος της ΓΓ του, απάντησε το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών. Η κ. Παναγιώτου ανέφερε πως ''πάγια θέση του Κινήματος Οικολόγων είναι πως η εκκλησία έχει το δικαίωμα να εκφράζει άποψη για το Κυπριακό, αλλά αυτό πρέπει να γίνεται μέσα σε πλαίσια σύνεσης και σωφροσύνης και όχι με τρόπο που δυνατόν να εκλαμβάνεται ως ανάμειξη στις πολιτικές αντιπαραθέσεις μεταξύ των κομμάτων''. 

20 σχόλια:

 1. και μάλιστα είπε ότι φταίνε όλοι για το Μαρί.

  αυτό έρχεται σε σύγκρουση με αυτό που είπε ο Δάφνης. ότι δηλαδή δεν φταίει κανείς. έχουμε από τη μια έναν ιερέα πονηρό με γενειάδα και από την άλλη έναν γάτο πονηρό με μουστάκια.

  να ο διπολισμός που λέγαμε.

  έλεοοοοος....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. πρώτο συμπέρασμα από την ανακοίνωση, είναι πως δεν πρόκειται να προκύψει - όπως φοβόμασταν - θερμό επεισόδιο με τους κύπριους αγαναφτύστας.

  θα ησυχάσουν τώρα....έπεσε στο τραπέζι πιο γλυκιά καραμέλα. η σύμπνοια του λαού για την Προεδρία..

  βράστα και φτύστα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. @Φινέας

  το διακύβευμα πλέον δεν είναι η εσωτερική σταθερότητα και η δημοκρατία.

  είναι η εποχή που καλούμαστε να ζήσουμε! να μπουμε μαζικά σαν λαός στη μηχανή του χρόνου και να πάμε καμιά εκατοστή χρόνια πίσω.μετά σε λεν κολλημένο όταν φωνάζεις πως έγινε η χείριστη πολιτική εξαργύρωση της έκρηξης στο Μαρί.

  ο αρχιεπίσκοπος ηγείται της λύσεως του κυπριακού! ο θεός πκιόν!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. θα προτείνει λέει προσωπικότητες που δεν έχουν τίποτα εις βάρος τους!!!!

  δηλαδή που πουλούν κουφέττες με περιτύλιγμα "ενιαίο κράτος". καλά πόσον πιο πολλήν "εις βάρος του" πρέπει να έσιει κάποιος δηλαδή, που την ικανότητα να καταπίνει σωστές τες κουφέττες;

  η μαννοσύνη εν φυλή συνότζαιρη του κόσμου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Κάτι ξέρει ο άνθρωπος πώς να κερδίσει της εκλογές ένα αουτσάιντερ και άρχισε να προετοιμάζει το έδαφος… μόνο που εδώ δεν περνά η «εκκλησιαστική δημοκρατία»

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ότι ήταν να περάσει εδώ, πέρασε ήδη Πατίνιο.

  και δεν αρχίζει με τις προδιαγραφές των αρχιεπισκοπικών αυτή τη φορά ο Τόμμυς. Αρχίζει με ΕΥΡΩΚΟ - ΕΔΕΚ - ΕΛΑΜ στους σίγουρους.

  δεν θέλεις να σου πω εγώ πως τζαι οι κοτζιάκαρες ψηφίζουν, όλων των αποχρώσεων. βάλε και το κόμμα των κοτζιάκαρων στους σίγουρους.

  βάλε και τους ψαρωμένους νέους που αίφνης ανακάλυψαν τον Θεό τα τελευταία 5 χρόνια...

  αυτά για αρχή. είναι πολλά τα πετρέλαια, λέμε.

  τι να σου κάμει ένας Νίκος του 2004 μπροστά στα πετρέλαια. σκύψε ευλογημέμε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ναι;;; Εφώναξεν με κανένας;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ξέχασες τους οικολόγους… :-) είναι και αυτοί στο «(ξε)κίνημα»

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Εκατάλαβα, πασαρέλλα υποψηφίων θα το κάμει ο παναγριότατος! Κάτι σαν greekcypriot idol στο πιο βυζαντινό του.

  Ο Κασουλίδης ζάβαλλι; Λιώννει τον η μίλλα μου α.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Είπε και κάτι άλλο ο αρχι€πίσκοπος:

  «Αν η Αγκυρα μας έλεγε ότι μπορούμε να κάνουμε ένα κράτος όπως θέλετε αλλά να μείνουν οι έποικοι εδώ, η τουρκοποίηση είναι δεδομένη».

  Και επειδή ο αρχι€πίσκοπος είναι άνθρωπος συνεπής και ξέρει τι λέει και ποτέ δεν αντιφάσκει, η πιο πάνω δήλωση βρίσκεται σε πλήρη «συστοιχία» με την πιο κάτω δήλωση για τους έποικους που έκανε στο Σκάι τον περασμένο Μάιο:

  «Για ανθρωπιστικούς μόνο λόγους πρέπει να μείνουν εκείνοι που έχουν παντρευτεί με Τουρκοκυπρίους. Αυτό είναι ανθρωπιστικό και πιστεύω ότι όλος ο λαός μας θα το δεχθεί αυτό. Αλλά δεν μπορούν να μείνουν εδώ έποικοι. Ούτε ένας. Πρέπει να φύγουν».

  Σαφέστατος, δεν πρέπει να μείνει ούτε ένας αλλά πρέπει να μείνουν κάποιοι για ανθρωπιστικούς λόγους!

  Είδατε σταθερότητα ο άνθρωπος;
  Μην μου τον κατηγορείτε λοιπόν άδικα…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ο Γιαννάκης προβάρει κοστούμι! Άρκεψεν τζαι σούζει τα πόδκια του....μένει μόνο να καβαλλιτζέψει!
  Η προεδρία της Βουλής εν οι πρόβες του κοστουμιού....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. επειδή είναι αργά θα απαντήσω μόνο στο στροβολιώτη τώρα.

  Στροβολιώτηηηηηηηηηηηηηηηηη

  κανονίστεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

  να δώσετε έστω και μία ψήφο του ΑρχιΕωσφόρουυυυυυυυυυυυυυυυυ

  κατάληψη του Στροβόλου τώραααααααααααααααααααααααα!!!! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Δε ξέρω τι θα δώσουν (ποιοι;;;), ξέρω όμως σίγουρα τι *δεν* θα δώσω εγώ.

  (Στον Στρόβολο μένει τζιαι ο Άντρος Κυπριανού, δεν είδα καμιάν κατάληψην το 2003, ου σόρρυ ήταν ο Χριστόφκιας τότε:))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. E, καλά ξέρω κι εγώ τι δεν θα δώσεις αλλά από την μέρα της έκρηξης κανένας δεν αναφερόταν όχι μόνο στη μη "ενιαία και αγαπημένη αντιπολίτευση" - αλλά και κανένας δεν παραδεχόταν τον ουσιαστικό στόχο της αντίδρασης που ΕΙΝΑΙ το κυπριακό ΜΑΣ!

  υ.γ ο Άντρος Κυπριανού δε μένει απλά στον στρόβολο, μένει και στην καρδιά του...Κατσουρίδη...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. @Μιχάλης

  κάποτε ήταν ο κυπριακός στρατός (S300) ενάντια στον Τούρκικο...δηλαδή η φαντασίωση που οδηγησε σε μια Προεδρία.

  σήμερα η φαντασίωση είναι: το Κυπριακό κεφάλαιο ενάντια στο ισλαμικό κεφάλαιο των μουσουλμανικών χωρών...καταλαβαίνεις το μέγεθος του αρχιεπισκοπικού κινδύνου μεταφρασμένο σε γλώσσα πολιτική....

  μετά κάμνουν παζαρκα για τις 50 χιλιάδες εποίκους και βλέπουν εθνικιστικούς εφιάλτες για εκτουρκισμό....το ότι θα βουλιάξουν ολόκληρη τη Κύπρο δεν τους προκαλεί κανένα εφιάλτη ουτε καν εθνικής "αναστάτωσης" να συντρομαχτούν τζαι να ξυπνήσουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Νεε,

  εγώ να δεις λύπη που αισθάνομαι για τον Κασουλίδη...όι για τον ίδιο, αλλά η κόρη του εν συμπαθέστατη...κρίμα, εν να ξαναμαραζώσει η κορούα, εν θα φκαίνει με τις φίλες της στα κλάμπ της Λεμεσού να κάμνουν πολιτικό αγώνα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. HeatJo,

  ο Γιαννάκης μιαν ζωή σούζει τον πωπό του με την ελπίδα να "του κάτσει" για να σούσει τζαι λλίον τα πόθκια του...

  ε, έκατσεν του...

  καλοσώρισες και στην μπλογκόσφαιρα μπάι δε γουέι. :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Βρε Δις,

  ...αν δεν το εκατάλαβες, τον δρόμο για την υποψηφιότητα του 'πισκόπου ανοίξαν τον τα κλωθογυρίσματα του 04... τζιαι η νεκρανάσταση της Ένωσης Κέντρου με τον "άλλαξεν σιόρ" για Πρόεδρο.

  ΕΝ' ούλλοι που την εφάμεν, όι μόνον ο Στροβ.

  Ο Θεός... τζιαι ... ο Χάρος πιόν!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Αγρινέ,

  θέλω να δω μια φορά μιαν οπτική η οποία εν θα λέει ότι σε τούτον τον τόπο υπάρχει μόνο το ΑΚΕΛ το 2004 τζαι ο Τάσσος.

  έσιει 7 χρόνια που κάμνουμεν κριτική για τζείνη τη περίοδο.

  εγώ παπαγαλάκι του ΔΗΣΥ εν γίνουμαι. εν είχα ποττέ ανάγκη να αισθανθώ ακελική ή μη ακελική για να θωρώ το πλαίσιο. πάντα έξω ήμουν που ούλλα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Δικό σου...

  http://hlithioagrino.blogspot.com/2011/09/blog-post_12.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή