Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

20.11.13

Μηχανισμός ενίσχυσης των ευρωενωσιακών μονοπωλίων ο προϋπολογισμός της ΕΕ 2014 - 2020

( ενημερωτικά, από τα κυπριακά κόμματα το ΑΚΕΛ καταψήφισε τον πολυετή προϋπολογισμό της Ε.Ε, το ΔΗΣΥ υπερψήφισε εκτός Πιτσιλλίδη που απλά απουσίαζε, η ΕΔΕΚ ( Σοφοκλέους ) επίσης απουσίαζε και το ΔΗΚΟ με την Αντιγονάρα υπερψήφισε! σιγά να μην υπερψήφιζαν τα πριγκηπάτα! )



Το «Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2014 - 2020», τον προϋπολογισμό της ΕΕ για τα επόμενα 7 χρόνια, ενέκρινε χτες η πλειοψηφία της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
O συνολικός προϋπολογισμός της ΕΕ για τα επόμενα 7 χρόνια είναι περίπου 960 δισ. ευρώ και το μεγαλύτερο τμήμα των συγκεκριμένων κεφαλαίων θα κατευθυνθεί μέσω διάφορων προγραμμάτων για τη χρηματοδότηση των μονοπωλίων.
Ο προϋπολογισμός του 2014, που είναι ο πρώτος του νέου Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου, ανέρχεται σε 135,5 δισ. ευρώ, ποσό που είναι μειωμένο κατά 6,18% ή 8,9 δισ. ευρώ σε σχέση με τον προϋπολογισμό του 2013.
Η έγκριση του προϋπολογισμού, που αποτελεί προϊόν συμβιβασμού, προέκυψε μετά από δύο χρόνων παζάρια και αντιθέσεις μεταξύ των κυβερνήσεων των κρατών - μελών, οι οποίες διεκδικούσαν για λογαριασμό των εγχώριων αστικών τους τάξεων μεγαλύτερο κομμάτι από την «πίτα». Το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού το υπερψήφισαν 537 ευρωβουλευτές, 126 το καταψήφισαν, ενώ υπήρξαν και 19 αποχές. Τον προϋπολογισμό, υπερψήφισαν από κοινού οι ευρωβουλευτές των «σοσιαλδημοκρατικών» κομμάτων αλλά και του «Λαϊκού Κόμματος». Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ καταψήφισαν.
«Δεν είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι, αλλά έχουμε μία εν μέρει λύση για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης και τη δημοσιονομική προσαρμογή», δήλωσε ο Πολωνός επίτροπος Γιάνους Λεβαντόφσκι, μιλώντας για λογαριασμό της Κομισιόν. Εκ μέρους του Συμβουλίου της ΕΕ, ο Λιθουανός υπουργός Γιουταυκάς Λεσκεβίτσιους σημείωσε πως «ελπίζω ότι τώρα θα μπορέσουμε να περάσουμε από τα λόγια στις πράξεις για την εφαρμογή του πολυετούς προϋπολογισμού της ΕΕ».
Οι δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων, αντανακλούν ακριβώς τους οξυμένους ανταγωνισμούς που εκφράζονται μέσα στους κόλπους της λυκοσυμμαχίας, τόσο για την κατάρτιση του προϋπολογισμού όσο και για τη «διανομή» των κονδυλίων.
Γ. Τούσσας: Χρηματοδοτούν το κεφάλαιο, λεηλατούν το λαϊκό εισόδημα
«Το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2014 - 2020 που υπερψηφίστηκε σήμερα από το συνασπισμό των κομμάτων του κεφαλαίου αποτελεί μηχανισμό για την ενίσχυση των ευρωενωσιακών μονοπωλίων σε βάρος των λαϊκών αναγκών». Τα παραπάνω τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Τούσσας, παρεμβαίνοντας χτες στη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Τονίζοντας τις ευθύνες των ελληνικών κομμάτων του κεφαλαίου ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΛΑ.Ο.Σ. - ΔΡΑΣΗ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο στην εξαπάτηση και τον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε στην παρέμβασή του τα εξής:
«Η συμφωνία των πολιτικών εκπροσώπων του κεφαλαίου, Λαϊκό Κόμμα - Σοσιαλδημοκράτες - Φιλελεύθεροι - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΛΑ.Ο.Σ. - ΔΡΑΣΗ, για τον προϋπολογισμό της ΕΕ, το ονομαζόμενοΠολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2014 - 2020 (ΠΔΠ), ανοίγει το δρόμο για τη γρήγορη χρηματοδότηση των ευρωενωσιακών μονοπωλιακών ομίλων, μέσα από τη λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος.
Οι κεντρικές κατευθύνσεις του ΠΔΠ 2014 - 2020 είναι: Στοχευμένες επιδοτήσεις στο κεφάλαιο για επιχειρηματική δράση σε νέα πεδία υψηλής κερδοφορίας, όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η ψηφιακή αγορά, τα δίκτυα μεταφορών, ενέργειας και τηλεπικοινωνιών. Υποταγή της επιστημονικής έρευνας στις ανάγκες του κεφαλαίου με την ενίσχυση των "κέντρων αριστείας", την άμεση σύνδεση της εκπαίδευσης με τις μεγάλες καπιταλιστικές εταιρείες. Ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών της ΕΕ και της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητάς της ενάντια στους εργαζόμενους στα κράτη - μέλη της και στους λαούς των τρίτων χωρών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου