Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

8.7.10

Ύψος και Μέγεθος


Λόλα να ένα μήλο.
Λόλα να ένα καμπαναριό.


Λόλα να ένα Τόπι.
Λόλα να ένας Μιναρές.


Λόλααααα.......!

Για όσους φωνασκούν πως ήταν άτοπο το αντεπιχείρημα περί του μεγέθους του Καθεδρικού, και πως τάχα μου τάχα μου στη παλιά πόλη υπάρχουν δύο μιναρέδες που δεν ενοχλούν αισθητικά κανένα, το πιο πάνω φωτογραφικό υλικό!

Ανοίξτε και κανένα λεξικό, Μπαμπινιώτη όλοι έχουμε!
Εάν υπήρχε αίτημα να κτιστεί μιναρές στο μέγεθος της Αγίας Σοφίας Στροβόλου (αυτής της τιρκουάζ –σκατουλί τροχαίας παράβασης) οι διαμαρτυρίες θα ήταν το ίδιο, μα το ίδιο έντονες!!!
Κατά τα άλλα, να συνεισφέρουμε όλοι υπέρ της αισθητικής! Μη χάσουμε! Υπέρ της λογικής ήθελα να  ΄ξερα πότε θα συνεισφέρουμε!
Να ντύσουμε τώρα το κακοήθες μελάνωμα και με εύλογα επιχειρήματα!
Δε φτάνει που θα το φάμε στη μούρη!
Για να μη μπούμε σε αναλύσεις, που πέραν του Μπαμπινιώτη απαιτούν και εγκεφαλικά κύτταρα!
Τζαι ύστερα που το παναϋρι, παραντάσορα!

8 σχόλια:

  1. δεν υπάρχει λογική

    Λόλα όπως το είπες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. επειδή αναφέρεσαι στη δική μου ανάρτηση (και μάλιστα χωρίς να παραπέμπεις σε αυτή) θα σε συμβούλευα εκτός από τον μπαμπινιώτη να διαβάσεις ξανά πιο προσεκτικά το κείμενό μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε περιόδους κρίσης όπως αυτές που ζούμε τον τελευταίο καιρό, το μόνο στήριγμα του πιστού χαμηλόμισθου εργαζόμενου είναι η ανέγερση μιας εκκλησίας πολυτελείας ώστε να μπορεί και αυτός να προσεύχεται μέσα στη χλιδή. Αφού δεν τα έχει που δεν τα έχει σπίτι του ας τα βλέπει τουλάχιστον στο σπίτι του θεου. Και ποιος ξέρει μπορεί οι παρακλήσεις και τα τάματα να βγαίνουν αληθινά όταν ο κακόμοιρος μεροκαματιάρης προσεύχεται σε μια τεραστίων διαστάσεων εκκλησία. Αμέσως να παρεξηγήσετε τις προθέσεις των άγιων πατέρων.. τς τς τς.

    Άιντε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Demon

    Δαίμων δεν αναφέρομαι μόνο στη δική σου ανάρτηση. Αναφέρομαι σε κάτι που μου τσακίζει το νευρικό σύστημα και που αφορά στην τάση μιας τάχα σφαιρικής και δίκαιης ματιάς που τη θεωρώ απαράδεκτα ανήθικη και υποκριτική και που ως δια μαγείας πάντα με κάποιον άλλο τρόπο "επωφελείται".
    Μου τσακίζει το νευρικό σύστημα, να κατηγορούνται όσοι αντέδρασαν ως "φιλότουρκοι" ΠΑΛΙ τι πρωτότυπο!!! κι ότι αν χτιζόταν μιναρές θα στήναμε γλέντια.

    Και ναι, επειδή σε εκτιμώ και το ξέρεις με ενοχλεί ο τρόπος που κάνεις πλάτες σ΄αυτή την τακτική κάποιες φορές. Η ζωή δεν είναι λογοτέχνημα!!!! Ασε που αν ήταν θα γινόμασταν όλοι πλούσιοι ενώ τώρα απλά χτυπάμε το κεφάλι μας στους τοίχους.Και να, τώρα και μεταξύ μας.
    Από εκεί και πέρα δεν έχω κανένα δικαίωμα να βάζω λινκ για ιστολόγια άλλων. Ούτε όταν συμφωνώ ούτε όταν διαφωνώ. Δε μ΄αρέσει να το κάνω αυτό, anyway. Εχω δικαίωμα να τοποθετηθώ σε μια αποψη που ακούστηκε και κατά τη διάρκεια της συνεδρίας των δ.σ.

    ανάγνωση νομίζω ξέρω....δεν θεωρώ σκόπιμο οι οργανώσεις που διαφώνησαν με την απόφαση του δ.σ να πρέπει τώρα να τρέξουν να παραστήσουν τους αρχιτέκτονες συμβούλους της αρχιεπισκοπής.
    δε λύνονται όλα με αγκαλίτσες και φιλάκια, τι να κάνουμε, μακάρι να λύνονταν, κι εγώ θα ήμουν ευτυχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ωραία η μεγάλη εκκλησιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ αγαπητή δυσδαιμόνα είμαι τόσο αποκομένος από την καθημερινότητα που αυτά που λες εδώ περί μιας μερίδας υποστηρικτών που κατηγορούν όσους αντιδρούν ως τουρκόφιλους που δεν τους ενοχλούν οι μιναρέδες κλπ τα ακούω πρώτη φορά. Την άποψή μου για αυτή την ποταπή και άθλια (και κυρίως βλακώδη) στάση την ξέρεις και δεν χρειάζεται να την επαναλάβω - άλλωστε όσο κανείς αντιπαραβάλεται με ηλίθιους κινδυνεύει να τον αγγίξει η ηλιθιότητά τους.

    Εγώ στο κείμενο μου φρόντισα να ξεκαθαρίσω πως τα δυο τζαμιά που δεσπόζουν στην παλιά Λευκωσία είναι κοσμήματα της πόλης και είπα πως το πρόβλημα δεν είναι το μέγεθος (το τζαμί στην κατεχόμενη πλευρά - ο πρώην γοτθικός ναός - είναι ένα μεγαθήριο με 21 μέτρα ύψος στο κυρίως κλείτος (όχι στον μιναρέ) και 66 μέτρα μάκρος), αλλά η αισθητική του. Και κλείνοντας ξεκαθάρισα πως η μέχρι σήμερα πολιτεία των ταγών της εκκλησίας μας δεν μπυ εμπνέει καμιά εμπιστοσύνη πως δεν θα φτιάξει άλλο ένα τερατούργημα...

    Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας και της αμιβαίας εκτίμησης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @demon

    ok.δεκτόν.


    @ανώνυμος

    ...και χρήσιμη!όποτε περνάς από κεί μπορείς να κάνεις ασκήσεις αυτοσυγκέντρωση (γιατί είναι πάνω στα φανάρια,ως γνωστό).Μη κοιτάς...μη κοιτάς...μη κοιτάς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή