Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

21.12.11

Η ΠΕΟ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ» ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ

Αντιπροσωπεία της ΠΕΟ αποτελούμενη από τον Γ.Γ. της ΣΕΜΜΗΚ Παναγιώτη Ρήγα και τον ΚΟΓ της Συντεχνίας των Οικοδόμων Ευτύχιο Παπαμιχαήλ επισκέφθηκαν τους απεργούς στο εργοστάσιο «Ελληνική Χαλυβουργία» στην Ελευσίνα την Κυριακή 27 Νοεμβρίου. Στόχος της επίσκεψης ήταν για να μεταφέρουν την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση της ΠΕΟ και των Κυπρίων εργαζομένων στον δίκαιο αγώνα τους, συνεισφέροντάς τους και ένα συμβολικό ποσό στο απεργιακό τους ταμείο.



Οι 400 μεταλλοτεχνίτες του εργοστασίου «Ελληνική Χαλυβουργία» κατήλθαν σε καθολική απεργία από την 31η Οκτωβρίου απεργώντας 24 ώρες το 24ώρο για 7 ημέρες την εβδομάδα.

Αφορμή για την απεργία στάθηκε η άδικη απόλυση 34 εργαζομένων από τον εργοδότη, ο οποίος απειλεί ότι θα απολύσει ακόμα 180 εάν οι εργαζόμενοι δε δεχτούν να δουλεύουν 5 ώρες την ημέρα, με μείωση 40% του μισθού τους. Αυτό σημαίνει ότι ο μηνιαίος μισθός τους θα μειωθεί στα 500 ευρώ σε ένα σκληρό και ανθυγιεινό επάγγελμα.

Η απαίτηση του εργοδότη είναι αδικαιολόγητη, γιατί η παραγωγή του εργοστασίου τον τελευταίο χρόνο αυξήθηκε από τους 196.000 τόνους στους 266.000.

Οι απεργοί συνεχίζουν απτόητοι τον απεργιακό τους αγώνα, στηριζόμενοι στην αλληλεγγύη όχι μόνο των υπόλοιπων εργαζόμενων, αλλά και των απλών ανθρώπων, μαθητών, φοιτητών, οικοκυρών, ανέργων, συνταξιούχων και άλλων ομάδων του πληθυσμού. Η αλληλεγγύη είναι τόσο ηθική όσο και υλική και γίνεται με την έκδοση ανακοινώσεων, ψηφισμάτων, με τη διοργάνωση συναυλιών, με επισκέψεις στο χώρο της απεργίας, με την προσφορά φαγητού στους απεργούς και με την διεξαγωγή εράνων και εισφορών για ενίσχυση του απεργιακού τους ταμείου.




πηγή : ΠΕΟ

2 σχόλια:

  1. "Η απαίτηση του εργοδότη είναι αδικαιολόγητη, γιατί η παραγωγή του εργοστασίου τον τελευταίο χρόνο αυξήθηκε από τους 196.000 τόνους στους 266.000."

    Βέβαια η αύξηση παραγωγής δεν σημαίνει απαραίτητα αύξηση κερδών. Ούτε σημαίνει ότι οι ίδιοι οι υπαλλήλοι έχουν γίνει πιό παραγωγικοί.

    Έπρεπε να χρησιμοποιηθεί διαφορετικό λεκτικό αντί της πιο πάνω πρότασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή