Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

26.5.14

Μεζεδάκια των εκλογών

Ελληνικό μεζεδάκι: Διαφωνώ με τη στάση του ΚΚΕ να κρίνει συνεχώς το ΣΥΡΙΖΑ. Συμβουλεύτηκα και το γιατρό μου. Θεωρώ πως η στάση είναι λανθασμένη και πως το ΚΚΕ πρέπει - αν θα δούμε άσπρη μέρα - να κλείσει συνωμοτικά το μάτι στην αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να αυξήσει και τα ποσοστά του. Αν το ΚΚΕ αυξήσει τα ποσοστά του και πάρει π.χ 25% τότε θα πρέπει να κάνει δωρεά το 15% στο ΣΥΡΙΖΑ για να εκλεγεί κυβέρνηση γιατί μας έχουν ΠΡΗΞΕΙ ΤΑ ΣΥΚΩΤΙΑ από το 2011 "φεύγει ο Γιωργάκης, φεύγει δεύτερη φορά ο Γιωργάκης, φεύγει ο Σαμαράς, φεύγει ο ένας κι ο άλλος". Εδώ δεν πρόκειται πια για την Ελλάδα, ούτε για την Αριστερά, πρόκειται για την ψυχική μας υγεία! ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΛΙΠΑΡΟΥΜΕ ΓΟΝΑΤΙΣΤΟΙ! Δεν αντέχετε άλλο αυτή η κατάσταση!

ΔΗΣΥκό μεζεδάκι : Να μου πει κάποιος που είναι ρεαλιστής και τα πάει καλά με τα νούμερα, πόσο τις εκατό είναι οι 8.993 ψήφοι σε σύνολο 69.852 ψήφων που πήρε η "κνιτισσα" τελευταία Βέρα στο συνδιασμό του ΑΚΕΛ και πόσο τις εκατό είναι οι 6.406 σε σύνολο 97.732 που πήρε η "προοδευτική" τελευταία Ρένα στο συνδιασμό της δεξιάς. Επειδή θέλω κι εγώ να μετρήσω τον "προοδευτισμό" της παράταξης ρεαλιστικά και με νούμερα. Ντα;

Δρασυ-Eylem μεζεδάκι : Τη μία και μοναδική φορά που είχα επαφή με τους υποψηφίους οι εντυπώσεις μου ήταν θετικότατες και οι απορίες μου απαντήθηκαν με αξιοπρεπέστατο τρόπο ιδεολογικά. Ονομαστικά να πω, και από την Μαρινέλα και από τον Ντίνο και από τον Σταύρο, εντάξει ο Κωστής είναι μια κλασική αξία. Αυτό που συμβαίνει στα κοινωνικά δίκτυα, να το ρίχνουμε διάφοροι στην αποκλειστική αντι-ακελική στοχοποίηση με πρόφαση είτε την νοθεία των εκλογών, είτε την έγνοια μας για την επανένωση, αφήνει τις χειρότερες εντυπώσεις τελικά για το Δράσυ-Eylem και κόβει επαφές αντί να προσθέτει.

Σοσιαλιστικό Κόμμα Κύπρου μεζεδάκι : Σέβομαι την διάθεση συντρόφων να στηρίξουν στις εκλογές το ΣΚΚ και σέβομαι και την πρόθεση να αναδείξουν μέσα από αυτή την ψήφο την αναγκαιότητα για την ύπαρξη ενός εργατικού κομμουνιστικού κόμματος στον τόπο. Έχω διαφωνία με την απλοποίηση, ότι στα χαρτιά ο οποιοσδήποτε μπορεί να διακηρύττει πως αντιπροσωπευει το σύνολο της εργατικής τάξης χωρίς κανένα ελληνοκύπριο στο ψηφοδέλτιο και με αναφορές στον αμεσοδημοκρατικό αγώνα του ίντερνετ που θα μας φέρει τον κομμουνισμό. Για τα δικά μου κριτήρια κάπως σαρδάμ όπως κάθε απλοποίηση με έντονα επαναστατικά χρώματα κατά τη γνώμη μου. Δεν νομίζω επίσης πως οι αναρχικοί και οι γενικά αντι-καπιταλιστες έχουν σοβαρές συγγένειες με τον Στάλιν και τον Ζαχαριάδη που επικαλείται το ΣΚΚ.

ΑΚΕΛικό μεζεδάκι: Όλη η προεκλογική οργανώθηκε με κέντρο βάρους την αλλαγή στο δημόσιο πρόσωπο του κόμματος, το κόμμα προβλήθηκε ως ένα κόμμα που μιλά απλά, που έχει χιούμορ, που συζητά με τον κόσμο, που λέει και ανέκδοτα, που βγάζει σέλφις, που, που...Δεν απέφερε το κόλπο και χρειάστηκε τις τελευταίες μέρες να επιστρατευτεί και πάλι ο άγιος μηχανισμός για να κερδιθεί και η δεύτερη έδρα. Η οποία βέβαια κερδίθηκε κομμένη και ραμμένη στη γραμμή του μηχανισμού. Απλά επειδή κόφκει ο νους μας και ο νους του κόσμου κόφκει, ελπίζω μετεκλογικά να σκεφτεί κάτι σοβαρότερο το κόμμα ως πολιτική πρόταση. Ελπίζω αυτό που θα σκεφτεί να μην είναι να φακελώνει μπλόκκερς στην Επαγρύπνηση, που διαφωνούν και λεν ανοιχτά τις διαφωνίες τους, γιατί αυτό είναι επίσης ανέκδοτο.


Γενικό μεζεδάκι : Στις εκλογές νίκησαν οι αποξενωμένοι και απονεκρωμένοι κομματικοί μηχανισμοί όλων των κομμάτων. Και στο ΔΗΣΥ και στο ΑΚΕΛ και στο ΔΗΚΟ και στην ΕΔΕΚ. Καμία απολύτως έκπληξη.

Η μόνη έκπληξη ήταν η αποχή και η άρνηση του κόσμου να υπηρετήσει άλλο αυτούς τους μηχανισμούς. Ελπίζω οι μηχανισμοί να μην επιμείνουν μέχρι την τελική πολιτική απονέκρωση της κοινωνίας.

Αυτά για πρώτα πιάτα, πριν από το κύριο πιάτο των συμπερασμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου