Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

16.12.11

Πατριώτες 2

Προς ένδειξη καλής θελήσεως και για αποφυγή διάδοσης της κρυφής μου τάσης στην άκρα δεξιά, αποφάσισα να προσφέρω τις διαδικτυακές μου υπηρεσίες προς όφελος του ταξικού αγώνα της αριστεράς, αναδημοσιεύοντας άρθρα που θα συμβάλουν στην πατριωτική ταξική αγωνιστικότητα των συντρόφων μου.


Λόλα Λόλα να μία Νοσοκόμα


Δια της παρούσης, εγώ ο Και Να Καθαρίσουμε Τους Κακομούτσουνους, δηλώνω ότι από τούδε και εις το εξής, αρνούμαι να πληρώνω φόρους εις το κυπριακό κράτος εν’ όσο τα χρήματα που πληρώνω χρησιμοποιούνται για την κάλυψη των μισθών, συντάξεων και εφ’ άπαξ των δημοσίων υπαλλήλων του Κυπριακού κράτους. Τούτο διότι, οι περισσότεροι των δημοσίων υπαλλήλων είναι επαναπαυόμενοι χαραμοφάηδες, που όχι μόνον «ήβραν τζαι κάμνουν» αλλά συνάμα εκβιάζουν και όποιον πάει να ζητήσει ίση μεταχείριση, καθώς και όποιον απαιτήσει από αυτούς να κάμνουν την δουλειά για την οποίαν πληρώνονται. Αν κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι ενοχλούνται με τους ομολογουμένως ήπιους χαρακτηρισμούς που τους προσάπτω, είτε διότι πραγματικά δουλεύουν και δεν θα έπρεπε να χαρακτηρίζονται ως χαραμοφάηδες είτε γιατί έχουν «τσίππαν» πάνω τους και προτίθενται να αλλάξουν νοοτροπία, προτρέπονται να μεριμνήσουν έτσι ώστε και οι υπόλοιποι συνάδελφοι τους αρχίσουν να δουλεύουν όπως προβλέπεται από τους όρους εργοδότισής των (που θα έπρεπε να είναι η εξυπηρέτηση του ΠΟΛΙΤΗ της Κυπριακής Δημοκρατίας) ή να φροντίσουν όπως οι πραγματικοί χαραμοφάηδες αποπεμφθούν άμεσα από την δημόσια υπηρεσία.

Επιτέλους, πρέπει να καθαρίσουμε όλα τα σάπια μήλα και όλους τους κακομούτσουνους.


Για το Copy Paste από τον Κακομούτσουνο Disdaimona

24 σχόλια:

  1. Ξυπνήστε με εκεί που παρεμβαίνει η ΕΕ και βγαίνει πρόεδρος εθνικής ενότητας ο Τόμυς μετά το έκτο μνημόνιο με την ανεργία στο 20%.

    Τα υπόλοιπα επεισόδεια τα 'δειξε στην Ελλάδα από πρόπερσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελα που ΟΛΟΙ χρησιμοποιούν την Ελλάδα για να πουν:

    ΔΗΣΥ - τα κάνω όλα αυτά για να μη γίνουμε Ελλάδα

    ΑΚΕΛ - τα κάνω όλα αυτά για να μη γίνουμε Ελλάδα

    ΔΗΚΟ - τα κάνω όλα αυτά για να μη....

    ΕΔΕΚ - τα κάνω όλα....

    ΕΥΡΩΚΟ - τα κάνω...

    Οικολόγοι - τ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι σύμπτωση!!

    Κι εμείς τα κάναμε για να μη γίνουμε Αλβανία και Βόρεια Κορέα.

    Και η μεν Αλβανία δήλωσε ότι προσφέρει δουλειές σε έλληνες μετανάστες, η δε Βόρεια Κορέα μας έχει γράψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι η ιδέα σου! Μήπως έχεις ακροδεξιά κοννέ;

    Εμείς εδώ έχουμε δική μας πατέντα και σε πείσμα του παγκόσμιου καπιταλισμού, της παγκόσμιας ανεργίας, της παγκόσμιας πείνας και του 60% πυτιρίδας που μαστίζει τις χώρες της ευρωζώνης, εμείς θα βαδίσουμε στο δρόμο του κοινωνικού φιλελευθερισμού και της πατριωτικής συναίνεσης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάντως επειδή έχω εκτεταμένο αρχείο νεοφιλελεύθερης αρθρογραφίας για όλα τα στάδια που θα περάσει όπως το πάει η Κύπρος, και επειδή λόγω ευτυχούς σύμπτωσης μοιραζόμαστε και τη γλώσσα, όποιος ΑΚΕΛικός θέλει τα κατάλληλα επιχειρήματα για το μπλογκ του και δεν τον πειράζουν τα καλαμαρίστικα, τα έχω έτοιμα: κακοί δημόσιοι υπάλληλοι, ανάγκη ηθικής ανάτασης, μαζί τα φάγαμε, καλό θα μας κάνει η κρίση, δεν είναι άσχημη η μετανάστευση, ξεκολλάς κι απ' τους γονείς, για όλα τα θέματα έχω άρθρα.

    Να μην κουράζονται να πληκτρολογούν κιόλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι θα τα χρειαστούμε για δημοσιογραφικούς σκοπούς.

    Αν σου βρίσκεται οτιδηποτε σε Πρετεντέρη ακομη καλύτερα. Στην Κύπρο η αντιγραφή του Πρετεντέρη προς το παρόν είναι κεκτημένο της δεξιάς. Γιατιιι; Κι εγώ θέλω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν σου βρίσκεται επίσης κατηγορητήριο για ακροδεξιές τάσεις θα το εκτιμούσα.

    μ εσένα πως άρχισε; κάπως έτσι δεν άρχισε ο πόλεμος; ότι είσαι ακροδεξιός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Εμείς εδώ έχουμε δική μας πατέντα και σε πείσμα του παγκόσμιου καπιταλισμού, της παγκόσμιας ανεργίας, της παγκόσμιας πείνας και του 60% πυτιρίδας που μαστίζει τις χώρες της ευρωζώνης, εμείς θα βαδίσουμε στο δρόμο του κοινωνικού φιλελευθερισμού και της πατριωτικής συναίνεσης!"

    Αυτό είναι απ' το κυπριακό Αστερίξ;

    "Πενήντα χρόνια πριν να γεννηθεί ο Γριστός, οι Ρωμαίοι επκιάσαν πόλα σέλα την Γαλατίαν. Ούλλην; Όι ούλλην! Έσιει ένα χωρκούιν..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φασίστας (λόγω Σορέλ), κρυφοπασόκος (λόγω κριτικής σε αγανακτισμένους), κοσμοπολιτο-καπιτάλας (λόγω στήριξης σε μετανάστες), εθνίκι (λόγω κριτικής σε ευρωαριστερά) και συστημικός (λόγω στήριξης στο ΑΚΕΛ).

    Το τελευταίο έχω αρχίσει να το μετανιώνω, πλάκα-πλάκα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Α γειά σου!

    Πως ο καλαμαράς πέρασε τρία χρόνια πείνας με συνθημα "ο Ελληνάρας, να σου πω εγώ ρε!" εμείς θα περάσουμε τα χρόνια πείνας με το "εσιει ενα χωρκούιν που οι κάτοικοι εν κάμνουν απεργίες, εν καλά πλασματα, πατριώτες, σκατοπρασινο φύλλο ριγμένο στον ώμο μας..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να αρχίσω με μια προσφορά καλής πίστης στους συντρόφους του ΑΚΕΛ. Vintage Μανδραβέλης (πολύ καλή εσοδεία τα άρθρα του 2010), "Ο Μπαρμπα-Μήτσος από τα Γρεβενά." Κάνει για αγροτικές κινητοποιήσεις, κλεισίματα λιμανιών, περικοπές μισθών, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, τα πάντα. Απλά το αλλάζεις σε "Ο Πάμπος που τα Κοτζινοχώρκα":

    http://www.athensvoice.gr/the-paper/article/304/ο-μπαρμπα-μήτσος-από-τα-γρεβενά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Α ωραία, ευχαριστώ! Θα κάνω τις μετατροπές και θα το βγάλω.

    Να στείλω και το κοκκινο φουστάνι στο καθαριστήριο να χω και το σωστό συνολάκι κατά τας γραφάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Άντε, ρίχνω και μπόνους μερικά βοηθητικά μανδραβελικά τσιτάτα τώρα που χτυπάμε τους δημόσιους υπαλλήλους για το καλό των θεσμών της δημοκρατίας:

    "Αρκεί να σκεφθούμε ότι ακόμη και οι πιο σίγουροι για το μέλλον τους άνθρωποι στον κόσμο, δηλαδή οι Ελληνες δημόσιοι υπάλληλοι, αντιμετωπίζουν τον εφιάλτη της ανεργίας." (Καθημερινή, 5/11/2011)

    "Αν έκανε κάτι καλό το έκτακτο τέλος για τα ακίνητα είναι ότι λειτούργησε σαν ταχύρρυθμο και αναγκαστικό φροντιστήριο δημοσιονομικής επιστήμης. Ολοι συνειδητοποίησαν ότι το Δημόσιο δεν είναι κάτι που χρηματοδοτείται από τον ουρανό. Είναι ο Γαργαντούας που τρέφεται από τις τσέπες μας. Ετσι, ακόμη και οι πιο δύσπιστοι ψευδοκεϋνσιανοί άρχισαν να μιλούν για περιορισμό του κράτους μόλις συνειδητοποίησαν τι θα πληρώσουν για τις ακριβές τους κατοικίες.

    Κι εδώ προκύπτει ένα παράδοξο. Η κυρίαρχη στα τηλεκαφενεία θεωρία ήταν ότι το Μνημόνιο έφερε την ύφεση. Υποστήριζαν ότι οι περικοπές στον δημόσιο τομέα αφαιρούσαν χρήμα από τον ιδιωτικό. «Ενας δημόσιος υπάλληλος με ψαλιδισμένο μισθό», έλεγαν, «δεν θα πάει να ψωνίσει. Αφού δεν θα ψωνίσει, ο μαγαζάτορας θα απολύσει υπαλλήλους και ορίστε πώς θα καταπολεμηθεί η κρίση: Το δημόσιο να ξοδεύει λεφτά, αυτά να κυκλοφορούν στην οικονομία και αφού αυγατίσουν κινούμενα, θα δημιουργηθεί ανάπτυξη που θα ξεπληρώσει και το χρέος».

    Κατά ένα περίεργο τρόπο, οι ίδιοι τώρα ψέγουν την κυβέρνηση διότι «δεν έλαβε νωρίς τα κατάλληλα μέτρα περιορισμού του Δημοσίου, ώστε να μη στραγγαλίζεται ο ιδιωτικός τομέας από έκτακτες εισφορές». (Καθημερινή, 9/10/2011)

    "Αν το μετρήσουμε στη σφαίρα του ιδανικού, κάθε εργασία είναι βαριά και ανθυγιεινή. Και των κομμωτών, οι οποίοι -όπως επιχειρηματολόγησε κάποιος- περνούν οκτάωρο ορθοστασίας. Οι δημόσιοι υπάλληλοι γραφείου πάλι θα έπρεπε να προστεθούν. Δεν είναι βαρύ να ξυπνά κάποιος κάθε πρωί στις επτά ώστε να προλάβει στις οκτώ να πάρει το επίδομα «έγκαιρης προσέλευσης στην εργασία»;" (Καθημερινή, 27/11/2011)

    "Το πανό που κρέμασαν οι συνδικαλιστές στο υπό κατάληψη υπουργείο Οικονομίας έγραφε: «Φτάνει πια! Θέλουμε να ζήσουμε». Εξέφραζε δε με τον καλύτερο τρόπο την διάχυτη στην Ελλάδα άποψη για τον δημόσιο τομέα. Για πολλούς το κράτος δεν αποσκοπεί στην παραγωγή χρήσιμων υπηρεσιών για την κοινωνία. Είναι απλώς ένα μέσο επιβίωσης για κάποιους. Γι’ αυτό διογκώθηκε και γι’ αυτό δεν συρρικνώνεται. Όλος ο δημόσιος τομέας έχει γίνει κάτι σαν ευρύτερο κράτος πρόνοιας. Σε πολλές περιπτώσεις χρησιμεύει για την πληρωμή των υπαλλήλων του• για να «ζήσουν» κάποιοι." (protagon, 17/10/2011).

    Άντε, καλές δουλειές συντρόφια! Καλά το αρχίσατε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ουουου...χτυπάμε τον Τσουρουλη άνετα! Άσε που δε σε λεν και φασίστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μήπως να βάλω φούστα μπλουζα; Η Ξένια της αριστεράς! Αισθάνομαι μια ευφορία όταν συναινουμε όλοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μανδραβελης και ξερο ψωμι, ετσι περνιεται η κριση. 20 κατασκευαστες κοινης γνωμης το προτεινουν. (που λαλει τζιαι η διαφημιση)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Και μετά ο "Θαπατέρο" ξύπνησε από ένα ξαφνικό θόρυβο στο χωριό και είδε τα ποσοστά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Α ρε zakwer ποιός μας το επαραλάλεν πως θα τα ξαναφάμε ξινισμένα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εχω τζιαι καουρες γμτ, τζιαι εν τζιαι μπορω πολλα πολλα, εννα καμο κανεναν εμετο. Αμαν επιασαν τζιαι την λεξη 'έξυγιανση'...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το κλασσικο: Πρωτα σαν τραγωδια υστερα σαν φαρσα, γιατι τουτη την φορα θα βλεπουμε, παραλληλα με τουτα τα κυρηγματα, την ευρωζωνη να καταρρεει, ισως και την Ε.Ε. Η οποια καταρρευση βεβαιως θα αποδοθει στους πολλους δημοσιους υπαλληλους των Βρυξελλων και η εξυγιανση θα ειναι αναγκαια.

    Εχει και την καλη πλευρα. Τουλαχιστον δεν χρειαζεται να απαντουμε, εχουμεν τα ετοιμα. Κειμενα του Αντωνη, και πολλων αλλων οπως τουτο, που θα ταιριαζε εξαιρετικα σε πολλους http://rednotebook.gr/details.php?id=3302

    ''Αλλά στην Ελλάδα [Κυπρο] η κατάσταση των τελευταίων δυο ετών και η εμπειρία των Μνημονίων και της πολιτικής τους, δημιουργεί έναν ιδιαίτερο πολιτιστικό τύπο: τον ολοκληρωτικό bobo ή αλλιώς τον φανατικό και αυταρχικό «ορθολογικό μετριοπαθή». Αυτός ο πολιτιστικός τύπος αφομοιώνει με απίστευτη ταχύτητα αρχετυπικά στοιχεία της δεξιάς παράδοσης, ενώ συνεχίζει να καταναλώνει κάποιες από τις φιλελεύθερες ή αριστερές ευαισθησίες λ.χ. την αντιπάθεια για το εκκλησιαστικό ιερατείο ή το φλερτ με το ανώδυνο cultural chic. ''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. εξυγίανση...

    όταν το βασικό σύνθημα της αριστεράς είναι "φορολόγηση στον πλούτο" και όταν η μόνη σου δυναμη να πετύχεις αυτή τη φορολόγηση είναι ο συνδικαλιστικός αγώνας και η συνεργασία με την πασυδυ γιατί το κοινοβούλιο δεν, και επιλέγεις να ανοιξείς πόλεμο με την πασυδυ προς υποστήριξη του κοινοβουλίου, εσένα τι είδους εξυγίανση σου μυρίζει;

    ερώταν με τζαι ο νέος ήνταλως ο πολεμος στην πασυδυ συνδέεται με την φορολόγηση του πλούτου...αλλά σόρυ εξίχασα, εγώ κρατώ ταπέλλες τζαι περπατώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ναι μια ελπίδα είναι η εμπειρία, που θα χρειαστεί.

    η άλλη ελπίδα είναι πάντα τα αντανακλαστικά των μελών της ΠΕΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή