Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

22.12.11

Ο Μαρξ εικονογραφημένος



       Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΕΙΤΕ ΩΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΕΙΤΕ ΩΣ ΦΑΡΣΑ


4 σχόλια:

  1. Η Κύπρος δεν είναι Κορέα και τα βασιλόπουλα δεν διαδέχονται τους βασιλείς.

    Στην Κύπρο έχω κάθε δικαίωμα να βρίζω τα βασιλόπουλα όσο τα βασιλόπουλα ψηφίζουν νομοσχέδια στο ναό της δημοκρατίας για περικοπές από τα δημόσια ταμεία που αφορούν την εκπαίδευση και τον πολιτισμό και από τα οποία κρίνεται το εισόδημα κάποιων χιλιάδων κύπριων ιδιωτών, γονέων, επαγγελματιών. Κάποιων πολλών χιλιάδων.

    Στην Κύπρο έχω κάθε δικαίωμα να ασκήσω το δημοκρατικό μου δικαίωμα στην πολυφωνία και να τους κατεβάσω από το βασίλειο με την ψήφο μου.

    Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι γιατί δεν θα έχεις τίποτε άλλο να φας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην Κύπρο είμαστε αρχοντικός λαός. Για μας η Πολιτική είναι ιέρεια και κατοικεί σε Ναό. Αν ήταν καθαρίστρια θα κατοικούσε στο οίκημα "συλλογικές συμβάσεις". Μπλιαχ! Σιχαίνονται τα βασιλόπουλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Περι οικογενειο - βασιλείας:


    Μάμα, θέλω να γίνω πολιτικός.

    Δεν γίνεται αγόρι μου. Εξάλλου νομίζω δεν σου ταιριάζει. Μείνε στις εταιρείες μας.

    Εβαρέθηκα τζιαμέ μάμα. Αφού τζιαμέ εν ούλλα αυτόματα τζιαι μονότονα. Εγώ θέλω να φκαίνω στη τηλεόραση, να κάμνω εγκαίνια, δεξιώσεις, πάρτυ. Άτε μάμα!

    Είναι σκληρή και άχαρη δουλειά η πολιτική γιόκα μου. Θα κουραστείς και θα δυσκολευτείς.

    Ίντα που λαλείς ρε μάμα. Ο αρφός μου μια χαρά τα καταφέρνει. Όι μόνον εν μέσα στη βουλή αλλά εν τζιαι πρόεδρος επιτροπής τζιαι ούλλη μέρα κανονίζει τζιαι τες δουλειές με τους συνεργάτες μας.

    Μα ο παπάς του αδερφού σου ήταν πρόεδρος.

    Ο παπάς μου εμένα ήταν παραπάνω που πρόεδρος. Άτε ρε μάμα, κανόνισε τίποτε, μεν κάμνεις διακρίσεις. Ασέν τζιαι δήμαρχος.

    Να σου δώσω 5-6 εκατομυρία από αυτά που μας άφησε ο πατέρας σου και να αγοράσεις ότι θέλεις. Εντάξει;

    Όι. Εν κανούν. Να πεις τζιαι τους φίλους μας, τζιαι τους παλιούς φίλους του παπά μου να πουν του κύριου Νίκου που θέλει να γίνει τζιαι πρόεδρος, να βοηθήσει. Ντάξει; Αφού συμφέρει μας ούλλους τούτον. Εννά χαρείς τζιαι ο παπάς μου που τζειπάνω.

    Καλά γιε μου, ότι πεις.

    ΦΑΛΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πληροφορίες για τις μέρες των Χριστουγέννων:

    Σε χθεσινή ραδιοφωνική συνέντευξη στο κανάλι 6, ο Ε.Γ Πεο Λεμεσού, αναφέρθηκε στα αυξημένα κρούσματα αποκοπής του 13ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα για εργαζόμενους είτε που καλύπτονται είτε που δεν καλύπτονται από τις συλλογικές συμβάσεις.

    Ανέφερε πως η ΠΕΟ εδώ και καιρό αναμένει αυτή την εξέλιξη μετά την επίθεση που δέχτηκε ο δημοσιος τομέας. Προέτρεψε τους εργαζόμενους που δεν καλύπτονται από τις συλλογικές συμβάσεις να αποτείνονται στο δικαστήριο εργατικών διαφορών και τόνισε πως σε καμία περίπτωση ο νόμος δεν καλυπτει ένα εργοδότη που επιχειρεί την αποκοπή του 13ου μισθού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή