Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

11.9.11

Το αυτογκόλ της επανενωτικής δεξιάς

Ήταν η διαδικασία ψήφισης του Πρώτου Πακέτου μέτρων για την οικονομία.

Ο Αβέρωφ νίκησε, σε μια αντιπαράθεση ετών εντός του ΔΗΣΥ, πιάνοντας κυριολεκτικά στον ύπνο τις μετριοπαθείς τάσεις του κόμματος της Πινδάρου, υπέρ των απορριπτικών.

Η επανενωτική πτέρυγα του ΔΗΣΥ έχασε τη χρυσή ευκαιρία να ασκήσει πιέσεις και να επικρατήσει εντός του κόμματος αφού φάνηκε εντελώς ανίδεη και τραγικά αφελής, αφήνοντας την συγκυρία που της έδωσε η ΣΕΚ στο πιάτο, να πάει χαμένη.

Δεν πρόκειται να υπάρξει ούτε συναίνεση ούτε λύση του Κυπριακού αν το μεγάλο κεφάλαιο δεν βάλει το χέρι στη τζέπη. Ξεχάστε το! Πριν το ξεχάσετε διαδόστε το και στο κόμμα. Συναίνεση θα υπάρξει αν υπάρξει και μετριοπαθής στάση στις περικοπές.

Η επανενωτική δεξιά "πούλησε" κυριολεκτικά το παιχνίδι με αυτογκόλ και το επόμενο βήμα θα είναι να επιδιορθώνει τις φουστανέλες του Κουλία, του Γιαννάκη και του κάθε γελοίου που θα την καλεί για "αγώνα δρόμου" στο πολιτικό παζάρι.

Έπονται κι άλλα πακέτα...


4 σχόλια:

  1. Επαρασυρθήκαν...να τους δώκουμε αλλή μιαν ευκαιρία...
    Είμαστεν ανοιχτοί -τζιαι χωρίς δήλωση μεταμέλειας- προς όλους...

    Έννεν η πρώτη φορά που οι "φιλελεύθεροι" την πατούν έτσι άγρια.

    Η ζημιά έγινε να μου πεις...αλλά όσο ζω ελπίζω που να πάρει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πάλι θα σπείρω "απαισιοδοξία"

    δεν επλίζω τίποτα και δεν περιμένω τίποτα.

    το παιχνίδι ετέλειωσεν πριν καν αρχίσει.

    έχουμε μπει σε μια "νέα" εποχή για την κύπρο. επιστροφή δεν υπάρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Disdaimona
    Οι μέρες εν δύσκολες - ακόμα και σύννεφα πολέμου έχουν συναχτεί. Ο Ερτογάν εν συνάεται όπως το κεφάλαιο και η δικής μας εθνικοφρονσύνη. Ο νεός έχει δικιο για τους φιλελεύθερους μας - τέτοιους χαισμένους παράγει τούθτος ο μίζερος τόπς, τί να κάνουμε;
    Αλλά εσύ σαν καλή Χεγκελιανή ξέρεις καλύτερα πό τις πονηριές της ιστορίας, έτσι δεν είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ναι ξέρω, γι αυτό θέλω να εστιάζω στο πραγματικό και όχι στο επιθυμητό αλλά ούτε και στο απωθημένο.

    θέλεις γερά νεύρα για να το κάμεις τούτο, για να ζήσεις χωρίς ευδιάκριτη ελπίδα αλλά ξέροντας "το μη φαινομενικο και ευδιάκριτο".

    ξέρω όπως ακριβώ ξέρεις και συ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή