Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

18.12.11

Πρώτες σκέψεις για τις δημοτικές 2011

Λεμεσός

Πρώτα για την Λεμεσό, γιατί το αίμα νερό δεν γίνεται, είμαστε τοπικιστές εν γνωστό! :)

Πάει να ψιλοπανηγυρίσει ο ΔΗΣΥ για τα ποσοστά του Α.Κυπριανού τζαι να συσκοτίσει κάποιες πραγματικότητες που αφορούν την πόλη αλλά τζαι την άνετη εκλογή του Αντρέα Χρίστου.

Ναι τα ποσοστά ήταν ψηλά για έναν ακατάλληλο υποψήφιο σαν τον Κυπριανού, αλλά αυτά τα ποσοστά δεν δείχνουν τα εξής σταθερά δεδομένα για την Λεμεσό. Πως η πόλη όσα χρόνια ήσιεν ανάπτυξη τζαι ευχαριστημένους κατοίκους ήταν υπό τη δημαρχία της αριστεράς. Λεμεσός και αριστερή δημαρχία εν σαν μια ιστορία κοινής ταυτότητας. Την μοναδική φορά που η δεξιά προσπάθησε να επιβάλει στους Λεμεσιανούς το παιχνίδι του "πλούσιου ονόματος" με τον Χατζηπαύλου που εκέρδισεν, έζησεν την απόλυτη παρακμή. Αυτό ο Λεμεσιανός δεν το ξεχνά. Τα ποσοστά του Κυπριανού δείχνουν πως σταθερά η πόλη έσιει μιαν τάση στο να "ποδοσφαιροποιεί" κάποιες εκλογικές αναμετρήσεις αλλά στο τέλος ο Λεμεσιανός φαίνεται πιο έξυπνος από τους κανόνες των τοπικών "οικογενειών". Ο Αντρέας Χρίστου παρέλαβε ένα δημαρχείο από τον επίσης αριστερό Κοντύδη αλλά ήταν επίσης τυχερός λόγω της ίδιας της πόλης η οποία μπορεί πιο εύκολα να αποδώσει σαν εικόνα όταν γίνονται έργα.
Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου ήταν ο βασικός ψηφοφόρος του Χρίστου σήμερα!

Η Λεμεσός είναι δική μας, οπόταν οκ, πανηγυρίστε αύριο για τα ποσοστά του ΔΗΣΥ στα πλαίσια του ευ αγωνίζεσθαι, αλλά μεταξύ μας θα ξέρουμε πως αυτή η πόλη δεν κάμνει για το δικό σας το κόμμα. Τελεία.

Λευκωσία

Είδαμεν ούλλοι το δάκρυ που εσυγκράτησεν η Ελένη. Ήταν σαν να έχασεν κάτι προσωπικό όι με την έννοια της κατοχής αλλά όπως όταν χάσουμεν ένα δικό μας πρόσωπο.
Νομίζω είδα τζαι την αυτογνωσία σε αυτό το δάκρυ πως σήμερα έφαεν ένα πάτσο. Από την κυρία Φωτεινή Παπαδοπούλου. Ήταν μεταξύ άλλων τζαι ένα ντέρμπυ μεταξύ δύο γυναικών αυτή η εκλογική αναμέτρηση. Αυτής που μεγάλωσε στα τζάκια των εκατομμυρίων και αυτής που μεγάλωσε στα φεστιβάλ της ΕΔΟΝ φωνάζοντας για την ταξική πάλη.

Η Ελένη παρέλαβε ένα δημαρχείο της δεξιάς κυριολεκτικά χάος τζαι θα περάσει στην ιστορία σαν μια από τις καλύτερες δημάρχους της Λευκωσίας. Τιμή της πως ευχαρίστησε πρώτα τους δεξιούς που την εμπιστεύτηκαν τζαι μετά το κόμμα της.

Ξέρουμεν το κυρία Φωτεινή πως έδωσες ένα πάτσο σήμερα στην λαϊκή Ελένη. Κάτσε να δούμε πως θα αντέξεις τζαι τους πάτσους που θα τρώει ο γιόκκας σου από τη διαχείριση της πόλης τζαι τες αντιδράσεις του κόσμου. Ξεκαθαρίζω πως δεν θα μπω ΟΥΤΕ σε αυτό το θέμα σε κανένα κλίμα συναίνεσης! Ο Γιωρκάτζης είναι μια μεγάλη ντροπή για την πόλη τζαι για την Λευκωσία. Εννοείται δηλώνω παρούσα σε όσες "οδομαχίες" προκληθούν!! Ατε να ξιπιαννούμαστεν τζαι λλίον.

Κωνσταντίνος και Νικόλας

Καλάν εφκήκεν για πρώτη εμφάνιση ως δήμαρχος με την γραβάτα "ΑΠΟΕΛ" τζαι που εκάμαμεν χάζι δαμέ στο μπλογκ μου! Ενοιωσα μεγάλη περηφάνεια!

Κλασικά απαράδεχτος! Η πρώτη δήλωση ήταν για τους ιδιώτες επιχειρηματίες! Τζαι πως θα δουλέψει σκληρά! Νικοζία και Λας Βέγκας αδελφοποίηση τώρα!

Ο Κωνσταντίνος πρώτα ευχαρίστησε τον ΔΗΣΥ τζαι μετά το ΔΗΚΟ τζαι την σύζυγο. Εν καλή σειρά...

Ο Νικόλας έδωσε ρέστα!!!

Φιλοξενούμενος στο Μέγκα μαζί με τον Αβέρωφ τζαι τον Κατσουρίδη, μας είπε ξεκάθαρα δύο πράματα πόψε ως πολιτικά συμπεράσματα για τις δημοτικές με την εξής σειρά:

1. Τάσσος Παπαδόπουλος!! Μπαρντόν;!
Όποιος, είπε καθαρά, είτε στο ακελ είτε στο δησυ ξανατολμήσουν να ονομάσουν την διακυβέρνηση του παπά μου ως αποτυχημένη δεν θα δουν ούτε ψήφο ούτε συνεργασία για τις προεδρικές το 2013.
(πολλή συναίνεση στο δηκο τι να πω! ο Βότσης και η Κυριακίδου έλεγαν τα ακριβώς αντίθετα στα άλλα κανάλια)

2. ΠΕΟ!!
Α  το πουλάκι μου! Ευχαριστούμε λέει το ΔΗΣΥ που ψήφισε τον Κωνσταντίνο αλλά κι εμείς "προσφέραμε" για την ψήφιση των μέτρων - ανταποδώσαμε ήθελε να πει - ενώ η ΠΕΟ διαδήλωνε έξω από τη Βουλή!!

Ε καλά Νικολάκη μου! Πόσο θράσος την μέρα των εκλογών να ζητάς κατάργηση των συνδικάτων; Ποιόν είναι το μήνυμα; Πως πολιτική θα κάμνουν μόνο οι "οικογένειες" τα δικηγορικά γραφεία, οι τράπεζες τζαι η πλειοψηφία των εντολοδόχων τους στη βουλή;

Εν τζαι εσφάξαν ρε Λεβέντη! Αν εφκάλετε δήμαρχο για να εκσυχρονίσετε τη Λευκωσία ημίσh τζαι να πάμε σε εργατικό μεσαίωνα έτσι γιατί αποφάσισεν η Λαϊκή τζαι ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος κύριος Μιχαλάκης Σαρρής τζαι πασάρετε μας την μόστρα της νομιμότητας της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, εννε δικό μας πρόβλημα.

Τζαι άκου! Ούτε θα γίνει τέθκοιο πράμα!

Ατάκα δολοφονική του Αβέρωφ προς τον Νικολάκη: Ξέρω πως ο Κωνσταντίνος είναι αδελφός σου και υποστήριξε την εκλογή σου στο ΔΗΚΟ αλλά να μου επιτρέψεις να πω πως μαζί μας έχει "σχέση πολιτικής συγγένειας"!

Κύπρος

Νίκη καθαρή του Συναγερμού; Ναι. Τζαι ήττα του ΑΚΕΛ; Ναι. Τζαι εννε παντού τοπικά Άντρο μου τα κριτήρια. Ο Γιωρκάτζης έππεσεν που το αλεξίπτωτο ποιά τοπικά κριτήρια;! Εξάλλου το ακελ έχασεν παραδοσιακούς δήμους δικούς του. 9 δημοί με συνεργασία σε ούλλην την Κύπρο εννε τζαι κανένας σπουδαίος αριθμός. Την πιο κενή πολιτική δήλωση την έκαμεν το ακελ. Αλλά αν είσαι εγκλωβισμένος μες τη λογική της πολιτικής σου ισχύος που την μεταφράζεις ως "είμαι κυβέρνηση τζαι δυνατό κόμμα" εν λογικό πως κάποια μέρα θα σου λείψει τζαι η δύναμη τζαι τα επιχειρήματα.

Ο Κατσουρίδης ήταν πιο καθαρός. Είπεν πως εν θα παιχτεί το δικαίωμα της ΠΕΟ να διαδηλώνει τζαι να απεργεί τζαι εν ήθελε να" κλάψει" παρόλη την πανωλεθρία των επιλογών τζαι των συνεργασιών του κόμματος.

Το συμπέρασμα των σημερινών εκλογών για μένα είναι το εξής.
Η αριστερά πρέπει να αντιπαλέψει το τέρας του πολιτικού κατεστημένου με το όπλο που διαθέτει αν δεν θέλει να φτάσει σταδιακά τζαι σιγά σιγά στην πλήρη απομόνωση, απογοήτευση τζαι πολιτική αποτυχία. Ξερετε τι εννοώ τζαι ποιόν είναι τουτον το όπλο! Η συναίνεση με τον ιστορικό της προσδιορισμό όι με το πολιτικό κατεστημένο. Τζείνο εν δεδομένο τζαι κερδισμένο, πως θα παίξει τον ρόλο της στα ψηλά δώματα. Αλλά να δώσει τη μάχη κάτω, ακόμα τζιαν το κάτω έσιει τζαι τζείνο τες διακλαδώσεις του τζαι τους πιο προνομιούχους του.

Το τραγούδι θέλω να το αφιερώσω σε όλους τους συντρόφους, ειδικά στους ακελικούς που πόψε ξέρω πως έχουν μια πίκρα αλλά τζαι στα παιδιά των "οδομαχιών"

Τίποτε δεν εχάθηκε! Γιατί η μάχη ακόμα να αρκέψει!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου