Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

29.11.13

Προς την εφημερίδα Χαραυγή

Με τους διάφορους που ασχολήθηκαν δεν θα ασχοληθώ. Εφόσον όμως το ζήτημα είναι ΚΑΙ δημοσιογραφικό, και εφόσον η εφημερίδα Χαραυγή καταδέχτηκε, με αφορμή την απόλυση του Μπογιόπουλου, να δημοσιεύσει συνέντευξη του πως τον λένε του Unfollow,όπου σύμφωνα με τον ίδιο, ο Ριζοσπάστης δεν είναι εφημερίδα αλλά είναι προσηλυτιστική πλατφόρμα, θεωρώ απαραίτητο εως ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΜΕΝΟ να δημοσιεύσει και την απάντηση του ίδιου του δημοσιογράφου. 

«Δεν προσφέρομαι»

Η Συντακτική Επιτροπή του «Ριζοσπάστη» παρέλαβε την Τρίτη 26/11/2013 και δημοσιεύει σήμερα το παρακάτω σημείωμα του Νίκου Μπογιόπουλου με ημερομηνία σύνταξης 14/11/2013:
«Με αφορμή τη λήξη της εργασιακής μου σχέσης με τον "Ριζοσπάστη", ειπώθηκαν και γράφτηκαν πολλά.
Ενημερώνω τους διαδοσίες - για να μην κουράζονται:
Πρώτον, δεν παραχώρησα ποτέ και σε κανέναν την άδεια να με "εκπροσωπεί" στις σχέσεις μου με το ΚΚΕ.
Δεύτερον, τους παραπέμπω στο άρθρο μου υπό τον τίτλο "Ακούστε, κύριοι", που δημοσιεύτηκε στον "Ριζοσπάστη", στις 6 Απρίλη 2013.
Τρίτον, όποιος από αυτούς που δεν άνοιξαν ποτέ το στόμα τους για τις χιλιάδες απολύσεις στο χώρο του Τύπου και για την επιβολή του καθεστώτος εργασιακής γαλέρας που βασιλεύει στα ΜΜΕ, τώρα αυτοαναγορεύεται "φίλος" μου, με μοναδικό σκοπό να επιτεθεί στο ΚΚΕ, μου προκαλεί κάτι μεταξύ αποστροφής και περιφρόνησης.
Εν κατακλείδι, ως μέλος του ΚΚΕ: Στον κάθε λογής συκοφάντη, που με ψιθυρολογίες πασχίζει να "δικαιώσει" την σαπίλα του. Που με διαστρεβλώσεις προσπαθεί να πουλήσει σαν "αλήθεια" το ψέμα του. Που διαπράττει την διατεταγμένη αλητεία να τροφοδοτεί δημοσιεύματα και συζητήσεις γύρω από το πρόσωπό μου, για να "λερώσει" ό,τι δεν φτάνει, του λέω:
Λάθος πρόσωπο διάλεξε. Λάθος άνθρωπο του υπέδειξαν. Να ψάξει αλλού. Δεν προσφέρομαι. Και ο λόγος είναι απλός: Είμαι κομμουνιστής, ηλίθιε!
Τελεία. Και παύλα.
Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ, 14/11/2013»


1 σχόλιο:

  1. δεν ξέρω ο Πιτσιρίκος αν θα σχολιασει το θεματάκι, με καινούριο τίτλο στη θέση του παλιού τίτλου " ο Μπογιόπουλος είναι κομμουνιστής, το ΚΚΕ είναι;"....μήπως να εβγαζε ενα αρθρο "ο Μπογιόπουλος δεν είναι ηλίθιος, μήπως εγώ είμαι;"...όσο για τις εξυπνοβλακείες του άλλου, του επαναστάτη με τα ρέιμπαν Χαραλαμπόπουλου τί να πει κανείς; Που δεν χρειαζοταν καν να ξερνά κατά του Ριζοσπάστη για να κατανοήσει κανείς πως προκειται περί ηλιθίου, πόσο μάλλον να ξερνα και να δημοσιεύεται στο κυπριακό κομματικό έντυπο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή