Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

29.5.14

Ουκρανία: Δεκάδες νεκροί ανάμεσά τους και άμαχοι από την επέμβαση του Ουκρανικού στρατού στο Ντόνετσκ


Έργα και Ημέρες της Ναζιστικής Ευρώπης / Ουκρανία 2014

Η κάθε ΟΕΒ το κάθε ΚΕΒΕ ο κάθε ΣΕΒ θέλουν εκτός από τις διαβεβαιώσεις πως τα κέρδη τους δεν θα κινδυνεύσουν και μια άλλη σοβαρή διαβεβαίωση. Πως τα λεγόμενα κόμματα της αριστεράς δεν θα αφήσουν τις κομμουνιστικές ιδέες να εδραιωθούν και πως εκεί που ήδη υπάρχουν κομμουνιστικά κόμματα θα πρεπει είτε να κατασταλούν είτε να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να ενσωματωθούν.
Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για παράδειγμα δεν είναι κατά τύχη η συγκεκριμένη ομάδα. Είναι αυτή η οποία δίνει τις διαβεβαιώσεις που χρειάζονται. Δυστυχώς οφείλω να πω το ακριβώς ίδιο για το δικό μας ΑΚΕΛ. Στην ηγετική ομάδα βρίσκονται όσοι διαβεβαιώνουν πως οι κομμουνιστικές ιδέες βρίσκονται είτε υπό έλεγχο είτε υπό καταστολή.
Μόνη σημαντική διαφορά, όντως σημαντική, είναι πως το ΑΚΕΛ δεν τόλμησε να καλέσει και τους ψηφοφόρους του ΕΛΑΜ ως "λαικές ψήφους" για υποστήριξη. Η διαφορά που τείνει να εξαφανιστεί είναι να βλέπουμε φιλο-ΗΠΑ και φιλο-ΕΕ μονοδρόμους μέσα στο κόμμα της κυπριακής αριστεράς. Διότι θωρούμεν τες...
Αυτά είναι τα ανταλλάγματα σήμερα για την αριστερή διακυβέρνηση. Αλλιώς το κεφάλαιο δεν σε βάζει μέσα στο Ιερό της Δημοκρατίας του. Η Ουκρανία φλέγεται. Το κεφάλαιο δεν θέλει αντιστάσεις επί των εδαφών του...είμαστε όλοι υπεύθυνοι και συνυπεύθυνοι..

Δεκάδες ρωσόφωνοι ένοπλοι και άμαχοι, σκοτώθηκαν στην πρωτοφανούς έντασης επιχείρηση που εξαπέλυσε ο ουκρανικός στρατός για την ανακατάληψη του αεροδρομίου του Ντονέτσκ μετά τη διακήρυξη του νεοκλεγέντος προέδρου Πέτρο Ποροσένκο ότι «θα συνθλίψει την εξέγερση στην ανατολική Ουκρανία».
Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης ότι διαθέτει πλέον τον πλήρη έλεγχο του στρατηγικής σημασίας αεροδρομίου του Ντονέτσκ, το οποίο είχε καταληφθεί αναίμακτα από τους αυτονομιστές τη νύχτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα - προφανώς για να εμποδίσουν την εξαγγελθείσα επίσκεψη του Ποροσένκο στα ανατολικά.
Ο πρωθυπουργός της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ δήλωσε ότι «Από την πλευρά μας υπάρχουν περισσότεροι από 50 νεκροί». Ωστόσο, άλλοι τοπικοί ηγέτες των ρωσόφωνων, αναφέρουν πως οι νεκροί μπορούν να ξεπερνούν και τους 100.
Η ουκρανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι δεν υπέστη απώλειες κατά την επιχείρηση που ξεκίνησε με αεροπορικές επιδρομές για να ακολουθήσει στρατιωτική επίθεση.
Ο φωτογραφικός φακός έχει καταγράψει σορούς ρωσόφωνων στοιβαγμένες, η μία επάνω στην άλλη, σε νεκροτομείο του Ντονέτσκ. Πολλά θύματα, ήταν διαμελισμένα, ένδειξη ότι η κυβέρνηση χρησιμοποίησε για πρώτη φορά βαρέα όπλα. Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται και άμαχοι. Οι φιλορώσοι δήλωσαν ότι τουλάχιστον 30 τραυματισμένοι αυτονομιστές σκοτώθηκαν όταν το φορτηγό που τους μετέφερε στο νοσοκομείο δέχτηκε επίθεση από τα κυβερνητικά στρατεύματα.
Οι μάχες μαίνονταν από νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας εντός του περιβόλου του διεθνούς αεροδρομίου του Ντονέτσκ. Ο στρατός ανέπτυξε ελικόπτερα, μαχητικά αεροπλάνα και αλεξιπτωτιστές για να ανακτήσει τον έλεγχο του αεροδρομίου, το οποίο είναι στρατηγικής σημασίας για την πρόσβαση στην ανατολική Ουκρανία.
«Η ανατολική Ουκρανία δεν θα γίνει Σομαλία. Η αντιτρομοκρατική επιχείρηση δεν πρέπει και δεν μπορεί να κρατήσει δύο ή τρεις μήνες. Πρέπει και θα κρατήσει ώρες» δήλωσε μετά την εκλογή του ο νέος Ουκρανός πρόεδρος.
Ο Πέτρο Ποροσένκο δέχθηκε συγχαρητήριο τηλεφώνημα για την εκλογή του από τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος προσέφερε «την πλήρη υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών καθώς επιδιώκει να ενώσει και να οδηγήσει μπροστά τη χώρα του».
Την ίδια στιγμή, ο «πρωθυπουργός» Αρσένι Γιάτσενιουκ υπογράμμισε μιλώντας στη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου στο Κίεβο πως «αυτή τη στιγμή, η πραγματοποίηση διμερών διαπραγματεύσεων (ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία) απουσία των ΗΠΑ και της ΕΕ είναι αδύνατη».
Αγνοούνται παρατηρητές του ΟΑΣΕ
Την ίδια στιγμή, ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) ανακοινώνει ότι έχει χάσει από το απόγευμα της Δευτέρας τα ίχνη τετραμελούς ομάδας παρατηρητών, η οποία πραγματοποιούσε «τακτική περιπολία» στο ανατολικό τμήμα του Ντονέτσκ.
Σύμφωνα με τον ΟΑΣΕ τα τέσσερα διεθνή μέλη της ειδικής αποστολής παρατήρησης που αγνοούνται είναι ένας Δανός, ένας Εσθονός, ένας Τούρκος και ένας Ελβετός.
Ο Δανός υπουργός Εμπορίου και Ανάπτυξης Μόουτς Γένσεν επεσήμανε από την πλευρά του ότι τα τέσσερα μέλη της αποστολής του ΟΑΣΕ πιστεύεται ότι κρατούνται από τους αυτονομιστές. «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ένας Δανός που έχει αναπτυχθεί στο πλαίσιο (της αποστολής παρατήρησης) του ΟΑΣΕ συνελήφθη χθες από ένοπλους αυτονομιστές στην Ουκρανία, μαζί με ακόμη τρεις άλλους παρατηρητές», είπε ο Γένσεν.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου