Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

7.12.11

Άλλη μια θρασύτατη φασιστική επίθεση, αυτή τη φορά στο πανεπιστήμιο Λευκωσίας


πενήντα λεπτά πριν κλείσουν οι κάλπες μιας και διεξάγονταν εσωτερικές εκλογές στο πανεπιστήμιο, 15 κουκουλοφόροι μπούκαραν στο χώρο των εκλογών. Έκλεψαν τις 4 από τις 6 κάλπες και εξαφανίστηκαν.
Οι κουκουλοφόροι φορούσαν μαύρα ρούχα, κράνη, κρατούσαν μαχαίρια, ρόπαλα και δακρυγόνα.
Οι άνθρωποι των εκλογών αλλά και όσοι βρίσκονταν εκεί, τα έχασαν. Δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν από τα δακρυγόνα που έριξαν οι κουκουλοφόροι, σπέρνοντας τον τρόμο.
15 περιπολικά έσπευσαν στην περιοχή, ενώ αρκετοί από το χώρο του Πανεπιστημίου μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο νοσοκομείο Λευκωσίας με αναπνευστικά προβλήματα.
Οι υπεύθυνοι του Πανεπιστημίου ζητούν φύλαξη του χώρου προς αποφυγή τέτοιων δυσάρεστων καταστάσεων.
Στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας κατέφθασε και δύναμη της αστυνομίας μέλη της οποίας πήραν καταθέσεις και άρχισαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών της πρωτοφανούς στα κυπριακά χρονικά επίθεσης…
Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου, Νίκος Περιστιάνης, «φαίνεται ότι ήταν οργανωμένη προσπάθεια. Φαίνεται ότι είναι μια ακραία ομάδα νέων, μάλλον ακροδεξιοί, οι οποίοι ήθελαν να κάνουν επίδειξη δυνάμεως”.
Η επίθεση αυτή των κουκουλοφόρων είναι πρωτοφανής για τα Κυπριακά δεδομένα.
Συλλήψεις
Στη σύλληψη ενός 26χρονου από τη Λάρνακα προχώρησε η Αστυνομία για συμμετοχή του στο περιστατικό που σημειώθηκε χθες, σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο της Λευκωσίας, όπου «κρανοφόροι» άρπαξαν τις κάλπες κατά τη διάρκεια τμηματικών εκλογών και εξαφανίστηκαν.
Η Αστυνομία καταζητεί άλλα τρία άτομα για το ίδιο περιστατικό, ενώ ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσία για να ζητηθεί η περεταίρω κράτησή του.
Οπως ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός, από τις ανακρίσεις και εξετάσεις της Αστυνομίας και τη λήψη καταθέσεων από παριστάμενα πρόσωπα, έχουν αναγνωριστεί συνολικά τέσσερα πρόσωπα που συμμετείχαν στο εν λόγω περιστατικό και εναντίον τους έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης.
Συμπλήρωσε ότι πρόκειται για ένα 21χρονο, 22χρονο, 23χρονο και έναν 26χρονο, οι δύο εκ των οποίων προέρχονται από τη Λευκωσία, ένας από τη Λεμεσό και ένας από τη Λάρνακα.
Είπε ακόμη ότι λίγο μετά τη μία το πρωί, ο 26χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη, ενώ από έρευνα στην οικία του στη Λάρνακα εντοπίστηκε αριθμός τεκμηρίων τα οποία κατασχέθηκαν για να τύχουν περεταίρω αξιολόγησης και επιστημονικών εξετάσεων.
Τα υπόλοιπα τρία πρόσωπα, εναντίων των οποίων εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης αναζητήθηκαν χωρίς μέχρι στιγμής να εντοπιστούν, ανέφερε ο κ. Κατσουνωτός.
Τα αδικήματα που διερευνά η Αστυνομία στην υπόθεση αφορούν τη συνομωσία προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, παράνομη είσοδο, επίθεση με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης, χρήση μη πυροβόλου όπλου, οπλοφορία προς διέγερση τρόμου και άλλα συναφή αδικήματα.
Ενώπιον της Αστυνομίας υπάρχει πρόσθετο μαρτυρικό υλικό, στη βάση του οποίου, αφού ταυτοποιηθούν κάποια στοιχεία, αναμένεται η έκδοση και άλλων ενταλμάτων σύλληψης.
Ο κ. Κατσουνωτός κατέληξε, λέγοντας ότι ο Αναπληρωτής Αρχηγός Αστυνομίας έχει δώσει σαφείς οδηγίες προς την Αστυνομική Διεύθυνση Λευκωσίας, όπως υπάρξει πλήρης κινητοποίηση και εντοπισμός όλων των υπόπτων, ώστε να συλληφθούν και να προσαχθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.
……………………………………
έννεν μόνον επίδειξη δύναμης κύριε Περιστιάνη
εν εφαρμογή της παραστρατιωτικής τους εκπαίδευσης τζιαι πρόβα, κυρίως πολιτική
να δουν τες αντιδράσεις, τες στάσεις τζιαι τες ανοχές της κοινωνίας
αν η αριστερά θα συνεχίσει απλά να καταγγέλει, αν το κράτος θα συνεχίσει να πέζει πελλόν, αν η εκκλησιά θα συνεχίσει να τους καλύφκει τζια να τους προστατεύκει, αν οι φιλελεύθεροι τζιαι οι σοσιαλδημοκράτες θα συνεχίσουν να τζοιμούνται τζιαι να μας λαλούν ότι θωρούμεν φαντάσματα…
πηγή: Φάλιες

24 σχόλια:

  1. «μαλλον ακροδεξιοί» λαλεί ο Περιστιάνης!
    Έχει κάποιος άποψη για τον ποιητή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν τον γνωρίζω τον Περιστιάνη. αλλά αν δεν γίνει κυριολεκτικά "φασαρία" από όλους γι αυτό το περιστατικό είμαστε για τα μπάζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

    Φυλλάδια των ακροδεξιών, φασιστικών οργανώσεων ΕΛΑΜ και ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, βρέθηκαν στην κατοχή αξιωματικού της Εθνικής Φρουράς που συνελήφθη ως ύποπτος για τη χθεσινή φασιστική επίθεση στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

    Πρόκειται για το τέταρτο πρόσωπο που συνελήφθη ως ύποπτο για την επίθεση των ακροδεξιών στο πανεπιστήμιο ενώ διεξάγονταν εκλογές, τον τραυματισμό φοιτητών και την κλοπή των καλπών.

    Όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο συγκεκριμένος αξιωματικός φέρεται να εμπλέκεται και με προηγούμενες παρόμοιες υποθέσεις, μεταξύ των οποίων παράνομη κατοχή όπλου, υπόθεση κλοπής, επίθεσης και πρόκλησης πραγματικής σωματικής βλάβης.

    από τη Γνώμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. από το λινκ που αφησε ο zakwer:

    O συγκεκριμένος αξιωματικός είχε συλληφθεί έξω από το Προεδρικό στις 13 Ιουλίου και έφερε μαχαίρι


    Εν τω μεταξύ, το ΕΛΑΜ δήλωσε το πρωί στο Sigmalive ότι "δεν έχει καμία εμπλοκή" στην υπόθεση, ενώ έκαναν λόγο για "προσπάθεια κάποιων να στρέψουν τα βλέμματα στο ΕΛΑΜ με σκοπό να το πλήξουν”.

    πριν συλληφθεί δηλαδή...

    άτε με το καλό, να βρούμε και τα δικτυα του ελαμ στο στρατό σιγά σιγά.

    να βάλει η παναγία η χρυσελεούσα το χέρι της να είναι καθαρές και οι ναυτικές μας βάσεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι ενδιαφέρον το ότι αυτά τα καθάρματα συμπεριφέρθηκαν τελείως ηλίθια.Πήγαν εκεί χωρίς ουσιαστικά μέτρα κάλυψης.Π.χ.πήγαν με τα αυτοκίνητά τους...! Το ότι είναι κοκορόμυαλοι προβληματικοί που τους ταιριάζει η ιδεολογία του φασισμού, αυτό είναι φανερό.Σκέφτομαι όμως και το άλλο:όσο ηλίθιοι και αν είναι,κάποια μέτρα κάλυψης θα τα έπαιρναν. Απλά αυτοί οι τύποι αποθρασύνθηκαν. Είναι κουρδισμένοι από το πολιτικό και κοινωνικό τοπίο. Ένα ολόκληρο καλοκαίρι μίσους για την Αριστερά αλλά και περιφρόνησης της ίδιας της δημοκρατίας.Πέντε(5)κοινοβουλευτικά κόμματα της Δεξιάς που συναγωνίζονται μεταξύ τους στον εθνικισμό και στη δημαγωγία.Μια Εκκλησία όλο σκότος. ΜΜΕ που τονώνουν και διαιωνίζουν τα χειρότερα ένστικτα του κοσμάκη.Μια κοινωνία φοβισμένη, που δύσκολα και αργά προχωρεί, και ακόμα πιο δύσκολα και αργά αντιδρά. Αλλά και μια Αριστερά, που ακόμα δεν βγήκε στο ΔΡΟΜΟ!Όσο και αν φαίνεται μια αλλαγμένη συνείδηση στον κόσμο της Αριστεράς, πιο δυναμική, πιο υποψιασμένη, εντούτοις παραμένη εγκλωβισμένη στα γνωστά καλούπια τού συμβιβασμού, της συνεργασίας, στη λογική του καλού παιδιού. Μια συγκέντρωση αριστερών , για την ώρα είναι αρκετή, για να φοβηθούν αυτοί οι ψευδόμαγκες φασίστες.Όχι διαμαρυρίες σε κλειστά δωμάτια, ούτε ανακοινώσεις καταδίκης.Στο ΔΡΟΜΟ! Είναι και ζήτημα ψυχολογίας τελικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θυμάστε που πριν κανένα μήνα σε μια μονάδα εξυλοκοπήσαν ένα στρατιώτη γιατί ήταν Ομονοιάτης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μάριε συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Τι πρέπει να κάνουμε; Δεν είναι αρκετό μου φαίνεται ούτε αυτό που γίνεται συνήθως. Δηλαδή μια αντιδιαδήλωση που διοργανωνουν α/α ομάδες και οι περισσότεροι από μας μπορεί και να μην πάμε γιατί καθόμαστε στα αυγά μας και περιμένουμε. Ή γιατί ξέρουμε πως δεν είναι αρκετά 100 άτομα για να αντιδράσουν.

    Δεν θα έπρεπε τουλάχιστον οι οργανωσεις νεολαίας και μαθητών της αριστεράς να βγουν στο δρόμο; Τι περιμένουμε άλλο να γίνει δηλαδή δεν ξέρω. Τι; Να βρούμε κανένα μαχαιρομένο φοιτητή; Τι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανευ, ναι, παλι από το στρατό το επεισόδιο. Στις ειδήσεις δεν ανέφεραν καν πως έγιναν συλλήψεις. Μα πόση ξεφτίλα θε μου!

    Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια είναι γεμάτα ξένους φοιτητές. Δεν προκυπτει νομική ευθύνη του παν/μιου αν συμβεί κάτι σε αυτούς τους φοιτητές από τους μανιακους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό ακριβώς λέω. Να βγει οργανωμένα η Αριστερά. Νεολαία,εργαζόμενοι,οργανώσεις. Και δεν θα μιλούμε φυσικά για 100 αλλα για μερικές χιλιάδες.Εξάλλου το ΑΚΕΛ από μόνο του κάνει τέτοιες κινητοποιήσεις.Απλά ήταν κλειστές κομματικές, επετειακές,δικοινοτικές κλπ. Τώρα νομίζω ότι επιβάλλεταινα κινητοποιηθούμε όλοι μας, όχι διαμαρτυρόμενοι, ούτε αμυντικά,αλλά επιθετικά, ενάντια στο φασισμό και σε όλους όσους τον υποθάλπουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. το λαϊκό κίνημα μεχρι στιγμής κινείται στη λογική πως αν αντιδράσει θα προκαλέσει περισσότερη αντίδραση.

    κάτι που κάποιες φορές δουλευει καποιες άλλες όχι.

    ίσως να περασε και από την ψευδαισθηση το λαϊκο κινημα πως τα φαινόμενα αυτά, βοηθούν τον κόσμο να διαχωρίζει τη θέση του από την ακρα δεξιά.

    μεγάλο λάθος. ειδικά όταν εχεις μπροστά σου και την επιλυση ενος δικοινοτικου ζητήματος είναι ανεπίτρεπτο να αφηνονται όλοι αυτοί στο έλεος της τύχης.

    χρειάζεται όμως και να εξαρθρωθεί το κύκλωμα. όχι μονο στο δρομο. και το σύστημα πρεπει να επέμβει. είναι ανεπίτρεπτο να υπάρχει αξιωματικός του στρατού ελαμίτης, ελεος!

    φυσικά θα μου πεις δαμέ καλυφκει τους ο Τομμυς, στο στρατό δεν θα μπουν;

    αξίζει του Τομμυ τωρά να πασιν κατι άτακτα παιδάκια να του γεμωσουν την αρχιεπισκοπή συνθηματα με τα λογια που ελεεν για τους ελαμίτες; Να καμουν την αρχιεπισκοπή εμπριμέ; ή δεν του αξίζει;

    είναι απαραδεκτο η εδον να μην βγει στους δρόμους γι αυτο το περιστατικό. αυτο θεωρώ εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ''αξίζει του Τομμυ τωρά να πασιν κατι άτακτα παιδάκια να του γεμωσουν την αρχιεπισκοπή συνθηματα με τα λογια που ελεεν για τους ελαμίτες;''

    Τωρα που εννα ρτει ο Γιωρκατζης τζιαι το επιτελειο του να καθαρισει τη Λευκωσια που τα ατακτα παιδακια, για να την καμει ελκυστικη (μπας τζιαι χτιστει κανενα mall), να δουμε τι θα καμουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. zakwer,

    είδες τα στατιστικά; κατι 45% ο Γιωρκάτζης με 26% της Μαύρου.

    δεν υπάρχει περίπτωση να την γλυτώσει το κέντρο. υπηρχαν που υπήρχαν προβλήματα, είναι που είναι το συστημα όπως είναι τωρά δεν υπαρχει κανενα δίκτυ ούτε καθυστέρησης ουτε σωτηρίας.

    εκτός αυτού, επειδή υπάρχει και κρίση, ο Γιωρκάτζης προκειμένου να "αναπλάσει" το κέντρο στο μετρο του αππωμένου που εν ο ίδιος, απλά θα παρατήσει την υπολοιπη στο έλεος της.

    και ποιο θα είναι το κέδρος; τα άδεια καταστήματα πολυτελείας. το πολλήν πολλήν να κάμει το κέντρο γραφεία για επιχειρηματίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Για το θέμαν της ανάρτησης, συγχαρητήρια στην Αστυνομία.
    Μια τιμωρία με φυλάκισιν από τα δικαστήρια του κράτους εν η καλλύττερη απάντηση. Αν κάμουμεν διαδηλώσεις τζιαί αντίποινα θα τους δώσουμεν σανίδαν σωτηρίας. Στο κάτω κάτω οι αντιπαλότητες δαμέ είναι κράτος εναντίον παρανόμων. Γιατί να τους δώσωμεν την ευκαιρίαν να μετατρέψουν το θέμαν σε πολιτικοϊδεολογικές αντιπαραθέσεις; Δεν είναι! Μπορούμεν να φκάλομεν τα ονόματα τζιαί τες φάτσες τους στο διαδύκτιον;
    Τούτον θα ήταν αρκετόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ε κοίτα, απο τη στιγμή που ο αξιωματικος είχε ποσότητα υλικού της χρυσής αυγής και του ελαμ δεν είναι θέμα μονο κρατους και παρανομων.

    αυτομάτως μπαινει θέμα που αφορά τζαι τη δημοκρατία από τη στιγμή που το ελαμ εν κομμα.

    επιπλέον μπαινει θέμα για το στρατό. που εννεν καθόλου παρανομος.

    επίσης μπαινει θέμα κοινωνικό αλλα και οικονομικό. αυριο τα ιδιωτικά παν/μια θα σου που 1000 ευρώ το χρόνο πιο πολλά γιατί χρειάζομαι σεκιουριτις μεσα στα παν/μια.

    επίσης μπαινει θέμα πολιτικών δικαιωμάτων. όπως ειναι το δικαίωμα στις φοιτητικές εκλογές.

    κανενα που τουτα τα θέματα δεν εν θέμα μεταξύ κρατους και παρανόμων.

    είναι θέμα οριοθέτησης πλαισίων να διαμαρτυρηθεί ο κόσμος στο δρόμο. όχι αντιποινα.

    αν αντιποινα εννοείς αυτό που είπα για την αρχιεπισκοπή...ε, ενταξει αφησμε τζαι μενα να κάμω κανένα όνειρο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. επισης μια διαμαρτυρία στο δρόμο παιζει ρόλο στη καλιέργεια ενός πολιτικού πολιτισμού.

    ότι η κυπρος δεν είναι μια χώρα που χωρεί τους φασίστες.η κύπρος οι άνθρωποι όχι η κύπρος η αστυνομία και το κράτος.

    είναι υγιές να συναντουνται οι άνθρωποι με κοινά αιτήματα, χρειάζεται μια χώρα να κοινωνείται ζωντανά από τους πολιτες της με κάποια οράματα για τον τόπο.

    επηρεάζει και τις νεες γενιές αυτό. εκουραστήκαν οι μαθητές παντου να βλέπουν διαδηλώσεις με την φατσα του γρίβα. δεν είναι υγιές τουτο για την ψυχολογία και το περιβάλλον των μαθητών και αυριανών φοιτητών και στρατιωτών.

    χρειάζεται μια ισορροπία στο χώρο, εν πολλα σημαντική. κάθε μαθητής μπορεί να σε βεβαιώσει πως όποτε εσιει αδεια να παει σε πορεία ή διαδήλωση απλά βλέπει φασιστικά στοιχεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Χαίρεται. Θέλω να προσθέσω κάτι υπό μορφήν ερωτήματος: έννεν δύσκολο να καταλάβουμε (που πλευράς τακτικής) πότε η έντονη αντίδραση στους ακροδεξιούς εννά έρτει μπούμερανγκ τζιαι πότε εν απαραίτητο βήμα για την αναχαίτισή τους; Τζιαι εν πρέπει η απάντηση σε τούτο το ερώτημα να λαμβάνει υπόψη τζιαι την πυκνότητα των ακροδεξιών εξάρσεων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δεν νομίζω ότι διαφωνούμεν τζιαί πολλά. Εγώ σημαντικόττερον θεωρώ ότι πρέπει να επιβληθεί τιμωρία. Τζιαί η τιμωρία πρέπει να επιβληθεί που νόμιμες τζιαί δημοκρατικές διαδικασίες. Τζιαί πρέπει να επιβληθεί τζιαμέ μόνον που υπάρχουν παρανομίες. Ας κάμουμεν όσες πορείες, διαμαρτυρίες, διαδηλώσεις θέλουμεν. Τούτα μπορούν να δείξουν πολλά πράματα αλλά όχι την πόρταν της φυλακής ούτε την πόρταν απόλυσης που τον στρατόν. Εξ άλλου το να ανήκεις στην χρυσήν αυγήν ή στο ελάμ δεν είναι τιμωρητέον που τον νόμον. Εν νόμιμες οργανώσεις. Δεν μπορούν να τιμωρηθούν για τούτα. Ε αν δεν τιμωρηθούν δεν εκάμαμεν τίποτε. Με πολιτικά μόνον όπλα θα τους κάμουμεν πιο φανατικούς τζιαί θα γενούμεν οικειοθελώς ο στόχος στον οποίον θα επικεντρώσουν ακόμα παραπάνω το μίσος τους. Ενώ αν έχουν να κάμουν με τον νόμον εμείς μπορούμεν να το παίξομεν . . . . μα εμείς έν τζιαί . . . . εν η αστυνομία τζι' ο νόμος που σας έπιασεν ρε παιθκιά. Φταίομεν εμείς πάλε; Ακριβώς τούτην την στάσιν κατά την γνώμην μου, πρέπει να τηρήσομεν τζιαί για τες επικείμενες διώξεις για το Μαρί. Των ικανοποιημένων θεατών!
    Δαμέ βρίσκει εφαρμογήν μια κυνική Γερμανική παριμοία: Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι η καταστροφή του φίλου σου, χωρίς να φταίεις εσύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Χαμάλη δεν διαφωνώ πως αν μπαίνει ένα θέμα δημοκρατίας θα πρέπει να υπάρχουν τζαι ενδείξεις πως αυτή η δημοκρατία σε κάποιο βαθμό λειτουργεί.

    Θέτω όμως ενα ζητημα που αξίζει να ασχοληθούμε και που αφορά την παρουσία της αριστεράς στην κοινωνία.

    Ειναι ενα πολυεπίπεδο θέμα. Χρειάζεται να το δούμε χωρίς εμμονές και ακρότητες του τύπου "μα που ενι η αριστερά;"

    Η αριστερα ως κόμμα ας πούμε πως λειτουργεί μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων κάθε κόμματος, σε επίπεδο κοινοβουλίου αλλά τζαι δραστηριοτήτων που αφορούν καθαρά την ίδια.

    Θα ήταν καλά - και θα το κάμω - να γίνει μια ξεχωριστή αναρτηση για τον ρόλο των κομματων και των οργανώσεων τους στην κοινωνία.

    Παιζει ή δεν παίζει ρόλο η φυσική "αποχή" από τον δρόμο τζαι η μεταφορά της πολιτικής δραστηριότητας είτε μόνο στο επίπεδο των αποφάσεων είτε μονο στο επιπεδο των κλειστών συγκεντρώσεων;

    Δημιουργείται ή δεν δημιουργείται ένα κενό χώρου το οποίο μπορεί ξαφνικά να "γεμίσει" από άλλους.

    Είναι ή δεν είναι μια διεκδίκηση να μην κατέχουν μόνο οι αφυπνισμένοι την ζωντάνια της διαμαρτυρίας;

    Επιπλέον, μπαινει ένα ζήτημα για την νεολαία και τους τρόπους που αυτή πολιτικοποιείται. Γιατί φωνάζουμεν πως οι νέοι εγίναν τουιτεράκηδες και κολλημενοι της τηλεόρασης και των μέσων; Μήπως τους δόθηκε η ευκαιρία για άλλου είδους πολιτική κοινωνικοποίηση;

    Εξάλλου είμαστε μεσόγειος. Γιατί να συμπεριφερόμαστε σαν ψυχροί βόρειοι των γραφείων;

    Να γίνει μια συζήτηση χωρίς αφορισμούς για την αριστερά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αρκούδα σε χαιρετώ!

    καλωσόρισες και στο μπλοκ και καλορίζικο και το μπλογκ σου. είχα σκοπό να σου κάμω διαφήμιση με ένα ποστ, αλλά επροκύψαν οι άρρωστοι πάλε!

    εννε παντα απαραίτητο να αντιδρούμε νομίζω. μπαινει τζαι το θέμα μιας περηφάνεια που λεει "ε όι εν θα ασχοληθώ μαζί σας τζαι αγνοώ σας επιδεικτικά". πολλές φορές χρειαζεται να τους αγνοούμεν. αλλα όχι παντα.

    το ζήτημα της παρουσίας ή της απουσίας από το δρόμο πρέπει να αναλυεται και να εντασσεται σε μια πολιτική στάση, ακριβώς όπως το τοποθετείς, στα πλαισια μιας στρατηγικής.

    όπως λέει τζαι ο Γρηγόρης, η επιθεση στο πανεπιστήμιο Λευκωσίας, ήταν μια πολιτική προβα.

    Η αριστερά δεν χρειάζεται "πρόβα;" Δεν χρειάζεται να προετοιμάζεται για τα χειρότερα; Δεν είναι σημαντικό για την αριστερά να δημιουργεί δεσμούς μέσα στην κοινωνία;

    Δημιουργείται μια αίσθηση "απαξίωσης" για την κοινωνία όταν ενα κόμμα δεν θέτει όρια κοινωνικά ή όταν μεταφέρει τα κοινωνικά ζητήματα απλά στο επιπεδο της γραφειοκρατικής τους επίλυσης.

    Και επαναλαμβάνω πως μέσα στα πλαίσια της στρατηγική για μένα παιζει μέγα ρόλο η θέση της νεολαίας, της μαθητιώσας νεολαίας.

    Τι θα γίνει; Θα αφήσουμε την καθε Μακαρία, τζαι τον κάθε αλητη ακροδεξιό να αλωνίζουν και να εκφοβίζουν;

    Υπάρχει τζαι μια αξιοπρέπεια, εννε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τούτα πρέπει να τα δει το κόμμαν με πολλήν σοβαρότηταν. Πάντως εν πολλά δύσκολον να δράσεις σε πλατείες όντας κυβέρνηση τζιαί θα είναι κάτι το πρωτόγνωρον η αριστερά να είναι κυβέρνηση τζιαί να διαδηλώνει μαζικά. Υπάρχει τζιαί ο κίνδυνος προβοκάτσιας ή σκόπιμης πρόκλησης με συνέπειαν επεισόδια, δηλαδή άλλος ένας πονοτζιέφαλος της κυβέρνησης μας.

    Προς το παρόν οι πιο προσοντούχοι δικοί μας δεν προλαβαίνουν να αντικόφκουν τες σκόπιμες τρικλοποθκιές που προσπαθούν οι αντίπαλοι μας του ενδοκυβερνητικού κατεστημένου να βάλουν στην κυβέρνησιν.
    Η έκρηξη στο Μαρί ήταν μια τέθκοια τρικλοποθκιά που δεν αποσοβήθηκε λόγω του κλειστού τζιαί αδιαπέραστου κλάμπ που είναι ο στρατός.
    Αλλά ορίστε! Επάθασιν πράματα που έν τα περιμένασιν τζιαί ανάλαβεν ο Γενικός Εισαγγελέας να καθαρίσει. Ας φακκούν! Πολλές φορές τζιαί μόνον η ψυχραιμία σου η σοβαρότητα τζιαί η υπομονή σου φέρνει καλλύττερον αποτέλεσμαν. Άλλη παροιμία δαμέ, τούτην την στράταν Κυπριακή: Όποιος σκάφτει τον λάκκον του άλλου, ππέφτει ο ίδιος μέσα. Εππέσαν μέσα Dis! Ας πάσιν ποτζιεί τζιαί τζιει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δεν διαφωνώ καθόλου μαζί σου.

    Όταν μιλούμε για πολιτικό πολιτισμό εννοούμε κάποια συγκεκριμμένα πραματα.

    Τζαι εγώ είμαι υπέρ της σοβαρότητας τζαι της αποφυγής άσκοπων αντιπαραθέσεων στο δρόμο.

    Αλλα την σοβαρότητα την αντιλαμβάνομαι και ως "σοβαρολογούμε"!

    Ο φασισμός έχει ενα κοινωνικό πρόσωπο. Και η αριστερά πρέπει να έχει ενα κοινωνικο πρόσωπο. Η γραφειοκρατία δεν εν κοινωνικό πρόσωπο. Κοινωνικό πρόσωπο ήταν ας πούμε ο τρόπος που εκατέβηκεν η εδον στες 19 του Ιουλη στο προεδρικό. "Σοβαρομιλούμεν" ειπαν τζεινη τη μέρα οι εδονίτες.

    Αλλά θα είμαι και ειλικρινής. Η τιμωρία και η φυλακή δεν εν λύση στον εκφασισμό. Τουτοι εν μυθομανείς. Μπορεί να θεωρούν ότι εν ηρωισμός να καταδικαστούν. Πρέπει να τους κοπεί ο τσαμπουκας κάποτε με την ίδια γλώσσα. Δηλαδή,η προκληση τους προς τη βία, δεν μπορεί να αντιπαραβάλλεται με τη δειλία του "θα τα πουμε στο δικαστήριο".

    Καποτε τα δικαστήρια εν πολλά αργά...ακόμα περιμένουμε τα δικαστήρια μετά από 40 χρόνια...

    αν υπάρχει πολεμος πρέπει να απαντιέται τζαι με πόλεμο.

    η αδράνεια δημιουργεί νωχελικότητα τζαι φοβίες. η εποχή δεν χωρεί φοβίες. τζαι αν έχουμε πρεπει να τες ξεπεράσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. "αν υπάρχει πολεμος πρέπει να απαντιέται τζαι με πόλεμο"

    Τούτον είναι αλήθκεια. Είμαστεν πανέτοιμοι. Τζιαί διεξάγομεν ήδη πόλεμον. Πότε εσταματήσαμεν δηλαδή; Έναν πόλεμον στον οποίον εστριμώξαμεν τους ήδη τζιαί νιώθουσιν ότι χάα χά εν να φκει η ψυσιή τους. Τούτα ούλα τα καραγκιοζιλλίκια γιατί τα κάμνουν νομίζεις; Λάσσουν όπως έναν πληγωμένον θηρίον. Κτιτζιάζουν! Μόλις προχωρήσουν πιό τζιεί που το λάξιμον αρπάσσει τους ο νόμος του κράτους τζιαί θωρούν την ζωήν ριγέ.

    Πως θα καταφέρεις έναν Κυπραίον φασίσταν να μπεί στην φυλακήν οικιοθελώς;

    Να βάλεις οριζόντια κάντζιελλα, να τα βάψεις μπλέ, τζιαί πίσω τον τοίχον λευκόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή