Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

24.3.12

Εκσυγχρονισμός είναι να μας καίτε ζωντανούς





το ρεπορτάζ από την εφημερίδα Γνώμη :


Όχι δυο «πορτοκαλί χούλιγκανς» αλλά ολόκληρη ομάδα από είκοσι φανατικούς ΑΠΟΕΛίστες  επιχείρησαν να κάψουν χθες μετά το παιχνίδι [ΑΠΟΕΛ - Ομόνοια], τους 2 Ομονοιάτες φιλάθλους  μέσα στο αυτοκίνητο τους.
Φίλαθλος που μας προμήθευσε με φωτογραφικό υλικό, μας ανέφερε ότι οι οπαδοί της Ομόνοιας βρισκονταν στο όχημα στον αυτοκινητόδρομο όταν η ομάδα των Πορτοκαλί επιτέθηκαν.
Κτυπούσαν το όχημα, άλλοι ανέβηκαν στο καπώ και δεν άφηναν το όχημα να προχωρήσει. Αλλοι  έσπασαν τα τζάμια και έριξαν από το πίσω μέρος βόμβα μολότοφ. Ξέσπασε φωτιά και ενώ κινδύνευε άμεσα η ζωή των ανθρώπων, ΑΠΟΕΛίστες δεν τους άφηναν να βγουν έξω. Ηθελαν να τους κάψουν ζωντανούς!
Τελικά με την παρέμβαση διερχομένων, οι δυο φίλαθλοι βγήκαν έξω από το όχημα.
Οι λεγόμενοι φίλαθλοι του ΑΠΟΕΛ ωστόσο, δεν ξεδίψασαν τον φανατισμό τους. Συνέχισαν να κτυπούν τους Ομονοιάτες  που είχαν ήδη σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα από την εισπνοή καπνού!
Γλίτωσε στην κυριολεξία η ζωή τους, χάριν στην παρέμβαση των διερχομένων και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.
Ερωτηματικά εγείρονται για την Αστυνομία η οποία ακόμη δεν κατάφερε να εντοπίσει έστω και έναν από τους 20 ΑΠΟΕΛίστες χούλιγκανς!

Κάποιες δικές μου σκέψεις, με αφορμή ένα προχθεσινό διάλογο σε ιστολόγιο, σχετικά με τον εκφασισμό της κοινωνίας, ο οποίος εκκολάπτεται κατευθείαν από τα κόμματα της δεξιάς και η προσπάθεια της λεγόμενης "προοδευτικής δεξιάς" να συγκαλύπτει τα αδιέξοδα και τις ενοχές της, καθώς και την πολιτική της αποδεδειγμένη ΑΣΗΜΑΝΤΟΤΗΤΑ  κάτω από τον μανδύα των ευθυνών της Αριστεράς.
α. Κύριοι της "προοδευτικής δεξιάς". Υπάρχετε; Έχουμε την εντύπωση πως τα κόμματα σας, σας έχουν επιεικώς γραμμένους. Έχετε κάποια οντότητα ως "προοδευτικοί" της δεξιάς; Αν ναι, πως αυτή μεταφράζεται πρώτον ως πολιτική παρέμβαση και δεύτερο ως πολιτική αποτελεσματικότητα.
β. Κύριοι της "προοδευτικής δεξιάς". Ζητήσατε τις ψήφους ακόμη και αριστερών για την ενίσχυση των μετριοπαθών δυνάμεων του τόπου κατά τις βουλευτικές εκλογές! Μέχρι σήμερα τις ζητάτε για  την ανάδειξη του προέδρου του ΔΗΣΥ στο προεδρικό αξίωμα. Οι αριστεροί σας ρωτούν: Υπάρχετε; Που υπάρχετε; Για να ξέρουμε "που ακριβώς θα χαραμίσουμε την ψήφο"
γ. Κύριοι της "προοδευτικής δεξιάς". Γνωρίζετε μήπως τη λέξη ευθύνη; Για τους εαυτούς σας, λέω, την γνωρίζετε; Ή μήπως αρκείστε στα νομικά σας διπλώματα, επαφές, κοννέ, διασυνδέσεις όταν θα κρίνονται κάποιοι άλλοι; Γνωρίζουμε πως οι γνωματεύσεις σας είναι ακριβοπληρωμένες. Θα συμφωνούσατε να αναλάβει το Κράτος την έρευνα της υπόθεσης και να παραχωρήσετε εσείς τους νομικούς συμβούλους αφιλοκερδώς ή να πληρώσει το σωματείο του ΑΠΟΕΛ κάποιες εκατονταδες χιλιάδες για την έρευνα; Κύριε Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη; Τι λέτε εσείς επί του θέματος;...οι ομάδες ανήκουν στο δήμο Λευκωσίας.
δ. Κύριοι της "προοδευτικής δεξιάς". Μήπως σας έχει περάσει από το μυαλό πως από το 2010 αφότου ο Νίκος Αναστασιάδης έκανε την "πατριωτική" του στροφή στο κυπριακό, το κοινωνικό τοπίο άλλαξε άρδην; Έχετε καθόλου αντίληψη πως η κοινωνία έγινε μπατε σκύλλοι ακροδεξιοί αλέστε με την ανοχή και την προτροπή του εκσυγχρονιστικού κόμματος σας; Είστε με την εντύπωση πως οι κοινωνίες εκφασίζονται έτσι γιατί τους ανάδοξε να εκφασιστούν; Ή μήπως περιμένετε από μας, να χάψουμε τίποτα νερόβραστες ηθικολογικές δηλώσεις, δικές σας και των πολιτικών σας, για ξεπεσμό των ηθών, γενικώς και αορίστως!
ε. Κύριοι της "προοδευτικής δεξιάς". Τα κόμματα σας, οι πολιτικοί σας, οι αξίες τους, οι απόψεις τους, οι πολιτικές τους αρχές και μεθόδοι αποτελούν ΝΤΡΟΠΗ για τον τόπο μας! Ξαναγίνατε η τοπική μας ντροπή! Δεν γουστάρουμε να εκσυγχρονιστούμε ως κτήνη! Γιατί οι παρατάξεις σας, αγαπητοί της "προοδευτικής δεξιάς" δεν αποτελούνται απλά από συντηρητικούς, οστεοπορωμένους αστούληδες με ακριβά γούστα και δήθεν εξευγενισμένο περιεχόμενο. Η εποχή, σας έχει κατεβάσει ανηλεώς τα σώβρακα αγαπητοί! 
ζ. Δεν θέλουμε ΚΑΝΕΝΑ ΦΑΣΙΣΤΑ στο τόπο μας! Δεν είστε ευπρόσδεκτοι στον τόπο ΜΑΣ! Να πάρετε τες μανάδες που σας έσπειραν και να πάτε σε ένα νησί άλλο! Και εσείς φασισταριά και όσοι κάνουν μαζί σας τις πάπιες! Η ανοχή είναι συνενοχή. Κρίνεστε ως συνένοχοι αγαπητοί προοδευτικοί της δεξιάς. Σας φωνάζουμε εδώ και δύο χρόνια να αντιδράσετε και να πάρετε θέση. Μέχρι προσφάτως ανταλλαζατε φλογίτσες με τα καλά παιδιά ελαμάκια έξω από το προεδρικό, αιτιολογώντας τους εαυτούς σας με σοφιστίκε παπαριές του στυλ "μα δεν ενοχλησαν οι άνθρωποι, οκ, ήταν κάπως αστείο που περπατούσαν με στρατιωτικό βήμα"!!!
η. Ο αρχιφασίστας Αρχιεπίσκοπος Κύπρου που δεν τον φτάνει η νοητική καθυστέρηση στην οποία θέλει να οδηγήσει τον τόπο, αλλά εκανε και ιδεολογικές πλάτες στα παιδιά του ΕΛΑΜ με τις "κρυστάλλινες θέσεις", ξέρει πόσο υπεύθυνος είναι για το μίσος το οποίο παράγεται στη κοινωνία; Οι λοιποί αξιοπρεπείς πολιτικοί Ομήρου, Λιλλήκας, Κάρογιαν πάλι μόκκο θα κάνουν με καμιά δηλωσούλα;
θ. μην περιμένετε επιεική κρίση και αντιμετώπιση αγαπητοί της προοδευτικής δεξιάς. 
Καθότι προοδευτικοί και δεξιοί δεν ταιριάζουν ένι μορ! Ή το ένα ή το άλλο. Υποκριτικές μανούβρες πάπαλα! Να πάρετε ΠΟΛΙΤΙΚΗ και όχι Μανούβρικη και Ανώδυνη Θέση!
Ο φασισμός είναι δικό σας αυγουλάκι...

45 σχόλια:

  1. Όσο και να προσπαθείτε να αντιπαραβάλετε την χθεσινή παρολίγον φονική επίθεση από μερίδα χούλιγκαν του αποελ (χουλιγκαν που υπάρχουν σε όλες ανεξαιρέτως τις ομάδες και τις χώρες), δεν πρόκειται να τα καταφέρετε να διώξετε τις ενοχές από πάνω σας και από τον αγαπημένο σας για το μαρί. Ο Λαός δεν αποπροσανατολίζεται με τέτοια χιλιοεκτελεσμένα και γραφικά κόλπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι ο λαός δεν αποπροσανατολιζεται θέλω να ελπίζω!!!

    Ήρθες εδώ να αντιπαραβάλεις το Μαρί με μια φασιστική δολοφονική επιχείρηση δυο ανθρώπων γιατί είναι ομονοιάτες;!;!

    Περιμένω αγανακτισμένους πολιτες για το Μαρί να τοποθετηθούν κατα ποσον δέχονται αυτή την συγκριση και την αντιπαραβολή!

    Πε μας ανώνυμε ότι ήταν και πράξη δικαίου η εχθεσινή!!

    Η αποσταση του σχολίου σου από το κτήνος αδικεί τα κτήνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ανοχη εν συνενοχη το πρωτον.

    Το 2ον οι πραξεις τζιαι τα συνθηματα της πρωτοποριακης παραταξης βουτυρων φοιτητων εν κατι παραπανω που ανοχη.

    Πετε μου τωρα τι γυρεφκω εγιω (ή εσεις) να ξαναμιλησω (οϊ πως πολλομιλω :D) με δεξιο ανθρωπο για οτιδηποτε, που επανενωση ως οικονομικα/κοινωνικα θεματα. Τι κοινο εχω εγιω με τουντους ανθρωπους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επίσης προσκαλω και τους φανς της αγαπητής Ξένιας που σύγκρινε κάποτε την ΕΔΟΝ με το ΕΛΑΜ να τοποθετηθούν για τις προσωπικές της ανοχές στον φασισμόμεσω αυτών των συγκρίσεων!

    Εδω ούτε η άκρα αριστερά και οι αναρχικοί της κύπρου δεν προβαίνουν σε τέτοιου είδους ενέργειες εναντίον δηλωμένων φασιστών! Που θα μας έκαναν και χατήρι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ζεπ,

    υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. δεν τις ζητώ από το ελαμ. τις ζητώ από τον κυριο Γιωρκάτζη που εκαμε προεκλογική στο ΑΠΟΕΛ, τις ζητώ από τον Ιωνά, τις ζητώ από τον Νίκο και τις ζητώ από το ευρωκό τζαι την θέκλιτσα που τους αγαπά ούλλους!!! μα ουλλους!!!

    εννοείται ότι αυτές οι ευθυνες πρεπει να ζητηθούν γραπτώς και να απαιτηθεί και γραπτή απάντηση από τους πιο πάνω!

    δεν είναι περιπτωση χουλιγκανισμού η συγκεκριμένη.
    είναι καθαρή φασιστική δολοφονική απόπειρα!

    και δεν θα ξεμπερδεψουν με ζικ ζακ αυτή τη φορά.

    η υποθεση του σωματείου ΑΠΟΕΛ και των ελαμιτων πρεπει πλεον να απασχολήσει τη δικαιοσύνη σε ανωτερο επίπεδο, να μη σου πω και ευρωπαικό.

    επισης πρεπει να δημοσιοποιηθεί ευρέως στον διεθνή τύπο.

    όι εκσυγχρονισμούς οφκερους! συγκεκριμενες κατηγορίες και συγκεκριμενες ποινές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεις ποσα χρονια εσιει που ακουεται στα γηπεδα το συνθημα "να πεθανει ο Χριστοφιας"? Να μεν πω για τες σβαστικες τζιαι τα φασιστικα πανω. Ποιος εφκηκε να καταδικασει? Ποιος τους εστειλε στη δικαστικη? Ειδες καθολου τον πιπεροτζιεφαλο τον Ιωνα να διαμαρτυρηθει? Ακουσες κανενα που τους φιλους μας που σχολιαζουν δαμεσα να διαμαρτυρηθουν? Να πουν εγιω ενθα ξαναψηφισω ετσι κομμα που εστεγασε την υποκρισια τζιαι τους απογονους της εοκαβητα που κοσμουν τες κερκιδες του αποελ?

    Υποκρισια τζιαι φασισμος που τον πρωτο ως τον τελευταιο δεξιο σε τουντο τοπο.

    Αμα μιλουμε για συνυπευθυνους για τουντη κατασταση εντζιαι αναγκη να παμε μακρια. Σιουρα ουλλοι εχουμε που ενα γειτονα, συναδελφο, συγγενη κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για το σχόλιο του ανώνυμου: Αποπροσανατολιστικό, και μάταια, είναι το να αποσιωπάς το πολιτικό υπόβαθρο οπαδών συγκεκριμένης ομάδας που ντρόπιασαν παγκόσμια την Κύπρο και να παρουσιάζεις το νέο τους κατόρθωμα ως άσχετο με τις ιδεολογικές (και όχι απλά οπαδικές) τους πεποιθήσεις. Ντροπή σου:

    "Σάλος έχει προκληθεί στην Πολωνία από την κίνηση των οπαδών της κυπριακής ομάδας να αφήσουν κασκόλ μπροστά από τους φούρνους που γίνονταν οι κτηνωδίες των Ναζί.

    “Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, και για το πρώτο δεν είμαι σίγουρος”, είχε πει ο Άλμπερτ Άινσταϊν, έχοντας στο μυαλό του πράξεις σαν αυτή που έκαναν κάποιοι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ.

    Κατά την διάρκεια της επίσκεψης τους στην Πολωνία για την αναμέτρηση της ομάδας τους με την Βίσλα Κρακοβίας οπαδοί του ΑΠΟΕΛ επισκέφθηκαν το γνωστότερο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο και άφησαν ένα κασκόλ μπροστά από τους φούρνους, ως φόρο τιμής στους Ναζί.

    Μάλιστα οι συγκεκριμένοι φωτογράφισαν και κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο την κίνηση τους, ενώ ανέβασαν και βίντεο στο youtube το οποίο κατέβηκε αμέσως, αφού δέχθηκε πολλά προσβλητικά σχόλια.

    Στην Πολωνία ήδη οι αντιδράσεις διαδέχονται η μία την άλλη, ενώ αναμένεται και η θέση της κυπριακής ομάδας."
    http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=92072&catid=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ζεπ,

    εχουμε φίλους αποελιστες και δεν περιμένω από τον καθένα να παρει την κατασταση στα χέρια του ατομικά.

    το να δω οργανωμένη αντίδραση δε απο το σωματείο του τύπου "δεν σε ψηφίζουμε Νίκο γιατί συγκαλύπτεις τους φασίστες" ουτε αυτό το περιμενω.

    δεν με νοιάζει αν είναι το αποελ ή το θόι λακατάμειας!

    να σταματήσουν να μας περιπαίζουν ως αντι-ευρωπαιστές καθυστερημένους όταν οι ίδιοι πρεπει να πασιν να ζήσουν σε καμιάν έρημο να σφαχτουν μεταξύ τους!

    το περιστατικό που μας θυμίζει δαμέ ο Αντώνης πάλε εν προσφατο.

    τι με νοιαζει εμενα αν ήθελαν άλλοθι να φκουν που το αφκό τους και το άλλοθι είναι ο Χριστόφιας;

    τοσα χρόνια το άλλοθι ήταν το σφυροδρέπανο!

    αλλα βλέπεις εν τοσο αρρωστημενο το μυαλό τους που δεν μπορουν να ανεχτουν την αριστερα απτά διπλα τους...ως που ειχαν το ιδεατο σφυροδρεπανο ήταν πιο ήρεμοι...

    πρεπει να καταγγελθεί διεθνώς το σωματειο, καμμια συζήτηση για τουτον!

    έλεος! που εφτασαμε;; να ονομαζουν αυτη την πραξη "συνηθη χουλιγκανισμό και καθαρίσαμε";;;

    οι ευθυνες πρεπει να απαιτηθουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Φασισμος ηταν παντα το δεξι χερι του κεφαλαιου, ενα χερι που χρησιμοποιουσε σε περιοδους κρισης σε περιοδους που η ταξικη παλη οξυνοταν και δεν μπορουσε να αντιμετωπισει το εργατικο κινημα διαφορετικα. Γι αυτο οι επικλισεις σε δημοκρατες και φιλελευθερους αστους και αστικα δικαστηρια δεν ωφελουν.Αυτο που μπορει να σταματισει τον φασισμο ειναι η οργανωμενη απαντιση απο το εργατικο κινημαμα, Με πορειες και διαδηλωσεις με πολιτικα επηχειρηματα και συνδεση με τον ταξικο αγωνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τέλειες οι αναρτήσεις σου τελευταίως...

    Είπαμεν, οι αριστεροί εν μιάσματα, ότι τους κάμουμεν εν τζιαι λλία τους.
    Στο κάτω-κάτω εγλυτώσαν τους άλλοι αποελλίστες.

    Άρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προμηθέα, δεν επικαλούμαι την αστική δικαιοσύνη. Επικαλούμαι το δικαίωμα των κυπριων να διαχωρήσουν την θεση τους από το φασισταριό και να τους ρεζιλεψουν δημοσίως και διεθνώς. Διότι το ανοχή είναι συνενοχή ισχύει και για μας.

    για την ταξική εργατική αντίσταση φανταζομαι δεν περιμενεις να διαφωνώ. διότι η μη οργανωμένη απαντηση σε αυτό το περιστατικό, οπωσδηποτε το μονο που μπορει να φερει ως αποτελεσμα είναι κατι πολυ χειροτερο αυριο..

    οι εν λογω κύριοι αρχισαν από το να καταστρεφουν λαστιχα αυτοκινήτων...σημερα τα καίνε με τους ανθρωπους μέσα...

    αφορα αμεσα τα οργανωμενα συνολα της αριστερας η αντίδραση, του ακελ μη εξαιρουμενου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Νεο, ευχαριστώ.

    ε τους εσωσαν αποελιστες, μπραβο τους. ειπαμε οι αποελιστες είναι ζώα; αλοιμονο.

    ξερεις οτι την προεκλογική καμπανια του κομματος στις περασμενες βουλευτικές την είχε καμει δησυκος αποελίστας; και μαλιστα ήταν η καλύτερη.

    αυτό δεν απαλλασει κανενα όμως από την ευθυνη. όταν ενα συνολο γινεται αρρωστο, εχω ευθυνη να αποχωρώ και να το καταδικάζω.

    βεβαια, οπως ειπε ο Βορίδης, μονο οι αριστεροι κανουν κριτική και αυτοκριτικη δημοσια! οι δεξιοι δεν κανουν τετοιες ανοησίες! μιλούν παντα με πράξεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. εννοω την διαφημιστική καμπανια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ακούω προτάσεις για άλλα νησιά. Μια "αλλαγή περιβάλλοντος" μπορεί τζιαι να εν για καλόν. Η έρημος εν μου πολλοαρέσκει αλλά προκειμένου να "σφαχτούμεν μεταξύ μας", εν τζιαι παίζει πολλύν ρόλον.
    Αλλά έχω μιαν παράκλησην ρε κοπέλια. Τη "μάνα που με έσπειρεν" αν γίνεται να την αφήκω δακάτω. Παίζει να εν "συνένοχη" αλλά έφτασεν τζιαι εσύναξεν κάμποσα πουλερικά τζεικάτω στο Λυθροδόνταν τωρά που αφυπηρέτησεν τζιαι εν κρίμαν τα "ζώα"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο φασίζων φασισμός διεκδικεί από γέννημα θρέμμα το αιώνιο ανίατο της αστοχίας επιχειρημάτων και της δειλίας πράξεων. Αυτό θα πεί ένας νεκρικός μιασματικός αδιέξοδος ολοκληρωτισμός - να αναδιπλώνεσαι με άλλα λόγια με στο ιδεολογικό σου υπόβαθρο τόσο άσχετα που να αναπαράγεις εν τέλει το πιο βαθύ σου θεμέλειο σε ένα το ίδιο σχήμα. Η φασιστική πράξη ευδοκιμεί ως το φασίζον να είναι το πιο θεμελειακό της χαρακτηριστικό. Ο φασισμός δεν πράττει για ένα πρός αλλά ότι κάνει αναστέλλεται και αντανακλάται στον εαυτό του και χαρακτηρίζεται από τον ίδιο (τον φασισμό) ως φασισμό. Ακριβώς εδώ σε αυτό το σημείο ο φασισμός συναντά τον εαυτό του, μέσα δηλαδή στον ίδιο εσώκλειστο εαυτό του, που δεν βλέπει, που δεν ακούει, που δεν νιώθει, που δεν θεωρεί, που δεν πράττει αλλά κάνει αυτό που έχει ως στόχο δηλαδή την κατάργηση της ίδιας της ανθρώπινης όχι μόνο αξιοπρέπειας αλλά και φύσης. Αυτός ο εσώκλειστος ασφυκτικός και άστοχος αρνητισμός προς την έξοδο (πολιτική) διαφαίνεται στις πιο θεμελειακές τους πρακτικές, για να αναφέρω ένα και το πλέον γνωστό, τα στρατόπεδα συγκεντρώσεως, στην περίπτωσή μας; το καμμένο αυτοκίνητο. Η βία του να φράξουν την έξοδο των ανθρώπων ("ΑΠΟΕΛίστες δεν τους άφηναν να βγουν έξω. Ηθελαν να τους κάψουν ζωντανούς!") δεν είναι παρά η πιο οικειά τους αντιφύση. Δυστυχώς το μέγα πρόβλημα είναι ότι δεν κατανοούσαν ότι θα τους έκαναν κάρβουνο αλλά με την ανικανότητα του σκέπτεσθαι έβλεπαν και ζούσαν τον ίδιο τον φασισμό να μεγαλουργεί εντός του, φωτιά, στεγανό και κύκλος. Το ότι τελικά τους άνοιξαν και βγήκανε αποδυκνυεί το καθαρόαιμο φασισμό αφού μετά την έξοδο, η σωματική βία. Στους φασίστες αρέσουν τα γραφεία και ότι κλειστό, στενάχωρο και βρώμικο. Λυπάμαι γιατί χρόνο με το χρόνο διαφαίνεται το πραγματικό πρόσωπο της δεξιάς της Κύπρου γιατί είναι αδιαμφισβήτητο ότι ο φασισμός ευδοκιμεί σε κάτι τέτοια πολιτικά γραφεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φαντάζομαι τα ίδια ισχύουν τζιαι για τότες-τότε, μετά τον τελικό κυπέλλου με τον Απόλλωνα: http://hlithioagrino.blogspot.com/2011/05/idiots-rule.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γουφι το αλλα νησια αφορά τους φασιστες εν σε αφορά εσένα! Τζαι εν θεωρώ απαραιτητο ουτε χρήσιμο να επεκταθώ, νομίζω πως εν ξεκάθαρο στην αναρτηση για ποιους μιλώ. Από που κι ως που εθικτηκες εσύ;

    Το ότι υπαρχει θεμα συνενοχής υποτιθεται προοδευτικών ατόμων για την ελαφρότητα ή για την επιπολαιότητα με την οποια αντιμετωπίζουν τα πολιτικά ζητήματα, παλε εν το συζητώ!

    Υπαρχει μια βλακώδης αντιμετώπιση της σοβαρότητας της εξαρσης του εθνικισμού στην κύπρο, εσιει θκυο χρόνια που φωνάζουμε...στου κουφου την πορτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Χαμαλη τι ποιου κόμματος; για την προεκλογική καμπανια; του ακελ.

    εν τζαι εν κακό! ο ανθρωπος ήταν καλός στη δουλεια του τζαι αν τζαι δησυκός εκαμεν την καλύτερη διαφημιστική καμπάνια για το ακελ, ίσως την καλύτερη τα τελευταία χρόνια.

    εν που τους επανενωτικούς....εν νομίζω να ξαναπάει μαππα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @fristuti

    εξαιρετική περιγραφή, ευχαριστώ.

    δεν ξερω ποσο γνωρίζεις τα της κύπρου...συνήθως όταν συμβεί κάτι τετοιο το φορτωνουμε στην οργανωση του ΕΛΑΜ δηλαδή στην κυπριακή Χρυσή Αυγή.

    δυστυχώς υπαρχει σοβαρή πιθανότητα αυτή τη φορά να έχουμε να κάνουμε με μέλη ενος κοινοβουλευτικού κόμματος το οποιο κατά πασα πιθανότητα θα εκλέξει τον επόμενο προεδρο της δημοκρατίας.

    υπαρχει ενα ρευμα σ΄αυτό το κόμμα, εντονα φιλοΓριβικό, το οποίο ασκεί τελευταία σοβαρές πιέσεις για τη γενική πορεία της δεξιάς και στο κυπριακό, και το οποίο ευθαρσώς ξεκαθαρίζει πως θεωρεί ευγενές εργο να καθαρίσει την κύπρο από τους κομμουνιστες και τους τ/κ.

    δυστυχώς, αυτό που νομίζαμε όλοι, πως αυτή η ταση είχε απομονωθεί, δεν ισχύει.

    είναι ενα υπαρκτό και σοβαρότατο πια πρόβλημα, η δράση των Γριβικών στην Κύπρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αγρινέ,

    ευχαριστώ για την συμβολή σου στο διάλογο για το προβλημα με τους φασιστες...

    να το μεταβιβάσω στις οικογενειες των θυμάτων να αισθανθούν καλύτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δηλαδή το πρόβλημα υπάρχει ΜΟΝΟ όταν φασίστες προβαίνουν σε τέτοιες πράξεις. Όταν είναι άλλοου χρώματος χουλιγκάνια... δεν αφορά κανενός άλλου τις μανάδες τζιαι τζυρούδες.

    Να δούμε αν η πρόσφατη σύλληψη υϊού πρωτοκλασάτου στελέχους θα οδηγήσει και σε κατηγορίες... τζιαι ξαναμιλούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αγρινέ γιατί κατεβάζεις το επίπεδο; Φατσάρω σου για ηλίθια; Ειπα πως αν ενας αριστερός καψει καποιον εν οκ;!;!

    Όπως παεις εν να μας πεις να απαγορευτουν τζαι οι αναρχικες ομάδες γιατί εν θιασωτες της βίας!!!

    Λυπούμαι, αλλα αν θελεις να μιλούμε με πολιτικά επιχειρήματα να μιλούμε με πολιτικά επιχειρήματα!

    Εν τραγικό να ερκεσαι δαμέ να εξομοιώνεις το ακελ με τους γριβικούς!!

    Έχουμε να καμουμε με ατομική περίπτωση δαμέ αγρινε;; Ενος ατομου;;; ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΤΟΜΙΚΗ και εμείς την χρησιμοποιουμε για να φκαλουμεν γενικά συμπερασματα;;

    Ποτε ήταν που εβασανίσαν τον 18χρονο στο στρατό; Ποιοι ήταν; Εν ήταν ατομα της ιδιας οργανωσης και κατευθυνσης με τους συγκεκριμένους αραγε;;

    Ερκεσαι δαμε να μου πεις για γιουδες του ενος τζαι γιουδες του άλλου;;;

    Σορυ, το σχολιο σου εν εμμονικά εκτός θεματος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ωραία, να προσπεράσουμε την ατομική περίπτωση.

    Το Μάη του 11 όμως είχαμε ομαδικές -οπαδικές -πράξεις βίας.

    Η επιλεκτική ανάγνωση προς τι;

    Ούτε καν για ΑΚΕΛ δεν είπα, εννοούσα ξεκάθαρα τα Ομονοιάτικα. Εκείνες οι συμπειφορές δεν φασιστοφέρνουν; Ή ήταν επαναστατικές;

    Απλά ερώτησα αν για αυτές τις πράξεις ισχύει η ίδια κριτική. Απλό το ερώτημα, νόμιζα πως απλή θα ήταν και η απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ποιον ρωτάς; Εμένα; Είσαι σιγουρος ότι ρωτάς εμένα; Γραφω στο μπλογκ σχεδόν τρία χρόνια!
    Είσαι σιγουρος ότι εχεις απορία για τις δικές μου απόψεις;

    ακόμα προχτές εκαμα επίθεση σε άτομο το οποίο εκυκλοφορουσεν στο διαδίκτυο ως ακελικός γιατί "ενοχλούσε" με μηνυματα κάποιον δεξιόν τζαι ονομασα τη σταση του τραμπουκικη τζαι φασιστική!!

    Όι εν εχω επιλεκτική κρίση για τον τραμπουκισμό!

    Δαμε όμως εχουμε να καμουμε με οργανωμένη βία!!!

    Εν υπαρχει κανενας χωρος πολιτικός στην κύπρο που εντασσεται στην αριστερα, που το κέντρο ως την ακρα, που να ασκει οργανωμένη φασιστική βία!!

    Υπαρχει όμως σαφεσταση διασύνδεση πλεον του ΔΗΣΥ με τουτες τες ομάδες!!

    Κατα ποδας με το αδελφό κόμμα του Σαμαρά!! Ε τι πρεπει να καμουμε; Να μιλούμε για "τη νουσιμη δεξιά του 2004;" Εν υπαρχει φίλε μου! Και οι δησυκοι που εν νουσιμοι λογικα πρεπει να εχουν σοβαρό προβλημα με τον χωρο τους σημερα!

    Αλλα αν εμφανιστεί εστω ατομική περιπτωση αριστερου ο οποιος δρα φασιστικά, εννοείται πως η κριτική θα είναι το ιδιο τζαι πιο εντονη!!

    Τουτον εν θα μας τυφλωσει όμως για το τι σημαινει ατομικη τζαι συλλογική περιπτωση ευθυνης!

    Το αν αναπτυσσονται τασεις χουλιγκανισμου δε στην Ομονοια, να το καταπολεμισει τζαι το κόμμα τζαι το σωματείο!!

    Εν θα λαλω όμως οτι, τον 18χρονο εβασανισαν τον για "ατομικούς λογους", ουτε ότι τους θκυο ηθελαν να τους καψουν παλε για "ατομικούς λογους".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. "...Υπαρχει όμως σαφεσταση διασύνδεση πλεον του ΔΗΣΥ με τουτες τες ομάδες!!"

    Όχι, δεν είναι τωρινή διασύνδεση, υπήρχε εδώ και δεκαετίες.

    Αν υπάρχει νέα εμφάνιση φαινομένων οργανωμένης, ομαδικής βίας τα τελαυταία χρόνια... τζιαι μάλιστα με πολιτικό υπόβαθρο... αυτή αφορά την Ομονοιάκκα. Φαινόμενο που κινείται από τον επιστημονικό υλισμό ως τον ψευδοαναρχισμό.

    Τζείνο που πραγματικά σε απασχολεί όμως Δις, κατά την άποψη μου πάντα, είναι η πιθανή προσέλκυση ψήφων από το Νίκαρο με κάλυψη την "προοδευτικότητα". Μεν έχεις έγνοια. Η προοδευτικότητα εψόφησεε σε όλους τους χώρους, ζαβρά τζιαι δεξιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Να σε ενημερώσω κιόλας, για να καταλαβεις ότι δεν τοποθετουμαι έτσι τυχαία, οτι εγω προσωπικα ελαβα προειδοποιηση από οργανωμενους οπαδους, μελη του ΔΗΣΥ, από τα μεσα μέλη, αυτους που καταμετρουν ψηφους στις εκλογες, που ανταλλασουν επισκεψεις με τον Νίκο κ.λ.π, να τους δειξω τα μελη της οικογένειας μου, γιατί δεν μου εγγυουνται τίποτε....απλα λογω γνωριμίας, να μου καμουν το χατήρι να μεν χτυπήσουν....

    οι ανθρωποι εν πεπεισμένοι πως κάμνουν εθνικό εργο!! μιλώ για την ταση η οποία προωθεί αυτή την στιγμή την Θεοχάρους μεσα στον συναγερμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Η Θεοχάρους επήρε τα ανταλλάγματα της τζιαι "έκαμεν τζιαι το καθήκον της" απέναντι σε αυτούς τους κύκλους... τζιαι άρκεψε τα μάτσα-μούτσιου με το Νίκαρο.

    Τωρά γυρεύκουνται αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Άτε να καταλάβει τούτος ότι πρωτίστως το θέμαν δαμέ ένναιν ο φασισμός αλλά τζιείνοι που τον προωθούν τζιαί τζιείνοι που τον ανέχονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Λυπουμαι Αγρινέ, την εχω γραμμενη στα παλια μου παπουτσια την επιθυμία του οποιουδηποτε να διαρρευσει προς τον Νίκο!

    Ήμουν από παντα ακραία αναίσθητη με το τι θελει να καμει ο καθενας τον εγκεφαλο του! Ουτε εχω την ψευδαισθηση ή τη διαθεση να σωσω τον κόσμο!

    Οτι λέω αφορα αυστηρα τις προσωπικές μου απαιτήσεις για τον δικό μου προσωπικό κόσμο/μυαλο/ηθος τζαι κανενα αλλο!

    Εμεγάλωσα όπως εξαναείπα σε κομμουνιστική οικογένεια. Εμαθα πως είναι αναφαιρετο μου δικαίωμα να μεν υποτασσομαι τζαι να παλεφκω στη βαση του δικού μου καθαρά μυαλού.

    Αντικειμενικά μιλώντας οι διαρροες προς τον Νίκο, αν υπαρχουν εν ενα θέμα ανευ πολιτικής σημασίας για να ασχοληθεί ο οποιοσδηποτε. Διότι θα μιλούμε για ατομα πολιτικώς αχρηστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Εξαλλου ουδεποτε εδήλωσα πως εγώ θα ψηφίσω τον υποψήφιο της αριστεράς Αγρινέ! Αν εχω μιαν απαιτηση από τους "νουσιμους του 2004" της επανενωσης έχω δέκα σημερα απο τους αριστερους!

    εδιευκρινησα και στο μπλογκ σου πως εν θα καμω πολιτικαντισμό για λόγους προεδρολογίας! το μειζων ζητημα σήμερα είναι η οικονομία.

    το ζητημα του φασισμου, ελπιζα, πως θα μεινει καθαρό, στους χωρους της αριστερας αγρινέ, τζαι εν θα εκαμναμεν τζαι για το αποελ-ομονοια προεδρολογίες!

    εν υπαρχει συζήτηση όταν μιλούμε για τους γριβικούς τζαι τους ελαμίτες! τελία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Το ζητημα Χαμαλη για την αριστερα σημερα είναι να παλεψει τον φασισμο σε θκυο του μορφές.

    Τζαι στη μορφή του γριβισμου τζαι στην μορφή των πατριωτών αντικαπιταλιστών που φλερταρουν με τον εθνοσοσιαλισμό!

    Ναι σαφεστατα το ζητημα εννεν ο φασισμος μονος του, αλλα ο φασισμός ως φυσική συνεχεια της δεξιάς!

    Εν θα το παιρνω αλλου το θέμα, αρνουμαι! Ο γιος, του γιου, της κόρης....η ομονοια τζαι το αποελ!

    δαμε εχουμε να καμουμε με καθαρή "καταχρηση" του κοινωνικού χώρου ως άλλοθι τζαι χωρο προσβασης οργανωμενων φασιστικων επιθέσεων.

    εν θα μιλώ για χουλιγκανισμό του ποδοσφαίρου. λυπουμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Το δησυ εν συνδεδεμεο με τουτους που εδεραν τους ομονιατες ο αναστασιαδης μεταλλασετε και εφορησεν φουστανελες ,το μαην του 11 ελαλουσαν του ενας στεφανος τζαι ενας ευαγορου οτι εκφραζει τουρκικες θεσει, τωρα παλε αρκεψετε οτι εν ενδοτικος τζαι θελει χαλαρην ομοσπονδοιαν κλπ κλπ κλπ

    Ετο γυρεφκετε δικαιολογιες για να υποστηριξετε ξανα το κομμαν σας που εψηφισεν οχι στο σχεδιον που επανενων την κυπρον τζαι οτι λουβαναν κοψει ο κολος σας λαλειτε.

    xwrikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. η γνωμη ειναι η πιο φασιστικη εφημεριδα της κυπρου.προωθει την βια και κομματικοποιει το ποδοσφαιρο.αντι ο ρουσφετ προεδρος του ακελ να κατηγορει τον τσουρουλλη οτι δεν μπαινει στο μυαλο του ας δει την σταλινικη του εφημεριδα που κατηγορει τον κυπριακο λαο για διχοτομικες τασεις,που τασσετε εναντια σε λυση δυο κρατων και που παραδεχεται οτι εξυπηρετει την τουρκικη εθνικιστικη προπαγανδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. εξυπνήσαν τα κουπεπια τζαι τυλίουνται με ελληνικές σημαίες τωρά;

    οι καλαμαράες εν με κραμπίν που τα κάμνουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Disdemona sxoliases kai pos ta gegonota meta ti liksi tou persinou kipellou pou to pire i omonoia otan ekatontades opadoi tis dokimasan na kapsoun thamones kai idioktites sto kentro skaraveos sti levkosia epidi en gnostoi apoelistes...

    Perimeno tin apantisi sou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. όταν λες εκατοντάδες οπαδοί εννοείς περίπου πεντακόσιοι οι οποίοι έβαζαν τις μολοτωφ στις κοιλιές των πελατών του σκαραβαίου σύμφωνα με το πιο κάτω, το οποίο αγαπητέ ανώνυμε κάτι...ετσι μια μαγική προαίσθηση μου λεει ότι το μπορεί να το εγραψες και εσύ;...

    από την οφσάιτ:

    http://offsite.com.cy/blog/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%BD%CF%8E%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%84%CF%81%CF%8C%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CF%80/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Σε ρωτω γιατί το επίσημο ρεπορταζ μιλά για πενήντα ομονοιατες που εμπηκαν μεσα στο σκαραβαίο τζαι τα εκάμαν λίμπα...

    όι εν είμαι υπερ του χουλιγκανισμου καμιάς ομαδας.

    αλλον ο νεοναζισμος. εν αφορα τες ομαδες η Νεκροκεφαλή των Ες Ες.

    οι ομονοιατες εν εχουν φασιστικά συμβολα. εχουν πολιτικά συμβολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Pompa....

    Skotonno tsie exo pano mou svastika en kako... En anaviosi tou nazismou...

    Skotonno tsie exo pano mou ton Che en mia xara.... En politiki praksi...

    Meine sto blogarisma dioti me tes proesthiseis en eshis mellon...

    S.

    ps. Se rotisa an sxoliases kai pos? Den apantises diladi sto erotima mou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Episeis...

    Amfisviteis mia katathesi avtopti martira gia tin ipothesi ston Skaraveo kai dexese tis katatheseis avtopton martiron sto episodio sto kikliko komvo...

    Sanna ttsie to ena me to allo den sinadoun sta plesia tis amerolipsias soy?

    Touton en meta pou eida tin parapompi sou stin offsite pou... Eipamen... Stick to blogging... Magikes diesthiseis en sou fkainoun..

    S.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Anameno akoma tin apantisi sou stis dyo mou kataxoriseis... Filika panta

    S.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ξερεις πληττω να λεμε ιστοριες χωρίς νοημα!

    πε μου ενα περιστατικό δολοφονικής αποπειρας με το εμβλημα του Τσε!!! ενα!!

    επισης, αν για σενα ο Τσε τζαι ο Χίτλερ εν ισα πραματα...παλε εν θα καμω καμμια κουβεντα μαζί σου...εκαμαμεν τες εκατον φορες τουντες κουβεντες...

    επισης, αλλον 500 ατομα που εκαφκαν τες τζιοιλες του κοσμου με μολοτωφ - ελεος αρρωστημενη φαντασια - τζαι αλλον 50 τραμπουκκοι ανεγκεφαλοι οπαδοι της κακιας ωρας που εν με την ομονοια!

    να πασιν εσσω τους! αλλα τα σκατοψυχα τα φασιστομουτρα να μεν ερκεσαι δαμε να μου τα πασαρισκεις ΣΑΝ ΘΥΜΑΤΑ ΤΖΑΙ ΠΟΥΠΑΝΩ!!!

    ατε, γιατί αν δεν ξιλιφτειτε που ουλλον τον κόσμο, ΠΟΥ ΟΥΛΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, άσπρη μερα δεν θα δει κανενας τοπος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Telika eisaste pio fasistes kai apo tous fasistes... O eksigxronismos o dikos sou enna skotoseis tous sinanthropous sou... Den diafereis se tipote pou tsinous pou san fasistria apokaleis fasistes....

    Telika polla krima o Che... Ekatantise simaia merikon aristeron fasiston...

    S.

    Ante yia... O dialogos sou en monologos... Oti theleis fkalleis pros ta ekso tsie oxironnese piso pou to administrating tou blog... Annen toutoi i aristera pou Ekprosopeis, na tin vraso...

    Ate isixase... En tha mathoun polloi oti eisai tsie si ena fasistomoutro... Kataferneis na to xoseis... Tsie tsinoi pou se parakolouthoun (anef-orion klp) enton idio nou pou koulliantirizoun...

    Fanatismos Pu paei me ta shillia... Kriman tsie eseis alla tsie meis pou girizete metaksi mas....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Sanna tsie ksixases dio kataxoriseis mou eis apantisi tis televteas sou kataxoriseis 9:49 AM?

    Kati yia ton Xitler pou ithele na skotosi toys evreous (epidi etheoren tous ipevthinous yia ta kaka tis Germanias) tsie sena pou thelis na pethanoun osoi en enantion sou (epidi theoreis tous ipevthinous yia ta kaka pou ivres)?

    Tsie yia to agno tou Che pou to epodopatisete?

    S.

    ΑπάντησηΔιαγραφή