Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

17.9.11

Πως να γίνετε πολιτικά παράλυτοι

1. Δεν διαβάζετε ποτέ τις πρωτογενείς πολιτικές  πηγές που δεν σας "κάθονται".
2. Αφού δεν τις διαβάσατε, διαβάζετε εξονυχιστικά τις κριτικές γι αυτές.
3. Αφού διαβάσατε τις κριτικές για αυτά που δεν διαβάσατε παριστάνετε τους κατόχους της κριτικής σκέψης.
4. Κριτική σκέψη είναι να έχεις άποψη για οτιδήποτε δεν διάβασες αλλά σου γυάλισε η κριτική του. Ότι νάναι.
5. Τελικός σκοπός της άποψης/ότι νάναι, είναι να αλλάξουμε τη κοινωνία. Ότι νάναι.
6. Σημασία έχει η ΕΝΤΑΣΗ της άποψης. Αναλόγως της ΕΝΤΑΣΗΣ της άποψης κρίνεται και η ορθότητα της.
7. Η κριτική σκέψη δεν διαθέτει εντονόμετρο. Η αλήθεια της έντασης της κριτικής άποψης για αυτό που κρίναμε χωρίς καν να διαβάσουμε είναι η δράση.
8. Η δράση δεν έχει κριτικόμετρο. Έχει μόνο εντονόμετρο.
9. Η ιστορία των ιδεών που δεν διάβασες αλλά κρίνεις δεν μπορεί να συνομιλήσει ποτέ μαζί σου. Είσαι μια αχτύπητη και ξεροκέφαλη δράση.
10. Σκοπός της κριτικής σκέψης είναι να έχεις δίκαιο για κάτι για το οποίο κάνεις μεσάνυχτα. Δεν πειράζει τα διάβασαν "άλλοι".
11. Δεν πιστεύεις στην ιεραρχία και γι αυτό είσαι σπίρτο και ξύπνιος και σιγά μη μασάς αμάσητα ότι σου σερβίρουν οι "άλλοι". Η ελευθερία αρχίζει από το μυαλό, εσύ το ξέρεις και δεν είσαι πρόβατο στη σκάλα της ιεραρχίας.
12. Αφού η σκέψη υπάρχει για να έχουμε όλοι από μια άποψη, είσαι ένας συνειδητός και ανυπόταχτος αγωνιστής με άποψη.
13. Όσοι εμμένουν στην έρευνα αδιακρίτως και χωρίς έκπτωση, είναι κολλημένοι στην πατριαρχία γιατί τους βολεύει πατριαρχικώς ότι  λοιώσανε τον πωπό τους στην καρέκλα για να μη λένε ότι μαλακία τους κατέβει και να έχουν "άποψη".
14. Αφού πείσετε τον εαυτό σας για όλα τα πιο πάνω βρίσκεται κι άλλους που έχουν πείσει τον εαυτό τους για όλα τα πιο πάνω, πάτε στο σάιτ Ισότητα και αισθάνεστε αληθινά απελευθερωμένοι που ξέρουν τόσοι πολλοί την αλήθεια που στο τέλος - θέλει δε θέλει - θα λάμψει, κι αφού λάμψει θα φανεί πως εσείς είσασταν, είστε και θα είστε γεμάτοι δύναμη και νοητικό φως το οποίο θα αποδεσμεύσει την κοινωνία από τα δεσμά της.

ΤΟ ΓΛΩΣΣΑΡΙ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ


Αριστερος:
ειναι κατα κανονα αυτος που θελει να γινει δεξιος, να βολευτει, αλλα δεν εχει καταφερει ακομα να κανει την αρπαχτη του. Παραδοπιστος και εθελοδουλος στον ιδιο βαθμο με τον δεξιο, δεν εχει κανενα προβλημα να πουλιεται (
απεναντιας, το θεωρει ηθικο του χρεος), αρκει ο μισθος να ειναι καλος και να του κολανε τα ενσημα.
Δε μπορει καν να διανοηθει οτι οι ανθρωποι μπορουν αμεσα να απορριψουν τις εμπορευματικες και ιεραρχικες σχεσεις. Συμμετεχει ολοψυχα στη θρησκεια της Ιεραρχιας, και στο κορυφαιο δογμα της, την Οικονομια. (Ιεραρχια= η Ιερη Αρχη. Οικονομια= το Ιερο Εμπορευμα.) Δεν θεωρει απανθρωπo ή εξευτελιστικo να πουλανε οι ανθρωποι τη ζωντανη τους δραστηριοτητα, να υποβιβαζονται σε μηχανες για τα κερδη των αρχοντων. Αντιθετως, την ιδιοτητα του εμμισθου ρομποτ τη θεωρει δικαιωμα και ευσημο. Ταυτοχρονα ρητορευει περι ελευθεριων και δικαιωματων.
Αν στα νιατα του λιβανιζε τον Μπρεζνιεφ και τον κρατικο καπιταλισμο των γκουλαγκ, στα γεραματα του ομνυει στις εταιρειες, στον εκδημοκρατισμο της καταναλωσης, στη δημοκρατια των αφεντικων και των πουλημενων (ή/και στο ‘‘ελλας – ελληνων – χριστιανων’’).
Αν ο μπατσος ή ο δημοσιογραφος ειναι το δεξι χερι του αφεντικου, το αριστερο του χερι ειναι ο αριστερος. [Για μια γλαφυρη εκθεση του αριστερου σαδομαζοχισμου, και για το κατα ποσο διαφερει ο αριστερος απο τον δεξιο, δες στο Ριζοσπαστη το διηγημα: ‘Το λάθος τηλεφώνημα ενός φονιά’’.]


15. Αφού μάθατε τώρα τι είναι ο αριστερός μπορείτε να πιείτε δυό μπύρες και τρεις γίνεται και να ρευτείτε σοφοί και ευχαριστημένοι.
16. Ατς!


6 σχόλια:

  1. Ο ΜΑΡΞΙΣΜΟΣ ΩΣ ΑΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ- BOOKCHIN
    http://goo.gl/ucU6K

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πιο μεγάλη μπουδρολογία για τον Μαρξ δεν διάβασα. μέχρι και Χομπσιανό λέει τον Μαρξ! πόσο αμόρφωτοι μπορεί να είστε να τα μασάτε αυτά;

    ούτε καν λιβελλογράφημα. μιλάμε για ανάλυση για τα σκουπίδια. ένας πρωτοετής των πολιτικών επιστημών ή της φιλοσοφίας ανεξαρτήτως ιδεολογίας μπορεί να σας το πει αυτό.

    εσείς μπορείτε να πετάτε σκουπίδια στο μυαλό σας. κατευθείαν κατά φιλελευθερισμό μεριά με τα μυαλά "στη γυάλα" πάτε με τέτοιες αναλύσεις.

    μην περιμένετε να σας πάρει κανένας σοβαρός άνθρωπος στα σοβαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κ. Καστοριαδης: Η ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
    http://goo.gl/BfEub

    «… Η κεντρικη ιδεα την οποια πραγματοποιει η Επανασταση … ειναι εκεινη της ρητης αυτοθεσμισης της κοινωνιας απο τη διαυγη και δημοκρατικη συλλογικη δραστηριοτητα… [Ομως] στο συγχρονο πολιτικο φαντασιακο το Κρατος εμφανιζεται ως ανεξαλειπτο. Παραμενει τετοιο για την Επανασταση, οπως παραμενει και για τη συγχρονη πολιτικη φιλοσοφια, η οποια… πρεπει να δικαιολογησει το Κρατος, πασχιζοντας συγχρονως να σκεφτει την ελευθερια. Προκειται να στηριξει την ελευθερια πανω στην αρνηση της ελευθεριας, ή να εμπιστευτει τη φυλαξη της στον χειροτερο εχθρο της…

    …αν δεν γινει ρηξη με αυτη την παραδοση [Κρατος και Εθνος], ειναι αδυνατο να συλλαβουμε ενα καινουριο ιστορικο κινημα αυτοθεσμισης της κοινωνιας…

    … Ο Μαρξ φετιχοποιει μια κατασκευασμενη παρασταση της Επαναστασης. Το μοντελο: Παλαιο καθεστως/αναπτυξη των παραγωγικων δυναμεων/βιαιη γεννα καινουριων σχεσεων παραγωγης, το οποιο κατασκευαζει ξεκινωντας απο το υποτιθεμενο παραδειγμα της Γαλλικης επαναστασης, ανυψωνεται σε σχημα-τυπο της ιστορικης εξελιξης και προβαλλεται στο μελλον… Ο μυθος της Ιστοριας και των Νομων της Ιστοριας, ο μυθος της Επαναστασης ως μαιας της Ιστοριας… αρχιζουν να λειτουργουν σαν θρησκευτικα υποκαταστατα μεσα σε μια χιλιαστικη νοοτροπια…

    … ο Λενιν δημιουργει το προτυπο αυτου που θα ειναι ολες οι συγχρονες ολοκληρωτικες οργανωσεις, το μπολσεβικικο κομμα, το οποιο πολυ γρηγορα μετα τον Οκτωβριο του 1917 θα κυριαρχησει στα σοβιετ, θα τα καταπνιξει και θα τα μετασχηματισει σε οργανα και παραρτηματα της ιδιας του της εξουσιας… Η κατασκευη της μηχανης αυτης για την καταληψη της εξουσιας μαρτυρει την επικρατηση του φαντασιακου του Κρατους… [αλλα και] του καπιταλιστικου φαντασιακου… ο Λενιν επινοει τον τεϋλορισμο τεσσερα χρονια πριν απο τον Taylor… αγωνιζεται να κατασκευασει αυτο το τερας, μειγμα ενος κομματος-στρατου, ενος κομματος-κρατους και ενος κομματος-εργοστασιου, το οποιο καταφερνει να στησει πραγματικα απο το 1917…

    … Υπαρχει μια επανασταση του Φεβρουαριου 1917, δεν υπαρχει ‘‘οκτωβριανη επανασταση’’ : τον Οκτωβριο του 1917 υπαρχει… ενα στρατιωτικο πραξικοπημα… οι πρωταιτιοι του πραξικοπηματος δεν θα πετυχουν τους σκοπους τους παρα εναντια στη λαϊκη θεληση στο συνολο της (διαλυση της εθνοσυνελευσης τον Ιανουαριο του 1918) και εναντια στους δημοκρατικους οργανισμους που δημιουργηθηκαν απο το Φεβρουαριο―τα σοβιετ και τα εργοστασιακα συμβουλια.

    Στη Ρωσια, τον ολοκληρωτισμο δεν τον παραγει η Επανασταση αλλα το πραξικοπημα του μπολσεβικικου κομματος, κατι που ειναι τελειως αλλο πραγμα…» Καστοριαδης: Ο Θρυμματισμενος Κοσμος .pdf http://goo.gl/JKoD1



    δες: ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ http://goo.gl/hkUn0

    http://isotita.wordpress.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. α χα χα χα! Κορνηλιος Καστοριάδης! Ο απόλυτος πολιτικός νους! Πετε μας αλλο τίποτε!

    καλα τα σημεία για τον Λένιν τι να σου πω! Φύλλο και φτερό τον έκανε τον Βλαδήμιρο. τουλάχιστον να με παρέπεμπες σε κανένα Κονδύλη, που ήταν τζαι γερός εγκέφαλος πέραν που εθνοκεντρικος να πω! Μάλιστα να σεβαστώ την ισχύ του μυαλού του και του λογου του και να τον μελετήσω!

    Καστοριάδης;! έλα ρε!

    σε παραπέμπω σε άρθρο ΑΝΤΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΣΑΙΤ για να μεν λέεις ότι κάμνω μαρξιστική προπαγάνδα!

    http://www.blaumachen.gr/2007/06/blaumachen-2-editorial/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. για να μείνεις στον Κορνήλιο είτε πρέπει να είσαι κάτω των 25 είτε πρέπει να έχει κολλήσει ο εγκέφαλος σου κάτω των 25.

    άλλος τρόπος δεν υπάρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή