Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

23.1.12

Όποιος μιλά για Τάξεις είναι Φασίστας και πρέπει να διώκεται με όλους τους τρόπους.

Οι φίλοι ΑΚΕΛιστες ξερουν καλά τι πάει να πει αντι-κομμουνιστική υστερία. Την βίωσαν κατα την περίοδο της έκρηξης στο Μαρί και ακόμα την βιώνουν. Αυτό που ίσως δεν ξέρουν ή κανουν πως δεν ξέρουν είναι πως εκτός από "πολιτικά Μαρί" υπάρχουν και "ταξικά Μαρί".

Είναι καλά να το λαμβάνουν υπόψιν όταν κανουν ΣΗΜΕΡΑ αντι-κκε προπαγάνδα. Όχι τιποτ΄αλλο αλλά να ξέρουμε και το βαθμό μιας ενδεχόμενης αχαριστίας όταν αυτος που καταδιώκεται δεν είμαστε εμείς!

"Αντισταλινισμός"

ΚΚΕ ΜΑΤ νεοναζι, ολα τα καθαρματα δουλευουνε μαζι !
από (Α) 15:55, Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

το ΚΚE περιφρουρει τη κυβερνηση και προστατευει τη βουλη.
Αυτο που γινεται στο συνταγμα ειναι η μεγαλυτερη αλητεια που εχει συμβει απο τη πτωση της Χουντας. μελη του ΚΚΕ σε ρολο ματ να δερνουν και να χτυπουν μαζικα αναρχικους συντροφους αναλαμβανοντας τον ρολο της αστυνομιας και με νταβατζιλιδικο τροπο διωχνουν οσους δεν ειναι στη πλευρα τους απο το συνταγμα και δεν αναφερομαι μονο σε αναρχικους.
Τελικα το ΚΚΕ εκανε οτι θα ειθελε να κανει η Χρυση Αυγη.Προστατευει τη κυριαρχια της βρωμικης κοινοβουλευτικης "δημοκρατιας". Αναλαμβανει ρολο υπερασπιστη της κυβερνησης προκειμενου να νομοθετησει χωρις την πιεση του οργισμενου κοσμου τον αφανισμο μας. Ειμαι σιγουρος οτι θα ακολουθησουν τα συγχαρητηρια της κηβερνησης προς το φασιστικο ΚΚΕ μαζι με αυτα του συνιδεολογου τους Καρατζαφερη.

Σημερα το ΚΚΕ καταφερε αυτο που δεν εχει καταφερει η κυβερνηση με τα ματ της σε εναν χρονο.Καταφερε να χτυπησει,να συλλαβει και να διωξει τον οργισμενο κοσμο απο το συνταγμα.
Αξιος ο ρολος του φασιστομαγαζου του Περισσου και απο εδω και περα καθε κνιτης και μελος του ΚΚΕ θα πρεπει να αντιμετοπιζεται σαν αυτο που ειναι σαν μπατσος της κυβερνησης και του κρατους.Σαν φασιστας του χειροτερου ειδους.

θα λαβετε αυτο που σας αξιζει,διαλεξατε πλευρα διπλα στη κυριαρχια του συστηματος και σαν τετοιοι θα αντιμετοπιζεστε απο εδω και περα.
Θελετε εμφυλιο; Θα τον εχετε "κομμουνιστικα" σκυλια του κρατους!


Το πιο πάνω δημοσιεύτηκε στο Indymedia και είναι ένα από τα κείμενα στα οποία παραπέμπει το Δίκτυο για την Περιεκτική Δημοκρατία, το οποίο βρίσκεται το ίδιο υπό επίθεση, όπως βρισκόμαστε κι εμείς και οποιοσδήποτε τόλμησε, για εύλογους και προφανείς λόγους, να το υπερασπιστεί. Είναι ένα από δεκάδες παρόμοια κείμενα εκείνων των ημερών. Είδα προσωπικά πολλά μηνύματα στο twitter και σε ιστολόγια τα οποία παρότρυναν ευθέως σε πράξεις βίας κατά οπαδών του ΚΚΕ, επίχαιραν με αυτή, ή την νομιμοποιούσαν "θεωρητικά."

Αυτό για ορισμένους ονομάζεται "αντισταλινισμός": η ισοπεδωτική αντίληψη του άλλου ως εχθρού• η στρέβλωση της στοιχειώδους πραγματικότητας (το ΚΚΕ εμπόδισε την επανάσταση που έπρεπε να γίνει οπωσδήποτε στις 20 Οκτώβρη που βρέθηκε στο Σύνταγμα το ΠΑΜΕ --πριν ήταν ζέστες και μετά κρύο και δεν βόλευε-- το ΚΚΕ εμπόδισε την επανάληψη εκείνων των ωραίων καταστάσεων τρομοκράτησης απ' την μολοτοφόρα κουκούλα του κάθε παππού ή μαθήτριας που πήγε να διαδηλώσει που είδαμε όταν "ο χώρος" δρούσε ανενόχλητος τον Ιούνη, και που ήταν άκρως επαναστατικές και υπέρ του λαού, το ΚΚΕ "υπερασπίζεται την κυβέρνηση")• η αγελαία συμπεριφορά• το νοητικό κλίμα ομάδας αμερικάνικου φούτμπολ στα αποδυτήρια στο ημίχρονο ή μετεφήβων που στέλνονται στο Αφγανιστάν• η απίσχνανση της πραγματικότητας σε άσπρο και μαύρο, καλούς και κακούς. Και τα ορθογραφικά λάθη.

Έχοντας βρεθεί χωρίς "ακτιβιστική" δουλειά μετά τα τέλη Οκτώβρη, όταν και άρχισε η απεργία στη Χαλυβουργία, διάφοροι αργόσχολοι "παράγοντες" του διαδικτύου βρήκαν την ευκαιρία να αρπαχτούν από την αρθρογραφία του Φωτόπουλου για να ξαναξεκινήσουν τον "ιερό" τους αγώνα κατά του "σταλινισμού." Σταλινισμός είναι, για τους φερέλπιδες αυτούς πολιτικούς του πληκτρολογίου, ό,τι δεν αποπνέει υποταγή της σκέψης στο ένστικτο (="ελευθερία")• ό,τι δεν επιτρέπει το χυδαία προπαγανδιστικό τσουβάλιασμα και τον νοητικό αχταρμά (="ελεύθερη διακίνηση ιδεών")• ό,τι ανθίσταται τον υφέρποντα ή όχι και τόσο υφέρποντα ματσισμό, σεξισμό, ομοφοβία, θανατολαγνεία, και γενικώς Clockwork Orange ατμόσφαιρα στην οποία αισθάνονται άνετα οι μετέφηβοι (="λαϊκό χιούμορ").

Σε πείσμα αυτού του "αντισταλινισμού", οι "σταλινικοί" αρνούνται να τσουβαλιάσουν τον αντιεξουσιαστικό χώρο, να δουν όλους τους αυτοαποκαλούμενους αντιεξουσιαστές ως εξίσου αμόρφωτους και αήθεις, να αποπέμψουν τον αντικρατικό χαρακτήρα του μαρξισμού-λενινισμού, την κριτική του κράτους στον ρόλο του ως οργάνου εξουσίας της εκμεταλλεύτριας τάξης, και την συνεισφορά στην κριτική διαμόρφωση της μαρξιστικής σκέψης του προεπαναστατικού αναρχισμού και του ταξικά ενσυνείδητου κομματιού της σύγχρονης αντιεξουσίας.

Αρνούνται επίσης να κλείσουν τα μάτια στον εκφυλισμό ενός χώρου, ως συνέπεια μιας κακώς εννοούμενης "ανοιχτότητας" που επιτρέπει την ανεξέλεγκτη διείσδυση σ' αυτόν του παρακράτους και των μηχανισμών του --μπάτσων, ακροδεξιών προβοκατόρων, ορκισμένων αντικομμουνιστών, αποχαυνωμένων από τις ουσίες λούμπεν, και ένας Θεός ξέρει τι άλλο-- την συγκεντρωτική εξουσία μέσων δήθεν "πληροφόρησης", την αυθαιρεσία όσων "επιβάλλονται" και ελέγχουν την ατμόσφαιρα με μηνύματα όπως το παραπάνω. Γνωρίζουμε με ποιούς συνδιαλεγόμαστε φιλικά, ακόμα και συντροφικά. Δεν ξεχνάμε το κομμάτι της αντιεξουσίας που κράτησε κριτική στάση το καλοκαίρι ή πήρε τις αποστάσεις του απ' το όργιο βλακείας και φανατισμού που καλλιεργήθηκε στις 20 Οκτώβρη.

Γνωρίζουμε όμως εξίσου ξεκάθαρα με ποιούς θα αντιπαρατεθούμε σθεναρά και ποιούς χαρίζουμε ευχαρίστως στην αντίδραση, όπου ανήκουν παραδοσιακά και ανήκαν εξ αρχής.

Ας μην στενοχωριούνται: θα βρουν ευήκοα ώτα για την ρητορική τους στους "συντρόφους αντισταλινιστές" του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών.

Τι μου θυμίζει...τι μου θυμίζει...

Σκληρή επίθεση στο ΚΚΕ εξαπέλυσε ο ΣΕΒ, σχολιάζοντας την κατάληψη του κτιρίου της ΓΣΕΒΕΕ από μέλη του ΠΑΜΕ, όπου και επρόκειτο να ξεκινήσει ο κοινωνικός διάλογος μεταξύ των κοινωνικών φορέων.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΕΒ κατηγορεί το ΚΚΕ για «σταλινικές μεθόδους και τακτικές» και κάνει λόγο για «αλλεργία στον κοινωνικό διάλογο».

«Η αλλεργία που καταφανώς προκαλεί στο ΚΚΕ ο κοινωνικός διάλογος –όπως και κάθε μορφή διαλόγου– αποκαλύπτει την εμμονή του σε σταλινικές μεθόδους και τακτικές», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Επίσης, ο ΣΕΒ κάλεσε τους εργαζόμενος να κρίνουν «πέρα από στερεότυπα και χωρίς παρωπίδες, ποιοι νοιάζονται για τα πραγματικά συμφέροντα των δυνάμεων εργασίας και ποιοι τους εκμεταλλεύονται για τις δικές τους κομματικές σκοπιμότητες».

Παράλληλα, κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, και ιδιαίτερα τα κόμματα της ευρύτερης δημοκρατικής Αριστεράς «να καταδικάσουν απερίφραστα το ΚΚΕ και τις πρακτικές που θέλουν να ...ΠΑΜΕ δια της βίας πίσω σε εποχές που έχουν οριστικά παρέλθει».

Πηγή: Praxis

αναδημοσίευση από Lenin Reloaded

4 σχόλια:

  1. Αναφέρομαι στην ταση που φάνηκε σε καποια αριστερά κυπριακά ιστολόγια, να στιγματίζονται με άμεσο ή εμμεσο τρόπο ελληνικά και κυπριακά μπλογκς, τα οποία είναι δεδηλωμένα κομμουνιστικά.

    Αφορμή στάθηκε ανάρτηση στο μπλογκ του Ηρόδοτου σχετική με αρθρο στη Χαραυγή το οποίο ταυτιζε τον Στάλιν με τον Χίτλερ.

    Στην εν λόγω αναρτηση παρενεβηκα και εγω και άλλοι κυπριοι.

    Ακολούθησαν οι διαγραφες τόσο του δικού μου ιστολογίου όσο και του Ηρόδοτου ως στιγματισμένα προφανώς "αντι-ακελικά" ιστολόγια.

    Αυτά για την ιστορία αλλά και για το επίπεδο της πολιτικής μας αφέλειας.

    Η οποία διεγείρει τα ενστικτα των ακελιστών εναντίον συντροφων ως "αντι-ακελιστες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και βεβαια το παπλωμα για το οποιο "εγινε ο καυγάς" είναι τα ζητήματα της ταξικής παλης και το κατα πόσον το ακελ είναι φιλελευθερο/σοσιαδημοκρατικό κόμμα ή αριστερο κόμμα.

    "Ταπελλες" τις οποίες αποφευγουν συντροφοι ακελιστες όπως ο διαολος το λιβανι.

    Θα πρεπει δια της βίας να αποδεκτουμε πως κομμουνιστής ίσον ο αντεθνικιστής και ο αντιρατσιστής.

    Στα σκουπίδια όλα τα υπολοιπα. Εξίσωση του κομμουνισμού με μια λάιτ θεωρητική και πρακτική "ανθρωπιστική" φιλελευθερη υποδουλωση μέσω των "αντι=ακελικών" ΕΝΣΤΙΚΤΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφου η Ελλαδα, λογω της καυτης καταστασης, ξεβραζει ενα σωρο απ τα σκατα του lifestyle/jetset στην Κυπρο, ας ερθει και ο Κουβελης (παρεα με τον Γαβαλα, που θα παει, θα μετακομισει τζιαι τουτος) να αναλαβει μια εξυγιανση για να φτιαξει το νεο, φρεσκο, αναλαφρο Ακελ της cool, νεας εποχης των κοινωνικων ευαισθησιων, χωρις τις παρωχημενες,μπαναλ ιδεοληψιες του παρελθοντος. Γρηγορα πριν του παρει τον αερα καμια Θεοχαρους που ειναι τζιαι των NGO. Αν ο Κουβελης κωλυεται, να ερθει ο Θεοδωρακης του Protagon...gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για τον Κουβέλη θα σφαχτεί τάση της εξω ακελικής αριστεράς με κομμάτι της ακελικής αριστεράς. Εχω στοιχεία! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή