Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

7.11.13

Ωραία μέρα για να μοιράσουμε Ακάλυπτες Επιταγές προς εξόφληση των Ιστορικών μας χρεών.

Πολύ πριν μας κλείσουν τα μικρόφωνα, μας είχαν κλέψει τις λέξεις.

Πρότυπο μας, είναι το πεινασμένο παιδί που κλέβει ένα καρβέλι ψωμί για να φάει. Έτσι κι εμείς, σαν κλέφτες πρέπει να μπούμε, εκεί που γράφονται τα καινούρια πειραγμένα λεξικά των "εξεγέρσεων και των επαναστάσεων" και να πάρουμε πίσω αυτό που έγραψε η Ιστορία και δεν ξεγράφεται,  παρά μόνο βρίσκεται στην κατοχή των εμπόρων της νέας και ακίνδυνη νοηματοδότησης του πραγματικού.

Ψυχή Βαθιά!

Επέτειος της Οκτωβριανής Επανάστασης σήμερα! Ωραία μέρα για να μοιράσουμε Ακάλυπτες Επιταγές προς "εξόφληση" των Ιστορικών  χρεών μας.

Ωραία μέρα να πούμε τη στασιμότητα - εξέγερση, να πούμε την συνθηκολόγηση - ειρηνικό δρόμο, να πούμε τα ξένα συμφέροντα - δικά μας συμφέροντα, να πούμε ό,τι είναι να πούμε άδειοι από τις λέξεις, υπηρέτες ενός καθεστωτικού θεαματικού λόγου, δοσί-λογοι του πραγματικού.
2 σχόλια:

 1. [ΕΓΩ δηλώνω απλά Αριστερός!] λέει ο Άνευ σε σχόλιο (7 Νοεμβρίου 2013 - 1:16 π.μ., στην ανάρτηση: "Οι εξορκισμοί του Νέου Ελληνοκύπριου - Βραβείο "Σάπια Μπανάνα"") μάλλον είναι "ωραία" μέρα για τους αριστερούς του τόπου και όχι μόνο... αλλά την Οκτωβριανή Επανάσταση δεν την έκαναν απλά αριστεροί.

  Fristuti

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ούτε και μόνο Κομμουνιστές Fristuti!
   Και κρίνω ως αντιδεοντολογική και κατινίστικη την ενέργεια σου να αφήσεις αυτό το σχόλιο εδώ κι όχι (και) στην αντίστοιχη ανάρτηση της Disdaimonaς ή/και στο Blog μου στην ανάρτηση μου για την Οκτωβριανή Επανάσταση, μια και ούτως ή άλλως μπήκες εκεί κι άφησες σχόλια... Δεν καταλαβαίνω τι [ΣΕ] ενοχλεί (σ)το «απλά Αριστερός»... Μπορούμε να είμαι ΟΛΟΙ Κομμουνιστές κι από την άποψη της θεωρητική ιδεολογικής κατάρτισης [να ξέρουμε απ’ έξω κι ανακατωτά τον Μαρξ και τον Λένιν], αλλά και με τον τρόπο ζωής μας; Τι είναι αυτός ο ελιτισμός; Κι έχω την άποψη ότι οι πραγματικοί Κομμουνιστές είναι πάνω απ’ όλα διαλεκτικοί κι ανθρώπινοι [με τους γύρω τους και κυρίως με τους εν δυνάμει συνοδοιπόρους τους] κι όχι μονοκόμματοι και εριστικοί!

   Διαγραφή