Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

17.11.13

Che με τη σέσουλα

Μετά τον Τάσσο - Τσε - Φτωχόπουλο Παπαδόπουλο και τον Δημήτρη - Τσε - Μπαρόζο Χριστόφια, έχουμε και τον Γλαύκο - Τσε - Βενιζέλο Κληρίδη.



Γλαύκος Κληρίδης: Κόντρα στην Ιστορία


Ήταν αυτό που στα αγγλικά περιγράφεται ως bigger than life. Μια ανάγνωση του βιογραφικού του είναι αρκετή για να δει κανείς τη διαδρομή ενός ανθρώπου που στάθηκε με ανοικτό πνεύμα, χωρίς φόβο, θέληση, αγάπη κι επιμονή, απέναντι και μέσα σε αυτό που ονομάζουμε «ζωή». Ήταν εκεί, κόντρα στους Ναζί στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, πολέμησε, καταρρίφθηκε κι αιχμαλωτίστηκε. Γύρισε ζωντανός. Ήταν εκεί, κόντρα στην αποικιοκρατία, μέλος της ΕΟΚΑ, υπερασπιστής των συναγωνιστών του. Ήταν εκεί, κόντρα στον πατέρα του στις εκλογικές αναμετρήσεις, σε μια εποχή πατριαρχίας και πολιτικής ανακατάταξης. Ήταν εκεί, κόντρα στην καταστροφή της εισβολής, ο μόνος που έπεσε στη φωτιά των ημερών για να περισώσει ό,τι μπορούσε και να επιβιώσει η μικρή δημοκρατία. Ήταν εκεί, κόντρα στα εκλογικά ποσοστά, όταν άλλοι θα αποχωρούσαν, κόντρα στα εκλογικά συστήματα, που έφτασαν ακόμα και να τον αποκλείσουν, επίμονος πολιτικός, χωρίς εξάρσεις, χωρίς λαϊκισμούς. Ήταν εκεί, κόντρα στην Ιστορία, κόντρα στους Δυνατούς, κόντρα στους συσχετισμούς και τα προγνωστικά. Δεν έπαιξε εκ του ασφαλούς κι ήταν εκεί, στην πρώτη γραμμή, βαθιά δημοκράτης, σοβαρός και χιουμορίστας. Θα γραφτούν και θα ειπωθούν πολλά τις επόμενες μέρες για τον Γλαύκο Κληρίδη. Εγώ θα τον θυμάμαι πάντα στη φωτογραφία πιο κάτω. Είναι ένας ακομπλεξάριστος, ανθρώπινος και ερωτευμένος Κληρίδης. Βαθιά υπόκλιση στο μεγαλείο του.

Νικόλας Κυριάκου - Άλλη Όχθη Reloaded

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου