Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

20.1.12

Σε επίπεδο επιχείρησης η παγοποίηση μισθών - ΑΤΑ

Σε επίπεδο επιχείρησης η παγοποίηση μισθών - ΑΤΑ

ΑΝΤΩΝΙΑ ΛΑΜΠΡΑΚΗ

ΧΩΡΙΣ να ανακοινωθεί αποτέλεσμα διακόπηκε η χθεσινή διαβούλευση μεταξύ της ηγεσίας της ΟΕΒ με την ηγεσία των συντεχνιών, ΣΕΚ και ΠΕΟ. Οι κοινωνικοί εταίροι έδωσαν ραντεβού για νέα συνάντηση εντός των προσεχών ημερών, χωρίς όμως να έχει καθοριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία. Μετά από δύο και πλέον ώρες συζήτησης, οι κοινωνικοί εταίροι εξήλθαν του κτηρίου της ΟΕΒ κρατώντας κλειστά τα χαρτιά τους ως προς την πορεία της διαβούλευσης. Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η διαβούλευση είναι σε κρίσιμο σημείο και οι κοινωνικοί εταίροι κρίνουν ότι μεσούσης της διαπραγμάτευσης είναι προτιμότερη η αποφυγή δημοσιοποίησης των όποιων θέσεων και αντιθέσεων.

Το γεγονός, όμως, ότι αποφασίστηκε η συνέχιση του διαλόγου ερμηνεύεται ως ένδειξη ύπαρξης πεδίου για κατάληξη σε συναινετικές ρυθμίσεις επί των προτάσεων της ΟΕΒ, που στοχεύουν σε συρρίκνωση του εργατικού κόστους σε προβληματικές επιχειρήσεις κλάδων, που αντιμετωπίζουν αυξημένα προβλήματα λόγω της οικονομικής κρίσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να συμφωνείται τα πράγματα να μεταφέρονται σε επίπεδο επιχείρησης, όπου εκεί θα εξετάζεται κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Γενικότερα υποδείχθηκε από τις συντεχνίες στους εργοδότες ότι μπορούν να υποβάλουν αιτήματα κατά την ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων πολλές από τις οποίες λήγουν μέσα στο έτος. Υπενθυμίζεται ότι στο τραπέζι η ΟΕΒ κατέθεσε πακέτο προτάσεων για πάγωμα της ΑΤΑ και των μισθολογικών αυξήσεων για δύο χρόνια, 2012-2013, προσωρινή αναστολή της εργοδοτικής εισφοράς στο ταμείο προνοίας, μείωση της υπερωριακής αποζημίωσης από 1:2 στο 1:1 Επιπλέον, η ΟΕΒ κατέθεσε πρόταση για επέκταση του ωραρίου εργασίας προτείνοντας επιστροφή στο 40ωρο από το 38ωρο. Η πρόταση της ΟΕΒ για επαναδιαπραγμάτευση όρων εργασίας αφορά στις συλλογικές συμβάσεις που καλύπτουν χιλιάδες εργαζόμενους, οι οποίοι εργοδοτούνται στους κλάδους της μεταλλουργικής βιομηχανίας, της ξυλουργικής και της οικοδομικής, των εισαγωγέων οχημάτων, των τυπογραφείων και των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων.

Φιλελεύθερος

..................

σχόλια Παρατηρητηρίου

1. Να υποθέσουμε ότι αυτό είναι η αρχή του τέλους των κλαδικών συμβάσεων και την μετάβαση της διαπραγμάτευσης στο επίπεδο επιχείρησης;
2. Και τι σημαίνει κατά επιχείρηση και αυτές που έχουν πρόβλημα; Θα ανοίξουν τα λογιστικά βιβλία τους οι εταιρείες σε εκπρόσωπους των εργαζομένων;
3. Και πιο σημαντικό με την επάνοδο της κερδοφορίας οι εταιρείες θα δίνουν στους εργαζόμενους τους μέρος από τα κέρδη τους όπως κάνουν τώρα με τις ζημιές;


πηγή : Παρατηρητήριο

4 σχόλια:

  1. '' στους κλάδους της μεταλλουργικής βιομηχανίας, της ξυλουργικής και της οικοδομικής, των εισαγωγέων οχημάτων, των τυπογραφείων και των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων.''

    Μπορούν να απεργήσουν οι παραπάνω ή το απαγορεύει ο Νέος και άλλοι 'σύντροφοι' γιατι θα παραλύσουν εκβιαστηκά την κοινωνία κρατώντας την όμηρη; (γιατί θα παραλύσει για τα καλα η κοινωνία με αυτούς απεργούς)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τι να σου πω...εν τζαι φταίει ο Νεος εννε; απλά καποιοι σύντροφοι αισθάνονται ανετα να προβαλλουν καποιες θέσεις οποτε εικάζω πως υπάρχουν τουλαχιστον καποιες βεβαιώσεις ότι εν καλυμένοι να παίρνουν τουτες τες θέσεις. εν τζαι εν να περιπαιζούμαστεν.

    δε το τζαι τουτον

    http://paratiritirioergasias.blogspot.com/2012/01/blog-post_5935.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ενδεχόμενο, ας πούμε, το δημοσίευμα να μεν ανταποκρίνεται ή να στηρίζεται σε πληροφόρηση που την ΟΕΒ παίζει καθόλου; δεδομένου του εμπάργκο δηλώσεων που εφαρμόζουν τα Συνδικάτα εν εν καλύτερα, πριν να εξαχθούν συμπεράσματα να δούμε την εικόνα; εν σωστή τακτική τούτη; εν εννοώ την είδηση, στα σχόλια αναφέρομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η δουλειά μας εν εν να εκθέτουμεν τα συνδικάτα. Η δουλειά μας εν να τα στηρίζουμε. Τον τρόπο που λειτουργούν τα ΜΜΕ τζαι το Κεφάλαιο αναφορικά με την πληροφόρηση εμαθαμεν τον ποξω τζαι ανακατωτά.

    τελευταία εμάθαμεν πως τζαι εκτός του κεφαλαίου, οι τακτικές της κενής προπαγάνδας εν αποτελεσματικές γενικότερα..

    εν ειμαστε δαμέ για να κατσιαρίζουμεν. είμαστε με την εργατική ταξη τζαι σε καθε αγώνα της θα είμαστε διπλα. τζαι η καθε μας αγωνία εν με σύνεση που φκαίνει προς τα έξω.

    υπαρχει λογος. εν το νεο μου μοτο! καμια τσιχλόφουσκα ούτε σοσιαλδημοκρατική ούτε σκετα δημοκρατική με χρώμα αντεθνικιστικό δεν θα νικήσει ποττέ τον μαρξισμό τζαι το προλεταριάτο. ΚΑΜΜΙΑ.

    αυτή είναι η απαντηση μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή