Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

15.8.10

Κόντρα στον φλογερό εαυτό του

Ένα εξαιρετικότατο και εμπνευστικότατο ντοκιμαντέρ για τον Ηλία Πετρόπουλο. Το αλίευσα από το μπλογκ Greek Rider. Διαρκεί  περίπου 1 ώρα. Όσοι δεν πήρατε τα βουνά σήμερα για σούβλες (ότι πρέπει με 50 βαθμούς υπό σκιάν) δείτε το. Εμένα μου έφτιαξε κυριολεκτικά τη μέρα! Ο τίτλος ανάρτησης ανήκει στον ίδιο.


ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΥΠΟΓΕΙΟΣ / ΗΛΙΑΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

An underground world / Elias Petropoulos
Σενάριο-σκηνοθεσία: Καλλιόπη Λεγάκη

"Η κάμερά μου δεν σταμάτησε ούτε μια στιγμή να κινηματογραφεί. Όταν οι στάχτες του-σύμφωνα με τη διαθήκη του- ρίχτηκαν στον υπόνομο, στο έσχατο ταξίδι του σε τόπους βρώμικους και σκοτεινούς, τότε κατάλαβα ότι άρχιζε το δικό μου μεγάλο ταξίδι. Το ντοκυμαντέρ, για να καταφέρει να ξανασυναντήσει τον Πετρόπουλο και για να μπορέσουν οι θεατές, μέσα από την ταινία, να εξερευνήσουν αυτήν την τόσο πολύπλοκη προσωπικότητα, θα έπρεπε τελικά να ακολουθήσουμε τους ίδιους-με αυτόν-υπόγειους και σκοτεινούς κόσμους.

Το ταξίδι κράτησε δύο χρόνια περίπου. Δυο χρόνια που σημαδεύτηκαν από γυρίσματα δύσκολα στην Ελλάδα, στη Γαλλία, στην Κωνσταντινούπολη και στο Βερολίνο, από ατέλειωτες ώρες στο μοντάζ και κυρίως από μεγάλη αγάπη και αγωνία από όλους τους συντελεστές. Και μπορεί το ντοκυμαντέρ να τελείωσε για όλους μας, όμως το ταξίδι που μας χάρισε ο Πετρόπουλος, το τόσο γοητευτικό και παράξενο, κυκλοφορεί εντός μας και ακόμα συνεχίζεται..."

Καλλιόπη Λεγάκη














4 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίο το ντοκιμαντέρ. Λόγος που σπάει τα καλούπια του συντηρητισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ΄ευχαριστώ για αυτόν το υπέροχο δεκαπενταουστιανόν δώρο. Τούτον το μπλόγκ είναι το κύριον κυπριακόν hub κουλτούρας τζιαι σκέψης.

    xe xe. Ήβρα τρόπο να προσπερνώ τα bugs του firefox του μάκκιντος τζιαι να αφήνω σχόλια τζιαι στο μπλόγκ σου. Πάω τζιαι στου ποδηλάτη που δεν εκατάφερα να του αφήκω ποττέ σχόλιο λόγω του ιδίου bug

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εράνισμας, Ασέρα, rose,

    είμαι εκτός και το ίντερνετ "παίζει" κάθε λίγες μέρες όταν βρω πρόσβαση.

    Πετρόπουλος! όπως λέει και το τραγούδι..."εγώ μάγκας φαινόμουνα να γίνω από μικράκι..."

    Ασέρα,θερμοευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή