Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

9.5.14

Η Αντιφασιστική Νίκη του Σοσιαλισμού
Ο Β΄Παγκόσμιος Πόλεμος άφησε στην ΕΣΣΔ πάνω από 20 εκατομμύρια νεκρούς, κάποιοι αναφέρονται σε 29 εκατομμύρια, 10 εκατομμύρια τραυματίες και αναπήρους πολέμου, τους οποίους το κράτος έπρεπε να περιθάλψει αλλά και να φροντίσει τις οικογένειες τους εφ΄ορου ζωής και γύρω στα 500 δισεκατομμύρια κόστος σε υλικές ζημιές.

Βέβαια τότε δεν έπρεπε να επιβιώσουν των χρεών και της καταστροφής οι Αγορές, οι Ιδιώτες και οι Κολοσσοί στην ΕΣΣΔ. Μια τέτοιου μεγέθους οικονομική καταστροφή σε οποιοδηποτε χώρα της δύσης θα την εξαφάνιζε ολοσχερώς από τον χάρτη. Μιλώντας λοιπόν για το "εθνικό" και το "διεθνικό" κοπιάστε εθνικιστές και καπιτάλες να μας μιλήσετε για τη "σωτηρία των εθνών και των κρατών" στον καπιταλισμό άμα μπορείτε...

Η Αντιφασιστική Νίκη των Λαών δεν ήταν μόνο "αυτό που κάθε ελεύθερος άνθρωπος δεν θα μπορέσει ποτέ να ξεπληρώσει" όπως μας είπε ο Έρνεστ Χέμινγουέι. Ήταν η Νίκη, η Προσφορά και η Απόδειξη πως μόνο ο Σοσιαλισμός μπορεί να εργαστεί υπέρ της ανθρώπινης ζωής και υπόστασης σε ατομικό, εθνικό, διεθνικό και πανανθρώπινο επίπεδο.


Όσες Ευρωπαϊκές σημαίες υποτελών κρατών σε ιδιωτικά κέρδη μονοπωλιακών ομίλων και να υψώσετε στο όνομα της υποτιθέμενης "ελευθερίας", όσες Εθνικές σημαίες και να υψώσετε στο όνομα της "πατριωτικής περηφάνειας", όσες Ρωσικές σημαίες και να υψώσεις Βλαδίμηρε Πούτιν στο όνομα του Κόκκινου Στρατού σήμερα, αυτή είναι η μόνη αλήθεια. Πως υπάρχουν νίκες μεταξύ Τεράτων και Νίκες Λαών! Και πως μόνο μια σημαία υπέρ του ανθρώπου και όλων των ανθρώπων υπήρξε. Η Κόκκινη!
2 σχόλια:

 1. πολύ δυνατό επιχείρημα Δις!

  ΑΧΠ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. νασαι καλά! αύριο έχουμε συνάντηση. Έλα!

   http://disdaimona.blogspot.com/2014/05/10.html

   Διαγραφή