Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

9.9.11

Μέτωπο Αντισεξιστικής Αριστεράς


Λοιπόν, δεν έχω ξαναπεί, ότι ανήκω στην κατηγορία των τυχερών ανθρώπων που έχουν πολλούς καλούς φίλους. Ούτε έχω ξαναπεί πως θεωρώ αυτή την τύχη ακόμη μεγαλύτερη γιατί δεν έχω ούτε ένα φίλο που να μοιάζει έστω στο ελάχιστο με κάποιον άλλο από τους φίλους μου. Ζω έτσι σε μια παράξενου τύπου οπτικοακουστική πολυπλοκότητα που μου επιτρέπει να επιδίδομαι ευκολότερα στο αγαπημένο μου σπορ της σιωπηλής παρατήρησης και που επίσης με αποφορτίζει από την ταχύτητα με την οποία συνήθως βαριέμαι τους ανθρώπους στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά....

Λοιπόν...δυό απ΄αυτούς τους  φίλους που δεν έχουν τι-πο-τα μα τι-πο-τα κοινό μεταξύ τους έχουν τη κοινή συνήθεια ή  "το σύστημα" όπως λαλούμεν εμείς, να με ενοχλούν σε ανύποπτο χρόνο με τους εξής τρόπους.

Ο ένας, μου στέλνει ποιήματα αδιαλείπτως στις 7 το πρωί!!! με sms. Κάθε φορά που θα πάρω ένα τέτοιο sms έχω ήδη ξεχάσει πως παίρνω αυτά τα μηνύματα σταθερά - μάλλον επειδή πάντα κοιμάμαι - με αποτέλεσμα η πρώτη αντίδραση να είναι είτε η ανησυχία είτε το βρισίδι και η επόμενη να είναι "α α α μα τι ωραίο!". Πάρα πολλά ποιήματα που ανέβηκαν εδώ είναι απ΄αυτόν.

Ο άλλος - ασόβαρος εντελώς - ότι έβρει μες το νετ που του κάμνει κλικ στέλλει μου το, σαν αυτόκλητο ρέουτερ.

Ετσι, πριν από λίγο πήρα το πιο κάτω με την υποσημείωση : "του ανεπανάληπτου και πρόωρα αδικοχαμένου από το νετ Σπαρίλα!ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΣΠΑΡΙΛΑ!".

Ορίστε:

Μέτωπο Αντισεξιστικής Αριστεράς


Σε καταλύτη ραγδαίων πολιτικών ανακατατάξεων στο χώρο του εξωκοινοβουλίου αναδεικνύεται το ζήτημα του σεξισμού. Οι καταγγελίες για σεξισμό εκτοξεύονται πλέον σαν τις ρουκέτες των Παλαιστινίων από όλες τις πτέρυγες του Χώρου, ακυρώνοντας οριστικά το σχετικό προβάδισμα που διατηρούσε μέχρι πρόσφατα το ΣΕΚ. Σύμφωνα με μια τολμηρή εκτίμηση, βρισκόμαστε μπροστά στη γέννηση ενός νέου εξωκοινοβουλευτικού ρεύματος, με σημαία τον αντισεξισμό, που διαπερνά κάθετα τις σημερινές οργανώσεις και απειλεί να τινάξει τους υπάρχοντες εκλογικούς σχεδιασμούς στον αέρα.
Πιο πρόσφατο τεκμήριο του νέου αυτού ρεύματος αποτελεί το προσβάσιμο στο διαδίκτυο κείμενο με τον καθόλου αινιγματικό τίτλο «Τα μουνιά (μας) είναι όμορφα, τα αγαπάμε και δεν τα χαρίζουμε σε κανένα μπάτσο». Οι Διάφορες-διάφοροι που υπογράφουν το εν λόγω μανιφέστο, διαμαρτύρονται για το λαοφιλέστατο σύνθημα των ημερών «μπάτσοι μουνιά, σκοτώνετε παιδιά». Σε επικοινωνία που είχε ο sparilas, συντάκτες του κειμένου (που θέλησαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους) αποκάλυψαν ότι επιχείρησαν σε ορισμένα μπλοκ των διαδηλώσεων να διαδώσουν το σύνθημα «μπάτσοι πούτσοι, Μόνικα Μπελούτσι», με σκοπό να αντιστρέψουν το κλίμα, όμως το εγχείρημα δεν βρήκε καθόλου την απήχηση που ανέμεναν. Πρόσθεσαν δε ότι σημαίνον στέλεχος του εξωκοινοβουλίου με βαρύ οικογενειακό όνομα, ακούστηκε σε πρόσφατη πορεία να ξεστομίζει για βρισιά το συγκεκριμένο σημείο της γυναικείας ανατομίας. «Ο σεξισμός ορισμένων θα οδηγήσει σε διασπάσεις», τόνισαν με νόημα.
Η εκτίμηση αυτή δεν είναι καινούρια. Λίγοι ήταν αυτοί που αποτίμησαν έγκαιρα και εύστοχα την επίδραση που είχε άλλο γεγονός στους κόλπους της ΕΑΑΚ. Στο τελευταίο συντονιστικό του Νοεμβρίου 2008 αποκαλύφθηκε η απόπειρα βιασμού ΕΑΑΚίτισας από ΕΑΑΚίτη του ίδιου σχήματος. Το τραγικό συμβάν αποκάλυψε με περισσό θάρρος η ίδια η παθούσα, με κείμενο που μοίρασε στο πανελλαδικό συντονιστικό. Φευ όμως, η δημοσιοποίηση αυτή έφερε τη χλεύη μερίδας συντρόφων της στο αμφιθέατρο καθώς και νέα σεξιστικά σχόλια. Το σεξιστικό κατήφορο επισήμαναν με ανακοίνωσή τους σχήματα από τα Ιωάννινα με το καταληκτικό σύνθημα «μίσος και οργή για κάθε σεξιστή», βαθαίνοντας το ρήγμα της διχόνοιας. Απόλυτα έγκυρες πληροφορίες του sparila φέρουν τον επίδοξο «βιαστή» να ζήτησε άπρεπα και επιτακτικά στοματικό έρωτα από την προσβληθείσα. Η συμμετοχή του μάλιστα σε κομματικό συνασπισμό στον οποίο συνυπάρχουν οργανώσεις με διαμετρικά αντίθετη τοποθέτηση στο ζήτημα, την ΕΝΑΝΤΙΑ, έθεσε σοβαρά ερωτηματικά για τη βάση συγκρότησης του ψηφοδελτίου αλλά και για την ακολουθητέα μετωπική πολιτική καθεμιάς οργάνωσης.


το λινκ του Σπαρίλα6 σχόλια:

 1. Ο σουρεαλισμός
  όλους μας ενώνει
  μπάτσοι, γουρούνια,
  ανεμώνη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Γύρω γύρω όλοι
  στη μεση η Ανεμωνη
  χέρια πόδια στη γραμμή
  όλοι οι μπάτσοι φυλακή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. o stalin ζεί και σπέρνει εφιάλτες
  σε κοκοβιούς, ερωδιούς και πληγωμένες γάτες

  ο τρίτος γύρος θα είναι ο τελικός
  μοβόρος νικηφόρος και παναιτωλικός

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Από την πόρτα σου περνώ και τηγανίζεις ψάρια
  --μπάτσε μουνί, άσε την καταστολή--
  οι δρόμοι θα γεμίσουνε με γουρουνιών κουφάρια
  --όχι στη φαλλοκρατία, ούτε και στην πατριαρχία (μη μου λες για ανεργία)--
  και του Σπαρίλα η συμβολή θα είναι πια καθάρια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Θα πρωτινά αυτό…
  Μπάτσοι δεν έχετε φύλο
  γιαυτο βαράτε ξύλο.
  ανθρώποι θα γινείται
  μαζί μας άμα ρθειτε

  ΑπάντησηΔιαγραφή