Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.

Ζοζέ Σαραμάγκου

13.5.14

ΗΠΑ: «Ειδική αποστολή» Μπάιντεν σε Ρουμανία και Κύπρο


Την πλήρη «ευθυγράμμιση» της ρουμανικής και της κυπριακής ηγεσίας στην κλιμάκωση των αντιποίνων της Δύσης έναντι της Ρωσίας με αφορμή τις εξελίξεις στην Ανατολική Ουκρανία, αλλά και την εμβάθυνση των διμερών οικονομικών σχέσεων της Ουάσιγκτον με αμφότερες χώρες μεταξύ άλλων και μέσω των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη διατλαντικής συμφωνίας «ελεύθερου εμπορίου» (μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ) θα επιδιώξει στη διάρκεια επικείμενης επίσκεψής του σε Ρουμανία και Κύπρο ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στις δύο χώρες από τις 20 ως τις 23 τρέχοντος μηνός. Αμερικανικά δίκτυα αναφέρουν μεταξύ άλλων πως ο αντιπρόεδρος Μπάιντεν, στη διάρκεια συναντήσεών του με το Ρουμάνο πρόεδρο Τραϊάν Μπασέσκου και τον πρωθυπουργό Βίκτορ Πόντα, θα επιχειρήσει να καθησυχάσει το Βουκουρέστι για τη στρατιωτική στήριξη που του παρέχει η Ουάσιγκτον, σε περίπτωση επικίνδυνης κλιμάκωσης της αντιπαράθεσης Δύσης - Ρωσίας και μέσω του άρθρου 5 περί συλλογικής άμυνας του ΝΑΤΟ…
Στην Κύπρο ο Αμερικανός αντιπρόεδρος προγραμματίζει να συναντηθεί με πολιτικούς ηγέτες από την ελληνοκυπριακή και την τουρκοκυπριακή κοινότητα, τονίζοντας υποτίθεται την «ισχυρή υποστήριξη» των ΗΠΑ για μια «συνολική διευθέτηση για επανένωση του νησιού σε μία διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, με πολιτική ισότητα». Αναμένεται δε -σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου- να καλέσει όλες τις πλευρές στο νησί να εντείνουν τις προσπάθειες «υπέρ της ειρήνης και της ασφάλειας».
Ο Ρουμάνος πρόεδρος είχε υποδεχθεί νωρίτερα, τη Δευτέρα, την αναπληρώτρια διευθύντρια της CIA, Αβρίλ Χέινς, για να συζητήσουν «ζητήματα ασφάλειας» και περιφερειακά θέματα στα οποία, βεβαίως, κυριάρχησαν οι εξελίξεις στην Ουκρανία και τα σχέδια της Δύσης για πιθανή κλιμάκωση της ενδοϊμπεριαλιστικής αναμέτρησης με τη Ρωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου